Σύνολο ψηφοφόρων: 164
Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οσο για το υπουργείο που συμφωνησε με την Τροικα οτι θα καταργηθεί το επιδομα εξωδιδακτικης εννοείται οτι εαν δουλέψω και του χρόνου δεν θα κάθομαι να προετοιμάζω στο σπίτι το μάθημα της επόμενης μέρας...
Εγω καλά το γράφω. Μάλλον εσυ δεν έχεις καταλάβει ποιο επίδομα κόβει η κυβέρνηση για μας. Είναι το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης..
Παράθεση από: steven_seagal στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 10:15:58 amισως τα πραγματα να ειναι πιο σοβαραhttp://www.zougla.gr/page.ashx?pid=41&mid=18&issueId=19773Οι εφημερίδες μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να φοβήσουν τον κόσμο για πιθανά επεισόδια και να μην υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις κινητοποιήσειες, αλλά και για να δικαιολογήσουν το καθεστώς τρομοκρατίας και καταστολής που θα ασκηθεί... Θα ξυπνήσουν πάλι μνήμες βίας (όπως στις 5/5 που την πλήρωσαν με τη ζωή τους ανυποψίαστοι άνθρωποι) και θα κάνουν τον κόσμο να απαιτεί κι από πάνω την παρέμβαση του κράτους στην καταστολή των κινητοποιήσεων με το φόβο του ξεσπάσματος βίας. Γνωστή και παλιά η συνταγή. Το ζήτημα είναι όσοι κατεβούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε απειλώντας τους με άλλα "όπλα" - κι όχι με φωτιές και επεισόδια. Να δείξουμε ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να προστατεύουμε τους αγώνες μας από αυτούς που είτε προβοκάρουν είτε ως χούλιγκαν θεωρούν την απεργιακή συγκέντρωση Κυριακή στο γήπεδο. Όσο για το αν θα γίνει Αίγυπτος; Όσο βγαίνουμε στο δρόμο χωρίς όραμα για το μέλλον, αλλά με μοναδική σκέψη να "πέσει" ο Γιωργάκης, βιώνουμε μια ακόμα αυταπάτη. Ο Γιωργάκης δεν είναι πρόσωπο, αλλά σύμβολο. Κι αν διώξουμε το πρόσωπο, θα βρεθούν άλλοι να συμβολίζουν τα ίδια. Και ξανά με τι ελπίδα, τι προσμονή θα οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα...
ισως τα πραγματα να ειναι πιο σοβαραhttp://www.zougla.gr/page.ashx?pid=41&mid=18&issueId=19773
(κυριο αρθρο στα ... ΝΕΑ )Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
Παράθεση από: erietta στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:35:39 amΣυμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα; Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία."Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες" γιατί έχουν 100% συμμετοχή. Εάν κατά την διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών τα μισά φαρμακεία ήταν ανοιχτά, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα και από εκεί. Εάν στις απεργίες των εκπαιδευτικών κλείναν ολοκληρωτικά όλα τα σχολεία, τότε νομίζω ότι κάποιος θα καταλάβαινε "κάτι".Όσο αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να σημειώσω ότι μία κίνηση η οποία δεν μας κοστίζει τίποτα και ζημειώνει όλους τους άλλους, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την κοινωνία. Τέτοιες κινήσεις είναι αποδεκτές από αυτούς που δεν έχουν την επιλογή της απεργίας (σώματα ασφαλείας, αγρότες κτλ). Η απεργία (του καθενός) μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει όμως πρώτιστα στον απεργό, γι αυτό κάθε νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εναντίον της.
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα; Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία.
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 08:54:07 amΠαράθεση από: erietta στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:35:39 amΣυμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα; Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία."Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες" γιατί έχουν 100% συμμετοχή. Εάν κατά την διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών τα μισά φαρμακεία ήταν ανοιχτά, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα και από εκεί. Εάν στις απεργίες των εκπαιδευτικών κλείναν ολοκληρωτικά όλα τα σχολεία, τότε νομίζω ότι κάποιος θα καταλάβαινε "κάτι".Όσο αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να σημειώσω ότι μία κίνηση η οποία δεν μας κοστίζει τίποτα και ζημειώνει όλους τους άλλους, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την κοινωνία. Τέτοιες κινήσεις είναι αποδεκτές από αυτούς που δεν έχουν την επιλογή της απεργίας (σώματα ασφαλείας, αγρότες κτλ). Η απεργία (του καθενός) μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει όμως πρώτιστα στον απεργό, γι αυτό κάθε νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εναντίον της.++++++++++++++επιτελους!!!Πρέπει να κλεισουν τα σχολεία .Οι μικροτεροι σε ηλικια ειναι οι πιο συντηρητικοι και οσοι κανουμε απεργια δεν μας περισσευουν,μονο αυτα θελω να προσθεσω σε οσα ολοσωστα ειπες
Δεν θέλετε να χάσετε τα χρηματα σας στις απεργίες??? Ωραία... Αν και το έχω ξαναγράψει σε άλλη ενότητα θα μπορούσαμε όλοι μας να πάμε κανονικά το πρωι στο σχολείο και μετά την πρωινή προσευχή να κλειδώνουμε όλες τις αίθουσες και να αφήνουμε τα παιδιά να πάιζουν στο προαυλιο μέχρι να σχολάσουν ενω εμεις θα καθόμαστε και θα πίνουμε καφέ... Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι πιο έξυπνο ας το γράψει.... Κυριολεκτικά μας χαντακώνουν και μας φτύνουν απο παντού και δεν έχουμε ουτε μια ομπρέλλα να φυλαχτούμε...
