*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτής σε ιδιωτικο σχολειο και μορια δημοσιου  (Αναγνώστηκε 5023 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αναπληρωτής σε ιδιωτικο σχολειο και μορια δημοσιου
« στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:27:41 pm »
παιδια, ανοιξα αυτο το θεμα γιατι θελω να ρωτησω καποια πραγματα. ειμαι σε ιδιωτικο στην κορινθο για 12 ωρες, ενω μενω αθηνα. με καλεσαν στην τελευταια φαση στην δευτεροβαθμια α αθηνας και το σκεφτομαι να παω γαιτι δεν ξερω αν αξιζει αυτη την χρονικη στιγμη να αφησω το ιδιωτικο, μου φαινεται και γαιδουρια... θελω να ρωτησω λοιπον, επειδη καπου κατι διαβασα, μπορω να μεινω στο σχολειο μου για τους μηνες που απομενουν και να αποδεχτω το διορισμο και να παιρνω τα μορια του δημοσιου, οσο λιγα κι αν ειναι, δεν με νοιαζει, και να ειμαι ομως στο ιδιωτικο; να πω οτι στο δημοσιο θα με παρουν με πληρες...
δευτερον, αν δεν μπορει να γινει αυτο, μπορει να γινεται να αλλαξω αμοιβαια τη θεση μου με κοπελα που ειναι στην ιδια φαση στην ιδια διεθυνση αλλα με μειωμενο;
και τριτον, επειδη εγω θελω καποια στιγμη να φυγω απο την κορινθο και να δουλευω στην αθηνα, τι γινεται με τις απολυσεις στα ιδιωτικα; γινεται αν κανεις ειδικη εσωτερικη συμφωνια με το διευθυντη να δηλωσει οτι σε απολυει(εννοειται χωρις να σου πληρωσει αποζημιωση, ενω θα υπογραψεις οτι την πηρες) αλλα να γραφει στα πρακτικα οτι η απολυση ειναι για καποιον λογο που δεν θα με ζημιωνει; εννοω οτι δεν θα γραφει στο φακελο μου οτι με απελυσαν λογω αναρμοστης συμπεριφορας, ανικανοτητας κτλ;;;

οποιος ξερει να μου απαντησει σε κατι απο αυτα, θα με βοηθησει πολυ, δεν ξερω τι να κανω... αυριο πρεπει να παω στο γραφειο και δεν θα μου πουν τιποτα για το σχολειο που θα με στειλουν , ουτε καν που ειναι...
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Αναπληρωτής σε ιδιωτικο σχολειο και μορια δημοσιου
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:57:29 pm »
ας τα πάρουμε με τη σειρά:
στο ιδιωτικό είσαι διορισμένη με σύμβαση για 12 ώρες ή ωρομίσθια; ( η σύμβασή σου τι λέει;)
είναι πράγματι γαϊδουριά να τους αφήσεις τώρα αλλά αυτό ειναι καθαρά δικό σου ζήτημα. Στην Α αθήνας σε ζήτησαν πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια; Γιατί το μεν διδακτικό έτος στην α/θμια τελειώνει 21/6 στη δε β/θμια στις 30/6.
αν σε κάλεσαν ως αναπληρώτρια - και όχι ΑΜΩ- και αρνηθείς χάνεις τη σειρά σου για φέτος και διαγράφεσαι απο τον πίνακα. Δεν είμαι σίγουρη αν την χάνεις και για του χρόνου ( δεν το έχω αυτό το αντικειμενο) οπότε καλά θα κάνεις να το διευκρινήσεις αυριο στο γραφείο.
αμοιβαία δε γίνεται γιατί τους διορισμούς τους βγάζει το υπουργείο ονομαστικά με βάση αυτό που ειχαν δηλώσει οι εκπ/κοί. Αν παραιτηθεί ο ωρομίσθιος εκπ/κός δε θα πάρουν εσένα στη θέση του αλλά τον επομενο ωρομίσθιο δεδομένου ότι εσύ θα έχεις ήδη διαγραφεί απο τον πίνακα.

εργασιακά δε νομίζω ότι είναι σωστό να δηλώσεις ότι απολύθηκες ενω στην ουσία παραιτήθηκες. Τέτοια βλέπουν οι εργοδότες και δε μπρούν οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι. Μπορείς απλά να παραιτηθείς λόγω διορισμού σου στο Δημόσιο.
Εύχομαι να κάνεις τη σωστή επιλογή και όλα να πάνε καλά.  ( πάντως εγώ, ούσα Αθηναία ούτε να τη βλέπω δε θέλω την αθήνα έτσι όπως έγινε... εσύ γιατί θες να πας αθήνα δεν καταλαβαίνω... περί ορέξεως βέβαια....)   :D
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:09:33 pm »
σε ευχαριστω για την απαντηση, η συμβαση μου η πρωτη πριν τρια χρονια ελεγε "διορισμος εκπαιδευτικου με 2ετη συμβαση και μειωμενο ωραριο"(12 ωρες). μετα εγινει αυτεπαγγελτα συμβαση αοριστου χρονου. με ζητησαν σε δευτεροβαθμια, αλλα το θεμα ειναι τινος θεση θα αναπληρωσω, καποιου που εφυγε και θα γυρισει σε δυο μηνες ή θα μεινω ως τον ιουνιο εγω; αν δεν παρουσιαστω, θα με διαγραψουν φετος, και του χρονου θα πρεπει να παω οπου με στειλουν. λογικα με καλεσαν πληρους, γαιτι δεν γραφει το ονομα μου διπλα μειωμενο, οπως σε αλλη κοπελα.
βασικα δεν εχω κανενα προβλημα με την κορινθο, απλως ξυπναω πεντε το πρωι για να ειμαι στη δουλεια μου στις 8 παρα... δεν μπορω να το συνεχισω αλλο αυτο, το κανω ηδη τρια χρονια... ποσο πια;; θα ηθελα να κυνηγησω μια δουλεια πιο κοντα στο σπιτι μου...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:18:38 pm »
μια χαρά λοιπόν στο ιδιωτικό εφόσον έγινε αορίστου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι στην προϋπηρεσία σου θα λογίζονται ΚΑΙ τα καλοκαίρια ( κάτι που δε γίνεται για αναπληρωτές και ωρομίσθιους). Αυτο είναι καλό γιατί μαζεύεις μόρια συνολικής υπηρεσίας όταν με το καλό διοριστείς και ζητήσεις μετάθεση.
Αν σε πάρουν αναπληρώτρια πλήρους δε μπορούν να σε "διώξουν" ως 30/06. Επομένως όποιον και να αναπληρώσεις είτε μετά θα σε στείλουν σε άλλο σχολείο είτε θα σε κρατήσουν στο γραφείο για διοικητική εργασία.

