0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
είμαι ΠΕ05 με απόσπαση στην πρωτοβάθμια και διάθεση σε 3 σχολεία. σε ένα απ'αυτά, όπου είμαι για 4 ωρες, επειδή έχω λείψει 5 μέρες από την αρχή της χρονιάς, λόγω προβλημάτων υγείας, έγινε καταγγελία εις βάρος μου από το σύλλογο γονέων ότι έχουμε μείνει πίσω στην ύλη. όλες οι άδειες έχουν φυσικά την έγκριση του προϊσταμένου, χαρτιά γιατρών κτλ. Πίσω απ' αυτό βρίσκεται η διευθύντρια, η οποία έχει ενοχληθεί επειδή οι δάσκαλοι χάνουν το κενό τους όταν λείπω, κι όταν ρώτησα τον πρόεδρο του συλλόγου γονεών πώς ξέρουν ότι είμαστε πίσω στην ύλη μου απάντησε ότι του το είπε η διευθύντρια (την οποία έχω επανειλλημένα βεβαιώσει ότι δεν έχουμε μείνει πισω). πώς πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, το οποίο πέρα από αντισυναδελφικό είναι και άκρως απάνθρωπο;
Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους.
Παράθεση από: meliti στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 05:28:06 pmείμαι ΠΕ05 με απόσπαση στην πρωτοβάθμια και διάθεση σε 3 σχολεία. σε ένα απ'αυτά, όπου είμαι για 4 ωρες, επειδή έχω λείψει 5 μέρες από την αρχή της χρονιάς, λόγω προβλημάτων υγείας, έγινε καταγγελία εις βάρος μου από το σύλλογο γονέων ότι έχουμε μείνει πίσω στην ύλη. όλες οι άδειες έχουν φυσικά την έγκριση του προϊσταμένου, χαρτιά γιατρών κτλ. Πίσω απ' αυτό βρίσκεται η διευθύντρια, η οποία έχει ενοχληθεί επειδή οι δάσκαλοι χάνουν το κενό τους όταν λείπω, κι όταν ρώτησα τον πρόεδρο του συλλόγου γονεών πώς ξέρουν ότι είμαστε πίσω στην ύλη μου απάντησε ότι του το είπε η διευθύντρια (την οποία έχω επανειλλημένα βεβαιώσει ότι δεν έχουμε μείνει πισω). πώς πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, το οποίο πέρα από αντισυναδελφικό είναι και άκρως απάνθρωπο; παντως 5 μερες δεν ειναι λιγες απο την αρχη της χρονιας... εφοσον πας μονο για 4 ωρες στο συγκεκριμενο σχολειο την βδομαδα, λογικο ειναι να κανει αισθηση η απουσια σου. για αυτους ειναι σαν να ελειψες 5 εβδομαδες. ετσι τους φανηκε!
Παράθεση από: marylou στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 09:21:14 pmΠαράθεση από: meliti στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 05:28:06 pmείμαι ΠΕ05 με απόσπαση στην πρωτοβάθμια και διάθεση σε 3 σχολεία. σε ένα απ'αυτά, όπου είμαι για 4 ωρες, επειδή έχω λείψει 5 μέρες από την αρχή της χρονιάς, λόγω προβλημάτων υγείας, έγινε καταγγελία εις βάρος μου από το σύλλογο γονέων ότι έχουμε μείνει πίσω στην ύλη. όλες οι άδειες έχουν φυσικά την έγκριση του προϊσταμένου, χαρτιά γιατρών κτλ. Πίσω απ' αυτό βρίσκεται η διευθύντρια, η οποία έχει ενοχληθεί επειδή οι δάσκαλοι χάνουν το κενό τους όταν λείπω, κι όταν ρώτησα τον πρόεδρο του συλλόγου γονεών πώς ξέρουν ότι είμαστε πίσω στην ύλη μου απάντησε ότι του το είπε η διευθύντρια (την οποία έχω επανειλλημένα βεβαιώσει ότι δεν έχουμε μείνει πισω). πώς πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, το οποίο πέρα από αντισυναδελφικό είναι και άκρως απάνθρωπο; παντως 5 μερες δεν ειναι λιγες απο την αρχη της χρονιας... εφοσον πας μονο για 4 ωρες στο συγκεκριμενο σχολειο την βδομαδα, λογικο ειναι να κανει αισθηση η απουσια σου. για αυτους ειναι σαν να ελειψες 5 εβδομαδες. ετσι τους φανηκε!Αν υπήρχε σοβαρός λόγος υγείας, όσες θέλει θα λείψει. Δεν το κατάλαβα; Θα σκοτωνόμαστε και θα πηγαίνουμε άρρωστοι ή/και με πυρετό στη δουλειά, για να μην κακοφανεί στους άλλους;;; Πάμε καλά;!
Στην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.
Παράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:58:49 pmΣτην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.Συγνωμη αλλα οταν απουσιαζει 1 νηπιαγωγος,οι συναδελφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κρατησουν τα παιδια, τα παιδια δεν μενουν στο σχολειο επιστρεφουν σπιτι τους (οσο κι αν επιμενουν οι γονεις τους). Αν οι συναδελφοι τα κρατουν ειναι λαθος τους...Εγω ειμαι νηπιαγωγος και ξερω πολλους συναδελφους που παιρνουν αδειες οταν ειναι αρρωστες (και οχι μονο)... Αυτο ειναι αλλωστε το σωστο, οταν αρρωσταινεις να μενεις σπιτι σου , γιατι μπορει να κολλησεις τους γυρω σου...
Παράθεση από: so good στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 09:46:33 pmΠαράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:58:49 pmΣτην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.Συγνωμη αλλα οταν απουσιαζει 1 νηπιαγωγος,οι συναδελφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κρατησουν τα παιδια, τα παιδια δεν μενουν στο σχολειο επιστρεφουν σπιτι τους (οσο κι αν επιμενουν οι γονεις τους). Αν οι συναδελφοι τα κρατουν ειναι λαθος τους...Εγω ειμαι νηπιαγωγος και ξερω πολλους συναδελφους που παιρνουν αδειες οταν ειναι αρρωστες (και οχι μονο)... Αυτο ειναι αλλωστε το σωστο, οταν αρρωσταινεις να μενεις σπιτι σου , γιατι μπορει να κολλησεις τους γυρω σου...στα δημοτικα παντως απαγορευεται με βαση τον νομο να τα στειλεις σπιτι. πρεπει να μεινουν κανονικα μεχρι το σχολασμα στο σχολειο. και να τα εχουν οι αλλοι δασκαλοι στις ταξεις
σε εγκυκλιο που ηρθε στο σχολειο το διαβασα! δεν λεω ψεμματα!και δεν ξερω κανενα σχολειο που στελνει τα παιδια σπιτι οποτε λειπει η δασκαλα ή η αγγλικος ή η γαλλικος ή η γυμναστρια. ειδικα οταν αυτο γινεται απροειδοποιητα.