*

Αποστολέας Θέμα: Δίωξη Εκπαιδευτικού  (Αναγνώστηκε 7289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Δίωξη Εκπαιδευτικού
« στις: Μαρτίου 03, 2011, 05:49:11 pm »
Ποιά η γνώμη σας για το ζήτημα της ΕΔΕ εναντίον της συναδέλφισσας εκπαιδευτικού

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δίωξη Εκπαιδευτικού
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:19:03 »

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2011, 03:39:15 pm »
Πάρα πολύ σημαντικό θέμα για όλους μας! Είναι ένα ζήτημα με πολλές πτυχές, αλλα εγώ θεωρώ ότι συνοψίζεται στις τελευταίες γραμμές του ψηφίσματος συμπαράστασης από τους συναδέλφους: Ως εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουμε την αγωνία των γονέων για τη μόρφωση των μαθητών με αναπηρίες αλλά δηλώνουμε πως δε θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της διαρκούς υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η λύση δεν είναι τα εξώδικα και οι ΕΔΕ κάθε φορά που το κράτος αποτυγχάνει να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλα τα παιδιά. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, τα ασαφή θεσμικά πλαίσια, η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι οι αιτίες των προβλημάτων. Την κύρια και ουσιαστική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 06, 2011, 11:28:35 pm »

Το γιατί η εκπαιδευτικός δεν δέχτηκε να μετακηνεί τον μαθητή της γιατί δεν το αναφέρει η επιστολή αυτή ?

Γνωρίζει κάποιος ?

Υποθέτω ότι ο προϊστάμενος της είπε να είναι εκεί συνέχεια για να μην γίνει καμιά στραβή από γονείς και εκτεθούν όλοι.

Όσο για τον υπεύθυνο της ΕΔΕ που είπε να απομακρυνθεί υποθέτω ότι σωστά έδρασε από την στιγμή που έχει τεθεί θέμα. Αν δεν τοποθετηθεί η δασκάλα αλλού τότε σωστά υπόθηκε ότι υπάρχει θέμα πληρωμής της. Φυσικά αν συμβεί αυτό το σενάριο μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα αν η ΕΔΕ δεν δώσει τίποτα.

Πάντως δεν αναφέρονται όλα στην ανακοίνωση, έχω αυτή την αίσθηση. 

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 07, 2011, 08:54:36 pm »
Μα δεν είναι δουλειά του εκπαιδευτικού να μετακινεί παιδιά!
Και δείτε και την άλλη άποψη: αν δεχόταν να μετακινεί το παιδί και γινόταν κάποιο ατύχημα-π.χ. κάποιο σοβαρό χτύπημα από πέσιμο, τότε ποιος θα είχε την ευθύνη?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:19:03 »

Αποσυνδεδεμένος Blackrider

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 07, 2011, 10:38:16 pm »
Και τι προτείνετε δηλαδή, να έρχεται στο σχολείο ο γονέας να μετακινεί το παιδί στα διαλείμματα ή να προσλάβει ο γονέας άτομο για να το μετακινεί. Το παιδί το σκέφτεται κανείς ή μόνο τα "κεκτημένα" των δασκάλων;
Έλεος ρε παιδιά. Ασφαλώς και ο δάσκαλος έχει την ευθύνη τού παιδιού και όταν είσαι στην ειδική αγωγή θα έχεις κι αυτές τις ευθύνες. Άλλο βέβαια αν βλέπεις τα παιδιά σαν εμπόδιο για τη μισθοδοσία σου...

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 08, 2011, 02:42:41 pm »
Τα παιδιά που φοιτούν σε γενικό σχολείο με παράλληλη στήριξη θα πρέπει κατά κανόνα να αυτοεξυπηρετούνται καθώς δεν προβλέπεται βοηθητικό προσωπικό σε αυτές τις περιπτώσεις (μόνο στα ειδικά σχολεία ή στα τμήματα ένταξης-ανάλογα με τις πιστώσεις).
Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά ένα παιδί με ήπια νοητική υστέρηση με τη χρήση βοηθημάτων κίνησης (που προσφέρονται από τα ασφαλιστικά ταμεία)μπορεί να μετακινηθεί ανεξάρτητα (π.χ. rollator, τροχήλατο μπαστούνι, ηλεκτρικό αμαξίδιο κλπ). Φυσικά στο σχολείο θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες ράμπες. Έτσι, δεν θα χρειάζεται τη συνεχή υποστήριξη ενός ενήλικα στα διαλείμματα.
Φυσικά ο δάσκαλος θα πρέπει να προσφέρει βοήθεια στη μετακίνηση, όπου και αν χρειάζεται, αλλά σε καμία περίπτωση (λόγω πιθανού ατυχήματος) δεν θα πρέπει να μετακινεί ο ίδιος το παιδί (άλλο βοηθώ, άλλο μετακινώ ο ίδιος-υπάρχει διαφορά). Η συναδέλφισσα αυτό ακριβώς αρνήθηκε να πράξει.
Εάν πάλι το παιδί για διάφορους λόγους (π.χ. βαριάς νοητικής υστέρησης)  δεν μπορεί να χρησιμοποιεί σωστά τα παραπάνω βοηθήματα, τότε το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης θα ήταν ένα ειδικό σχολείο ή αν δεν υπήρχε στην περιοχή, τμήμα ένταξης στελεχωμένο με Ε

