*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42499 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 06:58:48 pm »
Συγγνώμη ρε καρντάσια αλλά τι νόημα έχουν αυτές οι δημοσκοπήσεις αφού πάλι θα βγουν συντριπτικά αποτελέσματα υπέρ των απεργών, και πάλι θα 'ναι συντριπτικά τα πραγματικά αποτελέσματα των απεργοσπαστών.
Αναμενόμενο εντελώς, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο συμμετέχων σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτό το φόρουμ, είναι εκ φύσεως άτομο με ανεπτυγμένη την έννοια της συλλογικότητας, και με όραμα για το κοινό καλό του χώρου.Ο απεργοσπάστης που κοιτά τον κώλο του (και δηλαδή η πλειοψηφία του κλάδου βάση των στατιστικών- Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο και το ότι έχουμε τόσο άχρηστους συνδικαλιστές) δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φόρουμ είτε ενεργά είτε καθόλου.
Μετά θα φταιν' οι άλλοι που μας λένε μίζερους...!

Καθόλου άδικο δεν έχεις για τα ποσοστά.
Αν και στην Αθήνα, έχω την εντύπωση ότι οι μαζικές απεργίες έχουν μεγάλη συμμετοχή.

Συμφωνώ για την Αθήνα.

Εκτιμώ ότι θα υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή την απεργία.
Τα μηνύματα αυτά λαμβάνω πό συναδέλφους στην επαρχία που είμαι.

Τα πράγματα χειροτερεύουν για όλους μας!
Αυτό σταδιακά γίνεται συνείδηση και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.
Το πόσο, θα το δείξει η αυριανή ημέρα.

Ο πάτος όμως του πηγαδιού άρχισε να φαίνεται...
Ελπίζω να δούμε ότι εκεί καταλήγουμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:11:39 »

Αποσυνδεδεμένος sirea

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 09:10:59 pm »
Στην περιοχή μου μια από τα ίδια θα έχουμε. Θα απεργήσουν τρεις από τους τριανταπέντε διδάσκοντες του σχολείου. Το ακατανόητο του πράγματος είναι ότι δεν απεργούν ούτε οι συνάδελφοι των οποίων οι οργανικές κινδυνεύουν λόγω συγχωνεύσεων, ούτε κι εκείνοι που λόγω της μείωσης των αναγκών από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων θα μετακινηθούν του χρόνου εκτός νομού ή και περιφέρειας των συμφερόντων τους!!

Επίσης θέλω να αναρωτηθώ φωναχτά πώς είναι δυνατόν να έχει επιτυχία η απεργία όταν δε βλέπεις συνδικαλιστή στο σχολείο ούτε για δείγμα! Ούτε καν από το πανταχού παρόν ΚΚΕ! Αυθόρμητη Συμμετοχή στην απεργία δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι για την ώρα.

Τούτων δοθέντων -και με κάποια ενοχή ομολογώ- ούτε κι εγώ θα απεργήσω. Μια από τις λίγες φορές...

Αποσυνδεδεμένος stellinio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 09:27:39 pm »
Στο ίδιο σχολείο είμαστε sirea?Κι εμένα ακριβώς τα ίδια ποσοστά παίζουν εκεί που είμαι.. Και μάλιστα προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους για τη ματαιότητα της απεργίας. Είμαστε ακόμα 'τυχεροί' που έχουμε αυτό το δικαίωμα.. Σύντομα θα την κρίνουν κι αυτή την ελέυθερη επιλογή μας παράνομη.. 

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:26:20 pm »
Με αφορμή την 48ώρη απεργία θυμήθηκα την απόλυση της μάνας μου από ένα εργοστάσιο μετά από την συμμετοχή της σε μια απεργία τέλη της δεκαετίας του '70. Μετά την αγωνία της να ξαναβρεί δουλειά γιατί είχε να μεγαλώσει μόνη της δύο παιδιά... Αφού βρήκε σε άλλο εργοστάσιο δουλειά, στην πρώτη απεργία που της ξαναέτυχε "μάσησε" και έγινε απεργοσπάστης... ζορίστηκε... Θυμάμαι πόσο ντράπηκε με  την χλεύη και τα βρισίδια των απεργών που δεν γνώριζαν το ζόρι της και  την προπηλακισαν όπως όλους τους απεργοσπάστες... Είχα ξεχάσει το πόσο είχα ντραπεί και εγώ...

