*

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 25331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 03, 2011, 01:58:33 pm »
Δεν 'μασάω', αλλά επειδή έδωσα τόσες πολλές μάχες στην αρχή της χρονιάς, μου βγήκε πολλή κούραση αυτή την εποχή, και περιμένω το πάσχα για να 'γεμίσω μπαταρίες'. Έχω χάσει όλη την ενέργειά μου, και ευτυχώε που έχω βγάλει σχεδόν όλη την ύλη.
Όσον αφορά στους διευθυντές, οι τεμπέληδες καθηγητές έχουν άπειρο χρόνο να τους γλείφουν και να κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους.  Και μην ξεχνάμε ότι σπάνια συναντάς διευθυντή που κάνει μάθημα, ενώ είναι υποχρεωμένος μέχρι τώρα.
Πάντως έρχεται η ενίσχυση του ρόλου του διευθυντή, που για μένα θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα! Ίσως τελικά χρειαστούμε όλοι μαθήματα θεατρολογίας για να επιβιώσουμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:37:23 »

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 03, 2011, 02:13:12 pm »
Πάνο συμφωνώ μαζί σου απόλυτα! και εγώ εξαντλώ όλα τα περιθώρια και μετά πιέζω πιο επιθετικά. Είναι και εύκολο το δικό μου μάθημα να το κάνεις αγαπητό. για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να πω.
Απλά αυτός ο αγώνας με εξάντλησε και θεωρώ ότι θα μπορούσα να αποδώσω καλύτερα, αν είχα λίγο βοήθεια, με μια κοινή γραμμή από όλους τους καθηγητές. Στα βασικά, στα αυτονόητα, όχι σε όλα.
Νομίζω ότι η καλύτερη απόδοση στα ιδιωτικά σχολεία οφείλεται σε κάποιο ποσοστό στην κοινή γραμμή που ακολουθείται σε κάποια πράγματα. Ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό από κει και πέρα, ανάλογα με το μάθημά του και την προσωπικότητά του.

Αποσυνδεδεμένος tamar

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Φυσικός Ρ/Η
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 03, 2011, 02:26:19 pm »
Αξιολόγηση θα έπρεπε να υπάρχει. Τελεία και παύλα. Το μεγάλο ερώτημα για μένα είναι το πως.  Από την προσωπική μου εμπειρία αυτό που έχω δει είναι ότι όλοι όσοι έχουν λόγο να φοβηθούν την αξιολόγηση πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα ή σε κάποια συνδικαλιστική παράταξη. Πως λοιπόν θα γίνει αξιολόγηση όταν το ανεπαρκές λαμόγιο κομματόσκυλο βγει "λάδι"; Ποιοι από εμάς θα αξιολογηθούν ως μειωμένης επάρκειας ή οτιδήποτε άλλο; Σκεφτείτε ότι σε μία αξιολόγηση πρέπει να βγουν και τέτοιοι εκπαιδευτικοί. Αν αναλογιστούμε με τι κριτήρια επιλέγονται και οι περισσότεροι διευθυντές (που μοιραία θα πρέπει να έχουν ένα ρόλο κλειδί) δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος.
 >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2011, 02:28:43 pm από tamar »
Όταν βλέπεις τυρί, ψάξε για τη φάκα....

Αποσυνδεδεμένος aegeanel

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 03, 2011, 02:56:46 pm »
Ευχαριστώ Damien για την απάντησή σου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:37:23 »

Αποσυνδεδεμένος tataruga

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 03, 2011, 04:12:02 pm »
Στο άρθρο που διάβασα έλεγε ότι δεν είναι σαφές ακόμη τι θα γίνει με τους καθηγητές που θα “κοπούν”. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να μεταταγούν ή θα απολυθούν ή θα επιμορφωθούν πάλι; και αυτοί που θα αξιολογήσουν έχουν ποτέ αξιολογηθεί ή μόνο κομματικά θα το βλέπουμε το θέμα;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 03, 2011, 04:39:59 pm »
σε παλαιότερα νομοσχέδια και νόμους επί του θέματος ( όπως τα έχει ήδη αναφέρει ο Damien) ορίζεται σαφώς πως αν κάποιος εκπ/κός βρεθεί "ανεπαρκής" κατά την αξιολόγηση, θα επιμορφωθεί, θα επαναξιολογηθεί και βεβαίως θα του δοθεί μια ακομα ευκαιρία.

