*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2011  (Αναγνώστηκε 568439 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gio66

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1187
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #952 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:49:49 am »
Μία "χαζή"ερώτηση : πλην κάποιων εξαιρέσεων ίσως που μπορεί να μην το ήθελαν,οι εκπαιδευτικοί από τις περιοχές με + δε θα μπορούσαν να έχουν πιάσει τις περιοχές με - κατά τη διενέργεια των μεταθέσεων;;;
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:03:05 »

Αποσυνδεδεμένος daskala 29

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 23
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #953 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:52:51 am »
Τα - είναι λειτουργικά κενά, όχι οργανικά. Οπότε μπόρουν να καλυφθούν μόνο με αποσπάσεις, όχι με μεταθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος gio66

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1187
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #954 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:54:08 am »
Τα - είναι λειτουργικά κενά, όχι οργανικά. Οπότε μπόρουν να καλυφθούν μόνο με αποσπάσεις, όχι με μεταθέσεις.
Οκ!
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος dimari

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 436
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #955 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:56:48 am »
Αυτό που με προβληματίζει πολύ (το ανέφερα και παραπάνω) είναι η επισήμανση σε όλες τις πρόσφατες ανακοινώσεις αποσπάσεων ότι για να αποδεσμευτεί ο αποσπασμένος πρέπει να βρεθεί "αντικαταστάτης".

Μα να οι αποσπάσεις γίνουν μόνο από συν σε πλην (πράγμα που απεύχομαι) τότε ποιος ο λόγος της παραπάνω επισήμανσης?

Γιατί μπορεί σε κάποιες περιοχές να υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης απ' ό,τι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.

Και θα γίνουν όλες δεκτές?Δηλαδή αν περισσεύουν 3 μαθηματικοί και κάνουν αίτηση για απόσπαση 5 θα πάρουν και οι 5 και όχι οι τρεις με τα περισσότερα μόρια? :o

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:03:05 »

Αποσυνδεδεμένος taratazoum

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 706
  • Φύλο: Γυναίκα
  • back in black
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #956 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:05:33 am »
Ολα θα δειξουν αυριο  για την πρωτοβαθμια λογικα και απο τριτη για την δευτεροβαθμια..λιγες μερες υπομονη ακομα!
δεν ειμαι τρελλη!!!!το υπουργειο θα με οδηγησει στο ψυχιατρειο!!

Αποσυνδεδεμένος daskala 29

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 23
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #957 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:13:02 am »
Σύμφωνα με τον κ.Μπράτη, στην πρωτοβάθμια υπάρχουν 5910 κενά και 351 πλεονάσματα. Αν υποθέσουμε πως και οι 351 που είναι + έχουν κάνει αίτηση για απόσπαση, μένουν άλλα 5559 κενά.

Αν πάρουν απόσπαση μόνο οι +, δηλαδή οι 351 (αν έχουν κάνει όλοι αίτηση και αν ζητήσουν νομό με -), τότε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα κενά;;;

Δεν γίνεται να ισχύσει αυτό με τα - και τα +. Μ'αυτόν τον τρόπο πρέπει να μείνουμε όλοι στις θέσεις μας και να καλύψει τα κενά με αναπληρωτές. Όχι πως δεν μπορεί να το κάνει...

Όταν όλες οι αιτήσεις είναι 6828, αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο ποσοστό θα ικανοποιηθεί. Τα κενά που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή θα αλλάξουν (π.χ. έστω ότι ένας νομός έχει δηλώσει 20 κενά, θα έρθουν 20 άτομα, αλλά θα φύγουν και πολλά, οπότε θα δημιουργηθούν κι άλλα κενά). Γι'αυτό γινόταν τις προηγούμενες χρονιές κι άλλες φάσεις αποσπάσεων (υπολόγιζαν και τις άδειες).

Αποσυνδεδεμένος εγκαταληψη

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #958 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:13:20 am »
Εχουν σπασει τα νευρα μου.....δεν ευχαριστιεμαι ουτε τις διακοπες μου εδω και 20 μερες με τους κ......δες των υπηρεσιακων συμβουλιων!!!!Με ρωτανε που εισαι φετος και εγω ντρεπομαι να τους απαντησω οτι δεν ξερω ακομη!!!!!!Ποτε θα το πουμε στα παιδια μας οτι ο μπαμπας/μαμα δεν θα ειναι και φετος μαζι τους!!!!!!Ενα εχω να πω........ειναι καθικια με περικεφαλαια............!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος mes

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 735
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #959 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:20:39 am »
ποιος συναδελφος ευχαριστιεται τις διακοπες του. ψυχακιδες θα μας κανουν οι του υπουργειου ταλαιπωριας!!! με τις χουφτες θα τα παιρνουμε σε λιγο.........

Αποσυνδεδεμένος Patreas

  • Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2085
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #960 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:26:44 am »
Πάντως στην εγκύκλιο των αποσπάσεων (διαδικασία που πιστεύω θα έπρεπε να κατοχυρώνεται με κάποιο ΠΔ ή ΥΑ) είχες 2 "πονηρές" επισημάνσεις:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH: Η έγκριση των αποσπάσεων τελεί υπό την προϋπόθεση ύπαρξης κενών στην περιοχή υποδοχής και επίσης μη δημιουργίας κενών στην περιοχή προέλευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στις ανωτέρω κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, αν δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά στην περιοχή όπου θεμελιώνουν δικαίωμα απόσπασης οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, η απόσπαση δύναται να πραγματοποιείται σε όμορη αυτής περιοχή. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή να δηλώνονται και περιοχές όμορες της περιοχής πρώτης προτίμησης.

