*

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 25222 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 05, 2011, 03:08:08 pm »
και τωρα "απλο" θα ειναι!  :D

Απλό ήταν το να μάθω......όχι η διαδικασία!
Συνέδελφοε της μητέρας μου, μόλις άνοιξε την πόρτα ο επιθεωρητής λιποθύνησε και τον τρέχανε.....΅
Έλπίζω να μην συμβούν τέτοια "ευτράπελα" και τώρα ;) ;) ;) ;)

ουουουου....τα βλεπω!! ;D ;D ;D, ετσι που κανουν μερικοι για την αξιολογηση, λες και θα ερθει ο ....μπαμπουλας!!!
 ολοι ειμαστε εκπ/κοι σωστοι και ευσυνειδητοι και συνεπεις, τι φοβομαστε?....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:55 »

Αποσυνδεδεμένος moustard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 05, 2011, 03:33:15 pm »

Συνέδελφοε της μητέρας μου, μόλις άνοιξε την πόρτα ο επιθεωρητής λιποθύνησε και τον τρέχανε.....΅

ουουουου....τα βλεπω!! ;D ;D ;D, ετσι που κανουν μερικοι για την αξιολογηση, λες και θα ερθει ο ....μπαμπουλας!!!

Μηπως το εκανε επιτηδες σαν τις ελληνικες ταινιες;;; Λιποθυμησε για να.. γλυτωσει τον ελεγχο;;;  :D ;D 8) ::)

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 05, 2011, 03:49:29 pm »
και εγώ τον θυμάμαι τον επιθεωρητή ως μαθήτρια τρίτης και τετάρτης Δημοτικού... και έτσι που τα λέτε μάλλον η δασκάλα μας είχε το "κονέ" και το ήξερε από πριν γιατί ντυνόταν πολύ σικάτα, έβαζε τον επιστάτη, ο οποίος ερχόταν από τα άγρια χαράματα να ανάψει τις σόμπες, να καθαρίσει καλύτερα το σχολείο και να σφουγγαρίσει τις αίθουσες...

Θυμάμαι πάντως ότι παρακολουθούσε τη διδασκαλία και σημείωνε και την δασκάλα μας που ήταν μια ξερακιανή να ήταν πιο χλωμή από ότι συνήθως... καταλαβαίναμε το άγχος της... τα πιο ατίθασα τα εξαγόραζε μάλιστα λέγοντας τους ότι αν καθίσουν σήμερα ήσυχα αύριο θα τους άφηνε να παίξουν περισσότερη μπάλα μεγαλώνοντας το διάλειμμα  ;)

...ξαναδιαβάζοντας ό,τι έγραψα αντιλήφθηκα πως περιέγραψα μια τόσο αλλοτινή εποχή... αλήθεια τόσο πολύ μεγάλωσα??? :o :)
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 05, 2011, 04:02:55 pm »

Μάρκο, δεν νομίζω ότι κανένας φοβάται την αξιολόγηση (ή τουλάχιστον όσοι είναι συνεπείς και τα έχουν καλά με τον εαυτό τους). Μάλιστα, λέμε ότι πρέπει σε κάποια στιγμή να γίνει, γιατί έχει παραγίνει το πράγμα σε πολλούς τομέις.
Το θέμα που τίθεται και ξανατίθεται είναι ποιός θα κάνει την αξιολόγηση! Όταν εγώ ανήκω σε διαφορετική παράταξη από τον (κομματικά) τοποθετημένο-διορισμένο σύμβουλο ή προϊστάμενο ή διευθυντή, όταν εγώ αρνούμαι να γλίψω,. όταν δηλώνουν για αξιολογητές (και τους δέχονται) οι απόστρατοι αξιωματικοί ή η εκκλησία, τότε, ΝΑΙ δεν δέχομαι να με αξιολογήσουν αυτοί! Και ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν μπορούν να με πέισουν σε καμία περίπτωση ότι θα είναι δίκαιοι και δεν θα επηρεαστούν από εξωγενέις παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά που κάνω εγώ στην τάξη μου (π.χ. αν πηγαίνω στην εκκλησία, αν ανήκω στο Χ ή στο Ψ κόμμα, αν πήρα τα ψώνια του διευθυντή από το σούπερ μάρκετ κλπ)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:55 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 05, 2011, 04:27:38 pm »
emmaki, εχεις δικιο στa σημεια (που θα ελεγε και η συναδελφος bitch  ;)) οποιος και να την κανει αυτη τη ρημαδα παντα υποκειμενικο θα "παιζει"και επιπλεον κανεις μας ποτε μα ποτε δεν θα παραδεχτει πως ΔΕΝ ειναι τοσο καλος ή οσο καλος θα επρεπε στη δουλεια του.
(μιλαω γενικοτερα, δεν αναφερομαι για μας εδω που "φυσαμε"!!)

