*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42566 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:11:31 pm »
Αγαπητή(-έ)  LK, συμφωνώ με την τοποθέτησή σου.
Αυτός είναι ο Ελληνικός λαοός ( και δεν το λέω υποτιμητικά), και αυτές είναι οι ξεκάθαρες επιλογές του εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
Σχετικά δε με το αν θα πρέπει να φύγουν όσοι δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ( Το έθεσε κάποιος συνάδελφος), κατά την γνώμη μου όχι.
Δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο, ΟΜΩΣ:
Θα πρέπει όλοι αυτοί ( εμού συμπεριλαμβανομένου) να συνειδητοποιήσουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζεται διαχρονικά από το ΠΑΣΟΚ και την νοοτροπία του, και ότι ως εκ τούτου μέχρι να αλλάξει αυτό ( πολύ μα πολύ αργή διαδικασία, αν κιόλας αλλάξει ποτέ - γιατί αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο), το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά ανεξαρτήτως του τι κάνει και τι λέει.
Η δε αλαζονική του στάση ( τύπου Πάγκαλος, αλλά και άλλων) σχετίζεται με αυτό και μόνον αυτό. Έχουν ένα ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ επιχείρημα: "Ο λαός μας ψηφίζει διαχρονικά, άρα εκφράζουμε αποτελεσματικά τις επιδιώξεις του, τα όνειρά του, τις αξίες του και τα συμφέροντά του".
Και αυτό, είναι ένα ισχυρότατο επιχείρημα που δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Συνεπώς, ας ξεκαθαρίσουμε όλοι μας ότι στο πολίτευμα της αστικής Δημοκρατίας έχεις το δικαίωμα να έχεις και να εκφράζεις απόψεις διαφορετικές από αυτές που έχει η πλειοψηφία, όμως τελικά εφαρμόζονται οι απόψεις και οι πολιτικές που επιλέγει η πλειοψηφία.
Και η πλειοψηφία, επιλέγει ξεκάθαρα εδώ και 30 χρόνια: ΠΑΣΟΚ ( Όπως έκανε άλλωστε, και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν 3 μόλις μήνες).

Ουσιαστικά, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία. Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής κυβερνά, αλλά έχεις δίκιο, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται από όλο το δυτικό κόσμο η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Επομένως, αν προσπαθήσεις την ανατροπή της είναι στην ουσία σα να κάνεις πραξικόπημα. Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Ναι, αλλά το έχουμε; Δηλαδή, τι πλύση εγκεφάλου δέχεται ο σημερινός Έλληνας. Η σκέψη του κατευθύνεται. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι η εκπαίδευσή μας αργοπεθαίνει, συμπεραίνει κανείς ότι δεν έχουμε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά μια χούντα, που απλώς την αναγνωρίζουν παρόμοια με αυτήν πολιτικά συστήματα. Συνεπώς, τι κάνεις μέσα σε αυτό το φαύλο κύκλο; Περιμένεις να συμβεί το θαύμα και ο κύκλος να σπάσει; Από την άλλη, αν προσπαθήσεις να τον σπάσεις, τότε θα σου επιτεθεί και ο λεγόμενος "πολιτισμένος" κόσμος, γιατί θα έχεις ανατρέψει ένα δημοκρατικό καθεστώς. Δηλαδή, η μόνη μας ελπίδα είναι να κάνουμε λοβοτομή, ώστε να μην καταλαβαίνουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:58 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:18:08 pm »
A, και είμαι αγαπητή  :)

Τελοσπάντων, χάρηκα πολύ για την αποψινή συζήτηση. Σας καληνυχτίζω, γιατί αύριο θα ξυπνήσω πολύ πρωί. Είναι μια προσφορά του υπουργείου στους εκπαιδευτικούς που ζουν στις πόλεις να κατευθύνονται καθημερινά στας εξοχάς, προκειμένουν να εισπνέουν τον καθαρό αέρα της ελληνικής υπαίθρου και το απόγευμα να επιστρέφουν αναζωογονημένοι στις πόλεις.  :D :D