Εγώ πάντως στη θέση σας δε θα φοβόμουν - επί του παρόντος! Η νοοτροπία των Ελλήνων είναι τέτοια που μεταφράζεται σε "ωχ αδελφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι απ΄την τρύπα;"...Για να φτάσει κάποιος να απολυθεί θα πρέπει 1. να τολμήσει να του κάνει αρνητική εισήγηση ο διευθυντής 2. να συμφωνήσει ο σύλλογος 3. να μη μπορεί να κάνει τίποτα η ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ 4. να μην έχει μπάρμπα στην Κορώνη ο οποίος και θα μεσολαβήσει 5. ο υπουργός να μη μασάει με τίποτα και τελικά να υπογράψει την απόλυση ( γιατί με Υ.Α. απολύεται ο δημόσιος υπάλληλος).

Πόσο εύκολο λοιπόν είναι να κλείσει ΟΛΟΣ αυτός ο κύκλος με αρνητικές εισηγήσεις ώστε να απολυθεί ο υπάλληλος;  ;) ;)

Πάντως αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη απόλυση εκπ/κού (ΠΕ02 )επίσημα και με υπουργική υπογραφή!! Λόγος απόλυσης: Αδικαιολόγητη απουσία επί 22 ήμέρες!!! Εδώ που τα λέμε, καιρός ήτανε για κάτι τέτοιες περιπτώσεις...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 03, 2011, 05:44:35 pm »
Το έχω πει και πάλι σε άλλο θέμα για την αξιολόγηση.
Είμαι υπέρ της αξιολόγησης καθώς δεν έχω κάτι να φοβηθώ και τα έχω καλά με τον εαυτό μου.
Ύπάρχει όμως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ αλλά και πολλά ερωτήματα.
Όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά το σώμα μονίμων αξιολογητών και δημιουργήθηκε η λίστα στο παιδαγωγικό ινστιτούτο, γνωρίζετε ποιοί δήλωσαν ως αξιολογητές; Ο σύνδεσμος αποστράτων αξιωματικών και η εκκλησία της Ελλάδος! Εγώ ως νηπιαγωγός αρνούμαι να με αξιολογήσει κάποιος αξιωματικός όπως και αρνούμαι να με αξιολογήσει η εκκλησία για το αν κάνω καλά τη δουλειά μου μέσα στην τάξη!
Επίσης, σε εμάς τους νη[ιαγωγούς τα πράγματα είνα λίγο πιο μπλεγμένα. Διευθυντές δεν έχουμε. Έχουμε προϊσταμένους που ορίζονται με σειρά αρχαιότητας. Εγώ δηλαδή όταν διορίστηκα είχα προϊσταμένη που είχε απλά όρκιστεί μία μέρα νωρίτερα από μένα! Για να κάνει κάποιος αξιολόγηση πρέπει να έχει κάποια εμπειρία στη διδασκαλία...
Αν πούμε ότι θα μας αξιολογεί ο διευθυντής πρωτοβάθμιας, ποιόν πρώτα; Τα 2 πρώτα μου χρόνια δεν τον είχα δει ποτέ! ούτε τη φάτσα του δεν ήξερα και επιπλέον για κάποια μισθολογικά προβλήματα που είχα, του είχα στείλει και 2 εξώδικα και τον είχα απειλήσει με προσφυγή στα δικαστήρια....Θα με αξιολογούσε αντικειμενικά;
Αν πούμε ότι θα μας αξιολογήσει ο σύμβουλος....πάλι τα 2 πρώτα χρόνια τη σύμβουλο ειδικής αγωγής (εκέι ανήκω από τοτε που διορίστηκα) δεν την είχα δει ούτε μια φορά, και μάλιστα τη δεύτερη χρονιά δεν την έβρισκα ούτε στο τηλέφωνο! Τώρα, ο σύμβουλος με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτά για περιπτώσεις παιδιών, γιατί μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα (το έχει πει ξεκάθαρα). Ως προς τι θα με αξιολογήσει; Ως προς το ότι του δίνω καλές συμβουλες; Μα αυτή είναι η δική του δουλεια!
Αν πούμε ότι θα μας αξιολογήσουν τα παιδιά...Στις μεγαλύτερες ηλικίες αυτό μπορεί να λειτουργεί ως ένα βαθμό, στο νηπιαγωγείο όμως δεν γίνεται! Θα ρωτήσουν δηλαδή το πιτσιρίκι αν αγαπά την κυρία του; Θα ρωτήσουν πώς περνά η μέρα στο σχολέιο; πώς;;;;
Αν πούμε, τέλος, ότι την αξιολόγηση θα την κάνουν οι γονείς...Ως προς τι; Με ποιές γνώσεις; Ως προς αν στο νηπιαγωγείο έμαθαν τα δικά τους παιδιά όως τα παιδιά της γειτόνισσας να γρ'άφουν και να διαβάζουν; Αν έμαθαν τα παιδιά τους το πάτερ ημών (γιατί μαμά είπε σε κάποιο σχολέιο ότι δεν κάνει καλή δουλειά η συνάδελφος γιατί το παιδί δεν έμαθε ούτε το πα΄τερ ημών); Αν έκαναν πολλές εργασίες και έχουν έναν φάκελο γεμάτο με φύλλα εργασίας που μπορεί να εντυπωσιάζουν ως όγκος, αλλά δεν είναι ο τρόπος που δουλέυουμε πια;

