0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: so good στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 09:46:33 pmΠαράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:58:49 pmΣτην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.Συγνωμη αλλα οταν απουσιαζει 1 νηπιαγωγος,οι συναδελφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κρατησουν τα παιδια, τα παιδια δεν μενουν στο σχολειο επιστρεφουν σπιτι τους (οσο κι αν επιμενουν οι γονεις τους). Αν οι συναδελφοι τα κρατουν ειναι λαθος τους...Εγω ειμαι νηπιαγωγος και ξερω πολλους συναδελφους που παιρνουν αδειες οταν ειναι αρρωστες (και οχι μονο)... Αυτο ειναι αλλωστε το σωστο, οταν αρρωσταινεις να μενεις σπιτι σου , γιατι μπορει να κολλησεις τους γυρω σου...Αν υπάρχει νηπιαγωγός (χλωμό!) από το γραφείο να καλύψει το κενό, καλώς, αλλιώς τα παιδιά τα κρατάει η άλλη συνάδελφος (όταν είναι 2/θέσιο).Αν φυσικά το νηπιαγωγείο είναι μονοθέσιο, τότε κλείνει.
Παράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:58:49 pmΣτην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.Συγνωμη αλλα οταν απουσιαζει 1 νηπιαγωγος,οι συναδελφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κρατησουν τα παιδια, τα παιδια δεν μενουν στο σχολειο επιστρεφουν σπιτι τους (οσο κι αν επιμενουν οι γονεις τους). Αν οι συναδελφοι τα κρατουν ειναι λαθος τους...Εγω ειμαι νηπιαγωγος και ξερω πολλους συναδελφους που παιρνουν αδειες οταν ειναι αρρωστες (και οχι μονο)... Αυτο ειναι αλλωστε το σωστο, οταν αρρωσταινεις να μενεις σπιτι σου , γιατι μπορει να κολλησεις τους γυρω σου...
Στην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.
Παράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:01:46 pmΠαράθεση από: so good στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 09:46:33 pmΠαράθεση από: vickyN στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:58:49 pmΣτην πρωτοβάθμια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και καχύποπτοι ως προς τις άδειες, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πρέπει να απασχολήσουν τα παιδιά. Δεν είναι όπως στη δευτεροβάθμια που τ αμολάτε!Ιδίως στα νηπιαγωγεία ξέρω συναδέλφους που πηγαίνουν με πυρετό στο σχολείο, για να μη χρεωθουν οι υπόλοιπες το τμήμα τους. Οι άδειες δεν είναι καραμέλες στην πρωτοβάθμια, εκτός και αν είναι απολύτως δικαιολογημένες.Συγνωμη αλλα οταν απουσιαζει 1 νηπιαγωγος,οι συναδελφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κρατησουν τα παιδια, τα παιδια δεν μενουν στο σχολειο επιστρεφουν σπιτι τους (οσο κι αν επιμενουν οι γονεις τους). Αν οι συναδελφοι τα κρατουν ειναι λαθος τους...Εγω ειμαι νηπιαγωγος και ξερω πολλους συναδελφους που παιρνουν αδειες οταν ειναι αρρωστες (και οχι μονο)... Αυτο ειναι αλλωστε το σωστο, οταν αρρωσταινεις να μενεις σπιτι σου , γιατι μπορει να κολλησεις τους γυρω σου...Αν υπάρχει νηπιαγωγός (χλωμό!) από το γραφείο να καλύψει το κενό, καλώς, αλλιώς τα παιδιά τα κρατάει η άλλη συνάδελφος (όταν είναι 2/θέσιο).Αν φυσικά το νηπιαγωγείο είναι μονοθέσιο, τότε κλείνει.Δεν υπαρχει νομος γι αυτο που αναφερεις...Και δλδ 1 νηπιαγωγος προσεχει 50 παιδια???Ποιος θα ειναι υπευθυνος αν παθει κατι καποιο απο τα 50 παιδια?Εγω ειμαι σε 2θεσιο και φετος που ελειψε η συναδελφος του κλασικου, τα παιδια τα πηραν πισω οι γονεις τους, το ιδιο και στο σχολειο που ημουν περισυ....
