*

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 25302 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 03, 2011, 11:23:54 am »
Η απάντηση στην ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι αυτονόητη.Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχει.
Η όποια κριτική και οι προτάσεις μας θα πρέπει να αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει...

Πριν από 1 - 2 χρόνια όταν η Διαμαντοπούλου είχε βραβεύσει σε κάποια εκδήλωση κάποιους καθηγητές, η ΟΛΜΕ έβγαλε μια οργισμένη ανακοίνωση ότι η βράβευση αποτελεί ύβρις προς τους εκπαιδευτικούς καθώς τους χωρίζει σε καλούς και κακούς!!! Λές και δεν υπάρχουν καθηγητές ευσυνείδητοι που δίνουν και την ψυχή τους στην τάξη και καθηγητές πλήρως αδιάφοροι... Προσωπικά γνωρίζω καθηγητή σε εσπερινό λύκειο ο οποίος δεν μπήκε ούτε μία φορά μέσα στην τάξη και πήγαινε στο σχολείο μόνο για να κάνει πλακίτσα με τον διευθυντή.... Αυτός ο άνθρωπος πληρωνόταν κανονικά για ένα ολόκληρο χρόνο. Αυτό είναι το τίμημα της μη αξιολόγησης. Ένα δημόσιο σχολείο μπάχαλο που τα όποια θετικά του στοιχεία οφείλονται στην προσωπική ευσυνειδησία κάποιων και όχι σε οργανωμένους θεσμούς....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:10:53 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 03, 2011, 11:47:00 am »
Η απάντηση στην ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι αυτονόητη.Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχει.
Η όποια κριτική και οι προτάσεις μας θα πρέπει να αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει...

Πριν από 1 - 2 χρόνια όταν η Διαμαντοπούλου είχε βραβεύσει σε κάποια εκδήλωση κάποιους καθηγητές, η ΟΛΜΕ έβγαλε μια οργισμένη ανακοίνωση ότι η βράβευση αποτελεί ύβρις προς τους εκπαιδευτικούς καθώς τους χωρίζει σε καλούς και κακούς!!! Λές και δεν υπάρχουν καθηγητές ευσυνείδητοι που δίνουν και την ψυχή τους στην τάξη και καθηγητές πλήρως αδιάφοροι... Προσωπικά γνωρίζω καθηγητή σε εσπερινό λύκειο ο οποίος δεν μπήκε ούτε μία φορά μέσα στην τάξη και πήγαινε στο σχολείο μόνο για να κάνει πλακίτσα με τον διευθυντή.... Αυτός ο άνθρωπος πληρωνόταν κανονικά για ένα ολόκληρο χρόνο. Αυτό είναι το τίμημα της μη αξιολόγησης. Ένα δημόσιο σχολείο μπάχαλο που τα όποια θετικά του στοιχεία οφείλονται στην προσωπική ευσυνειδησία κάποιων και όχι σε οργανωμένους θεσμούς....

πόσο συμφωνώ να ξερες!!!! 
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:07:01 pm »
μα, ειναι προφανέστατο ποιοι ΔΕΝ θελουν την αξιολογηση. Αυτοι που δεν ειναι συνεπεις και ευσυνειδητοι.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Alex100

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:07:16 pm »
Αυτο με τα αποσιωπητικα δεν ειναι σωστο.Θα μας αφησεις να οργιασει η φαντασια μας;Τι εγινε οταν εφτασε η ωρα των Πανελληνιων λοιπον;

Ε, μα βασικά δεν θέλει και μεγάλη φαντασία. Ασχολούνταν στην δέσμη μόνο με τους 5 (πλέον) μαθητές του, έκανε μάθημα με τον ίδιο ρυθμό που έβγαζε την ύλη του στο ιδιαίτερο και τους υπόλοιπους τους έγραφε κανονικά. Δεν το θεώρησα απαραίτητο να το συνεχίσω, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν ακούσει ή τύχει σε τέτοια περίπτωση και ανακαλύπτουν τον τροχό...

πόσο συμφωνώ να ξερες!!!! 

Ε, πόσο πια; Θα μας αφήσεις να οργιάσει η φαντασία μας;;;  :o :P
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2011, 12:09:15 pm από Alex100 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:10:53 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:37:05 pm »
Δυστυχώς τα κοπρόσκυλα ανάμεσά μας δεν είναι και λίγα. Όλοι μας έχουμε τέτοια παραδείγματα στα οποία κάποιοι δεν εργάζονται καθόλου ή κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές της τάξης τους ή αναλαμβάνουν υποχρεώσεις όπως στα εργαστήρια και απλά εργάζονται λιγότερες ώρες.΄Ολα αυτα τα χρόνια κρύβονται πίσω από το σύνολο των εκπαιδευτικών, ένα σύνολο που έχει την καλύτερη εικόνα από όλα τα άλλα επαγγέλματα του Δημοσίου και με διαφορά μάλιστα.