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 12, 2011, 03:34:54 am »

vicky επειδή το έχω απορία λες ότι  "Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη περίπτωση,..."
και μετά λες "Η συναδέλφισσα αυτό ακριβώς αρνήθηκε να πράξει. ".

Τελικά ξέρεις τι έγινε η απλά υποθέτεις ?

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 12, 2011, 09:50:54 am »
αρνήθηκε να μετακινήσει πού το μαθητή;
από το σχολείο σε μέρος εκτός σχολείου;
από την τάξη έξω στο διάλειμα;
με το αυτοκίνητό της;
έχει σημασία!
χωρίς να γνωρίζω την υπόθεση,υποθέτω πως ο δ/ντής ζήτησε από τη συνάδελφο να μετκινήσει το μαθητή από την τάξη προς τα έξω για διάλειμα μιας και δουλεύει παράλληλη στήριξη.
νομίζω πως το πρόβλημα ξεκινά από τη σύγχυση που υπάρχει ως προς τις αρμοδιότητες των συναδέλφων της παράλληλης στήιξης.παράλληλη στήριξη σημαίνει ότι μετακινώ το μαθητή με κινητικά προβλήματα οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντός ή εκτός των σχολικών πλαισίων;ότι είμαι υπεύθυνος ό,τι κι αν συμβεί;έχω υπόψιν περίπτωση παιδιού με αυτισμού,το οποίο στα διαλείματα χτυπάει τα αυτοκίνητα,κάνει ζημιές,χτυπάει και φτύνει παιδιά,στο μάθημα τα ίδια.
ας υποθέσουμε ότι την ώρα του διαλείματος σπάει  π.χ. το τζάμι ενός αυτοκινήτου με πέτρα κι ο συνάδελφος δεν προλάβει να δράσει όντας και κοντά του ακόμη καθώς είναι μια στιγιμαία κίνηση,ποιος έχει την ευθύνη;
γνωρίζετε ότι υπάρχουν σχολεία τα οποία απαιτούν υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για την όποια ζημιά ή οποιαδήποτε άλλη συνέπεια πράξεων του παιδιού τους;
και σ'αυτό που λέει η συνάδελφος vickyN έχει δίκιο.
στην πλειοψηφια των περιπτώσεων που έχει δοθεί παράλληλη σε παιδί είναι διότι οι γονείς δεν επιθυμούν τη φοίτησή του σε ειδικό σχολείο και θεωρούν πως με την παράλληλη στήριξη-νταντά θα καταφέρει.
στα ειδικά σχολεία υπάρχει βοηθητικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη μετακίνηση,την τουαλέτα,κλπ του παιδιού.
στο γενικό σχολείο δε δικαιολογείται,δυστυχώς,βοηθητικό προσωπικό.και λέω δυστυχώς γιατί θέλουμε όλοι μας να πετύχουμε ένα σχολείο για όλους αλλά στην πράξη και με τις παρούσες συνθήκες αυτό δεν μπορεί να γίνει.
όπως και νά'χει,ελπίζω να λυθει η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή.

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 12, 2011, 10:15:04 am »

Αγαπητέ συνάδελφε δεν γνωρίζω προσωπικά την υπόθεση γιατί είμαι από επαρχία. Το περιστατικό συνέβη στην Αθήνα.
Αν διαβάσεις προσεκτικά το post της alfavita (που είναι διευκρινιστικό), θα καταλάβεις ότι η συνάδελφος αρνήθηκε να μετακινεί η ίδια το παιδί στα διαλείμματα (άλλο βοηθώ στην κίνηση-άλλο μετακινώ ο ίδιος, όπως έχω ήδη αναφέρει) και να το επιβλέπει πέραν του ωραρίου της.  Μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε βήμα μόνο του. Γιαυτό θα έπρεπε να βρισκόταν σε ειδικό σχολείο, με πιο κατάλληλο προσωπικό (Ε

