*

Αποστολέας Θέμα: Χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση  (Αναγνώστηκε 22960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 10:34:11 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:38:09 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 11:40:41 pm »
σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος 7777777

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 12:57:02 pm »
Σελίδα για τα Μαθηματικά του Γυμνασίου   
( εφαρμογές που υπάρχουν στο ίντερνετ και παιχνίδια σκέψης)
http://sites.google.com/site/mathfungames/home

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 03:36:08 pm »
DROPBOX

Απίστευτο!!
Λειτουργεί ως εξής:
Έχεις έναν φάκελο τοπικά στον υπολογιστή σου (πχ μέσα στο my Documents), και βάζεις εκεί ότι αρχεία θέλεις.
Τον ίδιο φάκελο τον κάνεις shared με όσους χρήστες θέλεις (τον προσκαλείς να μοιραστεί τον φάκελό σου με Mail)
Από εδώ και πέρα όλοι που έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή σου, βλέπουν το περιεχόμενο του φακέλου!
Οποιοσδήποτε βάλει υλικό εκεί, το βλέπουν αυτοματα όλοι!

έτσι δεν χρειάζεται ούτε mails να στέλνεις, ούτε attachments αλλά το κυριότερο δεν χρειάζεται να κάνεις upload αρχεία ή να μπαίνεις σε κάποια ιστοσελίδα.
Η διαχείριση γίνεται όπως όταν αντιγράφεις αρχεία σε έναν οποιοδήποτε φάκελο τοπικά. Το Dropbox αναλαμβάνει αυτόματα (χωρίς εσύ να το παίρνεις χαμπάρι) τα αρχεία που τοποθετείς στον φάκελο σου με απλό copy/paste να τα στέλνει μέσω ιντερνετ στους αντίστοιχους φακέλους των υπόλοιπων χρηστών!!!

καλό;

περισσότερα στο www.dropbox.com

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:38:09 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 02:55:34 pm »
DROPBOX

Απίστευτο!!
Λειτουργεί ως εξής:
Έχεις έναν φάκελο τοπικά στον υπολογιστή σου (πχ μέσα στο my Documents), και βάζεις εκεί ότι αρχεία θέλεις.
Τον ίδιο φάκελο τον κάνεις shared με όσους χρήστες θέλεις (τον προσκαλείς να μοιραστεί τον φάκελό σου με Mail)
Από εδώ και πέρα όλοι που έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή σου, βλέπουν το περιεχόμενο του φακέλου!
Οποιοσδήποτε βάλει υλικό εκεί, το βλέπουν αυτοματα όλοι!

έτσι δεν χρειάζεται ούτε mails να στέλνεις, ούτε attachments αλλά το κυριότερο δεν χρειάζεται να κάνεις upload αρχεία ή να μπαίνεις σε κάποια ιστοσελίδα.
Η διαχείριση γίνεται όπως όταν αντιγράφεις αρχεία σε έναν οποιοδήποτε φάκελο τοπικά. Το Dropbox αναλαμβάνει αυτόματα (χωρίς εσύ να το παίρνεις χαμπάρι) τα αρχεία που τοποθετείς στον φάκελο σου με απλό copy/paste να τα στέλνει μέσω ιντερνετ στους αντίστοιχους φακέλους των υπόλοιπων χρηστών!!!

καλό;

περισσότερα στο www.dropbox.com

επαναστατικό θα έλεγα. Μπορείς να στέλνεις για παράδειγμα σε μαθητές ή καθηγητές υλικό χωρίς διαδικασίες.
Είναι ασφαλές όμως; Μήπως να περιμένουμε και άλλες κριτικές;

