0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να μην αναφέρω τον "πράσινο καβαλάρη" που εμφανίστηκε σε video στις αναταραχές τις Αιγύπτου και τον σεισμό των 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά σε όλη την ανθρωπότητα, έτσι είναι ή μάλλον το βλέπω μόνο εγώ; Yπόψη ότι ο green horseman συμβολίζει τον Θάνατο σύμφωνα με την Αποκάλυψη (για όσους πιστεύουν).Ιδού και το video όπως καταγράφηκε επισήμως από το MSNBC:http://www.youtube.com/watch?v=gWQKOj9Sxkg"Σας φαίνονται λίγο άσχετα, αλλά όλα έχουν σχέση μεταξύ τους"
Θα φύγουμε μαζικά για το εξωτερικό. Εγώ ήδη το ψάχνω. Η ύφεση στην Ελλάδα έχει μεγάλο βάθος χρόνου, η δέσμευση προς την Ε. Ε. είναι για 20 ακόμα χρόνια λιτότητας (αν δεν χρεοκοπήσουμε στο μεταξύ). Δεν πρόκειται να κατσω να χάσω τα καλύτερα και πιο παραγωγικά μου χρόνια μισοδουλεύοντας για 3 και 60.
Ξεχνάς όμως spasiklaki το πόσα λεφτά δίνει ένας γονιός για τα ιδιαίτερα του παιδιού του, παρόλο που όπως λές και εσυ, πληρώνει από τη τσέπη του και για την δημόσια παιδεία, που όμως βλέπει να είναι απλά διακοσμητική. Νομίζεις ότι αν αυτός ο γονιός πειστεί από το Υπουργείο ότι το Νέο Σχολείο θα πατάξει την παραπαιδεία, θα αντιδράσει στη δημιουργία του; Δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί τους μειωμένους διορισμούς ή τις ενδεχόμενες απολύσεις μονίμων, αλλά την τσέπη του.
Όλα αυτά τα παιδιά από τα χωριά που περνάνε στο πανεπιστήμιο δεν κάνουν απαραίτητα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα. Τώρα όμως τους στερούν και το σχολείο ακόμη...
Παράθεση από: spasiklaki στις Μαρτίου 14, 2011, 03:03:57 pm Όλα αυτά τα παιδιά από τα χωριά που περνάνε στο πανεπιστήμιο δεν κάνουν απαραίτητα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα. Τώρα όμως τους στερούν και το σχολείο ακόμη...Ο απώτερος στόχος πάντως είναι η μείωση των ανθρώπων που αποκτούν βαθύτερη μόρφωση. Και βέβαια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η μόρφωση θα είναι δικαίωμα των ολίγων. Οι πολλοί θα αρκεστούν σε κάποιες "δεξιότητες" και πληροφορίες. Η κοινωνική τάξη είναι κληρονομικό "χάρισμα"...
Παράθεση από: rozy4 στις Μαρτίου 14, 2011, 03:14:08 pmΠαράθεση από: spasiklaki στις Μαρτίου 14, 2011, 03:03:57 pm Όλα αυτά τα παιδιά από τα χωριά που περνάνε στο πανεπιστήμιο δεν κάνουν απαραίτητα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα. Τώρα όμως τους στερούν και το σχολείο ακόμη...Ο απώτερος στόχος πάντως είναι η μείωση των ανθρώπων που αποκτούν βαθύτερη μόρφωση. Και βέβαια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η μόρφωση θα είναι δικαίωμα των ολίγων. Οι πολλοί θα αρκεστούν σε κάποιες "δεξιότητες" και πληροφορίες. Η κοινωνική τάξη είναι κληρονομικό "χάρισμα"...Όταν ακόμα ήταν υπουργούλης μας ο Ευθυμίου, το είχα ακούσει σε μια ομιλία που είπε ότι στο μέλλον θα πρέπει να έχουμε λίγο διοικητικό προσωπικό, δηλαδή αποφοίτους πανεπιστημίων, και πολλούς εργάτες που θα ακολουθούν οδηγίες....Το μέλλον ήρθε! Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε για να αντισταθούμε; Γιατί δεν μπορεί να διακρίνει τα παιδιά σε (πιθανούς) διοικητικούς και (πθανούς) εργάτες με βάση την κοινωνική τους καταγωγή (ξέρουμε πολύ καλά ποιοί μένουν στα χωριά που έχουν σχολεία που συγχωνέυονται και ποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε από συγχωνέυσεις, ούτε από πολύπληθείς τάξεις, γιατί πολύ απλά τα παιδιά τπυς θα σπουδάσουν στα μεγάλα πενεπιστήμια του εξωτερικού)....