*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012;  (Αναγνώστηκε 858846 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012?
« Απάντηση #812 στις: Μαΐου 29, 2011, 02:39:54 pm »
πολύ σουρεάλ η συζήτηση περί ασεπ για προσλήψεις, τη στιγμή που ο Ραγκούσης προετοιμάζει ασεπ για απολύσεις

Eδώ πάνε να μας βάλουν φίμωτρο επειδή λέμε πως πιθανότατα δεν θα γίνει καν ο ΑΣΕΠ...επειδή θέλουμε να θίξουμε πως είναι το λιγότερο αφελές και ένδειξη άκρατου παρτακισμού (και γ@μώ την ακαδημαική λέξη "παρτακισμός"  ;D ;D ;D) στις παρούσες συνθήκες της χώρας να αναρωτιέται κανείς για το αν θα γίνει ΑΣΕΠ...
 Εγώ όσους ακόμη αναρωτιούνται αν θα γίνει ΑΣΕΠ τους θεωρώ απλά υπονομευτές του μέλλοντος των ίδιων των παιδιών τους...γιατί το μυαλό τους δεν μπορεί να δει σφαιρικά...μόνο τα εν οίκω...και γι αυτό και η χώρα έφτασε εδώ...ένας απ'τους βασικούς λόγους ήταν κι αυτός!!! Τέτοιος λαός είμαστε!! Έφτασα να προτιμώ τους Γερμανούς που καταγγέλουν ακόμη και τον γείτονά τους όταν παραβιάζει τους κανόνες του δήμου...αυτοί τιμούν περισσότερο από μας πλέον την έννοια του πολίτη σε αντίθεση με αυτή του "ιδιώτη=idiot" που έχουμε καταντήσει εμείς εδώ....κι ας ήμασταν οι πρώτοι που δώσαμε υπόσταση σ'αυτές τις έννοιες!!
  Αυτή την στιγμή θα πρεπε να σπαταλάμε την ενέργειά μας στο να αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδράσουμε ή τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως λαός...κι όχι στο να αναρωτιόμαστε για τον ΑΣΕΠ!!!  :o :o :o :o

Κι αυτά που πιστεύω θα τα λέω...δεν έχουμε χούντα στο φόρουμ θέλω να πιστεύω...και εντός θέματος είμαι και αυτά που θέλω να θίξω θα τα θίγω!!

Καλό απόγευμα,πάω για βουτιά και μετά στην πλατεία της πόλης μου!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:45:06 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #813 στις: Μαΐου 29, 2011, 02:58:31 pm »
Τελικά πότε θα γίνει ΑΣΕΠ;;;;;
Πρέπει να οργανώσω το διάβασμά μου..   ???  ::)

Εχμ.. και άλλοι διαβάζανε όταν γύρω τους γινόταν πανικός  ;D

Πέρα από την πλάκα, κι επειδή κάποια στιγμή θα γίνει έτσι κι αλλιώς ΑΣΕΠ (εκτός αν καταργηθεί η έννοια του κράτους ή έρθει το τέλος του κόσμου), το ερώτημα θα παραμένει  ;)
Το θέμα είναι τι κάνουμε μέχρι τότε! Κάθε πράγμα στον καιρό του..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος firiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #814 στις: Μαΐου 29, 2011, 03:23:15 pm »
Τελικά πότε θα γίνει ΑΣΕΠ;;;;;
Πρέπει να οργανώσω το διάβασμά μου..   ???  ::)

Εχμ.. και άλλοι διαβάζανε όταν γύρω τους γινόταν πανικός  ;D

Πέρα από την πλάκα, κι επειδή κάποια στιγμή θα γίνει έτσι κι αλλιώς ΑΣΕΠ (εκτός αν καταργηθεί η έννοια του κράτους ή έρθει το τέλος του κόσμου), το ερώτημα θα παραμένει  ;)
Το θέμα είναι τι κάνουμε μέχρι τότε! Κάθε πράγμα στον καιρό του..
συμφωνω
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #815 στις: Μαΐου 29, 2011, 04:21:18 pm »
Τι να κάνεις Landau μέχρι τότε? Σου έδωσε η Λώρα τη λύση:πήγαινε για βουτιές στη θάλασσα!  :D

Το είπες και μόνος σου: κάθε πράγμα στον καιρό του!

