*

Αποστολέας Θέμα: Συλλήψεις μαθητών σε πενταήμερες  (Αναγνώστηκε 5249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Συλλήψεις μαθητών σε πενταήμερες
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 11, 2011, 03:20:51 pm »
Τίποτα δεν θα γίνει. Θα επικαλεστούν νεανική τρέλα, περιέργια, αφέλεια και άλλες απίθανες δικαιολογίες και θα αφεθούν ελεύθεροι. Και σωστά εδώ που τα λέμε, είναι κρίμα να καταστραφεί η υπόλοιπη ζωή τους για ένα τσιγαριλίκι.

Επίσης, προσωπικά με ενοχλεί να βλέπω παιδιά σε εκδρομή σχολείου να τρέχουν κάθε μέρα σε μπαρ και σε ρεμπετάδικα. Αν θέλουν να το κάνουν ιδιωτικά, είναι επιλογή τους. Επειδή όμως κύρια αποστολή του σχολείου δεν είναι να τα μυήσει στη νυχτερινή ζωή, θα προτιμούσα η εκδρομή να έχει περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ίσως και με τη συμμετοχή των παιδιών (π.χ αναζήτηση πληροφοριών για τον τόπο εκδρομής, κάποιο μουσείο κλπ).

Έχεις συνοδέψει 5νθήμερη κι έχεις πείσει τους μαθητές να μη βγαίνουν το βράδυ σε μπαρ και ρεμπετάδικα;

Γιατί ρε παιδιά; 5ήμερη=μπαρ+ρεμπετάδικα; Μην τρελαθούμε κιόλας! Από πότε έγινε αυτό;
Τόσος κόσμος πήγαμε 5ήμερη χωρίς μπαρ και τα συναφή και μια χαρά περάσαμε. Αυτό που κάποια πράγματα τα κάναμε αυτονόητα (γιατί δεν είναι..) δεν μπορώ να το καταλάβω.
Και στην τελική, άμα τους αρέσει μία πιο της προκοπής χωρίς αίσχη εκδρομή καλώς. Αλλιώς αν θέλουν ντε και καλά μπουζούκια, ποτέ να μη σώσουν!

Υ.Γ.:
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:38:30 »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 11, 2011, 03:25:02 pm »
@HelenB

Δεν ξέρω ποια σχολεία πάνε 5ήμερη χωρίς να βγαίνουν το βράδυ σε club ή ρεμπετάδικο. Για τα σχολεία της Αθήνας είναι δεδομένο και απο οτι ξέρω και στην επαρχία το ίδιο γίνεται. Την μέρα επισκέψεις, καφέ και φαγητό και το βράδυ διασκέδαση.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 11, 2011, 03:36:50 pm »
@HelenB