Παράθεση από: kyriakh στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 05:00:59 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 08:54:07 amΠαράθεση από: erietta στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:35:39 amΣυμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα; Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία."Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες" γιατί έχουν 100% συμμετοχή. Εάν κατά την διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών τα μισά φαρμακεία ήταν ανοιχτά, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα και από εκεί. Εάν στις απεργίες των εκπαιδευτικών κλείναν ολοκληρωτικά όλα τα σχολεία, τότε νομίζω ότι κάποιος θα καταλάβαινε "κάτι".Όσο αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να σημειώσω ότι μία κίνηση η οποία δεν μας κοστίζει τίποτα και ζημειώνει όλους τους άλλους, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την κοινωνία. Τέτοιες κινήσεις είναι αποδεκτές από αυτούς που δεν έχουν την επιλογή της απεργίας (σώματα ασφαλείας, αγρότες κτλ). Η απεργία (του καθενός) μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει όμως πρώτιστα στον απεργό, γι αυτό κάθε νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εναντίον της.++++++++++++++επιτελους!!!Πρέπει να κλεισουν τα σχολεία .Οι μικροτεροι σε ηλικια ειναι οι πιο συντηρητικοι και οσοι κανουμε απεργια δεν μας περισσευουν,μονο αυτα θελω να προσθεσω σε οσα ολοσωστα ειπεςΣυμφωνώ απόλυτα.. Πραγματικά χέστηκε το κράτος εαν κάνει ο εκπαιδευτικός 2 μέρες απεργία και το παιδί δεν μάθει γράμματα για 2 μέρες.. Αντιθέτως θα χαιρεται που θα εισπράττει τα λεφτά μας οταν θα απεργούμε.... Όταν όμως κάνουν απεργία τα βυτιοφόρα και μετά απο 2 μέρες δεν έχει ο λαος να βάλει βενζίνη έκει η κυβέρνηση το αγγούρι το νιώθει λίγο πίσω.... Λοιπόν τα σχολεία στις απεργίες πρέπει να κλείνουν ΟΛΑ και οχι ο ενας να δουλευει και ο άλλος να απεργεί.. Ετσι πραγματικά δεν κάνουμε και δεν αλλαζουμε τίποτα. Και επειδή οι γονείς ειδικά στα παιδιά του δημοτικού τα βλέπουν περισσότερο τα σχολεία σαν baby parking παρα για την μόρφωση τους γιατί υπολογίζουν πανω απ'ολα πως θα το ξεφορτωθούν για να πάνε αυτοί στην δουλειά τους, ετσι και εμείς η διαμαρτυρία μας και η κάθε απεργία θα πρέπει να παίρνει μια πιο αξιολογη μορφή..Δεν θέλετε να χάσετε τα χρηματα σας στις απεργίες??? Ωραία... Αν και το έχω ξαναγράψει σε άλλη ενότητα θα μπορούσαμε όλοι μας να πάμε κανονικά το πρωι στο σχολείο και μετά την πρωινή προσευχή να κλειδώνουμε όλες τις αίθουσες και να αφήνουμε τα παιδιά να πάιζουν στο προαυλιο μέχρι να σχολάσουν ενω εμεις θα καθόμαστε και θα πίνουμε καφέ... Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι πιο έξυπνο ας το γράψει.... Κυριολεκτικά μας χαντακώνουν και μας φτύνουν απο παντού και δεν έχουμε ουτε μια ομπρέλλα να φυλαχτούμε...