Αυτά λοιπόν τα κοπρόσκυλα περνάνε μια χαρά σε βάρος των πολλών και απαξιώνουν και το έργο του εκπαιδευτικού στα μάτια των πολιτών. Με αξιολόγηση στην οποία θα συμμετείχαν και οι μαθητές αυτοί θα είχαν τεράστιο πρόβλημα. Ειδικά στις τοπικές κοινωνίες που η φήμη τους περνά από φουρνιά σε φουρνιά μαθητών.

Αν τώρα η αξιολόγηση δεν είναι αντικειμενική και τελούμε υπό κομματικούς ή καριερρίστες διεθυντές και άλλους προϊστάμενους θα φθάσουμε στο άλλο άκρο. Αυτοί που δεν έχουν μάθει να γλείφουν θα είναι υπό πίεση. Και σε μία διεφθαρμένη ελληνική κοινωνία αυτό είναι πολύ πιθανό.

Θα πρέπει οι συνδικαλιστές επιτέλους να κάνουν και κάτι ουσιαστικό και έγκαιρα ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως με ένα αποτυχημένο σύστημα αξιολόγησης. Να προτείνουν οι εκπαιδευτικοί ένα τέτοιο σύστημα το οποίο θα περιέχει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να αποφεύγονται τα αρνητικά φαινόμενα όσο το δυνατό.

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:51:15 pm »
Πολλές θεωρίες, πολλά μεγάλα λόγια εκατέροθεν, μπλα,μπλα,μπλα.... Αν δε συμφωνήσουμε ότι πρέπει να δουλεύουμε ΟΛΟΙ σε μια βάση ΑΞΙΩΝ και όποιος σκέφτεται μόνο την πάρτη του να φέυγει ,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου του ανέχεται και επιθεωρητές και αξιολόγηση...

Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι με το όλο θέμα της αξοιλόγησης θα την πληρώσουν οι νεοδιοριζόμενοι που θα χρειάζονται "καλό βαθμό" από τους αξιολογητές για να μονιμοποιηθούν. Είναι δυνατόν να πούνε σε κάποιο "παλιό" "φύγε δε μου κάνεις πια γιατί μετά από 20 χρόνια αξιολογήθηκες χαμηλά" ;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:56:37 pm »
εκεί ακριβώς είναι και το πρόβλημα - ότι οι παλιοί θα μπουν στο απυρόβλητο ενώ το πρόβλημα το δημιουργούν κατά κύριο λόγο αυτοί. Γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και πρακτικές χρόνων- τουλάχιστον στην περιοχή που δουλεύω-  πολύ φοβάμαι ότι η "εκκαθάριση" θα καταλήξει φρούδα ελπίδα ...
βεβαίως όσο ζω ελπίζω αλλά πιστεύω ότι μόνο αν υπάρξουν ανεξάρτητοι αξιολογητές - και μάλιστα...εκ του εξωτερικού ορμώμενοι - μπορεί κάτι να γίνει - αλλιώς εγώ νομίζω ότι όλοι θα κριθούν ΑΞΙΟΙ γιατί κατά την προσφιλή πρακτική των ...στελεχών της εκπ/σης ( μη χ....ω!!! και παρδόν για το λεξιλόγιο) θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ομελέτα χωρις να σπάσουμε αυγά!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2011, 01:05:54 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:58:22 pm »
Εγώ ξέρω ότι ο καθηγητής που δεν κάνει μάθημα στο σχολείο είναι ο αγαπημένος όλων των τεμπέληδων μαθητών, που είναι και οι περισσότεροι στην τάξη, μέχρι να δούνε τους βαθμούς των πανελλαδικών! Τους κάνει όλα τα χατήρια και αυτοί τον καλύπτουν και τον στηρίζουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλαμβάνει, γιατί 'είναι πιο κοντά στα παιδιά.'
Φυσικά μέσα στην τάξη όταν πιέζεις για να κάνεις μάθημα σου λένε οι μαθητές ότι ο τάδε καθηγητής δεν κάνει ποτέ μάθημα, εσείς γιατί κάνετε κάθε μέρα;!
Προσωπικά έχω κουραστεί να πιέζω συνεχώς για να γίνεται το αυτονόητο στην τάξη και στο τέλος να φαίνονται οι τεμπέληδες ως σωτήρες του σχολείου.
Και στην αξιολόγηση οι τεμπέληδες καθηγητές θα βγουν κερδισμένοι!

