*

Αποστολέας Θέμα: Αλλη μία διαφήμιση του σχολείου και των εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 7796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Αλλη μία διαφήμιση του σχολείου και των εκπαιδευτικών
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 24, 2011, 09:17:43 am »
Αν λοιπον τη λύση του δρόμου την σκέφτηκαν οι εκπ/κοι κακό του κεφαλιού τους. Δε μπορούμε ας πούμε να λέμε "δεν συνοδεύω εκδρομή γιατι παίζω το κεφάλι μου κορώνα -γράμματα" αλλά απ΄την άλλη βγάζω νήπια έξω στο δρομο να παίξουν με κίνδυνους που ούτε να φανταστώ δε θέλω ( φαντάζεσαι ας πούμε αυτός ο δρομος να ήταν εκείνο το μοιραίο στενό του Ρέντη με τα προσφατα επεισόδια; Τι λόγο θα δίνανε τότε οι εκπ/κοί;)
Το σημείο στο οποίο διαφωνούμε είναι ότι εγώ θεωρώ ότι οι ομάδες των "δεν συνοδεύω εκδρομή" και των "τι να κάνω; θα τα βγάλω στο δρόμο γιατί δεν είναι δυνατόν τα παιδάκια να κάνουν διάλλειμα μέσα στις αίθουσες" δεν είναι αλληλοεπικαλυπτόμενες ομάδες.

αν η απάντηση στην κοινοποίηση της δήλωσης είναι "δεν υπάρχουν κονδύλια" κτλ κτλ, τότε πολύ απλά ΔΕΝ πας για δουλειά μέχρις ότου βρεθούν τα χρήματα. Αρνείσαι να κάνεις κάτι προδήλως παράνομο,(θέτεις τη ζωή ανηλίκων σε κίνδυνο), καλύπτεσαι απόλυτα απο το Νόμο, (βλ. υπαλληλικό κώδικα)
Ωπ, εγώ αυτή την κίνηση την έχω κατατάξει στις "μη σύνομες". Φαίνεται πως έκανα λάθος. Πάω πάσο.
Να ρωτήσω όμως... εφόσον η διοίκηση (σίγουρα) δεν έχει δώσει επίσημη εντολή για το "βγάλτα στον δρόμο", δεν θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί στον εκπαιδευτικό ότι "εγώ δεν σου είπα ποτέ να κάνεις κάτι παράνομο, άρα για ποιο λόγο εσύ αρνείσαι να έρθεις στην δουλειά σου;", οπότε ερχόμαστε πάλι στο τύλιγμα στην κόλλα; τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; γιατί θα σου πει η διοίκηση "άμα δεν υπάρχει προαύλιο, να κάνουν διάλλειμα τα παιδιά στις αίθουσες και τους διαδρόμους του σχολείου (όπως γινόταν πχ στο γυμνάσιό μου από ανάγκη, όταν έβρεχε). το ότι δεν υπάρχει προαύλιο μπορεί να έιναι παράνομο, αλλά εσύ εφόσον έχεις κάνει τις επίσημες καταγγελίες σου και το θέμα είναι σε δρόμο επίλυσης (ή τουλάχιστον έτσι σου λένε) δεν δικαιολογείσαι να μην εμφανίζεσαι στην δουλειά".

οπότε, απαντώντας στο ερώτημά σου ναι, πιστευω ότι οι εκπ/κοί μπορούν να αναγκάσουν τη διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει εφόσον κι αυτοί με τη σειρά τους κάνουν ΠΑΝΤΑ και όχι επιλεκτικά αυτό που πρέπει. Και εδώ κολλαει το κατά τα άλλα, "άσχετο" υπόλοιπο ποστ μου.  :) :) :)
δεν θα διαφωνήσω  με την παραπάνω πρόταση, διαφωνώ όμως με το νόημα που της αποδίδεις. Εγώ πχ δεν θεωρώ μεμπτό ο κάθε εργαζόμενος να ψειρίζει τον νόμο και να προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο για τον εαυτό του. Εφόσον υπάρχει νόμος που του το επιτρέπει, καλώς κάνει. Εάν με αυτή την κίνηση αδικεί κάποιον άλλο, τότε αυτό είναι πρόβλημα του νομοθέτη που δεν έλαβε υπόψη του τα (δίκαια) αντικρουόμενα συμφέροντα, όχι του πολίτη που επικαλείται τον νόμο.
Και όσο για τον ιδιαιτερά, δεν κατάλαβα. Τι περιμένεις δλδ ; να καταγγείλει τον εαυτό του; ή μήπως θεωρείς ότι όποιος πολίτης έχει παραβεί (συνειδητά) έναν νόμο στερείται πλέον της προστασίας όλων των υπόλοιπων νόμων; Και με βάση την προηγούμενη λογική σου (ένας ΔΥ πρέπει να κάνει πάντα αυτό που πρέπει), εσύ που ξέρεις ότι είναι ιδιαιτεράς γιατί δεν τον καταγγείλεις; δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με την δημοσιοϋπαλληλική σου ιδιότητα και ειδικά με την δουλειά σου που είναι στο υπουργείο παιδείας;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος jfk1976

