0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Sorrow στις Οκτωβρίου 11, 2011, 04:31:56 pm
DROPBOXΑπίστευτο!! Λειτουργεί ως εξής:Έχεις έναν φάκελο τοπικά στον υπολογιστή σου (πχ μέσα στο my Documents), και βάζεις εκεί ότι αρχεία θέλεις.Τον ίδιο φάκελο τον κάνεις shared με όσους χρήστες θέλεις (τον προσκαλείς να μοιραστεί τον φάκελό σου με Mail)Από εδώ και πέρα όλοι που έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή σου, βλέπουν το περιεχόμενο του φακέλου!Οποιοσδήποτε βάλει υλικό εκεί, το βλέπουν αυτοματα όλοι!έτσι δεν χρειάζεται ούτε mails να στέλνεις, ούτε attachments αλλά το κυριότερο δεν χρειάζεται να κάνεις upload αρχεία ή να μπαίνεις σε κάποια ιστοσελίδα. Η διαχείριση γίνεται όπως όταν αντιγράφεις αρχεία σε έναν οποιοδήποτε φάκελο τοπικά. Το Dropbox αναλαμβάνει αυτόματα (χωρίς εσύ να το παίρνεις χαμπάρι) τα αρχεία που τοποθετείς στον φάκελο σου με απλό copy/paste να τα στέλνει μέσω ιντερνετ στους αντίστοιχους φακέλους των υπόλοιπων χρηστών!!!καλό;περισσότερα στο www.dropbox.com
ναι είναι ασφαλές. και εγώ τώρα το έμαθα, και μάλιστα μου το σύστησε εκπαιδευτικός που κάνει διδακτορικό σε ηλεκτρονική μάθηση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση! είναι δοκιμασμένο, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο (όχι μόνο σε σχολεία).Μπορεί πχ ο καθηγητής να μοιραστεί έναν φάκελο με τους μαθητές του και να τους βάζει υλικό εκεί!!αντί δηλαδή να κάτσεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να ανεβάζεις αρχεία και εργασίες, τους λες όπως ανοίγετε τον υπολογιστή σας, ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και θα βρείτε εκεί μέσα υλικό, ασκήσεις κλπ!!Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος άνοιξε τονυπολογιστή σου και σου έβαλε αρχεία εκεί μέσα!! ενώ όλα γίνονται στο παρασκήνιο!
ευχαριστώ killbil...σαν να είσαι δικτυωμένος με κάποιους που συνεργάζεσαι αν και τα ομαδικά e-mail το ίδιο κάνουν.
Παιδιά θέλω μια μικρή βοήθεια από όποιον έχει tablet.1. η διαχείριση των αρχείων είναι όπως στα windows? φάκελοι, υποφάκελοι και βλέπεις λίστα με τα αρχεία σου και κάνεις διπλό click και ανοίγουν;2. διαβάζει pdf?3. διαβάζει έγγραφα που έχω δημιουργήσει στο office στον υπολογιστή μου με το Microsoft office? (word, excel) ή πρέπει να στήσω ειδικό πρόγραμμα?4. Αν στρέψω την οθόνη, στρέφεται αυτόματα και το έγγραφο που βλέπω εκείνη την ώρα στο tablet? αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι το εξής: αν έχω ένα pdf έγγραφο μίας σελίδας που στο laptop σε μέγεθος 100% πρέπει να κάνω scroll down για να δω το υπόλοιπο, θα μπορώ να το βλέπω ολόκληρο στο tablet αν το περιστρέψω 90 μοίρες;ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη όποια βοήθεια.