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:25:14 pm »
Αγαπητή LK, δυστυχώς ή ευτυχώς, το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Μην παρασύρεσαι από το ότι στις εκλογές παίρνει κάπως λιγότερο από το 50% των ψήφων.
Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που δεν το ψηφίζουν πάντα, αλλά το βοηθούν οσάκις κινδυνεύει πολιτικά, γιατί δεν εκφράζονται απόλυτα από αυτό, αλλά το συμπαθούν πολιτικά, και το εκτιμούν ( θέλουν να κυβερνά αυτό τέλος πάντων).
Αυτό, φαίνεται από το ότι όποτε εκλήθει να κυβερνήσει άλλο κόμμα ( Ν.Δ.  - η οποία έχει προσχωρήσει πλήρως στον ΠΑΣΟΚΙΚΟ λαϊΚΙΣΜΌ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ, καθιστάμενη κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ), οι ίδιοι οι πολίτες αντιδρούν βίαια και έντονα ακόμα και όταν δεν λαμβάνονται σκληρά μέτρα ( ενώ όποτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν αντιδρούν έτσι ακόμα και όταν λαμβάνονται μέτρα σκληρότατα).
Νομίζω ότι είναι απλό: Οι πολίτες κατά πλειοψηφία, θέλουν να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ "βρέξει - χιονίσει".
Και αυτό γίνεται.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:26:56 pm »
Ε....δυστυχως και εδώ τώρα λίγοι έχουν αντιληφθεί πλήρως την μέγιστη κατρακύλα που μας περιμένει....!!! Πολύ λίγοι...όπως είπες LK...θα δεχτούμε όλα τα ψίχουλα που θα μας πετάξουν...και όταν δεν θα έχει παρακάτω,όταν θα πεινάσουμε,όταν θα βγουν στο σφυρί ακόμη περισσότερες περιουσίες,όταν δεν θα χουμε να πληρώνουμε όχι για τα φροντιστήρια των παιδιών μας,αλλά ούτε την ΔΕΗ, την θέρμανση και το νοίκι,όταν  θα έχουμε συντριφθεί εξαιτίας τους,τότε ίσως....αντισταθούμε πραγματικά!!

ΛΩΡΑ πολύ φοβάμαι πως τότε δεν θάχουμε το κουραγιο να αντισταθούμε…..και η εξαθλίωση θα μας στρέψει προς τον διπλανό μας.
κάθε φορά που έρχονται εκλογές και μετρούν τις ψήφους  ……εκεί μέσα μας βρίσκουν όλους μας……. δεν μας φταίει κανείς άλλος.

paraxene...μπορεί να χεις και δίκιο...μπορεί να είμαστε πιο άθλιοι κι απ'τους ΑΘΛΙΟΥΣ του Ουγκώ....!! Μπορεί να είμαστε πιο ανήθικοι πλέον απ'τους εξαθλιωμένους των προηγούμενων αιώνων... :o
ξέρω από πολιτική….(έτσι νομίζω)  …..και κυρίως από συμπεριφορά (ψηφοφόρων)…το βιώνω  17 και πλέον  χρόνια……..και αυτό με κάνει ιδιαίτερα απαισιόδοξο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:58 »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:32:27 pm »
Αγαπητή LK, δυστυχώς ή ευτυχώς, το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Μην παρασύρεσαι από το ότι στις εκλογές παίρνει κάπως λιγότερο από το 50% των ψήφων.
Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που δεν το ψηφίζουν πάντα, αλλά το βοηθούν οσάκις κινδυνεύει πολιτικά, γιατί δεν εκφράζονται απόλυτα από αυτό, αλλά το συμπαθούν πολιτικά, και το εκτιμούν ( θέλουν να κυβερνά αυτό τέλος πάντων).
Αυτό, φαίνεται από το ότι όποτε εκλήθει να κυβερνήσει άλλο κόμμα ( Ν.Δ.  - η οποία έχει προσχωρήσει πλήρως στον ΠΑΣΟΚΙΚΟ λαϊΚΙΣΜΌ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ, καθιστάμενη κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ), οι ίδιοι οι πολίτες αντιδρούν βίαια και έντονα ακόμα και όταν δεν λαμβάνονται σκληρά μέτρα ( ενώ όποτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν αντιδρούν έτσι ακόμα και όταν λαμβάνονται μέτρα σκληρότατα).
Νομίζω ότι είναι απλό: Οι πολίτες κατά πλειοψηφία, θέλουν να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ "βρέξει - χιονίσει".
Και αυτό γίνεται.
[