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος L.a.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 24, 2011, 01:16:08 pm »
Λοιπον, επειδη η λασπη ειναι οτι χειροτερο, και ειδικα οταν προερχεται εκ των εσω,
θελω να απαντησω σε καποια πραγματα...
Θα αναφερθω στην πρωτοβαθμια,
και συγκεκριμενα στο δημοτικο σχολειο, γιατι σε δημοτικα δουλευω τα τελευταια χρονια...
Η εικονα του δασκαλου που ειναι ''ιδιαιτερας'', η τεμπελης η ανευθυνος ειναι συκοφαντικη...
Στο σχολειο που ειμαι φετος ειμαστε πανω απο 25 δασκαλοι...
Τεμπελης ειναι ο ενας και ιδιαιτερα κανουν τρεις...
Ο τεμπελης εχει τον χλευασμο μαθητων, γονιων, και συναδελφων...
Ιδιαιτερα, οι 2 εχουν απο ενα παιδι και ο αλλος 3...
Αυτοι που εχουν ενα παιδι, ειναι και συγγενης τους...
Η εικονα αυτη ισχυει σε οσα σχολεια εχω δουλεψει...
Ολοι οι υπολοιποι, δουλευουν, αγχωνονται, για την υλη, για τις γνωσεις που πρεπει να αποκτησει ενας μαθητης
μεχρι το τελος της χρονιας, για την ομαλη κοινωνικη ενταξη των παιδιων
που ειναι ξενοι, φτωχοι, αντικοινωνικοι η τελος παντων αντιμετωπιζουν προβληματα...
Σχεδον η απολυτη πλειοψηφια των συναδελφων δουλευει και μαλιστα με υπευθυνοτητα...
ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...
Αλλιως ξεφτυλιζεσαι καθε ωρα και στιγμη...Το 1 τοις εκατο ειναι αυτοι...
Σε ενα σχολειο που δεν εχει οργανωση, χωρους, εξοπλισμο...
Με μηδεν παιδαγωγικες συνθηκες...
Θα πει καποιος ναι, αλλα γιατι δεν ενδιαφερονται να βρουν μονοι τους τα υλικα, να ψαχτουν κι αλλο
να κανουν μαθημα εκτος ωραριου για να καλυψουν τα κενα που εχουν καποιοι μαθητες απο ενα 25αρι τμημα...
Ενταξει αυτο δεν το κανουν, παρα μονο λιγοι...Οι αλλοι δεν κανουν τους ηρωες...
Αλλο ομως αυτο κι αλλο οτι παραμελουν το σχολειο επειδη ειναι τεμπεληδες,
η επειδη ασχολουνται με τα ιδιαιτερα η ξερω εγω τι αλλο...
Αναλογικα με το πλαισιο το οποιο τους παρεχεται να δουλεψουν, τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα..
Τα υπολοιπα ξεχαστε τα... Δεν υπαρχουν...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 24, 2011, 02:26:50 pm »
επειδή με τις πολλαπλές παραθεσεις κάπου έχασα την μπάλα, θα γράφω με μπλε τις δικές μου απαντήσεις  8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D

Το σημείο στο οποίο διαφωνούμε είναι ότι εγώ θεωρώ ότι οι ομάδες των "δεν συνοδεύω εκδρομή" και των "τι να κάνω; θα τα βγάλω στο δρόμο γιατί δεν είναι δυνατόν τα παιδάκια να κάνουν διάλλειμα μέσα στις αίθουσες" δεν είναι αλληλοεπικαλυπτόμενες ομάδες.