Δεν ξέρω ποια σχολεία πάνε 5ήμερη χωρίς να βγαίνουν το βράδυ σε club ή ρεμπετάδικο. Για τα σχολεία της Αθήνας είναι δεδομένο και απο οτι ξέρω και στην επαρχία το ίδιο γίνεται. Την μέρα επισκέψεις, καφέ και φαγητό και το βράδυ διασκέδαση.
να συμπληρώσω, επισκέψεις σε μαγαζιά για ψώνια!
Να καταργηθούν οι 5ήμερες εδώ και τώρα!
ή μάλλον να τις καταργήσουμε οι καθηγητές αρνούμενοι να συνοδεύουμε, αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι και καλά να πάθουμε.
τα παιδιά να πάρουν τους γονείς τους και να πάνε όπου θέλουν! εδώ τρέμω και δεν μπορώ να τα κουμαντάρω σε μια 10λεπτη εφημερία στο σχολείο, όπου γεγονότα σαν τα παραπάνω συμβαίνουν και χειρότερα (ξύλο κλπ), σιγά μην τα συνοδεψω και 5 ολόκληρες μέρες ! 5 λεπτά στο διάλλειμμα και πολύ τους είναι!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2011, 03:39:35 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 11, 2011, 03:49:44 pm »
Εγώ προσωπικά τέτοια 5ήμερη πήγα με "ισορροπήμενη" διασκέδαση, αλλά ήταν στο εξωτερικό. Ξέραμε ότι εκεί δεν έχει μπουζούκια και μόνο στο χώρο διασκέδασης του πλοίου είχαμε την ευκαιρία (για ξεφάντωμα τύπου club). Και δεν λέω να μην πηγαίνουν κάπου για διασκέδαση, εννοείται να γίνει και αυτό, αλλά όχι ότι σκοπός της εκδρομής να είναι τα μπουζούκια! Γιατί πολλοί με αυτό το σκεπτικό πηγαίνουν...  Για αυτό και είπα ότι είναι αναγκαίο ώστε να εξηγούνται κάποια πράγματα στους μαθητές (και όχι το "τσογλάνια όποιος κάνει μ@λ@ς στην εκδρομή, θα τα πούμε καλά όταν γυρίσουμε) ώστε να μην υπάρχουν μετά εκπλήξεις.
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:38:30 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 11, 2011, 03:53:44 pm »
έχοντας ήδη εκθέσει τις απόψεις μου σε άλλο σχετικό θέμα, και έχοντας συνοδέψει άπειρες πολυήμερες εκδρομές, εντός και εκτός συνόρων, θα επαναλάβω την άποψή μου οτι μια εκδρομή για να επιτύχει και να είναι εκπ/κή πρέπει να οργανωθεί επιελώς και λεπτομερώς από τους καθηγητές που συνοδεύουν. Αν οι καθηγητές είναι κουκουρούκου και πάνε πρώτα για τη δική τους διασκέδαση ή για να βγάλουν το προφίλ του μαθητοπατέρα, φυσικά και θα έχουμε τέτοια και χειρότερα φαινόμενα. Αν οι καθηγητές εξηγήσουν τι θέλουν απο τους μαθητές και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, οι εκδρομές δε θα έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.
Οι μαθητές πάνε εκεί που τους πας. Και φυσικά- οι μαθητές εκπαιδεύονται. Δεν περιμένεις να πάνε Γ λυκείου για να θέσεις όρους όσον αφορά τις εκδρομές. Φροντίζεις να ς έχεις μάθει στους μαθητές τους όρους συμμετοχής τους ήδη απο το δημοτικο, το γυμνάσιο και τις πρώτες τάξεις του λυκείου.
Μην είμαστε λοιπόν αφοριστικοί. Όσα γίνονται, γίνονται κατά συντριπτική πλειοψηφία και δυστυχώς απο την αδιαφορία των εκπ/κών. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η παιδαγωγικη αξία των εκδρομών είναι δεδομένη. Στο χέρι μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις εκδρομές ως τέτοιες και όχι ως αφορμή για προσωπικο μας -κυρίως - ξεσάλωμα.
Και βεβαίως, είναι εντιμότερο να λες " δε μπορώ να κουλανδρίσω 50 εφήβους" παρά να συνοδεύεις και να φέρεσαι με το σκεπτικό "στα τέτοια μου" ( σόρρυ για την έκφραση,αλλά είναι η μονη που περιγράφει επακριβώς τη νοοτροπία κάποιων). Αν δεν μπορεί κάποιος, να μην συνοδέψει. Αν όμως πει "ναι θα συνοδέψω" να το κάνει σωστά και υπεύθυνα. Απο κει ξεκινάει το κακό.

αλλά για να δείτε πώς μπορούν οι εκδρομές να είναι εκπ/κές αλλά και το σχολείο να λειτουργεί υποδειγματικά  επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα που αφορά στην αξιέπαινη πραγματικά προσπάθεια του Γυμνασίου Λεπενούς Αιτ/νίας  που τώρα έχει και ...web tv!! Αυτό αποδεικνύει ότι όταν οι καθηγητές ΘΕΛΟΥΝ οι μαθητές ΜΠΟΡΟΎΝ:
http://www.gymlep.gr/drastiriotites/ekdromes
http://www.gymlep.gr/media/webtv
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2011, 04:22:30 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:22:33 pm »
Πέρα από το πρόγραμμα που συζητάτε εδώ,εγώ βρίσκω δυσβάστακτο και ανεπίτρεπτο για μαθητική δραστηριότητα και το κόστος των εκδρομών.Δεν μπορεί για να συμμετάσχει ο μαθητής στην εκδρομή της τάξης του να πρέπει να πληρώσει ένα  κάρο λεφτά (τα ποσά,αφήστε τα,έχω ακούσει τρελά νούμερα).