Οι αρχαίοι Αθηναίοι προετοίμαζονταν για τον πόλεμο όταν ήταν να γίνει! Οι Σπαρτιάτες μονίμως! Για αυτό και δεν άφησαν αξιόλογο πολιτισμό πίσω τους.  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:45:06 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #816 στις: Μαΐου 29, 2011, 04:41:50 pm »
Eδώ πάνε να μας βάλουν φίμωτρο επειδή λέμε πως πιθανότατα δεν θα γίνει καν ο ΑΣΕΠ...επειδή θέλουμε να θίξουμε πως είναι το λιγότερο αφελές .....
 Κι αυτά που πιστεύω θα τα λέω...δεν έχουμε χούντα στο φόρουμ θέλω να πιστεύω...και εντός θέματος είμαι και αυτά που θέλω να θίξω θα τα θίγω!!

Καμια "φιμωση" δεν υπαρχει στο φορουμ αυτο, αλλά, άλλο να λες ΔΕΝ θα γινει και να το αιτιολογεις και άλλο να λες γιατι διαβαζετε, τί τον θελετε, τί περιμενετε κλπ. Ειναι δυο εντελως διαφορετικες θεσεις, και η δευτερη δεν ειναι του θεματος.

Συνεπως, να απαντατε επι του συγκεκριμενου.
Ευχαριστω!

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2011, 04:46:23 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #817 στις: Μαΐου 29, 2011, 04:58:51 pm »
Ανοίγω εδώ νέο θέμα για να βάζει ο καθένας τις πληροφορίες του....

Αυτο ηταν το αρχικο μηνυμα. Ενδιαφερει ο πληροφοριακος χαρακτηρας του τοπικ χωρις να αποκλειονται καποια σχολια μας.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #818 στις: Μαΐου 29, 2011, 06:01:58 pm »
Ο νόμος λέει ότι από τους νέους πίνακες που θα διαμορφωθούν με βάση τον ΑΣΕΠ του '12, θα γίνονται στο εξής όχι μόνο οι διορισμοί, αλλά και όλες οι προσλήψεις στην παιδεία (αναπληρωτών και ωρομισθίων). Οπότε και από τη στιγμή λοιπόν που πια αποδεσμεύεται ο ΑΣΕΠ από τους διορισμούς (δεν θα προκηρύσσονται πια συγκεκριμένες θέσεις διορισμού πριν τον διαγωνισμό), μπορεί να κάνει ΑΣΕΠ το '12 και να μην διορίσει κανέναν (ή μόνο κάποιους ελάχιστους σε συγκεκριμένες ειδικότητες), αλλά να ξεκινήσει τους νέους πίνακες μόνο και μόνο για να κάνει πλέον από εκεί τις προσλήψεις των αναπληρωτών, αν έχει το μαράζι να γίνονται πια και αυτές μέσω ΑΣΕΠ. Το γεγονός ότι εκκρεμούν λοιπόν διορισμοί δεν αναιρεί ότι μπορεί να γίνει νέος ΑΣΕΠ το '12.