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 06:09:14 pm »
ναι είναι ασφαλές. και εγώ τώρα το έμαθα, και μάλιστα μου το σύστησε εκπαιδευτικός που κάνει διδακτορικό σε ηλεκτρονική μάθηση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση! είναι δοκιμασμένο, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο (όχι μόνο σε σχολεία).
Μπορεί πχ ο καθηγητής να μοιραστεί έναν φάκελο με τους μαθητές του και να τους βάζει υλικό εκεί!!
αντί δηλαδή να κάτσεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να ανεβάζεις αρχεία και εργασίες, τους λες όπως ανοίγετε τον υπολογιστή σας, ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και θα βρείτε εκεί μέσα υλικό, ασκήσεις κλπ!!
Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος άνοιξε τονυπολογιστή σου και σου έβαλε αρχεία εκεί μέσα!! ενώ όλα γίνονται στο παρασκήνιο!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 07:37:05 pm »
ναι είναι ασφαλές. και εγώ τώρα το έμαθα, και μάλιστα μου το σύστησε εκπαιδευτικός που κάνει διδακτορικό σε ηλεκτρονική μάθηση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση! είναι δοκιμασμένο, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο (όχι μόνο σε σχολεία).
Μπορεί πχ ο καθηγητής να μοιραστεί έναν φάκελο με τους μαθητές του και να τους βάζει υλικό εκεί!!
αντί δηλαδή να κάτσεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να ανεβάζεις αρχεία και εργασίες, τους λες όπως ανοίγετε τον υπολογιστή σας, ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και θα βρείτε εκεί μέσα υλικό, ασκήσεις κλπ!!
Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος άνοιξε τονυπολογιστή σου και σου έβαλε αρχεία εκεί μέσα!! ενώ όλα γίνονται στο παρασκήνιο!

ευχαριστώ killbil...σαν να είσαι δικτυωμένος με κάποιους που συνεργάζεσαι αν και τα ομαδικά e-mail το ίδιο κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 11:41:04 pm »
ευχαριστώ killbil...σαν να είσαι δικτυωμένος με κάποιους που συνεργάζεσαι αν και τα ομαδικά e-mail το ίδιο κάνουν.

ναι αλλά εδώ δεν ανοίγεις κανένα πρόγραμμα mail, πχ δεν συνδέεσαι στο yahooή στο gmail κλπ ούτε ανοίγεις outlook.
Τίποτα!
απλά copy/paste σε έναν φάκελο τοπικά στον υπολογιστή σου και αυτόματα το περιεχόμενο στέλνεται στους αντίστοιχους φακέλους σε όλους όσους έχεις επιτρέψει να τον βλέπουν. Πολύ μεγαλύτερη ευκολία!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 03:21:08 pm »
ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Αλήθεια, έχετε υπόψη σας τη χρήση αυτού του νέου και πολλά υποσχόμενου τρόπου διδασκαλίας μέσω εικονικών κόσμων;

Λειτουργεί όπως τα βιντεοπαιχνίδια. Ο κάθε μαθητής είναι στον υπολογιστή του και..... ανακαλύπτει την γνώση περιηγούμενος σε έναν εικονικό κόσμο. Σε περίπτωση έλλειψης της δυνατότητας να γίνει το μάθημα σε εργαστήριο ΗΥ, μπορεί να γίνει απλά προβολή με βιντεοπροβολέα και έναν ΗΥ από τον διδάσκοντα και να ανακαλύπτουν μαζι την γνώση.

Τι μπορείς να διδάξεις; Εμμμμ τα πάντα!!!! πάρτε μια γεύση:

Φυσική
http://www.youtube.com/watch?v=PVhk4LSGINM&feature=results_video&playnext=1&list=PL7E13167EF76BC001

Ελληνική ιστορία
http://www.youtube.com/watch?v=Yj-edCsKXcg

Να επισκεφθούν οι μαθητές ένα μουσείο Φυσικής ιστορίας που ίσως θα ήταν αδύνατον να πάτε (πχ το μουσείο βρίσκεται στην Ιαπωνία!!)
http://www.youtube.com/watch?v=_zWioQSoUW0

Προσεχως: το μουσείο της Ακρόπολης αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή....εεεεε. το εικονικό μουσείο ήθελα να πω!

καλή περιήγηση!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 17, 2013, 03:39:33 pm »
Παιδιά θέλω μια μικρή βοήθεια από όποιον έχει tablet.

1. η διαχείριση των αρχείων είναι όπως στα windows? φάκελοι, υποφάκελοι και βλέπεις λίστα με τα αρχεία σου και κάνεις διπλό click και ανοίγουν;

2. διαβάζει pdf?

3. διαβάζει έγγραφα που έχω δημιουργήσει στο office στον υπολογιστή μου με το Microsoft office? (word, excel) ή πρέπει να στήσω ειδικό πρόγραμμα?

4. Αν στρέψω την οθόνη, στρέφεται αυτόματα και το έγγραφο που βλέπω εκείνη την ώρα στο tablet? αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι το εξής: αν έχω ένα pdf έγγραφο μίας σελίδας που στο laptop σε μέγεθος 100% πρέπει να κάνω scroll down για να δω το υπόλοιπο, θα μπορώ να το βλέπω ολόκληρο στο tablet αν το περιστρέψω 90 μοίρες;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη όποια βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 19, 2013, 12:28:38 pm »

1. η διαχείριση των αρχείων είναι όπως στα windows? φάκελοι, υποφάκελοι και βλέπεις λίστα με τα αρχεία σου και κάνεις διπλό click και ανοίγουν;

2. διαβάζει pdf?

