*

Αποστολέας Θέμα: Υλη ΠΕ60 του επομενου Ασεπ??  (Αναγνώστηκε 32541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Υλη ΠΕ60 του επομενου Ασεπ??
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 24, 2014, 11:08:56 pm »
Γεια σας, κορίτσια. Ωραίο θέμα vickym! Εγώ θα διαβάσω ΜΟΝΟ αυτά τα οποία αναφέρετε κι εσείς παραπάνω και τίποτα άλλο. Δε θα την πάθω σαν τον προηγούμενο ΑΣΕΠ που διάβαζα έξι μήνες θεωρητικά βιβλία για παιδαγωγικά και ψυχολογία και βιβλία με δραστηριότητες και τελικά το μόνο που μου χρειάστηκε ήταν ο οδηγός νηπιαγωγού και το ΔΕΠΠΣ. Έξι χρόνια μετά τον ΑΣΕΠ έχω βγάλει άλλα 40-50 βιβλία και τελειώνω κι ένα μεταπτυχιακό, οπότε πιστεύω ότι ό,τι ήταν να μάθω το έμαθα. Ο ΑΣΕΠ κατά ένα 50%+++ είναι θέμα τύχης. Έχω δει γνωστές μου να γράφουν καλά ενώ είναι μέτριες νηπιαγωγοί και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, και έχω δει και άλλες που ήταν αστέρια φοιτήτριες, πολύ καλές μέσα στην τάξη και να πηγαίνουν να γράφουν 60% ή κάτω από τη βάση. Είναι ρώσικη ρουλέτα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:34 »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 25, 2014, 12:30:37 am »
Δημητρούλα σε αυτό για την τύχη που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ προσωπικά  μετά από 3 ΑΣΕΠ δεν έχω καταλάβει και με ποιο τρόπο βαθμολογούνε, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, εννοώ δηλαδή ποιες απαντήσεις, ποιες φράσεις κάνουν ένα γραπτό να θεωρείται άριστο. Μιλάω για τα θέματα που είναι ανοιχτού τύπου και χρειάζονται ανάπτυξη. Αυτό που ξέρουμε μόνο είναι ότι δίνονται κάποιες γενικές οδηγίες στους βαθμολογητές. Την τελευταία φορά που δώσαμε ακόμα και το μάθημα που ήταν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής δεν θυμάμαι αν είχαν δημοσιευτεί μετά οι σωστές απαντήσεις. Αλλά και να είχαν δημοσιευτεί νομίζω, αν θυμάμαι σωστά, ότι υπήρξε αμφιβολία σε κάνα δυο ερωτήσεις αν ήταν οι σωστές απαντήσεις. Τέλος πάντων αυτό αποτελεί ένα άλλο θέμα, ας μην επεκταθώ σε αυτό το νήμα.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 25, 2014, 01:48:07 am »
vickym συμφωνώ. Παρότι ο ΑΣΕΠ είναι αδιάβλητος δεν είναι πλήρως αντικειμενικός σαν διαγωνισμός, λόγω του ότι υπάρχουν απαντήσεις ανοιχτού τύπου. Και όταν δεν υπάρχει καν ύλη, μπορούν να υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στην απάντηση μιας ερώτησης. Αν έβαζες 10 καθηγητές διδακτικής να απαντήσουν σε μία απλή ερώτηση παιδαγωγικών το πιθανότερο είναι να μην απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο. Κάποιος αξιολογητής όμως θα έπρεπε να τις κατατάξει με βάση την ορθότητά τους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος marcy

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 25, 2014, 03:46:36 pm »
Καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε στην ύλη και το νέο πιλοτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείου.Μάλλον σε αυτό αναφέρεται η συνάδελφος παραπάνω.