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:11:05 pm »

... και δεν ήταν μόνο η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη βράβευση. Εκείνες τις μέρες υπήρξε καταιγισμός "πύρινων" ανακοινώσεων στο διαδίκτυο κατά της εκδήλωσης βράβευσης και της αξιολόγησης. Δείτε, για παράδειγμα, το παρακάτω κείμενο, στο οποίο ο συντάκτης χαρακτηρίζει τις προσπάθειες των συναδέλφων για καινοτόμες δράσεις στα σχολεία ως "περιβαλλοντικές αηδίες", "ρομποτικά γκατζετάκια" και χαμένο χρόνο!
 http://www.alfavita.gr/diktika/diktika14310.php
Με αηδίες ασχολούνται, δηλαδή, τόσα χρόνια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στα γυμνάσια/λύκεια, οι οποίοι, παρά το βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα, συμμετέχουν με όρεξη, χαρά, ενδιαφέρον και ανυπομονησία στην εκπαιδευτική διαδικασία δουλεύοντας εθελοντικά αναρίθμητες ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Έτσι, γιατί τό 'χουν μεράκι ... Ρομποτικά γκατζετάκια είναι οι προσπάθειες συναδέλφων για εφαρμογή νέων, σύγχρονων τρόπων διδασκαλίας που ξεφεύγουν από το τυποποιημένο, βαρετό μάθημα με το μαυροπίνακα, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια για κέφι, έμπνευση και δημιουργική σκέψη στους μαθητές μας ...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2011, 01:16:30 pm από fatsoula »

Αποσυνδεδεμένος stathis4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:11:52 pm »
debio μη μασάς... συνεχιζε να πιέζεις!
Κατα τη γνώμη μου εφόσον η αξιολόγηση γίνεται από υποκείμενα, πάντα θα υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:15:08 pm »
αν θέλουν να κάνουν μια σωστή αξιολόγηση το μόνο που χρειάζεται μου φαίνεται είναι να κάνουν μια γυρα στο χώρο γύρω απ΄το σχολείο και να ρωτήσουν γονείς, μαθητές και παλιούς μαθητές ( κυρίως οι τελευταίοι δεν έχουν πια και πρόβλημα να γλύψουν κανέναν...). Από κει θα βγάλουν άκρη - αν περιμένουν απ΄τον διευθυντή ή τους εκπ/κούς, σωθηκαμε!!!

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:44:47 pm »
Από την άλλη δε πρέπει να ξεχνάμε και τα παιδιά...Δυστυχώς όπως σωστά ειπώθηκε τα παιδιά "υποστηρίζουν" κάθε καθηγητή που τους πιέζει λιγότερο ενώ οι άλλοι είναι "μαύρα πρόβατα". Κατά την έννοια αυτή θα αξιολογούσαν με άριστα αυτόν που πχ για το πάσχα δεν τους βάζει εργασία ενώ αυτόν που θα τους έβαζε θα τον αξιολογούσαν χαμηλά. Όλο αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο, πάντα υπήρχε. Το θέμα είναι όμως ότι τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται συνεχώς στα μάτια των μαθητών ο εκπαιδευτικός. Από την άλλη φαίνεται οι μαθητές να σέβονται περισσότερο τον εκπαιδευτικό και τις διαδικασίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης γιατί "εκεί πληρώνουμε" όπως τα ίδια τα παιδιά ισχυρίζονται..πχ αντιδρώ αν μου βάλουν τις φωνές στο σχολείο επειδή έσπασα ένα τζάμι δε θα το έκανα ποτέ όμως στο φροντιστήριο. Θα σήκωνα "επανάσταση αν μου έβαζαν μάθημα στο σχολείο το Σάββατο, δε λέω τιποτα που μου το "επιβάλλουν" αυτό στο φροντιστήριο..Δε μου αρέσει να βάζω οικονομικούς όρους στην εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως "περνάει" στα παιδιά η αντίληψη ότι ό,τι αξίζει μόνο ό,τι πληρώνουν...

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μια γενική άποψη με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια που δυστυχώς διαπιστώνω με λύπη μου ότι "περνάει" σιγά σιγά στους μαθητές , κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και για να προλάβω μερικούς είμαι της άποψης ότι η παιδεία δεν είναι εμπόριο. Δυστυχώς όμως σήμερα λειτουργεί με όρους εμπορίου και αυτό φαίνεται να υιοθετείται επικίνδυνα και από τα παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:48:19 pm »