Αποσυνδέστε πια τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από τους διορισμούς, δεν συνδέονται πλέον.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2011, 06:05:43 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #819 στις: Μαΐου 29, 2011, 07:20:39 pm »
Ο νόμος λέει ότι από τους νέους πίνακες που θα διαμορφωθούν με βάση τον ΑΣΕΠ του '12, θα γίνονται στο εξής όχι μόνο οι διορισμοί, αλλά και όλες οι προσλήψεις στην παιδεία (αναπληρωτών και ωρομισθίων). Οπότε και από τη στιγμή λοιπόν που πια αποδεσμεύεται ο ΑΣΕΠ από τους διορισμούς (δεν θα προκηρύσσονται πια συγκεκριμένες θέσεις διορισμού πριν τον διαγωνισμό), μπορεί να κάνει ΑΣΕΠ το '12 και να μην διορίσει κανέναν (ή μόνο κάποιους ελάχιστους σε συγκεκριμένες ειδικότητες), αλλά να ξεκινήσει τους νέους πίνακες μόνο και μόνο για να κάνει πλέον από εκεί τις προσλήψεις των αναπληρωτών, αν έχει το μαράζι να γίνονται πια και αυτές μέσω ΑΣΕΠ. Το γεγονός ότι εκκρεμούν λοιπόν διορισμοί δεν αναιρεί ότι μπορεί να γίνει νέος ΑΣΕΠ το '12.

Αποσυνδέστε πια τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από τους διορισμούς, δεν συνδέονται πλέον.

Εγώ συμφωνώ με όσα γράφεις. Η δική μου η ένσταση είναι άλλη και απορώ πως εσείς οι παλιοί ειδικά δεν το καταλαβαίνετε:

Στους καινούργιους πίνακες που θα προκύψουν θα υπάρχουν άτομα με προσαυξήσεις (κυρίως από προϋπηρεσία) και με δικαίωμα να κρατήσουν τη βαθμολογία ενός από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς.

Αυτοί όλοι αν δεν απορροφηθούν τώρα (κυρίως οι του 24μηνου) θα μπουν μπροστά στους πίνακες και όλοι εμείς πιο κάτω.

Και μην μου πει κανείς ότι οι προσαυξήσεις τους είναι μηδαμινές - ένας του 24μηνου παίρνει 3,6 μόρια.

Τι σημαίνει αυτό σε θέσεις: 400 θέσεις πιο κάτω.

Φέτος είχα διαφορά 0,6 μόρια με μια γνωστή μου (δηλ. 70-80 θέσεις πιο κάτω) και πήγα αναπληρώτρια 3 μήνες αργότερα!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό? Απώλεια χρημάτων, προϋπηρεσίας, συντάξιμων χρόνων κτλ.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #820 στις: Μαΐου 29, 2011, 07:25:34 pm »
Ακριβως αυτο dessi.

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #821 στις: Μαΐου 29, 2011, 07:34:41 pm »
anixia ο πολύ ενθουσιασμός ή η έπαρση ή επιθυμία να είναι ψηλά στους πίνακες επιτυχόντων έχει τυφλώσει κάποιους και δεν βλέπουν καθαρά!

Ξεχνάνε κάποιοι πόσο δύσκολο είναι να πιάσεις τη βάση (στον προηγούμενο διαγωνισμό Φιλολόγων 2009 μόνο 3000+          πιάσαμε τη βάση  σε σύνολο 18600 αιτήσεων ! )

Ενας αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο έχει εξασφαλίσει τη θέση του στον επόμενο πίνακα επιτυχόντων (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ - ούσα στους επιτυχόντες και των δύο προηγούμενων διαγωνισμών).

Όλοι οι άλλοι θα ριχτείτε στην μάχη, η οποία αυτή τη φορά θα είναι πολύ άγρια και χωρίς προηγούμενο.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #822 στις: Μαΐου 29, 2011, 07:54:05 pm »
Όλοι οι άλλοι θα ριχτείτε στην μάχη, η οποία αυτή τη φορά θα είναι πολύ άγρια και χωρίς προηγούμενο.

Εδω, ειπαν οι εχοντες μια καποια "καλη" προυπηρεσια πως η μοριοδοτηση τους θα ειναι μηδαμινη και πως δεν αδικουνται οι νεοι συναδελφοι αλλα αυτοί. Εσυ, τωρα μας λες πως εχουν καποια υπολογισημα μορια που ομως αδικουνται οι νεοι συναδελφοι!
 Αντιθετες αποψεις, ομολογω, πολυ ενδιαφερουσες και οι δυο!