Πόσο έχουν αλλάξει τα  πράγματα. Πολλοί συνάδελφοι αύριο θα σπάσουν την απεργία χωρίς ντροπή, μόνο για 1 ή 2 πενηντάρικα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:11:39 »

Αποσυνδεδεμένος beboulini

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:35:21 pm »
εγώ πάντως και η αδερφή μου θα απεργήσουμε.λυπηρό πάντως που ειδικά κάποιοι νέοι σε ηλικία σκέφτονται τόσο κοντόφθαλμα...
Dum spiro spero ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:48:31 pm »
και υποτίθεται ότι οι καθηγητές είναι πνευματικοί άνθρωποι ...panos2 μιλάς πολυ σωστά,μακάρι να ήμουν και γω στο σχολείο ν΄απεργούσα ,η κατάσταση ως έχει αργα ή γρήγορα θ άφορα όλους και διορισμένους και αμω και ωρομίσθιους ,πότε θ αντιδράσει σθεναρά ο εκπαιδευτικός κόσμος ;;;είναι τοσοι χιλιάδες ;;;δλδ οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών έχουν μεγαλύτερη τόλμη από τους εκπαιδευτικούς;;;;;

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:28:20 pm »
Στην περιοχή μου μια από τα ίδια θα έχουμε. Θα απεργήσουν τρεις από τους τριανταπέντε διδάσκοντες του σχολείου. Το ακατανόητο του πράγματος είναι ότι δεν απεργούν ούτε οι συνάδελφοι των οποίων οι οργανικές κινδυνεύουν λόγω συγχωνεύσεων, ούτε κι εκείνοι που λόγω της μείωσης των αναγκών από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων θα μετακινηθούν του χρόνου εκτός νομού ή και περιφέρειας των συμφερόντων τους!!

Επίσης θέλω να αναρωτηθώ φωναχτά πώς είναι δυνατόν να έχει επιτυχία η απεργία όταν δε βλέπεις συνδικαλιστή στο σχολείο ούτε για δείγμα! Ούτε καν από το πανταχού παρόν ΚΚΕ! Αυθόρμητη Συμμετοχή στην απεργία δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι για την ώρα.

Τούτων δοθέντων -και με κάποια ενοχή ομολογώ- ούτε κι εγώ θα απεργήσω. Μια από τις λίγες φορές...

Ομολογώ ότι με μπέρδεψες αγαπητέ Ίσμαελ.
Αυτά που γράφεις στην αρχή τα αναιρείς στο τέλος.
Και γιατί θέλουμε οπωσδήποτε τους (όποιους) συνδικαλιστές να μας ξυπνήσουν; Πρόβατα είμαστε;

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:31:43 pm »

Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Δηλαδή κι αν πάνε να πνιγούν θα πας κι εσύ; Ακραίο το παράδειγμα αλλά έχει λογική. Κι έπειτα απεργούμε για τους εαυτούς μας κι όσο για τους άλλους ελπίζουμε στην καλύτερη να τους συμπαρασύρουμε. Είσαι σίγουρος;
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Αποσυνδεδεμένος sirea

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 06:59:11 pm »

Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Δηλαδή κι αν πάνε να πνιγούν θα πας κι εσύ; Ακραίο το παράδειγμα αλλά έχει λογική. Κι έπειτα απεργούμε για τους εαυτούς μας κι όσο για τους άλλους ελπίζουμε στην καλύτερη να τους συμπαρασύρουμε. Είσαι σίγουρος;

Σίγουρος δεν είμαι. Είπα ότι νιώθω ενοχές, έκανα σχεδόν πάντα απεργία με το σκεπτικό ότι κάποιος θα ακολουθήσει και θα είμαστε πιο πολλοί την επόμενη χρονιά αλλά τίποτα.
Εννοείται ότι καθένας πράττει για τον εαυτό του και κατά συνείδηση αλλά και ο ρόλος του συνδικαλισμού ποιος είναι;
Δεν είναι να συσπειρώσει , να πείσει για το αναγκαίο του αγώνα, να πιέσει όσο μπορεί να υπάρξει μια αξιοπρεπής κινητοποίηση; Έχω την εντύπωση ότι οι βολεμένοι συνδικαλιστές μας εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς καθόλου να μοχθούν για την επιτυχία τους για να μπορούν στη συνέχεια να μας πουν ότι εμείς φταίμε για την αποτυχία επειδή δεν απεργήσαμε.