3. διαβάζει έγγραφα που έχω δημιουργήσει στο office στον υπολογιστή μου με το Microsoft office? (word, excel) ή πρέπει να στήσω ειδικό πρόγραμμα?

4. Αν στρέψω την οθόνη, στρέφεται αυτόματα και το έγγραφο που βλέπω εκείνη την ώρα στο tablet? αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι το εξής: αν έχω ένα pdf έγγραφο μίας σελίδας που στο laptop σε μέγεθος 100% πρέπει να κάνω scroll down για να δω το υπόλοιπο, θα μπορώ να το βλέπω ολόκληρο στο tablet αν το περιστρέψω 90 μοίρες;

up!
Και εγώ ενδιαφέρομαι, και ειδικότερα για το κατά πόσο θα εξυπηρετούσε στη μελέτη για μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. Εξυπηρετεί στην αναζήτηση στη βιβλιοθήκη, χρήση πολλαπλών καρτέλων, αλλά κυρίως στην ανάγνωση των pdf άρθρων, επισήμανση σημαντκών σημείων τους, copy-paste σε άλλα έγγραφα κ.τ.λ. που μπορεί να κάνουμε για τις εργασίες;
Τα πιο πολλά είδα ότι έχουν λειτουργικό Android, το οποίο αν κρίνω από το κινητό είναι λίγο δυσλειτουργικό στη διαχείριση αρχείων. Ισχύει αυτό, ή είναι διαφορετικά στα τάμπλετ;
Τέλος είναι εύκολη η δικτώση τους με άλλους υπολογιστές (λειτουργικά linux-windows) και η κοινή χρήση φακέλων-αρχείων;
Ζητάω πολλά, μάλλον ::), αν κάποιος όμως ξέρει θα με υποχρεώσει...

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 25, 2013, 01:24:00 pm »

2. διαβάζει pdf?

Όλα αυτά γίνονται. Δεν έχω τάμπλετ αλλά σμάρτοφον που τα κάνω μάλιστα με android. Αν θέλεις επιλέγεις το λειτουργικό να
είναι windows. Επίσης με διαθέσιμα δωρεάν προγράμματα μπορείς να διαβάζεις όλα τα αρχεία στο διαδίκτυο ή του υπολογιστή σου. Επίσης η στροφή και η προσαρμογή θεωρώ ότι και στα τάμπλετ είναι δεδομένη. Επιπλέον μπορείς να βρεις και ταμπλετ που συνεργάζεται με projector νέας τεχνολογίας. Καλή επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2014, 04:19:24 pm »
Κυκλοφορούν εδώ και χρόνια φορητοί βιντεοπροβολείς σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου:

απλά τώρα οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ.
Οπότε είναι πολύ εύκολο να κάνεις κάτι στην τάξη αν έχεις το tablet σου και αυτόν τον προβολέα. Γλιτώνεις από το κουβάλημα του κανονικού βιντεοπροβολέα και του λαπτοπ που είναι ογκώδη και βαριά.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εχει κανείς στην κατοχή του αυτον τον βιντεοπροβολέα και να μας πει:
1. πως ειναι η ποιότητα της εικόνας
2. Αν συνδέεται με το tablet ή λαπτοπ. Γιατί από ότι έψαξα βλέπω ότι μεταφέρεις στον προβολέα αρχεία εικόνας-video και τα προβάλει. Δηλαδή είναι προβολέας με δικό του σκληρό δίσκο όπου αποθηκεύεις πράγματα και τα προβάλεις. Έτσι φυσικά απαλλάσεσαι και από το λαπτοπ! Έχεις στην τσέπη σου τον προβολεα και δείχνεις στην τάξη κάτι που θες (στον τοίχο της τάξης) όποια στιγμή θες χωρίς συνδέσεις καλώδια κλπ.

Όμως από την άλλη εγώ θέλω να ξέρω αν συνδέεται και με λαπτοπ-ταμπλετ γιατί μπορεί να θέλω να δείξω κάποια λογισμικά που έχω στημένα στο λαπτοπ μου.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2014, 04:27:13 pm »
Χμ πολύ καλή ιδέα! Πόσο κοστίζει;;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)