0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδια αναπληρωτης που προσεληφθη 7.9.2023 και απολυθηκε 30.6.24 δικαιουται επιδομα ανεργιας; Δεν ειχε αλλα ενσημα το 23 πριν τις 7.9 Του ειπαν οτι δεν δικαιουται.Ισχυει; Σας ευχαριστω!
Αν δεν έχει ξαναπάρει ποτέ ταμείο ανεργίας, σωστά του είπαν ότι δεν δικαιούται να επιδοτηθεί!
τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής καιογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις για κάποιον που επιδοτείται πρώτη φορά:Του χρόνου θα πάρει σίγουρα ταμείο ανεργίας.
Καλησπέρα σας.Προσλήφθηκα ως αναπληρωτής από 8/1/2024 ως 30/6/2024. Τα ένσημα μου το τελευταίο 14μηνο αφαιρώντας τα ένσημα του τελευταίου διμήνου είναι 94 (δεν είχα άλλα ένσημα πιο πριν), οπότε δε δικαιούμαι επίδομα ανεργίας (δεν έχω ξαναπάρει επίδομα ανεργίας). Ήθελα να ρωτήσω, αν πληρώσω τα ένσημα που λείπουν (χοντρικά 1,5 μήνα) π.χ. από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, θα πληρώ τα κριτήρια για το επίδομα της ανεργίας;
Επίσης, το 14μηνο που αναφέρεται αφορά ενεργούς μήνες εργασίας ή απλώς ημερολογιακούς; Γιατί σε περίπτωση που αναφέρεται σε ημερολογιακούς μήνες, υποθέτω ότι αρκούν τα ένσημα ακόμα και ενός μήνα καθώς αν υποθετικά η απόλυση γίνει αρχές Σεπτεμβρίου, το τελευταίο δίμηνο θα περιέχει Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε στα ένσημα θα προσμετρηθούν και ο Μάϊος, Ιούνιος... Ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τον χρόνο που αφιέρωσες! Καλό καλοκαίρι!
Καλησπέρα παιδιά.. Δούλευα 5μιση χρόνια και 14/8 παραιτηθηκα.. Τώρα απ τις 19 /8 έχω πιάσει νέα δουλειά αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι 31/12. Αν αυτή δεν ανανέωθει μπορώ να πω ταμείο ανεργίας? Θα ναι πρώτη φορά δν έχω ξαναμπεί. Ευχαριστώ
Απλα να θυμάστε ότι πρέπει να υπάρχει ΑΠΟΛΥΣΗ ή ΛΗΞΗ ΣΥΜ