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 09:25:20 pm »
Με αφορμή την 48ώρη απεργία θυμήθηκα την απόλυση της μάνας μου από ένα εργοστάσιο μετά από την συμμετοχή της σε μια απεργία τέλη της δεκαετίας του '70. Μετά την αγωνία της να ξαναβρεί δουλειά γιατί είχε να μεγαλώσει μόνη της δύο παιδιά... Αφού βρήκε σε άλλο εργοστάσιο δουλειά, στην πρώτη απεργία που της ξαναέτυχε "μάσησε" και έγινε απεργοσπάστης... ζορίστηκε... Θυμάμαι πόσο ντράπηκε με  την χλεύη και τα βρισίδια των απεργών που δεν γνώριζαν το ζόρι της και  την προπηλακισαν όπως όλους τους απεργοσπάστες... Είχα ξεχάσει το πόσο είχα ντραπεί και εγώ...

Πόσο έχουν αλλάξει τα  πράγματα. Πολλοί συνάδελφοι αύριο θα σπάσουν την απεργία χωρίς ντροπή, μόνο για 1 ή 2 πενηντάρικα...
Στο σχολείο μας έχουμε ένα συνάδελφο με 3 παιδιά. Το ένα είναι φοιτήτρια σε άλλη πόλη, τα άλλα δύο πάνε σχολείο, εκ των οποίων το ένα προετοιμάζεται φέτος για πανελλήνιες. Η γυναίκα του, άνεργη σήμερα, απολύθηκε πριν ενάμιση  χρόνο από ιδιωτική εταιρεία στην οποία εργάζονταν για 18 χρόνια. Για να εξοικονομήσει το πενηντάρικο που λες, φέρνει κάθε μέρα τον καφέ και το σάντουιτς από το σπίτι. Παλιότερα έπαιρνε τον καφέ και την τυρόπιτα από το κυλικείο του σχολείου. Τώρα δεν βγαίνει … Κανείς δεν τόλμησε χθες να του ανοίξει κουβέντα για απεργία. Ούτε ο διευθυντής, που συνήθως μας ρωτάει έναν-έναν αν θα κάνουμε απεργία ώστε να προγραμματίσει την επόμενη μέρα …
Σήμερα θα μπήκε στην τάξη σκυθρωπός, χωρίς το συνηθισμένο του χαμόγελο, ασυνήθιστα αυστηρός. Τα παιδιά κατάλαβαν την αλλαγή, αντάλλαξαν ματιές και το μάθημα ξεκίνησε. Την Πέμπτη το πρωί θα μπεί στο γραφείο καθηγητών σκυφτός κι αμίλητος, σκεπτικός κι αγέλαστος. Στο πρώτο διάλειμμα κάποιοι συνάδελφοι, οι πιο πλακατζήδες, θα σπάσουν τον πάγο με τις πρώτες ατάκες και τα ανέκδοτα της ημέρας …

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 09:36:09 pm »
sirea: μα ό,τι και να κάνουν οι συνδικαλιστές ή όποιοι άλλοι αυτό δε σημαίνει πως δεν υφίσταται κι η ιδέα της ανάγκης για αγώνα. Απλά πρέπει να απαλλαγούμε απ'αυτούς κι όχι να απομακρυνθούμε από την ιδέα.

fatsoula: προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απόλυτα ανάγκη τα χρήματα που θα έχαναν από την απεργία και σ'αυτούς κανείς δε λέει τίποτα. Αλλά, όταν έχω τη συνά;δελφο που έλεγε ότι θα κλείσει ραντεβού για την αισθητικό 80 ευρώ και βάψιμο μαλλιών 60 ευρώ (σιγά...βάψτα μόνη σου) και μάλιστα δε θα απεργήσει, ε, συγγνώμη αυτή ...ας μη το χαρακτηρίσω.
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 09:54:02 pm »
... ο ρόλος του συνδικαλισμού ποιος είναι;
Δεν είναι να συσπειρώσει , να πείσει για το αναγκαίο του αγώνα, να πιέσει όσο μπορεί να υπάρξει μια αξιοπρεπής κινητοποίηση; Έχω την εντύπωση ότι οι βολεμένοι συνδικαλιστές μας εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς καθόλου να μοχθούν για την επιτυχία τους για να μπορούν στη συνέχεια να μας πουν ότι εμείς φταίμε για την αποτυχία επειδή δεν απεργήσαμε.
sirea, θα μιλήσω μόνο για το "πανταχού παρόν ΚΚΕ"... Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις έναν εκπαιδευτικό συνδικαλιστή του ΚΚΕ, ρώτα τον , έτσι από περιέργεια, "συνάδελφε, τελικά πόσοι είσαστε οι εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ εδώ στην πόλη μας;". Άμα είσαι επαρχία, πάνω από 10 αποκλείεται να σου πει. Σκέψου τώρα πόσα είναι τα σχολεία της περιοχής σου. Κάνε μία απλή μαθηματική πράξη για να βρεις πόσες μέρες χρειάζεται αυτή η ομάδα ανθρώπων, κινούμενη σε ζευγάρια, για να καλύψει όλα τα σχολεία (με 1-2 σχολεία ανά ημέρα. παραπάνω δεν βγαίνουν). Στην συνέχεια πρόσθεσε περίπου 5 μέρες γιατί για να σχηματιστούν τα ζευγάρια πρέπει να συμφωνούν και τα σχολικά ωράρια , και άλλες 5 μέρες γιατί είναι και οικογενειάρχες άνθρωποι και , όπως όλοι, έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν. Πόσες βγαίνουν;