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος moustard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:03:43 pm »
και εγώ τον θυμάμαι τον επιθεωρητή ως μαθήτρια τρίτης και τετάρτης Δημοτικού... και έτσι που τα λέτε μάλλον η δασκάλα μας είχε το "κονέ" και το ήξερε από πριν γιατί ντυνόταν πολύ σικάτα, έβαζε τον επιστάτη, ο οποίος ερχόταν από τα άγρια χαράματα να ανάψει τις σόμπες, να καθαρίσει καλύτερα το σχολείο και να σφουγγαρίσει τις αίθουσες...

Θυμάμαι πάντως ότι παρακολουθούσε τη διδασκαλία και σημείωνε και την δασκάλα μας που ήταν μια ξερακιανή να ήταν πιο χλωμή από ότι συνήθως... καταλαβαίναμε το άγχος της... τα πιο ατίθασα τα εξαγόραζε μάλιστα λέγοντας τους ότι αν καθίσουν σήμερα ήσυχα αύριο θα τους άφηνε να παίξουν περισσότερη μπάλα μεγαλώνοντας το διάλειμμα  ;)

...ξαναδιαβάζοντας ό,τι έγραψα αντιλήφθηκα πως περιέγραψα μια τόσο αλλοτινή εποχή... αλήθεια τόσο πολύ μεγάλωσα??? :o :)

Ναι οντως.. Κι εμενα μου φαινονται περιεργα ολα αυτα!!!! Λιγο σαν.. δικτατορια μου κανει και ελεγχο..........
Οσο για να εξαγορασεις τα ατιθασα... Στη δευτεροβαθμια;;; Χαχα! Τι θα τους ταξεις;;; Κατσε ησυχα στον επιθεωρητη και θα σου βαλω 20;;;;; Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που θα επιανε και σε μερικες περιπτωσεις ουτε αυτο.........

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:10:19 pm »

τοτε υπηρχαν πολλααααα περισσοτερα!  ;)

Ο επιθεωρητής αφιέρωνε μία ημέρα το χρόνο περίπου σε κάθε σχολέιο. Ήταν στις υποχρεώσεις του να περνά από κάθε σχολέιο ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ και να μπαίνει μέσα στην τάξη, ακόμα και κατά τη διάρρκεια του μαθήματος. Ήταν όλο το χρόνο στο δρόμο, και έτσι προλάβαινε όλα τα σχολέια, αλλά δεν είχε και άλλες υποχρεώσεις (έστω και τις τυπικές των συμβούλων)....

υπήρχαν βέβαια και σχολεία όπου οι διευθυντές είχαν ειδοποίηση από την προηγουμένη  ::), όπως αυτό που δούλευε η μητέρα μου και μάλιστα οι οδηγίες της διευθύντριας ήταν εκείνη την ημέρα να μη γίνει το μάθημα στο εργαστήριο Φυσικής για να μη βρει ο επιθεωρητής το σχολείο αναστατωμένο!!!

Και εγώ θυμάμαι τους επιθεωρητές και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο που ο δάσκαλος & η καθηγήτρια το ήξεραν από την προηγούμενη μέρα και μας έλεγαν να μην κάνουμε ερωτήσεις την ωρα του μαθήματος , να κάνουμε οσο το δυνατόν περισσότερο ησυχία κλπ.

Οι επιθεωρητές καθόντουσαν στο πίσω μέρος της αίθουσας και σημείωναν τις παρατηρήσεις τους..
.

The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:17:10 pm »
σε πολλούς πήγαινε βέβαια απροειδοποίητα (ε δεν έχουν όλοι τα μέσα) και αρκετές φορές ανάλογα και με τις πολιτικές πεποιθήσεις του δασκάλου γινόταν και ανάλογα επιθετικός ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και οι μαθητές είχαν πέσει θύματα των (καυστικών) σχολίων τους.
Στη συνείδηση όσων ζήσαμε τον θεσμό του επιθεωρητή το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη λέξη τρομοκρατία.