Παράθεση από: manosmc στις Φεβρουαρίου 11, 2011, 02:51:54 pmΠαράθεση από: kyriakh στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 05:00:59 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 08:54:07 amΠαράθεση από: erietta στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:35:39 amΣυμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα; Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία."Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες" γιατί έχουν 100% συμμετοχή. Εάν κατά την διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών τα μισά φαρμακεία ήταν ανοιχτά, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα και από εκεί. Εάν στις απεργίες των εκπαιδευτικών κλείναν ολοκληρωτικά όλα τα σχολεία, τότε νομίζω ότι κάποιος θα καταλάβαινε "κάτι".Όσο αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να σημειώσω ότι μία κίνηση η οποία δεν μας κοστίζει τίποτα και ζημειώνει όλους τους άλλους, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την κοινωνία. Τέτοιες κινήσεις είναι αποδεκτές από αυτούς που δεν έχουν την επιλογή της απεργίας (σώματα ασφαλείας, αγρότες κτλ). Η απεργία (του καθενός) μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει όμως πρώτιστα στον απεργό, γι αυτό κάθε νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εναντίον της.++++++++++++++επιτελους!!!Πρέπει να κλεισουν τα σχολεία .Οι μικροτεροι σε ηλικια ειναι οι πιο συντηρητικοι και οσοι κανουμε απεργια δεν μας περισσευουν,μονο αυτα θελω να προσθεσω σε οσα ολοσωστα ειπεςΣυμφωνώ απόλυτα.. Πραγματικά χέστηκε το κράτος εαν κάνει ο εκπαιδευτικός 2 μέρες απεργία και το παιδί δεν μάθει γράμματα για 2 μέρες.. Αντιθέτως θα χαιρεται που θα εισπράττει τα λεφτά μας οταν θα απεργούμε.... Όταν όμως κάνουν απεργία τα βυτιοφόρα και μετά απο 2 μέρες δεν έχει ο λαος να βάλει βενζίνη έκει η κυβέρνηση το αγγούρι το νιώθει λίγο πίσω.... Λοιπόν τα σχολεία στις απεργίες πρέπει να κλείνουν ΟΛΑ και οχι ο ενας να δουλευει και ο άλλος να απεργεί.. Ετσι πραγματικά δεν κάνουμε και δεν αλλαζουμε τίποτα. Και επειδή οι γονείς ειδικά στα παιδιά του δημοτικού τα βλέπουν περισσότερο τα σχολεία σαν baby parking παρα για την μόρφωση τους γιατί υπολογίζουν πανω απ'ολα πως θα το ξεφορτωθούν για να πάνε αυτοί στην δουλειά τους, ετσι και εμείς η διαμαρτυρία μας και η κάθε απεργία θα πρέπει να παίρνει μια πιο αξιολογη μορφή..Δεν θέλετε να χάσετε τα χρηματα σας στις απεργίες??? Ωραία... Αν και το έχω ξαναγράψει σε άλλη ενότητα θα μπορούσαμε όλοι μας να πάμε κανονικά το πρωι στο σχολείο και μετά την πρωινή προσευχή να κλειδώνουμε όλες τις αίθουσες και να αφήνουμε τα παιδιά να πάιζουν στο προαυλιο μέχρι να σχολάσουν ενω εμεις θα καθόμαστε και θα πίνουμε καφέ... Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι πιο έξυπνο ας το γράψει.... Κυριολεκτικά μας χαντακώνουν και μας φτύνουν απο παντού και δεν έχουμε ουτε μια ομπρέλλα να φυλαχτούμε...Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, πιστεύω και οι περισσότεροι συνάδελφοι, αισθάνονται άσχημα αν βρεθούν στους χώρους του Σχολείου και πίνουν απλά καφέ.Θα είναι ένα είδος κοροϊδίας, προς τους ίδιους τους μαθητές μας.Όμως ο συνάδελφος έχει δίκιο στο κομμάτι των αποτελεσματικών μέτρων αντίδρασηςΤώρα που το σκέφτομαι, καθημερινά το Σχολείο που υπηρετώ για να λειτουργήσει χρειάζεται μια σειρά από "αυτονόητα καθήκοντα" δικά μου αλλά και άλλων συναδέλφων.Αναφέρω χαρακτηριστικά: Οικονομικά Σχολείου (2-3 ώρες εβδομάδα-τα κάνω εγώ), απουσιολόγια, υπεύθυνοι τμημάτων, email καθημερινά με τις δευτεροβάθμιες, διαβιβαστικά και όλα όσα μπορεί κάποιος να σκεφθεί και να αναφέρει ακόμη. Πιστεύετε ότι αν δεν κάναμε αυτά (άραγε είμαστε υποχρεωμένοι ?? ρωτάω παλιότερους συναδέλφους κατά πόσο είναι στις υποχρεώσεις μας βάση νόμου) το Σχολείο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά?Μήπως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διοικητικά το ίδιο το κράτος στα Σχολεία?Δεν θα ήταν αυτή πιθανόν κάποια αποτελεσματική κίνηση?Ευχαριστώ!