25. Αντικαθιστούν εκπαιδευτικό ο οποίος λείπει και, ανάλογα με την περίπτωση, ή καλύπτουν το κενό ή απασχολούν τους μαθητές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διευθυντή. από το καθηκοντολόγιο (φεκ 1340/2002) και αυτο ισχύει τόσο για την α/θμια όσο και για τη β/θμια....επομένως οι δάσκαλοι καλώς κάνουν και κρατούν τα παιδιά εντός τάξης....αλλά αυτό δε σημαίνει οτι απαγορεύεται και να αρρωστήσει κάποιος εκπ/κός για να μη "φορτωθεί" το τμήμα του κάποιος άλλος. όσο για το αν η εκπ/κος πηγαίνει μόνο για 4 ώρες την εβδομάδα στο σχολείο αυτο ( ουσιαστικά για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα) αυτό απο μόνο του δε λέει κάτι. Ούτε και αλλάζει το γεγονός ότι η Διευθύντρια είναι απαράδεκτη. Γιατί σύμφωνα πάλι με το καθηκοντολογιο σε περίπτωση απουσίας εκπ/κού το ωρολόγιο πρόγραμμα αναμορφώνεται ανάλογα και προβλέπεται αναπλήρωση ωρών αν πια η ύλη έχει μείνει τόσο πολύ πισω....στην τελική αυτό (υποτίθεται ) ότι κάνουμε και σε περιπτώσεις καταλήψεων ή ανυπαιτίου κωλύματος / κλεισίματος της σχολικής μονάδας. Όχι λοιπον να χρεώνει τη δική της ανικανότητα να εφαρμόσει το Νόμο ( ή να κακοκαρδίσει τους "δικούς" της ) στον όποιο εκπ/κό ΣΥΝΝΟΜΑ λείπει απο την εργασία του!
Πίσω απ' αυτό βρίσκεται η διευθύντρια, η οποία έχει ενοχληθεί επειδή οι δάσκαλοι χάνουν το κενό τους όταν λείπω, κι όταν ρώτησα τον πρόεδρο του συλλόγου γονεών πώς ξέρουν ότι είμαστε πίσω στην ύλη μου απάντησε ότι του το είπε η διευθύντρια (την οποία έχω επανειλλημένα βεβαιώσει ότι δεν έχουμε μείνει πισω).
Στα νηπιαγωγεία σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε τα παιδιά συνεδέλφου που για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζει!1. Υποβαθμίζουμε τη δουλειά μας μόνοι μας, γιατί με 50 παιδιά στην τάξη δεν γίενται καμία δουλειά παρά μόνο φύλαξη.2. Τίθεται πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας. Τα παιδιά πολύ εύκολα χτυπάνε. Αν κάποιο πέσει από το καρεκλάκι προς τα πίσω (άπειρες φορές έχει γίνει στην τάξη) και χτυπήσει το κεφάλι του, ποιός έχει την ευθύνη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρώτο που θα ρωτήσουν τον/την νηπιαγωγό που ήταν στην τάξη είναι γιατί είχε στην τάξη και άλλα παιδιά. Οι προϊστάμενοι δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουν κανέναν! Αν λοιπόν επιμένουν να κρατηθούν τα παιδιά συναδέλφου που απουσιάζει, πολύ ωραία! Ζητήστε εγγράφως να σας το πουν αυτό, εκείνη τη στιγμή με ένα φαξ! Να λέει ο προϊστάμενος ξεκάθαρα ότι "λόγω απουσίας του/της κ. Χ., νηπιαγωγού του Ψ Ν/Γ, τους μαθητές του τμήματος του/της θα τα απασχολήσει ο/η νηπιαγωγός κ.
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 04, 2011, 03:05:29 pmΣτα νηπιαγωγεία σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε τα παιδιά συνεδέλφου που για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζει!1. Υποβαθμίζουμε τη δουλειά μας μόνοι μας, γιατί με 50 παιδιά στην τάξη δεν γίενται καμία δουλειά παρά μόνο φύλαξη.2. Τίθεται πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας. Τα παιδιά πολύ εύκολα χτυπάνε. Αν κάποιο πέσει από το καρεκλάκι προς τα πίσω (άπειρες φορές έχει γίνει στην τάξη) και χτυπήσει το κεφάλι του, ποιός έχει την ευθύνη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρώτο που θα ρωτήσουν τον/την νηπιαγωγό που ήταν στην τάξη είναι γιατί είχε στην τάξη και άλλα παιδιά. Οι προϊστάμενοι δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουν κανέναν! Αν λοιπόν επιμένουν να κρατηθούν τα παιδιά συναδέλφου που απουσιάζει, πολύ ωραία! Ζητήστε εγγράφως να σας το πουν αυτό, εκείνη τη στιγμή με ένα φαξ! Να λέει ο προϊστάμενος ξεκάθαρα ότι "λόγω απουσίας του/της κ. Χ., νηπιαγωγού του Ψ Ν/Γ, τους μαθητές του τμήματος του/της θα τα απασχολήσει ο/η νηπιαγωγός κ.