Αυτά σημαίνουν μόνο αποσπάσεις από "συν" σε "πλην", ακόμα και για τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις.

Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα, όμως, τα περισσότερα ΠΥΣΔΕ πιστεύω θα είναι "σφιχτά" και θα δώσουν κενά ή μηδέν στις περισσότερες ειδικότητες, ώστε να μην τους φύγει προσωπικό και να έχουν τα λιγότερα δυνατά ελείμματα στα όρια της αρμοδιότητάς τους.

Έπρεπε η διαδικασία να είχες περιγραφεί σαφώς στην εγκύκλιο των αποσπάσεων και να μη γίνονται σεναριολογίες στην πορεία. Ακόμα και τώρα πρέπει οι αιρετοί σε ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ (2+2), αν θέλουν να συνεισφέρουν ουσιαστικά, να αφήσουν τα γενικόλογα περί διοικητικής παραλυσίας κτλ, να μας ενημερώσουν (βάσει της αρχής της διαφάνειας) με ποια λογική (αλγόριθμο) θα διεξαχθούν οι αποσπάσεις και να ζητήσουν να δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες κενών/πλεονασμάτων ανά κλάδο και ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για να μπορεί να ελέγξει ο καθένας τα αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος INDI

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 125
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #961 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:32:19 am »
τι ωρα λετε να περιμενουμε τις αποσπασεις??

Αποσυνδεδεμένος daskala 29

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 23
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #962 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:39:07 am »
Ας είμαστε αισιόδοξοι. Ας ελπίζουμε τα βάσανα για τους περισσότερους της πρωτοβάθμιας να τελειώσουν σε λίγες ώρες και για τη δευτεροβάθμια την Τρίτη. Αν είμαστε στο 10-20% που δε θα πάρει απόσπαση (η πρώτη χρονιά θα είναι), τι να γίνει;;; Θα τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα.

Πιστεύω πως όλη αυτή η καθυστέρηση δε γίνεται για να ικανοποιηθούν μόνο οι αποσπάσεις από + σε -. Όλος αυτός ο χαμός δηλαδή για καμιά 300 αποσπάσεις;;; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! Από τη στιγμη που έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο αριθμό αναπληρωτών, δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.

Προτιμώ να πάω στην οργανική μου να παρουσιαστώ, αν χρειαστεί (με την ταλαιπωρία και τα έξοδα), αρκεί να γυρίσω τελικά σπίτι μου. Δεν αντιλέγω, θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε, αλλά σκεφτείτε και την ταλαιπωρία και τα έξοδα αν μείνουμε εκεί όλη τη χρονιά. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αυτό που μας καίει είναι να πάρουμε την απόσπαση. 

Αποσυνδεδεμένος daskala 29

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 23
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #963 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:44:25 am »
Για την πρωτοβάθμια έχουν ανακοινωθεί:

http://www.mpratis.gr/index.php/2010-09-03-17-59-29/413-5500-

Αποσυνδεδεμένος Patreas

  • Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2085
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #964 στις: Αυγούστου 29, 2011, 01:55:51 am »
Για την πρωτοβάθμια έχουν ανακοινωθεί:

http://www.mpratis.gr/index.php/2010-09-03-17-59-29/413-5500-

Αυτά λέει ότι μάζεψε ο Μπράτης από προσωπικές επαφές και τα έχει αναρτήσει εδώ και μία εβδομάδα (άρα μπορεί να έχουν συμβεί επικαιροποιήσεις ενδιάμεσα). Σύμφωνα με τον άλλο αιρετό του ΚΥΣΠΕ: " η Υπηρεσία δεν κατέθεσε στο Συμβούλιο τα κενά εκπαιδευτικών ανά ΠΥΣΠΕ όπως αυτά κατατέθηκαν από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με το σκεπτικό ότι θα γίνει επανέλεγχος αυτών."

Για να μην υπάρχει, λοιπόν, αμφισβήτηση και να πάψουν οι αιρετοί να λειτουργούν ως γραφείο Τύπου του Υπουργείου, να πιέσουν ώστε με την ανακοίνωση των αποσπάσεων να δοθούν στη δημοσιότητα και ΕΠΙΣΗΜΑ αυτοί οι πίνακες ΟΠΩΣ ΑΚΡΙ

Αποσυνδεδεμένος alarti

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #965 στις: Αυγούστου 29, 2011, 02:34:53 am »
Συμφωνα με τον Μπρατη (facebook) σε επικοινωνια με το υπουργειο τμημα αποσπασεων τα κενα ειναι πανω απο 5200, οποτε εικαζει οτι μπορει να ικανοποιηθει μεγαλο ποσοστο αποσπασεων... Μακαρι...

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 8
Επισκέπτες: 665
Σύνολο: 673

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.049 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.