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #823 στις: Μαΐου 29, 2011, 08:09:08 pm »

Εγώ συμφωνώ με όσα γράφεις. Η δική μου η ένσταση είναι άλλη και απορώ πως εσείς οι παλιοί ειδικά δεν το καταλαβαίνετε:

Στους καινούργιους πίνακες που θα προκύψουν θα υπάρχουν άτομα με προσαυξήσεις (κυρίως από προϋπηρεσία) και με δικαίωμα να κρατήσουν τη βαθμολογία ενός από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς.

Αυτοί όλοι αν δεν απορροφηθούν τώρα (κυρίως οι του 24μηνου) θα μπουν μπροστά στους πίνακες και όλοι εμείς πιο κάτω.

Και μην μου πει κανείς ότι οι προσαυξήσεις τους είναι μηδαμινές - ένας του 24μηνου παίρνει 3,6 μόρια.

Τι σημαίνει αυτό σε θέσεις: 400 θέσεις πιο κάτω.

Φέτος είχα διαφορά 0,6 μόρια με μια γνωστή μου (δηλ. 70-80 θέσεις πιο κάτω) και πήγα αναπληρώτρια 3 μήνες αργότερα!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό? Απώλεια χρημάτων, προϋπηρεσίας, συντάξιμων χρόνων κτλ.

Dessi, δηλαδη τι θα ηταν σωστο κατα την αποψη σου?

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #824 στις: Μαΐου 29, 2011, 08:09:18 pm »

Εδω, ειπαν οι εχοντες μια καποια "καλη" προυπηρεσια πως η μοριοδοτηση τους θα ειναι μηδαμινη και πως δεν αδικουνται οι νεοι συναδελφοι αλλα αυτοί. Εσυ, τωρα μας λες πως εχουν καποια υπολογισημα μορια που ομως αδικουνται οι νεοι συναδελφοι!
 Αντιθετες αποψεις, ομολογω, πολυ ενδιαφερουσες και οι δυο!

Μάρκο, εγώ μιλάω πάντα με στοιχεία. Για να φτάσω σε σημείο να γράψω τα παραπάνω σημαίνει πως  έχω υπολογίσει πολύ καλά τα πράγματα!

Οι συνάδελφοι πράγματι έχουν δίκιο. Για παράδειγμα στον πίνακα των αναπληρωτών ένας με 8 μήνες προϋπηρεσία έπαιρνε 8 μόρια (και διπλά, δηλ. 16 μόρια αν ήταν σε δυσπρόσιτο). Τώρα θα πάρει 0,8 μόρια στον νέο ΑΣΕΠ.

Ομως, αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε!

Οι ασεπίτες δεν απειλούνταν από τις άλλες κατηγορίες π.χ. 24μηνο. Τώρα όμως όλοι θα μπουν σε ένα πίνακα! Μέχρι και οι πολύτεκνοι (προβλέπει 10 μόρια ο νόμος για αυτούς !).

Εγραψα πριν μέρες ότι ο διαγωνισμός έτσι όπως έχει στηθεί με τις προσαυξήσεις ευνοεί κάποιους και άλλους όχι!

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι πλέον δεν παίζουν τα μόρια ρόλο αλλά οι προσαυξήσεις.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά εξανίσταμαι βλέποντας όλη αυτή την αδικία!

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #825 στις: Μαΐου 29, 2011, 08:18:40 pm »
nickitol για να είναι όλοι ίσοι απέναντι στον διαγωνισμό δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά προσαύξηση, ούτε καν αυτή του πτυχίου (δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες πήρε κάποιος 6 και ο άλλος 9 στο πτυχίο του).

Ετσι όπως τώρα έχει στηθεί ο διαγωνισμός η μόνη λύση είναι να απορροφηθούν αυτοί οι ΤΟΥ 24μηνου και μετά να γίνει διαγωνισμός. Αυτοί έχουν και προηγούμενες επιτυχίες ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία. Αν μπουν στους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ θα είναι μονίμως πιο πάνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)