Δεν θα ήμουν υπέρ της κατάργησής τους,για  το λόγο ότι ο ρόλος του σχολείου είναι πολλαπλός και είναι μια εμπειρία που μένει ,αλλά σίγουρα  τίθενται πολλά θέματα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:29:18 pm »
το κόστος μπορεί να μειωθεί σημαντικά αν :
- αναζητηθουν χορηγοί - στην επαρχια ειναι πιο εύκολο γιατί συνήθως είναι οι ίδιοι οι γονείς των μαθητων
- τα παιδιά κάνουν "πάρτυ " από την Α λυκέιου οπότε και μαζεύουν κάποια καλά χρήματα. Στο δικό μου πρώην σχολέιο, τα λεφτά τα κατέθεταν σε λογαριασμό με το όνομα του δ/ντή και ενός παιδιού οποτε δεν υπήρχε περίπτωση να πει κάποιος " τα φάγανε τα λεφτά"
- δεν ειναι ανάγκη να κλείσετε ακριβό και κεντρικό ξενοδοχείο. Μικρότερα και πιο απομακρυσμένα ξενοδοχεία ειναι συνήθως πολύ πιο φθηνά
- λεωφορεία δεν είναι ανάγκη να κλείνετε απο τα μεγάλα πρακτορεία. Προτιμήστε ακόμα και πρακτορεία της επαρχίας. είναι φθηνότερα. Για εκδρομές σε νησιά (πχ Κρήτη) μπορειτε να ζητήσετε απο τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο _ οπότε και γλυτώνετε πάρα πολλά λεφτά _ και μετά κλείνετε λεωφορείο απο την Κρήτη για την κρήτη ( αυτό έχει μεγάλο οικονομικό όφελος γιατί ας πούμε τα παιδιά γλυτώνουν τα ακτοπλοϊκά).
επίσης, αν πρέπει να περάσετε πχ τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, προτιμήστε το φέρρυ  που ειναι σαφώς φθηνότερο. Προτιμήστε ώρες δρομολογίων με έκπτωση και κλείστε τα ξενοδοχεία μέσω ιντερνετ. Δεν είναι υποχρεωτικο το πρακτορείο που θα αναλάβει τη μετακίνηση να αναλάβει και τα ξενοδοχεία. Αν τα κλείσετε ξεχωριστά πετυχαίνετε μεγαλύτερη έκπτωση.  :D :D
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:36:44 pm »
το κόστος μπορεί να μειωθεί σημαντικά αν :
- αναζητηθουν χορηγοί - στην επαρχια ειναι πιο εύκολο γιατί συνήθως είναι οι ίδιοι οι γονείς των μαθητων
- τα παιδιά κάνουν "πάρτυ " από την Α λυκέιου οπότε και μαζεύουν κάποια καλά χρήματα. Στο δικό μου πρώην σχολέιο, τα λεφτά τα κατέθεταν σε λογαριασμό με το όνομα του δ/ντή και ενός παιδιού οποτε δεν υπήρχε περίπτωση να πει κάποιος " τα φάγανε τα λεφτά"
- δεν ειναι ανάγκη να κλείσετε ακριβό και κεντρικό ξενοδοχείο. Μικρότερα και πιο απομακρυσμένα ξενοδοχεία ειναι συνήθως πολύ πιο φθηνά
- λεωφορεία δεν είναι ανάγκη να κλείνετε απο τα μεγάλα πρακτορεία. Προτιμήστε ακόμα και πρακτορεία της επαρχίας. είναι φθηνότερα. Για εκδρομές σε νησιά (πχ Κρήτη) μπορειτε να ζητήσετε απο τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο _ οπότε και γλυτώνετε πάρα πολλά λεφτά _ και μετά κλείνετε λεωφορείο απο την Κρήτη για την κρήτη ( αυτό έχει μεγάλο οικονομικό όφελος γιατί ας πούμε τα παιδιά γλυτώνουν τα ακτοπλοϊκά).
επίσης, αν πρέπει να περάσετε πχ τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, προτιμήστε το φέρρυ  που ειναι σαφώς φθηνότερο. Προτιμήστε ώρες δρομολογίων με έκπτωση και κλείστε τα ξενοδοχεία μέσω ιντερνετ. Δεν είναι υποχρεωτικο το πρακτορείο που θα αναλάβει τη μετακίνηση να αναλάβει και τα ξενοδοχεία. Αν τα κλείσετε ξεχωριστά πετυχαίνετε μεγαλύτερη έκπτωση.  :D :D

μιλάω για τα επιπλέον χρήματα,όλα αυτά που γράφεις γίνονται

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:41:48 pm »
τι εννοείς επιπλέον χρήματα;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:44:30 pm »
το κόστος ανά μαθητή βγαίνει τόσο..
τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί καλύπτουν Χ μέρος..
το υπόλοιπο από την τσέπη του

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:47:39 pm »
Κακομαθημένα!
Ρεζίλι μας έκαναν ως χώρα!
Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς τους!
Να τους χαίρονται και εις ανώτερα!!!!
Άντε και με μια μολότωφ στο Σύνταγμα!

Οταν  λέω "ρεζίλι" εννοώ στα μάτια των απλών Ισπανών πολιτών. Καμία σχέση με πολιτική.
Μάλιστα θυμάμαι, πριν διοριστώ, δούλευα στο ξενοδοχείο ενός θείου μου σε νησιωτική περιοχή, όπου μία φορά φιλοξενήσαμε ένα γκρουπ μαθητών ή φοιτητών (δεν θυμάμαι) απο Φιλανδία!
 Η συμπεριφορά τους και η ευγένειά τους ήταν υποδειγματική. Ούτε ακουγόταν πότε έρχονταν και πότε έφευγαν από τα δωμάτια. Αθόρυβοι σαν γάτες!
Όταν έφυγαν τα  άφησαν όλα τακτοποιημένα!
Αυτό φανερώνει σωστή διαπαιδαγώγηση από τους γονείς τους αλλά και από το σχολείο τους.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:52:09 pm »

Εντάξει, δε γίνεται να πάνε και τσάμπα!! Έχω την αίσθηση όμως πως γενικά ξοδεύουν τεράστια ποσά οι μαθητές!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 11, 2011, 04:57:55 pm »

Εντάξει, δε γίνεται να πάνε και τσάμπα!! Έχω την αίσθηση όμως πως γενικά ξοδεύουν τεράστια ποσά οι μαθητές!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 11, 2011, 05:09:28 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)