http://www.dipevath.gr/index.php/anaksxolikvnsymboulvn/prosxolikiekpaideysi/162-analytiko-progr-nhpiagwg/2247-enhmerwsh-nea-ekpka-prog-nhpiagwgwn.html
Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου έχει αρκετές ομοιότες με το ΔΕΠΠΣ αλλά και πολλές διάφορες - προσθήκες - βελτιώσεις. Οπότε εάν γίνει ΑΣΕΠ λογικά στην ύλη θα υπάρχει ένα από τα δύο προγράμματα.  Εσείς τι λέτε?
 Εάν για παράδειγμα χρειαστεί να αναπτύξουμε μια δραστηριότητα με βάση πιο πρόγραμμα θα το κάνουμε, αφού το ΔΕΠΠΣ είναι ακόμα σε ισχύει,  ενώ το δεύτερο είναι ακόμα σε πιλοτική εφαρμογή και διορθώσεις.
Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει την ώρα που εσύ κάνεις σχέδια για το μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:34 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 25, 2014, 05:08:45 pm »
Τα δυο αναλυτικά είναι συμπληρωματικά το ενα στο άλλο, αν και έχουν Οντως διάφορες. Αύτη τη στιγμή εφαρμόζονται και τα δυο μαζί.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος marcy

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 25, 2014, 05:26:14 pm »
Τα δυο αναλυτικά είναι συμπληρωματικά το ενα στο άλλο, αν και έχουν Οντως διάφορες. Αύτη τη στιγμή εφαρμόζονται και τα δυο μαζί.
Ευχαριστώ για την απάντηση,  πάντως μέχρι πρόπερσι σε σεμινάρια της συμβούλου μας είχε πει ότι το νέο δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί,  αλλά παρόλα αυτά να το διαβάσουμε. Φέτος δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη ενημέρωση, μήπως είχατε εσεις;

Αποσυνδεδεμένος june24

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 25, 2014, 05:54:41 pm »
παιδιά καλησπερα, εχω πανικοβληθεί παρα πολυ με ολα αυτα που διαβαζω και εχω καποιες αποροιες. Αρχικά, θα γίνει ασεπ τελικα, και αν ναι ποσους νηπιαγωγους θα διορίσει; θα μετρανε πλεον στον βαθμο που θα γραψουμε αγγλικα, μεταπτυχιακα κ.α; Εγω εχω σειρά στον πινακα γυρω στο1700 πιστευετε εχω ελπιδεσ για φετος; Επισης τα προηγουμενα χρονια οσες ηταν επιτυχουσες στον ασεπ παίρναε και τα μισα μορια απο τον προηγουμενο ασεπ αυτο θα αλλάξει; Συγγνωμη αν κουρασα!!