βεβαιότατα και είναι. Να πώς: και η εκδρομή και το διάλειμμα υφίστανται λόγω αμιγώς παιδαγωγικών λόγων. Δε μπορεί λοιπόν για το ένα να αποποιείται κανείς των ευθυνών του ενώ το άλλο να το κάνει γαργάρα. Και γιατί η κατηγορία των "δε συνοδεύω" επικαλείται λόγους ασφαλείας των παιδιών και προστασίας δικής τους. Δε γίνεται να μη το κάνει λοιπόν και στην άλλη περίπτωση του "βγαίνω στο δρόμο και τον χρησιμοποιώ ως προαύλιο". Αλλιώς αυτή η μερίδα είναι ανακόλουθη - ή επιλεκτική ( ή σε μια τρίτη ανάγνωση, που αρκετοί θα σπεύσουν να υιοθετήσουν καλώς ή κακώς, απλά κάνει όσα δεν πολυ-βαριέται να κάνει...)

Ωπ, εγώ αυτή την κίνηση την έχω κατατάξει στις "μη σύνομες". Φαίνεται πως έκανα λάθος. Πάω πάσο.
Να ρωτήσω όμως... εφόσον η διοίκηση (σίγουρα) δεν έχει δώσει επίσημη εντολή για το "βγάλτα στον δρόμο", δεν θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί στον εκπαιδευτικό ότι "εγώ δεν σου είπα ποτέ να κάνεις κάτι παράνομο, άρα για ποιο λόγο εσύ αρνείσαι να έρθεις στην δουλειά σου;", οπότε ερχόμαστε πάλι στο τύλιγμα στην κόλλα; τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; γιατί θα σου πει η διοίκηση "άμα δεν υπάρχει προαύλιο, να κάνουν διάλλειμα τα παιδιά στις αίθουσες και τους διαδρόμους του σχολείου (όπως γινόταν πχ στο γυμνάσιό μου από ανάγκη, όταν έβρεχε). το ότι δεν υπάρχει προαύλιο μπορεί να έιναι παράνομο, αλλά εσύ εφόσον έχεις κάνει τις επίσημες καταγγελίες σου και το θέμα είναι σε δρόμο επίλυσης (ή τουλάχιστον έτσι σου λένε) δεν δικαιολογείσαι να μην εμφανίζεσαι στην δουλειά".

Μα στη δουλειά θα πάψεις να εμφανίζεσαι οχι γιατί η διοίκηση δε σου είπε ποτέ επισήμως  να τα βγάζεις στο δρόμο αλλά γιατί σε βάζουν να δουλέψεις σε ένα κτίριο που δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας ουτε τους σαφώς προσδιορισμενους παιδαγωγικούς όρους, ούτε για σένα ούτε πολύ περισσότερο για τα παιδιά. (και το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα ιδιωτικό, νοικιασμένο, κτίριο.) - γιατί αν ήταν δημόσιο κτίριο εκεί προβλεπονται άλλα.

δεν θα διαφωνήσω  με την παραπάνω πρόταση, διαφωνώ όμως με το νόημα που της αποδίδεις. Εγώ πχ δεν θεωρώ μεμπτό ο κάθε εργαζόμενος να ψειρίζει τον νόμο και να προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο για τον εαυτό του. Εφόσον υπάρχει νόμος που του το επιτρέπει, καλώς κάνει. Εάν με αυτή την κίνηση αδικεί κάποιον άλλο, τότε αυτό είναι πρόβλημα του νομοθέτη που δεν έλαβε υπόψη του τα (δίκαια) αντικρουόμενα συμφέροντα, όχι του πολίτη που επικαλείται τον νόμο.
Και όσο για τον ιδιαιτερά, δεν κατάλαβα. Τι περιμένεις δλδ ; να καταγγείλει τον εαυτό του; ή μήπως θεωρείς ότι όποιος πολίτης έχει παραβεί (συνειδητά) έναν νόμο στερείται πλέον της προστασίας όλων των υπόλοιπων νόμων; Και με βάση την προηγούμενη λογική σου (ένας ΔΥ πρέπει να κάνει πάντα αυτό που πρέπει), εσύ που ξέρεις ότι είναι ιδιαιτεράς γιατί δεν τον καταγγείλεις; δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με την δημοσιοϋπαλληλική σου ιδιότητα και ειδικά με την δουλειά σου που είναι στο υπουργείο παιδείας;

και έρχομαι τώρα να σου απαντήσω και σ' αυτό. Όχι, φυσικά και δε θεωρώ ότι κάποιος κακώς κάνει να ψάχνει τον νόμο. Αυτο οφείλει να το κάνει ο καθένας. Όταν όμως έχεις χεσμένη τη φωλιά σου δε μπορείς να αξιώνεις και τα καλά και τα συμφέροντα.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182831
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)