Σύνολο ψηφοφόρων: 164
Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ότι βγήκε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συνάδελφε m_rebel, προκύπτει από το ότι όσοι δεν πήγαν στις εκλογές απέχοντας ( και ξέροντας ότι με βάση το πολίτευμα το ποια πολιτική θα προκριθεί το καθορίζουν οι συμμετέχοντες), προφανώς το έπραξαν γιατί "δεν τους πήγαινε το χέρι" να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του.
Πέρα από το δικό σου προφανές συμπέρασμα υπάρχει περίπτωση να ήταν τόσο αηδιασμένοι που να μην ήθελαν να ψηφίσουν κανέναν από όσους στηρίζουν την αστική μας δημοκρατία;
Παράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 03:39:05 pmΠέρα από το δικό σου προφανές συμπέρασμα υπάρχει περίπτωση να ήταν τόσο αηδιασμένοι που να μην ήθελαν να ψηφίσουν κανέναν από όσους στηρίζουν την αστική μας δημοκρατία; ακριβως!!!!! αυτο ηθελα να γραψω...
@LandauΠΕς τα ρε άνθρωπε, έχουμε γεμίσει Κυβερνητικούς εκπροσώπους εδώ μέσα. Απεργούμε και αισθανόμαστε σχεδόν σαν παράνομοι.Αμ το άλλο εκείνο το ιερό δικαίωμα της εργασίας;;; και ο σεβασμός στον συνάδελφο;;; Ο ΠΑΣΟΚος πατέρας μου (με κλαδικές κτλ) πάντως, όποιον δεν απεργούσε το '80 τον έλεγε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ. Από 'κει το 'μαθα και έτσι πλέον καλημερίζω τους συναδέλφους που άσκησαν το δικαίωμα στην εργασία.Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου. Κανέναν σεβασμό σε όργανα της τάξης που σε ψεκάζουν, πολιτικούς που σε εξαπατούν και Νενέκους συναδέλφους.
Παράθεση από: PA στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 03:29:12 pmΤο ότι βγήκε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συνάδελφε m_rebel, προκύπτει από το ότι όσοι δεν πήγαν στις εκλογές απέχοντας ( και ξέροντας ότι με βάση το πολίτευμα το ποια πολιτική θα προκριθεί το καθορίζουν οι συμμετέχοντες), προφανώς το έπραξαν γιατί "δεν τους πήγαινε το χέρι" να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του.το ανέκδοτο με τον Τοτό και τους Times μου θύμισες Πέρα από το δικό σου προφανές συμπέρασμα υπάρχει περίπτωση να ήταν τόσο αηδιασμένοι που να μην ήθελαν να ψηφίσουν κανέναν από όσους στηρίζουν την αστική μας δημοκρατία;
Και, επίσης, δε συμφωνώ με όσους δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. Αυτοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, αφού δέχονται τον περιορισμό της δημοκρατίας. Το σύστημα μας θέλει απογοητευμένους, μας θέλει ηττοπαθείς και φοβισμένους. Ε, με τη συμμετοχή στην απεργία, με τη συμμετοχή στις εκλογές δείχνεις ότι υπάρχεις, ότι πρέπει να σε φοβούνται, γιατί είσαι εδώ. Το είπε ωραία ο συνάδελφος PA, ότι συναινεί με την κυβέρνηση, σιωπηρά, και εκείνη η πλειοψηφία που παρατηρεί από τον καναπέ της σιωπηρά.