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:26:58 pm »
 Καταρχήν δεν νομίζω ότι χρειάζεται πανικός. Να τα πιάσουμε ένα -ένα αυτά που σε απασχολούν. Όσον αφορά για τη σειρά σου στον πίνακα αναπληρωτών, ίσως έχεις μια μικρή ελπίδα για φέτος στις επόμενες φάσεις που θα γίνουν αργότερα, όχι στην πρώτη φάση.  Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα τον καλέσουν αναπληρωτή από αυτούς που στον πίνακα βρίσκονται σε θέση κάτω από 1500. Εκτιμήσεις κάνουμε με βάση τα νούμερα που βλέπουμε ότι παίρνουνε κάθε χρόνο στον κλάδο  μας συνολικά. Έχει υπάρξει και χρονιά που ο πίνακας είχε φτάσει στο 1800 κάτι. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν ξέρουμε και εμείς αν όντως θα γίνει ή δεν θα γίνει ΑΣΕΠ  και πόσους θα διορίσουνε. Τα δημοσιεύματα που διαβάζεις εσύ αυτά διαβάζουμε και εμείς. Η προκήρυξη ΑΣΕΠ  και η εξαγγελία μόνιμων διορισμών μπορεί και να είναι κανένα τερτίπι του Λοβέρδου γιατί ξέρει ότι μάλλον πάμε σε εθνικές εκλογές (έτσι ακούγεται). Πάντως, λογικά θα πρέπει να ξέρουμε μέχρι τέλος Οκτωβρίου το αργότερο, αν όντως δώσουμε ΑΣΕΠ το 15. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς κάνε ένα κόπο να κατεβάσεις το νόμο 3848 και θα σου λυθούν όλες οι απορίες σου. Στα γράφω και εγώ παρακάτω σε γενικές γραμμές. Για τα αγγλικά, κομπιούτερ και τα μεταπτυχιακά παίρνεις και τις ανάλογες προσαυξήσεις που ισχύουν με τον παραπάνω νόμο, όπως και για την προϋπηρεσία που ίσως έχεις. Τα γράφει αναλυτικά ο νόμος, δες πόσα μόρια παίρνεις για το κάθετι. Επίσης έχεις το δικαίωμα να κρατήσεις τον καλύτερο σου βαθμό ανάμεσα στον επόμενο ΑΣΕΠ και τους 2 τελευταίους (στην προκειμένη περίπτωση οι 2 τελευταίοι ΑΣΕΠ είναι του 2006 και 2008). Όλα αυτά βέβαια ισχύουν μέχρι τώρα και εφόσον δεν γίνει κάποια τροποποίηση του νόμου 3848.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2014, 06:30:42 pm από vickym »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:33:25 pm »
Επίσης προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν δώσουμε ΑΣΕΠ θα δώσουμε χωρίς να γνωρίζουμε για πόσες θέσεις δίνουμε. Και μετά θα μας πουν πόσους θα διορίσουν - θα πάρουν δηλαδή όσους χρειάζονται.

Αποσυνδεδεμένος june24

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:34:33 pm »
Ευχαριστω για την απαντηση,σχετικα με τα μορια που εχω συγκεντρωσει απο τον προηγουμενο ασεπ 22,15, γνωριζουμε εαν στον επόμενο ασεπ θα προσμετρηθούν τα μισα μορια δλδ 11 μορια;

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:39:57 pm »
Μarcy για το αναλυτικό πρόγραμμα ούτε και εγώ έχω κάποια καινούργια ενημέρωση. Ξέρω ότι ισχύουν και τα 2 -ότι λέει και η Δημητρούλα δηλαδή- και προσωπικά αν γίνει ΑΣΕΠ θα διαβάσω και τα  δύο. Η φετινή σύμβουλος μας έκανε ενημέρωση φέτος  μόνο για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για την μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό στο τέλος της χρονιάς. Στις νηπιαγωγούς που είχαν προσληφθεί από ΕΣΠΑ έκανε και μια ενημέρωση για καλές πρακτικές και προγράμματα  που μπορούν να εφαρμοστούν στο ολοήμερο πρόγραμμα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:45:55 pm »
Ευχαριστω για την απαντηση,σχετικα με τα μορια που εχω συγκεντρωσει απο τον προηγουμενο ασεπ 22,15, γνωριζουμε εαν στον επόμενο ασεπ θα προσμετρηθούν τα μισα μορια δλδ 11 μορια;

Αποσυνδεδεμένος marcy

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 25, 2014, 08:42:42 pm »
Μarcy για το αναλυτικό πρόγραμμα ούτε και εγώ έχω κάποια καινούργια ενημέρωση. Ξέρω ότι ισχύουν και τα 2 -ότι λέει και η Δημητρούλα δηλαδή- και προσωπικά αν γίνει ΑΣΕΠ θα διαβάσω και τα  δύο. Η φετινή σύμβουλος μας έκανε ενημέρωση φέτος  μόνο για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για την μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό στο τέλος της χρονιάς. Στις νηπιαγωγούς που είχαν προσληφθεί από ΕΣΠΑ έκανε και μια ενημέρωση για καλές πρακτικές και προγράμματα  που μπορούν να εφαρμοστούν στο ολοήμερο πρόγραμμα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος june24

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά