*

Αποστολέας Θέμα: Παιδαγωγικά στο εξωτερικό.  (Αναγνώστηκε 12122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Παιδαγωγικά στο εξωτερικό.
« στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:01:48 am »
Παιδαγωγικά ή άλλες καθηγητικές σχολές που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια.

Αφού σε μεταπτυχιακό που δίνει παιδαγωγική επάρκεια δεν μπορώ να μπώ, αφού κατατακτήριες έδωσα και δεν πέρασα (μένει μόνο το Κονωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής να βγάλει τα αποτελέσματα της κατάταξης) αφού με το ΔΟΑΤΑΠ άκρη δεν έβγαλα για κατατακτήριες στην Αγγλία καθώς το πτυχίο μου δεν εχει σχεση με παιδαγωγικά, αποφάσισα να ξενιτευτώ και να σπουδάσω πάλι, ώστε να αποκτήσω αυτήν την παιδαγωγική κατάρτιση.. Φέτος έμεινα έξω από τα ΙΕΚ/ΕΠΑΣ, λόγω παιδαγωγικής επάρεκιας. Είμαι maitre που σημαίνει πως έχω εξειδικευτεί σε ότι αφορά την εστιατοριακή τέχνη, την μαγειρική και την οινολογία. Εργάζομαι σαιζόν κάθε καλοκαίρι σε εστιατόρια ξενοδοχείων, αλλά αυτό δεν με γεμίζει. Σέβομαι την δουλεία που κάνω γιατί από εκείνη τρώω ψωμί, αλλά η ζωή μου όλη είναι μέσα στην τάξη..
Το όνειρο μου είναι να διδάξω σε άτομα -ενήλικες- με ειδικές ανάγκες, καθώς για μένα η μαγειρική, η εστιατοριακή και η οινολολογία είναι η πιο όμορφη τέχνη και θα ήθελα να είχαν οι άνθρωποι αυτοί το δικαίωμα σε εκπαίδευση και εργασία όπως γίνεται και στο εξωτερικό. Παράδειγμα τα σκοτεινά εστιατόρια,  πχ http://www.noctivagus.com/home_english.htm .
Οι γονείς μου μπορούν να με βοηθήσουν στο κόστος των σπουδών σε ελάχιστο βαθμό, τα χρήματα που εγώ έχω μαζέψει είναι λίγα, αλλά έχω συνηθίσει να εργάζομαι και να σπουδάζω, οπότε δεν θα μου φανεί τόσο δύσκολο θέλω να πιστεύω. Το ιδανικό θα ήταν να βρώ
* ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο με διάρκεια σπουδών τα 3 έτη και χαμηλά δίδακτρα,
* για τον πρώτο χρόνο θα ήθελα να μείνω σε εστία καθώως τα ενοικία σε ευρωπαικές πόλεις είναι τσουχτερά και πηγαίνωντας δεν θα γνώριζα κανέναν για να συγκατοικήσω,
* η γλώσσα σπουδών να είναι στα αγγλικά/γαλλικά και
* γυρνώντας στην Ελλάδα να μην χάσω τον χρόνο μου με το να ξαναδώσω μαθήματα για να μου αναγνωριστεί το πτυχίο..
Η πρώτη μου επιλογή ήταν παιδαγωγικά στην Ιταλία αλλά δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις, τα μαθήματα είναι στα ιταλικά και το δωμάτιο σε εστία είναι δυσέυρετο. Μετά έψαξα για αγγλική φιλολογία στην κοντινή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Παιδαγωγικά στο εξωτερικό.
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:44:51 »

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:17:42 am »
Πολύ ωραίο μήνυμα, συγχαρητήρια για την όρεξή σου!

Εξαιρετικό το όνειρό σου... μακάρι να πραγματοποιηθεί!!

1. κατατακτήριες στην Αγγλία?? τι εννοείς? κάνεις απλά αίτηση (τα δίδακτρα όπως θα έχεις ακούσει έχουν εκτοξευθεί)
2. τα προπτυχιακά του εξωτερικού (απ'όσο ξέρω) για να αναγνωριστούν από το ΔΟΑΤΑΠ απαιτούν όλα να δώσεις μαθήματα, από όποια χώρα κ αν προέρχονται...
3. να έριχνες μια ματιά για Ολλανδία??

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:24:48 am »
Πολύ ωραίο μήνυμα, συγχαρητήρια για την όρεξή σου!

Εξαιρετικό το όνειρό σου... μακάρι να πραγματοποιηθεί!!

1. κατατακτήριες στην Αγγλία?? τι εννοείς? κάνεις απλά αίτηση (τα δίδακτρα όπως θα έχεις ακούσει έχουν εκτοξευθεί)
2. τα προπτυχιακά του εξωτερικού (απ'όσο ξέρω) για να αναγνωριστούν από το ΔΟΑΤΑΠ απαιτούν όλα να δώσεις μαθήματα, από όποια χώρα κ αν προέρχονται...

κ Γαλλία??

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:41:05 am »
bania σε ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν με θεωρείς και εσύ παράλογη!!! :) Με έκανες πολύ χαρούμενη..

Λοιπόν κατατακτήριες μπορείς να κάνεις και σε άλλες ευρωπαικές χώρες αρκεί το πτυχίο σου να ειναι συναφές με αυτό που επέλεξες για να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Πχ εγώ έχω τελείωσει Ξενοδοχειακά και θα μπορούσα να κάνω top up σε τουριστικά και να έπαιρνα και το αντίστοιχο πτυχίο των ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρησέων. Κάτι που όπως θα φαντάζεσαι δεν με ενδιαφέρει καθόλου..

μαθήματα, από όποια χώρα κ αν προέρχονται...

κ Γαλλία??

Επειδή ακριβώς τα δίδακτα στην Αγγλία έχουν εκτοξευθεί, οι θέσεις σε πανεπιστήμια Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας κτλ τις βρίσκεις αμα βάλει το χέρι του ο Αγιος Φανούριος. Μεγάλη η χάρη του. Μην ξεχνάς οτι πρέπει να μείνω οπωσδηποτε σε εστία αν δεν βρώ κάποιον να μείνουμε μαζί..  Ενώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:44:51 »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:49:37 am »
αυτό θα πει να έχει κανείς στόχους και μιλάω πολύ σοβαρα!!!!

δε σκέφτεσαι για πανελλήνιες;;δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή που να σ ενδιαφέρει στην Ελλάδα;εάν διαβάσεις σοβαρά ένα χρόνο θα τα καταφέρεις!!!απο τις χώρες που αναφέρεις Ιταλία από όσο ξέρω είναι λογικές οι τιμές πάνω -κάτω όπως και εδώ ...πότε σκέφτεσαι να φύγεις με το καλό ;;;

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 12:58:59 am »
bania σε ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν με θεωρείς και εσύ παράλογη!!! :) Με έκανες πολύ χαρούμενη..

Λοιπόν κατατακτήριες μπορείς να κάνεις και σε άλλες ευρωπαικές χώρες αρκεί το πτυχίο σου να ειναι συναφές με αυτό που επέλεξες για να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Πχ εγώ έχω τελείωσει Ξενοδοχειακά και θα μπορούσα να κάνω top up σε τουριστικά και να έπαιρνα και το αντίστοιχο πτυχίο των ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρησέων. Κάτι που όπως θα φαντάζεσαι δεν με ενδιαφέρει καθόλου..

εννοώ ότι στην Αγγλία δε χρειάζεται να δώσεις κατατακτήριες (δεν ξέρω αν υπάρχoυν καν), απλά κάνεις μια αίτηση στα πανεπ. π σ' ενδιαφέρουν.
μαθήματα, από όποια χώρα κ αν προέρχονται...

κ Γαλλία??

Επειδή ακριβώς τα δίδακτα στην Αγγλία έχουν εκτοξευθεί, οι θέσεις σε πανεπιστήμια Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας κτλ τις βρίσκεις αμα βάλει το χέρι του ο Αγιος Φανούριος. Μεγάλη η χάρη του. Μην ξεχνάς οτι πρέπει να μείνω οπωσδηποτε σε εστία αν δεν βρώ κάποιον να μείνουμε μαζί..  Ενώ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:06:23 am από bania »

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:10:00 am »
εν τω μεταξύ μη θεωρείς τις εστίες φθηνές (τουλάχιστον στην Αγγλία)

πες μας τι βρίσκεις μήπως έρθω κ εγώ (αν είναι μεταπτ.) κ λυθεί κ το θέμα της διαμονής!  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:34:27 am »
Έρση το πάλεψα 2 χρόνια με κατατακτήριες και Πανελλήνιες γιατί οι γονείς μου δεν μπορούν να με βοηθήσουν και είχα τρομοκρατηθεί στην ιδεα του να πάω κάπου και να μην έχω καθόλου χρήματα. Μέχρι που πήγα και μάλιστα σε 2 χώρες για εξειδίκευση όχι για μεταπτυχιακό και είδα πως απλά είναι δύσκολο όχι ακατόρθωτο. Ναι μεν δεν έχεις καθόλου μα καθόλου χρόνο και αν είσαι μόνος σου σε παίρνει πολύ εύκολα από κάτω, αλλά έλεγα όχι ρε γαμώτο θα το αντέξω και το άντεξα.. Η σχολή που με ενδιαφέρει είναι η εκπαιδευική και κοινωνική πολιτική στην Θεσσαλονίκη η οποία έχει και Κατεύθυνση Συνεχούς Εκπαίδευσης και Κατεύθυνση Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Είναι απίστευο, είναι αυτό ακριβώς που θέλω..  Αν καταφερνα να μπώ, θα έκανα τον σταυρό μου και με τα 2 χέρια κάθε μέρα..Αλλά οι οιωνοί δεν είναι και τόσο θετικοί, το πτυχίο μου είναι με 7,20!!
Θα προσπαθήσω να φύγω του χρόνου, είμαι ήδη 25, είμαι μικρή, αλλά τα περιθώρια στενεύουν.. Δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε χρήμα για χάσιμο..

πες μας τι βρίσκεις μήπως έρθω κ εγώ (αν είναι μεταπτ.) κ λυθεί κ το θέμα της διαμονής!  ;D ;D

Bania, αυτό θα ήταν τέλειο, να ειχα έναν φίλο σύμμαχο μαζί μου!! Μακάρι να μπορέσω να βγάλω άκρη..
Όσο για Αγγλία δεν το σκέφτομαι καν, λέω να κρατήσω και τα 2 μου νεφρά.. Το είχα ψάξει πρίν γίνει το μπάχαλο εμ τα δίδακτρα!!

ναι, για τα προπτ. δίνεις εξετάσεις. για τα μεταπτ. δε χρειάζονται εξετάσεις, είναι αναγνωρισμένα
Αν κάνεις μεταπτυχιακό δεν καλύπτεσαι?? εννοώ γι' αυτό π θες να κάνεις, οι φορείς στους οποίους απευθύνεσαι απαιτούν προπτυχιακό?

Και όμως ζητούν..  όσοι με πέρασαν στα μόρια είχανε μεταπτυχιακό με παιδαγωγική επάρκεια η ασπαιτε. Μεταπτυχιακό  Ma, Msc κτλ δεν υπάρχουν για τον κλαδο μου στην χώρα μας και οσα υπάρχουν στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζονται. Δεν υπάρχει τει και αει εστιατοριακής και μαγειρικής στην Ελλάδα για να γίνει κάποια αντιστοιχία οπότε στην μοριοδότηση δεν μετράνε.. Οι σπουδές μαγειρικής στην Ελλάδα είναι μόνο σε ΙΕΚ και ΕΠΑΣ αντίθετα με τις άλλες χώρες..  Κάποια μεταπτυχιακά όπως οινολογίας η διατροφολογίας υπάγονται σε παντελώς άλλες επιστήμες, όπως διαιτολογία ή χημεία.. Η Αγγλία προσφέρει πτυχία PG, στους τομείς που με ενδιαφέρουν αλλά το PG δεν αναγνωρίζεται επίσης. Έχω να κάνω περισσότερο με φορείς πιστοποίησης ΕΚΕΠΙΣ, GSLL παρά με κάποιο μάστερ.

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 08:13:14 pm »
Παιδαγωγικά ή άλλες καθηγητικές σχολές που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια.

