0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ω τώρα είδα την παράθεσή σου....αυτό που πόσταρες αναφέρεται στους ωρομίσθιους εκπ/κούς. Το ερώτημα που ετέθη στο νομικό συμβούλιο ήταν το εξής: Αν το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης, που απασχολείται ως ωρομίσθιο ή με σύμβαση έργου, σεφορείς του δημόσιου τομέα ή συμμετέχει στη διοίκηση φορέων του Δημοσίου,υποχρεούται να ζητήσει προηγουμένως σχετική άδεια από την υπηρεσία τουκαι σε αρνητική περίπτωση, πως δύναται να ελέγχεται ο εκπαιδευτικός στιςπεριπτώσεις αυτές.Είναι σαφές ότι στις περιπτώσεις αυτές ΔΕΝ απαιτείται άδεια του υπηρεσιακού συμβουλίου. (γιατί οι ωρομίσθιοι διέπονται απο τις λεγόμενες ειδικές διατάξεις). Είχα την εντύπωση ότι ρωτούσες για μόνιμο εκπ/κό που επιθυμεί να ασκήσει ιδιωτικό έργο.Για το συγκεκριμένο που ρωτάς οι απαντήσεις δίνονται από τον ΥΚ. Έχει να κάνει με τη σύσταση εταιρείας και τη συμμετοχή σε αυτή ή τη μορφή που έχει αυτό που εσύ αποκαλείς "γραφείο λογιστή". Με προϋποθέσεις γίνεται επομένως. Θα πρέπει να διαβάσεις καλά τον Υ.Κ. και να βρεις ακριβώς τα σημεία που σε ενδιαφέρουν. Άλλο το ιδιωτικό έργο και άλλο η συμμετοχή σε εταιρεία ή Ο.Ε. (αρ.32 και αρ.36). Αυτό όμως δεν είναι ιδιωτικό έργο.
πήρε γιατί το "παραθυράκι" στην εν λόγω περίπτωση είναι το εξής:"υπο την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η προσφορά των υπηρεσιών του ενδιαφερομένου δε θα λαμβάνει χώρα εντός των πλαισίων της εμπορικής εταιρείας και εν γένει οργανωμένης επιχείρησης , στη δε Διοίκηση εναπόκειται αν κρίνει εάν το έργο αυτό συνάδει με το αντικείμενο της αρμοδιότητας που ασκει, δε μειώνει το κύρος της Υπηρεσίας και δεν παρεμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων του"το ιδιωτικο γραφείο του ψυχολόγου δεν είναι οργανωμένη επιχείρηση - το λογιστικο γραφείο είναι (γιατί αν δεν κάνω λάθος πρέπει ο λογιστής, προκειμένου να ανοίξει γραφείο, να πληρώσει παράβολα στο τοπικό Ε.Ε. ή κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτό που σου έγραψα στο πρώτο μου ποστ - εξαρτάται απο τη μορφή της "εταιρείας" στην οποία θα απασχοληθεί ο εργαζόμενος. Και βέβαια, τη μπάλα τη ρίχνει στο ΠΥΣΔΕ τελικά... Το δικό μας πυσδε πάντως δε θα έδινε άδεια για να ανοίξει κανείς λογιστικό γραφείο επειδή αυτό μειώνει το κύρος της Υπηρεσίας ( για λόγους που δε θα σου αναλύσω εδώ...χοντρικά θα σου πω ότι ας πούμε εσύ ως λογιστής μπορείς να έχεις πελάτη - για να του φτιάξεις τα βιβλία ας πούμε - έναν συναλλασσόμενο με την υπηρεσία ( πχ. ένα βιβλιοπωλείο κλτ) οπότε εκεί υπάρχει κώλυμα συμφέροντος....άσε...ψιλά γράμματα....)
ΑΚΡΙ
α αυτό ανήκει στο εμπορικο δίκαιο το οποίο και αγνοώ παντελώς....!!!πάντως τα Ο.Ε. Ε.Ε. και Ε.Π.Ε. έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων και με τον αριθμό των εργαζομένων στην επιχείρηση καθώς και με τον αριθμό των μετόχων...Επομένως και ο ορισμός της οργανωμένης απο της...ανοργάνωτης επιχείρησης με κάτι εξίσου ¨"κουλό" θα έχει να κάνει...
πάμε μια κόντρα στους παραλογισμούς του ελληνικού κράτους;( νόμιμα πάντα αλλά παράλογα επίσης ...) - πτυχιούχος μαθηματικός με σεμινάριο 100 ωρών στην πληροφορική διορίζεται ως ΠΕ19.01- μαθηματικός έχει 5 μήνες προϋπηρεσια σε οαεδ διδάσκοντας....φυσική!! ( έγινε ερώτημα στο υπουργείο, έγινε και επερώτηση στη βουλή και τελικά...νομίμως όλα καμωμένα...χαχαχαχα)- νομικός, με ετήσιο σεμινάριο στην ψυχολογία μπορεί να ανοίξει γραφείο ψυχολόγου- δεκαπεντάχρονος που πήρε το proficiency και στη συνέχεια την επάρκεια, μπορεί να δηλωνει....καθηγητής αγγλικών!!