Πρακτικά! πώς θα γίνει η αξιολόγηση; Και συγκεκριμένα, πώς θα γίνει η αξιολόγηση των νηπιαγωγών;
Α! και ξέχασα να προσθέσω, ότι ως λύση μπορεί να προταθεί η αξιολο΄γηση από πανεπιστημιακούς! Από άτομα που μπορεί να γνωρίζουν τέλεια τις παιδαγωγικές θεωρίες, μπορεί να έχουν διαβάσει βιβλιοθήκες ολόκληρες με παιδαγωγικά βιβλία, αλλά μέσα σε τάξη δεν έχχουν μπει ούτε για μια ώρα! Αυτοί θα γίνουν αξιολογητές;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 03, 2011, 06:09:08 pm »

Πάντως αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη απόλυση εκπ/κού (ΠΕ02 )επίσημα και με υπουργική υπογραφή!! Λόγος απόλυσης: Αδικαιολόγητη απουσία επί 22 ήμέρες!!! Εδώ που τα λέμε, καιρός ήτανε για κάτι τέτοιες περιπτώσεις...

22 εργάσιμες ή ημερολογιακές; Όχι ότι έχει και πολλή σημασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται ευκαιρία στον υπό απόλυση εκπαιδευτικό να απολογηθεί πριν απολυθεί; Πως ακριβώς είναι η διαδικασία;
Φυσικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις καλώς απολύεται κάποιος.

Όσον αφορά την αξιολόγηση.. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! Αλλά, όπως γράφτηκε ήδη.. με ποιον τρόπο και από ποιους; Εκεί είναι το όλο θέμα, και όχι αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνεται αξιολόγηση.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 03, 2011, 06:21:27 pm »
η απόλυση ήταν το ύστατο μέτρο κατά του εκπ/κού. Προηγήθηκαν προφορικές και ΄εγγραφες επιπλήξεις, στέρηση μισθού, αποφάσεις ΠΥΣΔΕ κτλ....αν γκουγκλάρεις στο "απόλυση εκπ/κού λόγω αδικαιολόγητης απουσίας" θα δεις όλο το σκεπτικό της απόφασης και αν δεν κάνω λάθος και όλες τις αποφάσεις που προηγήθηκαν της απόλυσης. Εικοσί δύο εργάσιμες μέρες.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος tataruga

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 03, 2011, 06:37:31 pm »
και εγώ κάνω παρα πολύ καλά την δουλειά μου και δεν φοβάμαι καμία αξιολόγηση, αλλά όταν διαβάζεις ένα άρθρο πρέπει το άθρο να είναι πλήρεις και όχι με ανακρίβειες;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 03, 2011, 06:41:51 pm »
και εγώ κάνω παρα πολύ καλά την δουλειά μου και δεν φοβάμαι καμία αξιολόγηση, αλλά όταν διαβάζεις ένα άρθρο πρέπει το άθρο να είναι πλήρεις και όχι με ανακρίβειες;