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 12, 2011, 10:42:56 am »

Αγαπητέ συνάδελφε δεν γνωρίζω προσωπικά την υπόθεση γιατί είμαι από επαρχία. Το περιστατικό συνέβη στην Αθήνα.
Αν διαβάσεις προσεκτικά το post της alfavita (που είναι διευκρινιστικό), θα καταλάβεις ότι η συνάδελφος αρνήθηκε να μετακινεί η ίδια το παιδί στα διαλείμματα (άλλο βοηθώ στην κίνηση-άλλο μετακινώ ο ίδιος, όπως έχω ήδη αναφέρει) και να το επιβλέπει πέραν του ωραρίου της.  Μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε βήμα μόνο του. Γιαυτό θα έπρεπε να βρισκόταν σε ειδικό σχολείο, με πιο κατάλληλο προσωπικό (Ε
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 12, 2011, 12:12:32 pm »
Εγώ πάντως μία χαρά θα έσπρωχνα το καροτσάκι. Το έχω κάνει! Δεν είναι και κάτι επικίνδυνο εάν το παιδί είναι καλά δεμένο! Φυσικά είχαν συμφωνήσει και οι γονείς με δήλωσή τους.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, και μπορεί να τεθεί σε κάποιον εκπαιδευτικό να μετακινεί παιδί με σοβαρή αδυναμία  βάδισης και  στήριξης (δεν μιλάω για παντελή έλλειψη των παραπάνω ικανοτήτων, τότε το παιδί θα βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο). Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται και προβλήματα επιληψίας, τα οποία μερικοί γονείς (θέλω να ελπίζω ότι αυτοί είναι λίγοι) αποκρύπτουν από το σχολείο, και δεν παρουσιάζουν τις ανάλογες ιατρικές βεβαιώσεις.
Σε αυτή την περίπτωση οπωσδήποτε απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, για την αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων, που δυστυχώς δεν υπάρχει στα σχολεία γενικής φοίτησης (π.χ.Ε

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 12, 2011, 12:52:02 pm »
Πέρυσι ήμουν στο Γυμνάσιο-Λ.Τ
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος ms

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 12, 2011, 01:55:47 pm »
Noμίζω  ότι  εμπλέκονται  και  άλλα  ζητήματα, αν  και δεν  αναφέρονται  στο κείμενο, όπως  η  χρήση  της  τουαλέτας  κλπ. Επίσης  γνωρίζω  ότι  τέτοια  ζητήματα  ανακύπτουν  σε  τμήματα  ένταξης  σε  νηπιαγωγεία  όπου  λόγω  ελλειψής  ειδικού  νηπιαγωγείου  τοποθετούνται  παιδιά  με  βαριές  αναπηρίες  σε  τμήματα  ένταξης. Πέρα  από την συγκεκριμένη  περίπτωση, το  ζήτημα  είναι  η  έλλειψή  θεσμικού  πλαισίου  που να  ορίζει  σαφώς  τις  αρμοδιότητες  των  εκπαιδευτικών   των  τμημάτων  ένταξης.

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 12, 2011, 02:48:18 pm »
Noμίζω  ότι  εμπλέκονται  και  άλλα  ζητήματα, αν  και δεν  αναφέρονται  στο κείμενο, όπως  η  χρήση  της  τουαλέτας  κλπ. Επίσης  γνωρίζω  ότι  τέτοια  ζητήματα  ανακύπτουν  σε  τμήματα  ένταξης  σε  νηπιαγωγεία  όπου  λόγω  ελλειψής  ειδικού  νηπιαγωγείου  τοποθετούνται  παιδιά  με  βαριές  αναπηρίες  σε  τμήματα  ένταξης. Πέρα  από την συγκεκριμένη  περίπτωση, το  ζήτημα  είναι  η  έλλειψή  θεσμικού  πλαισίου  που να  ορίζει  σαφώς  τις  αρμοδιότητες  των  εκπαιδευτικών   των  τμημάτων  ένταξης.

Πίστεψέ με ακόμα και ειδικό νηπιαγωγείο να υπάρχει στην περιοχή, βαριές περιπτώσεις φοιτούν σε τμήματα ένταξης.
Πραγματικά πιστεύω πως υπάρχουν ειδικά νηπιαγωγεία με πιο ήπιες περιπτώσεις μαθητών και τμήματα ένταξης με βαριές περιπτώσεις αυτισμού.
Τα παράδοξα της ελληνικής παιδείας!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182587
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144