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 05:50:25 pmΚαι, επίσης, δε συμφωνώ με όσους δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. Αυτοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, αφού δέχονται τον περιορισμό της δημοκρατίας. Το σύστημα μας θέλει απογοητευμένους, μας θέλει ηττοπαθείς και φοβισμένους. Ε, με τη συμμετοχή στην απεργία, με τη συμμετοχή στις εκλογές δείχνεις ότι υπάρχεις, ότι πρέπει να σε φοβούνται, γιατί είσαι εδώ. Το είπε ωραία ο συνάδελφος PA, ότι συναινεί με την κυβέρνηση, σιωπηρά, και εκείνη η πλειοψηφία που παρατηρεί από τον καναπέ της σιωπηρά.Ναι βρε LK μου αλλά κι εγώ που ψηφίζω και λευκό ή άκυρο ή και οτιδήποτε άλλο, τι καταλαβαίνω; Ποια η αξία της ψήφου μου; Αναρωτιέμαι ειλικρινά... Ακόμη κι απλή αναλογική να είχαμε δεν είναι μια ουτοπία να περιμένει κανείς ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση; Ιστορικά πότε έγινε κάτι ανάλογο;
Παράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 06:05:03 pmΠαράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 05:50:25 pmΚαι, επίσης, δε συμφωνώ με όσους δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. Αυτοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, αφού δέχονται τον περιορισμό της δημοκρατίας. Το σύστημα μας θέλει απογοητευμένους, μας θέλει ηττοπαθείς και φοβισμένους. Ε, με τη συμμετοχή στην απεργία, με τη συμμετοχή στις εκλογές δείχνεις ότι υπάρχεις, ότι πρέπει να σε φοβούνται, γιατί είσαι εδώ. Το είπε ωραία ο συνάδελφος PA, ότι συναινεί με την κυβέρνηση, σιωπηρά, και εκείνη η πλειοψηφία που παρατηρεί από τον καναπέ της σιωπηρά.Ναι βρε LK μου αλλά κι εγώ που ψηφίζω και λευκό ή άκυρο ή και οτιδήποτε άλλο, τι καταλαβαίνω; Ποια η αξία της ψήφου μου; Αναρωτιέμαι ειλικρινά... Ακόμη κι απλή αναλογική να είχαμε δεν είναι μια ουτοπία να περιμένει κανείς ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση; Ιστορικά πότε έγινε κάτι ανάλογο;Απ' όσο έχω πει παραπάνω, ποτέ! Από την άλλη, όμως, και με την απεργία και με την ψήφο κτλ. πρέπει να δείξεις ότι είσαι έτοιμος για την αλλαγή. Όταν απέχεις απ' όλα δείχνεις ότι η μόνη αλλαγή για την οποία είσαι έτοιμος είναι η αλλαγή στάσης στον καναπέ σου.
Kαλησπέρα! Εγώ προβληματίζομαι ως προς το εξής: αν μας έφταιγε μόνο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, θα ήμασταν μόνο εμείς στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εδώ βλέπω, όμως, πολλές ευρωπαϊκές χώρες να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. Γιατί, άραγε; Μήπως, φταίει κάτι άλλο; Εμένα το να διαλοστέλνει και να μουτζώνει ο πολίτης δε μου λέει τίποτα. Για μένα, αυτός που το κάνει είναι ένας παγιδευμένος άνθρωπος που χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο μη βλέποντας πουθενά διέξοδο, που κλαψουρίζει και που στο τέλος υποτάσσεται. Εμένα μου αρέσουν άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν βρει την έξοδο. Μπορεί να μην είναι η έξοδος αυτή, αλλά, τουλάχιστον, κατευθύνονται κάπου. Τα πράγματα είναι απλά. Η πολιτική δημοκρατία πάει χεράκι-χεράκι με την οικονομική δημοκρατία. Δεν μπορεί να επικαλείσαι έννοιες όπως η ισότητα και η δικαιοσύνη, χωρίς να υπάρχει οικονομική ισότητα και δικαιοσύνη. Αυτά πάνε μαζί, λοιπόν. Έχουμε διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, γιατί έχουμε μια οικονομία που ευνοεί τα μονοπώλεια και τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους. Συνεπώς, πρέπει να αποφασίσουμε προς τα πού θα στρίξουμε το τιμόνι. Θέλουμε μια οικονομία με ελεύθερη την ιδιωτική πρωτοβουλία; Θέλουμε μια οικονομία κρατική; Θέλουμε κάτι ενδιάμεσο; Τι θέλουμε; Προφανώς, υπάρχουν κόμματα που πρεσβεύουν και τα τρία. Λοιπόν, γιατί μασάτε την καραμέλα των νέων πολιτικών σχημάτων και των νέων πολιτικών προσώπων; Το θέμα είναι να αλλάξουμε μάγειρα ή να αλλάξουμε συνταγή; Όλες οι συνταγές υπάρχουν και εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Διαλέξτε, λοιπόν! Αυτή η επίκληση των νέων πολιτικών προσώπων μου θυμίζει το ποίημα του Καβάφη "Περιμένοντας τους
Ελπίζω ότι δεν θα προλάβουν ελικόπτερα όλοι, στατιστικά κάποιοι θα ξεμείνουν και θα δεχθούν τις ευχαριστίες μας....