Πάντως για να σε καλέσουν ως αναπληρώτρια και μάλιστα στην αθήνα σημαίνει είτε ότι έχεις ήδη αρκετά μόρια είτε ότι είσαι αρκετά ψηλά στις λίστες διοριστέων/ΑΣΕΠ κτλ. well done! ΄Ισως και να είσαι κοντά σε διορισμό λοιπόν.

Η περίπτωσή σου είναι λοιπόν δίκοπο μαχαίρι. Απ τη μια μεριά έχεις "μόνιμη" δουλειά ( όσο μόνιμη μπορεί να ειναι στον ιδιωτικό τομέα) και αυτό είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουν πολλοί.
Απ την άλλη έχεις την ευκαιρία να δεις και το δημόσιο σχολείο (αλλά στη μέση της χρονιάς - που σημαίνει πρέπει να αλλάξεις βιβλία, υλικό, μαθητές κτλ).
Ως προς την προϋπηρεσία θα έχεις από αύριο για το δημόσιο περίπου 4 μήνες και 24 ημέρες ως 30/6 ενώ για το ιδιωτικό 3 μήνες και 14 μέρες περίπου ως 31/8. Διαλλέγεις και παίρνεις.
Πάντως αν ξαναζητήσεις δουλειά σε ιδιωτικό δε νομίζω να φαίνεται πολύ καλό που τους παράτησες για το δημόσιο στη μέση της χρονιάς ( γιατι΄ό,τι και να γράφει η βεβαίωση απόλυσης οι εργοδότες επικοινωνούν μεταξύ τους...συν του ότι στο καπάκι θα τους πας μια βεβαίωση υπηρεσίας στο δημόσιο οπότε δεν είναι δυσκολο to do the math. Αν λοιπόν δε σε ενδιαφέρει να ξαναδουλέψεις σε ιδιωτικό ή ο διορισμός σου είναι κοντά go ahead - otherwise...think twice!!
Hope i helped.
(Άργησα να απαντήσω γιατί στο μεταξύ βγήκα για καφέ...sorry...)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:21:49 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:24:12 pm »
δεν ξερω αν με ενδιαφερει το δημοσιο πια. αυτο ειναι κατι που θελω να το σκεφτω λιγο ακομα... αυτο που με νοιαζει ειναι οτι θα φυγω απο την κορινθο και θα εχω μια δουλεια που θα μου δινει για καποιους μηνες καλα λεφτα και μετα θα μπω στο ταμειο αφου θα με απολυσουν απο το δημοσιο... αυτο που θελω να κυνηγησω ειναι ενα ιδιωτικο στην αθηνα... δεν ειμαι ψηλα στη λιστα, ειμαι μετα το 1000, απλως με προσπερασαν σε ολες τις φασεις γιατι ειχα βαλει πολυ συγκεκριμενες περιοχες... μεχρι προτινος ανακουφιζομουν που δεν με πηρε, αλλα τωρα το βλεπω σαν ευκαιρια να φυγω απο την κορινθο... το προβλημα μου ειναι οτι αισθανομαι πολυ ασχημα να το κανω στα μεσα της χρονιας...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 07:43:12 am »
δεν είμαι σίγουρη τι ισχύει για το ταμείο ανεργίας. Νομίζω πρέπει να έχεις 150 ένσημα προκειμένου να μπορείς να λάβεις επίδομα ανεργίας. Οπότε ρώτα κι αυτό στη διεύθυνση που θα παρουσιαστείς.
αν θες να κυνηγήσεις ένα ιδιωτικό στην Αθήνα πάντως, το να παραιτηθείς από ένα ιδιωτικό στην Κόρινθο στη μέση της χρονιάς μάλλον δε σε χαρακτηρίζει ως "καλή" επαγγελματία...
Δεν ξέρω...εύχομαι να πάρεις την καλύτερη για σένα απόφαση!! Πάντως αν τελικά αποδεχθείς τη θέση της αναπληρώτριας, εύχομαι Καλή Αρχή και καλωσήρθες!

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 02:55:31 pm »
αχ, σιγουρα δεν ειναι καλο να τους αφηνεις στη μεση, αλλα ξυπνουσα πεντε το πρωι κι εκανα δυο ωρες να φτασω... οποτε... θα του εξηγησω του επομενου εργοδοτη γιατι εφυγα ετσι... και αν του κακοφανει, ας του κακοφανει... δεν με νοιαζει, ωχου πια με ολους τους εργοδοτες!!!  :D :D :D τελικα εφυγα και με τοποθετησαν σε δυο εσπερινα λυκεια... για να δουμε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)