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:46:04 pm »
Ειμαι κατα της αξιολογησης που θελει να καθιερωσει το Υπουργειο Παιδειας.Πιστευω δεν θα οδηγησει προς το καλυτερο την διδασκαλια.Ειναι οπισθοδρομικο αναποτελεσματικο και θα φερει αλλα προβληματα......κατινιες ρουσφετια πισωπλατα καρφωματα κλπ....
Ομως αντι της αξιολογησης θα προτιμουσαν να καθιερωναν εγκυρα ψυχομετρικα τεστ......Οταν βλεπω εκπαιδευτικους να βαζουν like σε καποια δελτια του alfavita στα οποια ενας εκπαιδευτικος δεν θα επρεπε να βαζει like....τι να πεις......

Αποσυνδεδεμένος moustard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:53:32 pm »

Αν μπορει να εφαρμοστει αξιολογηση εντελως αντικειμενικη.. Αν εισαι συνεπης στο ωραριο σου, αν βγαζεις την υλη, αν βαζεις εργασιες, ισως ενας φακελος εργασιων, αν τα διαγωνισματα αντιστοιχουν στους στοχους που εχουν τεθει.. Θα πρεπει ομως να λαμβανονται υποψιν και οι ειδικες συνθηκες καθε σχολειο. π.χ. υποβαθμισμενες περιοχες, σχολεια με μεγαλο ποσοστο αλλοδαπων μαθητων που δεν εχουν σαν μητρικη τους την ελληνικη. Ποιος πιστευει οτι θα ειναι οργανωμενη και συνολικη η προσπαθεια;;; Ασχημο να μην εχεις εμπιστοσυνη στους μηχανισμους τους κρατους που ζεις..  :o

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 05, 2011, 06:00:07 pm »
επειδή αυτή την εποχή ξεσκονίζουμε φακέλους θα σας αναφέρω ....ιστορίες απο΄την κρύπτη με τις αξιολογήσεις των επιθεωρητών που βρίσκονται μέσα στους φακέλους....
βαθμολογούσαν τα πάντα και βαθμολογικά και περιγραφικά. Τα κεφάλαια στα οποία αναφέρονταν ήταν η παρουσίαση της ύλης, η διάταξη της τάξης, η σχέση καθηγητή - μαθητών, το ποσοστό συμμετοχής, το πώς και αν επιβάλλει την τάξη, το αν ήταν ή όχι επαρκώς προετοιμασμένος για το μάθημα ...κάποιος έγραψε και για το ...ντύσιμο μίας ( οτι ήταν σεμνό και αρμόζον στο λειτούργημα του εκπ/κού - ανέφερε!!). (ποιός ξέρει τι θα χαν δει τα ματάκια του πάντως...)

η αλήθεια είναι πάντως - και ίσως κάποιοι το γνωρίζετε και απο τη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος ThomasM

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 06, 2011, 12:05:25 am »
    Από τα μαθητικά μου χρόνια, θυμάμαι τον επιθεωρητή έναν τύπο με αυστηρό ύφος που προκαλούσε τον τρόμο σε μαθητές και δασκάλους. Καθόταν στο τέλος της αίθουσας, παρακολουθούσε τη διδασκαλία και σημείωνε τις παρατηρήσεις του σε ένα μπλοκάκι.
Θυμάμαι ακόμα την προετοιμασία που γίνονταν σε όλο το σχολείο την προηγούμενη μέρα λες και είχαμε επιθεώρηση από το στρατηγό  και όλα έπρεπε να είναι στην εντέλεια.
Θυμάμαι τις προσπάθειες που έκανε ο δάσκαλος την προηγούμενη μέρα να μας πείσει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προσέχουμε στο μάθημα να μην κάνουμε φασαρία, που εκείνα τα χρόνια όταν λέγαμε φασαρία εννοούσαμε  κάποιο ψίθυρο που μπορεί να ακουγόταν και όχι αυτό που συμβαίνει καθημερινά στις σημερινές σχολικές αίθουσες.

Στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς είχαν αμοληθεί όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι να μας πείσουν να δεχθούμε την αυτοαξιολόγηση και όλοι ήμασταν επιφυλακτικοί. Φοβόμασταν αυτό που θα επακολουθούσε και τελικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συμβούλου δεν δέχτηκε κανείς.
   Προκειμένου να μας πει οτι η αξιολόγηση θα είναι προς όφελος όλων και οτι δεν θα είναι όπως την παλιά εποχή μας έδειξε σε μια καρτέλα τις σημειώσεις ενός επιθεωρητή που έγραφε μεταξύ των άλλων ( ο δάσκαλος ψωνίζει από κομμουνιστή μπακάλη!)
Ποιος μας λέει οτι αυτό δεν θα γίνει και τώρα;
Γιατί τότε με το που αλλάζει η κυβέρνηση το ίδιο βράδυ οι διευθυντές έχουν μαζέψει ήδη τα πράγματά τους για να παραχωρήσουν τη θέση τους στους κομματικά προσκείμενους;
Μου κάνει εντύπωση που πολλοί συνάδελφοι είναι υπέρ της αξιολόγησης.
Τόσο σίγουροι είναι για τον εαυτό τους;
 Σε ένα σεμινάριο που είχα παρακολουθήσει ο επιμορφωτής μας έδειξε τη βιντεοσκοπημένη διδασκαλία ενός συναδέλφου και στο τέλος μας ρώτησε αν επισημάναμε κάποια λάθη.
Εμείς κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο και είπαμε οτι ήταν μια χαρά.  Άλλωστε ο συνάδελφος στο βίντεο είχε σχεδιάσει καλά τη διδασκαλία του.
Στο τέλος βρήκαμε 15 λάθη! Θα την είχε βάψει αν ήταν μέσα ο επιθεωρητής!
Είναι σίγουροι για την καλή πίστη της κυβέρνησης  οτι ενεργεί για το καλό της εκπαίδευσης των Ελλήνων;
Θέλει αυτή η κυβέρνηση να έχει μορφωμένους, ανεξάρτητους, δραστήριους, μαχητικούς πολίτες  και όχι άβουλα ρομποτάκια με τεχνική κατάρτιση και μόνο που θα αποτελέσουν βορρά των καπιταλιστών;
Θα μου πείτε και τι να γίνει να έχουμε ανίκανους και τεμπέληδες δασκάλους;
Πιστεύω οτι ο σύμβουλος θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά με συχνότερες επισκέψεις και όχι μια δυο φορές το χρόνο όπως γίνεται τώρα.
Ποιός δεν θα δεχόταν στην τάξη κάποιον που καλοπροαίρετα θα εντοπίσει τα λάθη αν γίνουν να συζητηθούν αργότερα και να προταθούν λύσεις.
Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα σεμινάρια.
Ποιός δάσκαλος δεν θέλει να είναι καταρτισμένος;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 06, 2011, 12:24:49 am »
ThomasM σε βρισκω υπερβολικό σε κάποια σημεία - με άλλα συμφωνώ εν μέρει μαζί σου.

Ο επιθεωρητισμός δεν μπορει να υπάρξει εκ των πραγμάτων πιά. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί απο τότε - και ακομα και τα έντυπα αξιολόγησης έχουν αλλάξει. Επειδή και αξιολογούμαι κάθε χρόνο αλλά και αξιολογώ τους υφισταμένους μου, δεν είναι η αξιολόγηση τόσο φοβερή όσο νομίζει κανείς.
Επιπλέον θα σου πω τη δική μου εμπειρία απο τότε που ήμουν ακόμα εκπ/κός:
όταν ήρθε η καινούρια σύμβουλος του κλάδου μου στο Νομό επικοινώνησα με δική μου πρωτοβουλία μαζί της και της ζήτησα να έρθει στο σχολείο και να παρακολουθήσει μια διδασκαλία μου ώστε να μου πει τη γνώμη της και ίσως κάποιες προτάσεις για βελτίωση. Ήρθε μέσα σε μια βδομάδα και μου είπε ότι της έκανε εντύπωση η στάση μου...Μη νομίζεις....καμιά φορά και οι σύμβουλοι φοβούνται γιατί κάποιοι εκπ/κοί τους αντιμετωπίζουν απαξιωτικα ή τους βλέπουν σα μπαμπούλες. Δεν είναι όμως....