... και δεν ήταν μόνο η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη βράβευση. Εκείνες τις μέρες υπήρξε καταιγισμός "πύρινων" ανακοινώσεων στο διαδίκτυο κατά της εκδήλωσης βράβευσης και της αξιολόγησης. Δείτε, για παράδειγμα, το παρακάτω κείμενο, στο οποίο ο συντάκτης χαρακτηρίζει τις προσπάθειες των συναδέλφων για καινοτόμες δράσεις στα σχολεία ως "περιβαλλοντικές αηδίες", "ρομποτικά γκατζετάκια" και χαμένο χρόνο!
 http://www.alfavita.gr/diktika/diktika14310.php
Με αηδίες ασχολούνται, δηλαδή, τόσα χρόνια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στα γυμνάσια/λύκεια, οι οποίοι, παρά το βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα, συμμετέχουν με όρεξη, χαρά, ενδιαφέρον και ανυπομονησία στην εκπαιδευτική διαδικασία δουλεύοντας εθελοντικά αναρίθμητες ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Έτσι, γιατί τό 'χουν μεράκι ... Ρομποτικά γκατζετάκια είναι οι προσπάθειες συναδέλφων για εφαρμογή νέων, σύγχρονων τρόπων διδασκαλίας που ξεφεύγουν από το τυποποιημένο, βαρετό μάθημα με το μαυροπίνακα, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια για κέφι, έμπνευση και δημιουργική σκέψη στους μαθητές μας ...

Πίσω από τη δήθεν υπερεπαναστατικότητα του συγκεκριμένου κειμένου που ανέβασες βρίσκεται ο ακραίος συντηρητισμός του να μην αλλάξει τίποτα. Άλλωστε είναι πολύ βολικό για κάποιους να μην τους ελέγχει κανείς... Φοβόμαστε μήπως ξεχωρίσει κανείς και θεωρούμε όλους τους καθηγητές ίδιους βαφτίζοντας την ισοπέδωση "ισότητα".  Και αυτό θεωρείται προοδευτική άποψη...
   Προφανώς και θα πρέπει να κάνουμε κριτική αν η αξιολόγηση δεν γίνει σωστά. Αλλά κριτική τεκμηριωμένη όχι συνθηματάκια του στυλ "Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση". Η λέξη "αξιολόγηση" αντί να θεωρείται κάτι αυτονόητο έχει καταντήσει στους κύκλους των καθηγητών να θεωρείται βρισιά...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:56:57 pm »
Εγώ ξέρω ότι ο καθηγητής που δεν κάνει μάθημα στο σχολείο είναι ο αγαπημένος όλων των τεμπέληδων μαθητών, που είναι και οι περισσότεροι στην τάξη, μέχρι να δούνε τους βαθμούς των πανελλαδικών! Τους κάνει όλα τα χατήρια και αυτοί τον καλύπτουν και τον στηρίζουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλαμβάνει, γιατί 'είναι πιο κοντά στα παιδιά.'
Φυσικά μέσα στην τάξη όταν πιέζεις για να κάνεις μάθημα σου λένε οι μαθητές ότι ο τάδε καθηγητής δεν κάνει ποτέ μάθημα, εσείς γιατί κάνετε κάθε μέρα;!
Προσωπικά έχω κουραστεί να πιέζω συνεχώς για να γίνεται το αυτονόητο στην τάξη και στο τέλος να φαίνονται οι τεμπέληδες ως σωτήρες του σχολείου.
Και στην αξιολόγηση οι τεμπέληδες καθηγητές θα βγουν κερδισμένοι!

Μερικές παρατηρήσεις σε αυτή την παέμβαση:

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την πλειοψηφία των μαθητών "τεμπέληδες". Θα μπορούσαμε να πούμε είναι αδιάφοροι για το μάθημα ή αδιάφοροι για τα μαθήματα γενικότερα. Έχουν και αυτοί τα δίκαιά τους, αν αναλογιστεί κάποιος πως τις περισσότερες φορές έχουν για 7 ώρες την ημέρα κάποιον μπροστα τους να αγορεύει συνεχώς για διάφορα "σπουδαία" θέματα με εύστοχο ή άστοχο τρόπο.

Και εγώ, όταν θέλω να διδάξω και συναντώ αυτή την αδιαφορία πιέζω και μερικές φορές με πολύ επιθετικό τρόπο, αφού όμως εξαντλήσω πρώτα όλες τις δυνατότητες της επικοινωνίας με ευγενικό τρόπο. Είμαι της άποψης, δηλαδή, πως ένας εκπαιδευτικός που την ώρα του μαθήματος απλά περνάει με συμβιβασμούς την ώρα του οφείλει καλύτερα να αδειάσει την γωνία του στην εκπαίδευση... 

Και κάτι τελευταίο:
Το αν κάποιος έχει την ικανότητα να είναι "κοντά στα παιδιά"  δεν σημαίνει πως δεν γίνεται μάθημα και είναι ένα μπάχαλο η τάξη του. Το αντίθετο θα υποστήριζα εγώ... Με εξαιρέσεις βέβαια...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)