Το γεγονός πάντως ότι αυθόρμητα χαρακτηρίζεις το ΚΚΕ ως "πανταχού παρόν" νομίζω ότι δείχνει από μόνο του ότι οι άνθρωποι του ΚΚΕ είναι αν όχι οι μόνοι, τότε από τους ελάχιστους,  που "τρέχουν" για το ζήτημα του συνδικαλισμού, θυσιάζοντας πολύ πολύ πολύ! πολύτιμο προσωπικό χρόνο.

Πάντως εάν θέλεις να προσφέρεις και εσύ τον χρόνο σου για να ενημερώσεις του συναδέλφους του σχολείου σου και άλλων, δεν έχεις παρά να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ΚΚΕ για να συμμετέχεις.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 10:24:38 pm »
sirea: μα ό,τι και να κάνουν οι συνδικαλιστές ή όποιοι άλλοι αυτό δε σημαίνει πως δεν υφίσταται κι η ιδέα της ανάγκης για αγώνα. Απλά πρέπει να απαλλαγούμε απ'αυτούς κι όχι να απομακρυνθούμε από την ιδέα.

fatsoula: προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απόλυτα ανάγκη τα χρήματα που θα έχαναν από την απεργία και σ'αυτούς κανείς δε λέει τίποτα. Αλλά, όταν έχω τη συνά;δελφο που έλεγε ότι θα κλείσει ραντεβού για την αισθητικό 80 ευρώ και βάψιμο μαλλιών 60 ευρώ (σιγά...βάψτα μόνη σου) και μάλιστα δε θα απεργήσει, ε, συγγνώμη αυτή ...ας μη το χαρακτηρίσω.

Συμφωνω 100% ως προς αυτα που λες στη siera αν και η αποψη της ειναι απολυτα σεβαστη και εχει "δοση"
αληθειας.

οσο αναγκη και να εχεις τα χρηματα δεν δικαιολογειται να μη κανεις απεργια. Ειναι το μονο οπλο που εχει απομεινει στον εργαζομενο για να πολεμησει! Δυστυχως, ειμαστε φυγοπονοι και πολυ καλα κανει η καθε Διαμαντοπουλου. Αντι λοιπον να ριχνουμε με ευκολια την ευθυνη σε αλλους ας κανουμε μια "ενδοσκοπιση" σε καθε περιπτωση καλο θα μας κανει, Αλλα, μηπως και εκει ακομα  ειμαστε "μαλθακοι"?

υ.γ. Ναι βρε, οι Κομμουνιστες πάντα σας φταινε, τρομαρα σας!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2011, 10:27:13 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 11:25:26 pm »

fatsoula: προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απόλυτα ανάγκη τα χρήματα που θα έχαναν από την απεργία και σ'αυτούς κανείς δε λέει τίποτα.
Γιατί ανησυχείτε τόσο για τα χρήματα? υπάρχει το ταμείο αλληλεγγύης. μπορείτε να πάτε στην ΕΛΜΕ να πείτε ότι ανήκετε στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και να σας πληρώσει η ΕΛΜΕ το ημερομίσθιο σύμφωνα με το καταστατικό της άρθρο 2 (http://olme-attik.att.sch.gr/files/annprelme/TAMEIOALLILEG.pdf)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)