όσο για τα σεμινάρια.....άλλη πικρή ιστορία αυτή... Στη διεύθυνση κάθε χρόνο γεμίζουμε περί τα τρία κλασέρ με ανακοινώσεις σεμιναρίων όλων των ειδών! αν οι εκπ/κοί ήταν πραγματικά πρόθυμοι να παρακολουθουν έστω και τα μισά από αυτά ο κλάδος θα πέταγε!! Θα  μου πείτε, μπορεί τα σεμινάρια να ειναι...μουφα....ναι - αλλά αν το κοινό ήταν πιο απαιτητικό....θα ανέβαινε και το επίπεδο των σεμιναρίων....κύκλος πάει αυτό!! Δεν ξερω, δεν ειμαι σίγουρη  πάντως ότι οι εκπ/κοί θα πέταγαν τη σκούφια τους για σεμινάρια - ειδικά οι βολεμένοι με "δημιουργικη΄απασχόληση ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών γνώσεων εκτός διδακτικού ωραρίου και επί πληρωμή " (aka ιδιαίτερα...) ....χλωμό τους κόβω να τρέχουν για σεμινάρια ::) ::) ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2011, 04:05:22 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 06, 2011, 09:58:55 am »
Είναι σίγουροι για την καλή πίστη της κυβέρνησης  οτι ενεργεί για το καλό της εκπαίδευσης των Ελλήνων;
Θέλει αυτή η κυβέρνηση να έχει μορφωμένους, ανεξάρτητους, δραστήριους, μαχητικούς πολίτες  και όχι άβουλα ρομποτάκια με τεχνική κατάρτιση και μόνο που θα αποτελέσουν βορρά των καπιταλιστών;
Επιτέλους! και νόμιζα ότι κανείς δεν θα αναφερθεί στο πιο σημαντικό σημείο.
Τόσες σελίδες θέμα ρε συνάδελφοι, και η συζήτηση περιφέρεται γύρω από ένα πρόβλημα (η κομματική διαφθορά), σημαντικό μεν, δεύτερο όμως στην "σειρά" σημαντικότητας. Πρώτο στην λίστα δεν είναι το ΠΩΣ διδάσκουμε , αλλά το ΤΙ διδάσκουμε. Το ΠΩΣ είναι συμπληρωματικό του ΤΙ. Εάν είναι λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία αξιολόγησης, οφείλουμε σαν κλάδος ταυτόχρονα και κατά προτεραιότητα να θέσουμε επι τάπητος το θέμα της κατεύθυνσης και των στόχων της παιδείας σήμερα. Μόλις συμφωνήσουμε σε αυτό, οι τρόποι και οι διαδικασίες αξιολόγησης θα έρθουν μόνες τους πιστεύω.

Αλλά όλα αυτά που έγραψα παραπάνω, ανήκουν στην σφαίρα του φαντασιακού. Γιατί η κατεύθυνση της παιδείας του καπιταλιστικού κράτους είναι γνωστή (σε αυτούς που την χαράσουν τουλάχιστον) και συγκεκριμένη, και είναι ταξική. Και αποκλείεται να είναι κάτι άλλο μέσα στα πλαίσια του συστήματος αυτού, διότι [σύστημα-τάδε] με παιδεία όχι [σύστημα-τάδε], δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ. Επιπλέον, μια παιδεία για τον λαό, προϋποθέτει υλικοτεχνικές υποδομές (και κράτος που θα θέλει να τις παρέχει) και ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Ε, από εκεί και έπειτα, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι το αναπόφευκτο επόμενο φυσικό βήμα. Μόνο που, καμία σχέση η αξιολόγηση αυτή, με την "αξιολόγηση" την σημερινή.

Και θα μου πεις, "και μέχρι να αλλάξει το σύστημα δηλαδή τι; θα τρώμε στην μάπα την σημερινή κατάσταση;". Όχι. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Οφείλουμε να παλέψουμε ΣΗΜΕΡΑ για αλλαγές που θα βελτιώσουν την σχολική πραγματικότητα και τα αποτελέσματά της. Αρκεί να έχουμε καταλάβει 2 πράγματα (κατά την γνώμη μου).
1ον Μπορούμε να επιτύχουμε μικρές ή λίγο μεγαλύτερες βελτιώσεις, αλλά όχι πραγματική λύση του προβλήματος της ταξικής παιδείας (βλ. παράγραφο 2)
2ον Οι βελτιώσεις αυτές , ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ περνάνε μέσα από την "αξιολόγηση" των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν σημαντικότερα, πιο τεχνοκρατικά και , μετά συγχωρήσεως, πιο εύκολα επιλύσιμα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Δηλαδή τι; Είναι πιο εύκολο να επιλύθεί , ακόμα και στο σημερινό σύστημα, το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, από το θέμα της κτιριακής υποδομής;;; Για το δεύτερο υπάρχει ήδη επιστημονικός "μπούσουλας" για το τι πρέπει να γίνει , για το πρώτο ακόμα συζητάμε τον ορισμό! Αλλά από το που δίνει το βάρος του το κράτος, καταλαβαίνεις ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του. Τι να λέμε τώρα;!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)