Αφού σε μεταπτυχιακό που δίνει παιδαγωγική επάρκεια δεν μπορώ να μπώ, αφού κατατακτήριες έδωσα και δεν πέρασα (μένει μόνο το Κονωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής να βγάλει τα αποτελέσματα της κατάταξης) αφού με το ΔΟΑΤΑΠ άκρη δεν έβγαλα για κατατακτήριες στην Αγγλία καθώς το πτυχίο μου δεν εχει σχεση με παιδαγωγικά, αποφάσισα να ξενιτευτώ και να σπουδάσω πάλι, ώστε να αποκτήσω αυτήν την παιδαγωγική κατάρτιση.. Φέτος έμεινα έξω από τα ΙΕΚ/ΕΠΑΣ, λόγω παιδαγωγικής επάρεκιας. Είμαι maitre που σημαίνει πως έχω εξειδικευτεί σε ότι αφορά την εστιατοριακή τέχνη, την μαγειρική και την οινολογία. Εργάζομαι σαιζόν κάθε καλοκαίρι σε εστιατόρια ξενοδοχείων, αλλά αυτό δεν με γεμίζει. Σέβομαι την δουλεία που κάνω γιατί από εκείνη τρώω ψωμί, αλλά η ζωή μου όλη είναι μέσα στην τάξη..
Το όνειρο μου είναι να διδάξω σε άτομα -ενήλικες- με ειδικές ανάγκες, καθώς για μένα η μαγειρική, η εστιατοριακή και η οινολολογία είναι η πιο όμορφη τέχνη και θα ήθελα να είχαν οι άνθρωποι αυτοί το δικαίωμα σε εκπαίδευση και εργασία όπως γίνεται και στο εξωτερικό. Παράδειγμα τα σκοτεινά εστιατόρια,  πχ http://www.noctivagus.com/home_english.htm .
Οι γονείς μου μπορούν να με βοηθήσουν στο κόστος των σπουδών σε ελάχιστο βαθμό, τα χρήματα που εγώ έχω μαζέψει είναι λίγα, αλλά έχω συνηθίσει να εργάζομαι και να σπουδάζω, οπότε δεν θα μου φανεί τόσο δύσκολο θέλω να πιστεύω. Το ιδανικό θα ήταν να βρώ
* ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο με διάρκεια σπουδών τα 3 έτη και χαμηλά δίδακτρα,
* για τον πρώτο χρόνο θα ήθελα να μείνω σε εστία καθώως τα ενοικία σε ευρωπαικές πόλεις είναι τσουχτερά και πηγαίνωντας δεν θα γνώριζα κανέναν για να συγκατοικήσω,
* η γλώσσα σπουδών να είναι στα αγγλικά/γαλλικά και
* γυρνώντας στην Ελλάδα να μην χάσω τον χρόνο μου με το να ξαναδώσω μαθήματα για να μου αναγνωριστεί το πτυχίο..
Η πρώτη μου επιλογή ήταν παιδαγωγικά στην Ιταλία αλλά δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις, τα μαθήματα είναι στα ιταλικά και το δωμάτιο σε εστία είναι δυσέυρετο. Μετά έψαξα για αγγλική φιλολογία στην κοντινή

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 19, 2011, 03:32:17 pm »
Στο ΔΟΑΤΑΠ στην Αθήνα μου είπαν οτι για να γίνει κάτι αντίστοιχο με τις κατατακτήριες πρέπει να είναι το ένα πτυχίο σχετικό με το άλλο. πχ. Κοινωνιολογία- Ανθρωπολογία, Μαθηματικο- Στατιστική, Ξενοδοχειακά- Τουριστικά, Μανατζμεντ- Μαρκετινγκ.. Αν πχ έχεις τελείωσεις Μαθηματικός, δεν θα σου αναγνωριστεί το πτυχίο που θα πάρεις αν κάνεις κατατακτήριες σε Πληροφορική όμως μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό και να σου αναγνωριστεί κανονικότατα.. Παρόλα αυτά, κάνε ένα κόπο αν είσαι Αθήνα και πέρνα απο εκεί και ρώτα αν έχεις καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο..

Αποσυνδεδεμένος Kyri

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 19, 2011, 06:48:13 pm »
Νομιζω πως ενα ΜΠΣ στις επιστημες της αγωγης ειναι πιο ευκολο απο το να βγεις εξω. Δλδ το να πας εξω για να παρεις επαρκεια, για να γυρισεις εδω και να δωσεις εξετασεις για το αν θα διοριστεις καπου που δε θα σε πληρωνουν φανταζει λιγο παρανοικο.

Αν πας παντως εξω προσπαθησε να μεινεις εξω!

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 19, 2011, 10:13:50 pm »
Νομιζω πως ενα ΜΠΣ στις επιστημες της αγωγης ειναι πιο ευκολο απο το να βγεις εξω. Δλδ το να πας εξω για να παρεις επαρκεια, για να γυρισεις εδω και να δωσεις εξετασεις για το αν θα διοριστεις καπου που δε θα σε πληρωνουν φανταζει λιγο παρανοικο.

Αν πας παντως εξω προσπαθησε να μεινεις εξω!
Δεν θελω με τπτ να μεινω εξω..:-/ μια δευτερη σχολη ομως θα ηθελα να την τελειωσω.θα εξαντλησω πρωτα ολες τις ευκαιριες που μου δινονται εδω,και μετα βλεπουμε..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182609
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)