αυτό είναι το δυσάρεστο ότι έγιναν τα κόμματα ταξικά ,αριστερα-δεξιά ενώ δεν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία ίδια κατάσταση όλη η μεσαία αστική τάξη βάλλεται δεν είναι θέμα σοσιαλισμού ,συντηρητισμού ,πότε ο Ελληνας θα ξεφύγει από τα προσωπαγή κόμματα;; μεγάλωσα ακούγοντας <<α τοτε επί ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έφαγε ο κόσμος ψωμί >>,ε αυτή η αντίληψη δεν έχει αλλάξει από τότε ....και στο πανεπιστήμιο ακόμα όποιος ήταν ΔΑΠ έλεγαν <<α αυτή -ος είναι ΔΕΞΙΟΣ>>,κανείς δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτό το θέμα ....τα κόμματα έιναι ηγεσία και πλήττουν όλους εμάς ...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:14:39 pm από Ερση »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:48:20 pm »
Αγαπητή Έρση αν με το ΜΠΕΕΕ εννοείς ότι είμαστε πρόβατα, θα σου πω πως και αυτό είναι μία πιθανή ερμηνεία του φαινομένου.
Όμως, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν φταίει ο τσομπάνης και τόσο, μια και:
1) Τα συμφέροντα του Τσομπάνη είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των προβάτων
2) Στην αντιπαράθεση Πρόβατα-Τσομπάνης είναι βέβαιη η έκβαση της μάχης

Συνεπώς, κακώς κατέστησαν πρόβατα όσοι πολίτες επέλεξαν αυτόν τον δρόμο ( γιατί επιλογή είναι και αυτό τουλάχιστον στην Ελλάδα του 2011, και μάλιστα είναι πολύ βολική και ξεκούραστη επιλογή, μια και το να καταστεί κάποιος ενεργός πολίτης ασκώντας τα δικαιώματά του, είναι χρονοβόρο, και απαιτεί εγρήγορση).
Τα πράγματα είναι λοιπόν ξεκάθαρα ως προς το ότι η πλειοψηφία είναι ΠΑΣΟΚ ότι και να γίνει.
Σχετικά τώρα με το τι μπορεί να γίνει από την μειοψηφία που δεν είναι ΠΑΣΟΚ ( Όχι "βρέξει-χιονίσει τουλάχιστον"), να σου πω την γνώμη μου:
1) Σεβασμός στην πεποίθηση της πλειοψηφίας ( Ξέρεις: ΠΑΣΟΚ)
2) Διατύπωση ενστάσεων - κριτικής με επιχειρήματα και εναλλακτικές προτάσεις
3) Προσπάθεια για απεγκλωβισμό από το σύστημα της κομματοκρατίας, κάνοντας από κάπου αρχή ( π.χ. από τον συνδικαλισμό - όπου κιόλας υπάρχει κάτι τέτοιο).
Το τελευταίο, είναι και το δυσκολότερο, διότι δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ΠΑΣΟΚ "βρέξει-χιονίσει", όποτε γίνονται συνδικαλιστικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θριαμβεύει συνήθως. Οπότε, μόνον ως μία ατέρμονη διαδικασία  μπορεί να γίνει η προσπάθεια Νο 3, η οποία μοιραία θα οδηγηθεί σε πρώτη φάση σε αποτυχία ( μια και η πλειοψηφία αναδεικνύει παντού το ΠΑΣΟΚ και τους ανθρώπους του, γιατί έτσι επιθυμεί να κάνει).
Πάντως όπως και να έχει, ο καθένας που διαφωνεί με την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ ( όντας μειοψηφία βέβαια), οφείλει κατά την γνώμη μου να κινηθεί προς την κατεύθυνση των 3 παραπάνω προτάσεων ( μιλώ για ανθρώπους που θέλουν να κινηθούν στα πλαίσια της αστικής Δημοκρατίας που είναι το πολίτευμά μας. Αν κάποιος θέλει αλλαγή σε αυτό το πολίτευμα - π.χ. πρεσβεύει ανατροπή πολιτεύματος με στόχο οτιδήποτε διαφορετικό - τότε είναι δυνατόν να κινηθεί και με τελείως διαφορετικό τρόπο).
Η ουσία είναι, πως η μειοψηφία πρέπει και αυτή να εκφράζεται ώστε να αισθάνεται ότι ενεργεί και αυτή για το καλό του τόπου ( αλλά, η γνώμη της πλειοψηφίας τελικά εφαρμόζεται. Και στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, η γνώμη της πλειοψηφίας είναι αυτό που εφαρμόζεται).).
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:51:53 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:04:14 pm »
Ένας λαός που επί δεκαετίες ψήφιζε με μοναδικό γνώμονα το ποιός θα μπορέσει να του βάλει το "παιδί" στο δημόσιο, θα έπρεπε άραγε να περιμένει τίποτα καλύτερο για τη χώρα του από τις κυβερνήσεις που έβγαζε; Πότε ο έλληνας ψήφισε με βάση όχι το προσωπικό του συμφέρον, αλλά το γενικότερο καλό της χώρας; Εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρξαμε ως λαός πολιτικά ώριμοι και κοινωνικά ενσυνείδητοι. Όλα αυτά όμως μοιραία θα είχαν τις επιπτώσεις τους, που απλά ήρθε οι ώρα να γίνουν άμεσα ορατές.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:11:32 pm »
Ένας λαός που επί δεκαετίες ψήφιζε με μοναδικό γνώμονα το ποιός θα μπορέσει να του βάλει το "παιδί" στο δημόσιο, θα έπρεπε άραγε να περιμένει τίποτα καλύτερο για τη χώρα του από τις κυβερνήσεις που έβγαζε; Πότε ο έλληνας ψήφισε με βάση όχι το προσωπικό του συμφέρον, αλλά το γενικότερο καλό της χώρας; Εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρξαμε ως λαός πολιτικά ώριμοι και κοινωνικά ενσυνείδητοι. Όλα αυτά όμως μοιραία θα είχαν τις επιπτώσεις τους, που απλά ήρθε οι ώρα να γίνουν άμεσα ορατές.

δυστυχώς...ετσι είναι

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:16:39 pm »

μαλλον πρέπει να μας βρει μια ΧΟΥΝΤΑ για να αντιδράσουμε μαζικά ....προσοχή όμως τα στελέχη δεν πρεπεί να ναι του κυβερνώντος κόμματος γιατί θα νομίζουμε ότι έχουμε και πάλι σοσιαλισμό :)

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:18:33 pm »
Ἀρχηγοί

Τοῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.

Τί ἀρχηγῶν κατακλυσμός! ... κι᾿ οἱ ἕλληνες ἐκεῖνοι,
ποὺ τὸν καφφέ των βερεσὲ εἰς τὰ Χαυτεῖα πίνουν,
ἂν ἀρχηγίαν ἔξαφνα κανένας τοὺς προτείνῃ,
δὲν θὰ διστάσουν βέβαια καὶ Ἀρχηγοὶ νὰ γίνουν.
Κι᾿ αὐτὸς ὁ ἕσχατος Ρωμηὸς γιὰ ὅλα κάτι ξέρει,
ἕλληνος τράχηλος ποτὲ ζυγὸν δὲν ὑποφέρει.

Ἰδοὺ νταῆς φουστανελλᾶς μὲ φέσι καὶ σελάχι!
ποιὸς ξέρει ἂν Πρωθυπουργὸς δὲν γίνῃ καμμιὰ ᾿μέρα;
ποιὸς ξέρει πόσα σχέδια καὶ ἀπαιτήσεις θἄχη,
καὶ ἂν τὴν διπλωματικὴ δὲν συνταράξῃ σφαῖρα;
Ὤ! ναί! ποτὲ τὸν ἕλληνα μὴ θεωρῆτε πτῶμα...
᾿ς ὅλους θὰ ἔλθη ἡ σειρὰ νὰ κυβερνήσουν κόμμα.

Μᾶς λείπει ἕνας ἀρχηγός;... πενῆντα ξεφυτρόνουν,
τὸ ἕνα κόμμα χάνεται;... θὰ ἔβγουν ἄλλα δέκα·
ὅλοι γιὰ τὸ ἀξίωμα τοῦ ἀρχηγοῦ μαλλόνουν,
κι᾿ ἴσως ἀργότερα μᾶς βγῇ ᾿ς τὴ μέση καὶ γυναῖκα.
Ἀλλὰ κι᾿ ἐγὼ ὁ ἀφανὴς τῶν Ἀθηνῶν πολίτης
ἐλπίζω πὼς καμμιὰ φορὰ θὰ γίνω Κυβερνήτης.

Ἐμπρός! μὲ πόζα ἀρχηγοῦ καθένας ἂς προβάλλη,
ἀπ᾿ ὅλους ἂς κυβερνηθῆ ἡ προσφιλὴς Ἑλλάς·
ἂς γίνῃ ὁ Ἡμέτερος, ἂς γίνουν ὅμως κι᾿ ἄλλοι,
ἂς γίνῃ κι ὁ Κατσικαπῆς κι᾿ αὐτὸς ὁ Μπουλελᾶς.
Ἂς πλημμυρίσῃ μ᾿ ἀρχηγοὺς τὸ ἔθνος πέρα πέρα,
ἂς μᾶς σηκώσῃ ἔξαφνα καὶ ἡ Ροζοῦ παντιέρα.

Μονάχα ἕνας βασιλεὺς μὴ μένη ᾿ς τὸ Παλάτι,
πενῆντα δυὸ τουλάχιστον ἂς ἦνε βασιλεῖς,
ὅλοι ἂς ἔβγουν κύριοι ᾿ς τῶν ἄλλων τὸ γεινάτι,
κι᾿ ὀγδόντα πέντε Πρόεδροι ἂς γίνουν τῆς
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:26:27 pm »
Συνάδελφοι συμφωνώ με τα σχόλια, και ιδιαιτέρως με αυτά του/της GREEN.
Το ποιηματάκι, το βρίσκω πολύ ταιριαστό με το θέμα μας.
Πάντως είτε αυτό οφείλεται σε πολιτική ανωριμότητα, είτε σε οτιδήποτε άλλο, το γεγονός είναι ότι οι Έλληνες είναι ΠΑΣΟΚ.
Οπότε, μπορούν να διαφωνούν όσοι διαφωνούν ( εμού συμπεριλαμβανομένου), αλλά η επιλογή της πλειοψηφίας είναι σεβαστή.
Η σημερινή κυβέρνηση δε, έχει την ισχυρή και πρόσφατη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει εφαρμόζοντας την πολιτική της, για άλλα 2, χρόνια.
Μετά, εκλογές και ότι πει ο λαός.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση να κάνει την δουλειά της σταθερά και αποφασιστικά όπως είπε στον λαό ότι θα την κάνει.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:46:23 pm »
H συζητηση για το Πασοκ μου θυμιζει μια ατακα που ειχε πει ο Λαζοπουλος πριν απο πολλα χρονια, προ του 2000: το Πασοκ ειναι σαν το αγαπημενο μας μπλουζακι, οταν βρωμισει το βγαζεις για να το πλυνεις και στη συνεχεια βιαζεσαι να το ξαναφορεσεις.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:46:44 pm »
Πέρσι την άνοιξη συμμετείχα σε 3 μαζικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Φέτος το Φθινόπωρο μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου αποφάσισαν να δώσουν στην συγκεκριμένη κυβέρνηση την εντολή να συνεχίσει, βγάζοντας καθαρά το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις Περιφερειακές εκλογές (να σημειώσουμε ότι ποτέ πριν σε χώρα που κλήθηκε απο την κυβέρνηση της το ΔΝΤ, το κυβερνόν κόμμα δεν κέρδισε σε εκλογές που έγιναν κατόπιν). Oπότε κατέληξα στο συμπερασμα ότι αν αυτός ο λαός θέλει να πάθει τα χειρότερα, ποιός είμαι εγώ που θα τον εμποδίσει; Ας πάρει τελικά αυτό που του αξίζει...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:48:31 pm »
H συζητηση για το Πασοκ μου θυμιζει μια ατακα που ειχε πει ο Λαζοπουλος πριν απο πολλα χρονια, προ του 2000: το Πασοκ ειναι σαν το αγαπημενο μας μπλουζακι, οταν βρωμισει το βγαζεις για να το πλυνεις και στη συνεχεια βιαζεσαι να το ξαναφορεσεις.

... ή, ελέω καταναλωτισμού, το "πετάς" ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620