Γιατί δεν καταλαβαίνω;

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 03, 2011, 07:24:11 pm »
Θεωρώ ότι ο μόνος κατάλληλος για αξιολογητής είναι ο σχολικός σύμβουλος της κάθε ειδικότητας ή έστω κάποιος με αντίστοιχα τυπικά προσόντα. Προσωπικά αρνούμαι να αξιολογηθώ από οποιονδήποτε έχει λιγότερα τυπικά προσόντα. Ένα μεγάλο ποσοστό νεοδιόριστων είναι προσοντούχοι με MSc και PhD (αρκετοί από αυτούς και στις επιστήμες τις αγωγής). Αυτούς ποιος θα τους αξιολογήσει; Ο διευθυντής που είναι 50άρης με απλό πτυχίο προ 30 ετών; Οι νέοι είναι πιο καταρτισμένοι, με υψηλό επίπεδο σπουδών και με περισσότερη όρεξη για δουλειά. Έχουν αποδείξει την αξία τους κατ' επανάληψη, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τόσο στον ΑΣΕΠ, όσο και επαγγελματικά (οι περισσότεροι έχουμε δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα ή στην έρευνα πριν από το διορισμό μας). Τι περισσότερο πρέπει να υποστούμε για να αποδείξουμε ότι άξια βρισκόμαστε μέσα στην τάξη;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 03, 2011, 07:49:18 pm »
Θεωρώ ότι ο μόνος κατάλληλος για αξιολογητής είναι ο σχολικός σύμβουλος της κάθε ειδικότητας ή έστω κάποιος με αντίστοιχα τυπικά προσόντα. Προσωπικά αρνούμαι να αξιολογηθώ από οποιονδήποτε έχει λιγότερα τυπικά προσόντα. Ένα μεγάλο ποσοστό νεοδιόριστων είναι προσοντούχοι με MSc και PhD (αρκετοί από αυτούς και στις επιστήμες τις αγωγής). Αυτούς ποιος θα τους αξιολογήσει; Ο διευθυντής που είναι 50άρης με απλό πτυχίο προ 30 ετών; Οι νέοι είναι πιο καταρτισμένοι, με υψηλό επίπεδο σπουδών και με περισσότερη όρεξη για δουλειά. Έχουν αποδείξει την αξία τους κατ' επανάληψη, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τόσο στον ΑΣΕΠ, όσο και επαγγελματικά (οι περισσότεροι έχουμε δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα ή στην έρευνα πριν από το διορισμό μας). Τι περισσότερο πρέπει να υποστούμε για να αποδείξουμε ότι άξια βρισκόμαστε μέσα στην τάξη;

Θεωρείς ότι ο σύμβουλος δηλαδή είναι ικανός να αξιολογήσει...
Παραπάνω έδωσα ένα μόνο παρ'αδειγμα (προσωπικό) με 2 διαφορετικούς συμβούλους σε 2 διαφορετικές περιοχές...
Πόσοι σύμβουλοι έχουν επισκεφτεί τα σχολέια και έχουν μιλήσει με τον κάθε εκπαιδευτικό προσωπικά για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει; Πόσοι από τους συμβούλους δεν είναι κομματικές τοποθετήσεις και κάνουν τη δουλειά τους πραγματικά; Ελάχιστοι! Δεν γίνεται, όμωσ, για κάτι τόσο βασικό να εξαρτόμαστε από την καλή θέληση του καθενός....

Αποσυνδεδεμένος stathis4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 03, 2011, 08:15:08 pm »
Εγω θα πρότεινα ο εκπαιδευτικός να επιμορφώνεται και υστερα να αξιολογείται γραπτώς. Αυτό τουλαχιστον έχει το πλεονέκτημα της αντικειμενικότητας.
Ενα αλλο είδος αξιολόγησης (αλλα δεν μπορεί να γίνει σε όλες τις ειδικότητες) είναι τα πανελληνίως κοινά θέματα εξετάσεων. Εκεί θα φανεί το επιπέδο των μαθητών κατα συνέπεια η "δουλεία" των καθηγητών.
Η αξιολόγηση από τον διευθυντή είναι απαράδεκτη. Ποιανού ιδέα ήταν?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182663
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)