0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: SKANDALO στις Μαΐου 11, 2011, 01:47:16 pmΕγώ είμαι φιλόλογος, κλασικής ειδίκευσης, έχω κάνει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά, δούλεψα σε φροντιστήρια, πέρασα δις ασεπ, βρέθηκα σε σχολείο ως ωρομίσθια, έζησα την επαγγελματική ανασφάλεια που μου προκάλεσε υπαρξιακή δύσπνοια και τώρα άνεργη,ταπί και όμορφη κάνω το κέφι μου σπουδάζοντας αρχαιολογία, που το γουστάρω τρελά και το κάνω με πολύ μεράκι, κέφι και όρεξη, παραμερίζοντας το φιλολογικό-διδακτικό μου παρελθόν, το οποίο πολύ με κούρασε και με έκανε να αηδιάσω τον κλάδο!Είναι τόσο το πάθος μου με την αρχαιολογία, που το παρατηρούν όλοι καθηγητές και συμφοιτητές και μου εκφράζουν το θαυμασμό τους για την αφοσίωσή μου! Δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτα από αυτό το δεύτερο πτυχίο μου!ΤΟ ΞΕΡΩ!Όμως δεν μπορούσα να μην το κάνω, με έτρωγε μια εσωτερική βαθύτατη παρόρμηση...Η συνειδητοποίηση ότι αυτό που κάνω δεν πρόκειται να έχει κανένα αντίκρισμα επαγγελματικο, η απουσία δηλ ωφελιμισμού σε αυτό που σπουδάζω, με έχει κάνει να το απολαμβάνω, γιατί ξέρω ότι το κάνω γιατί με γεμίζει και το αγαπω και για κανέναν άλλο λόγο!Έτσι είμαι τόσο δοσμένη σε αυτό που χαίρομαι με καθετι που μαθαίνω, γιατί βοηθάει εμένα να γίνω καλύτερος άνθρωπος.Στο πρώτο μου πτυχίο ουκ ολίγες φορές, αγανάκτησα , καταπιέστηκα και σηχτήρισα, περιμένοντας πως και πως να τελειώσω...Τώρα, δε θέλω να τελειώσει αυτό το ταξίδι των όψιμων σπουδών, γιατί πραγματικά είναι ένα απολαυστικό ταξιδι...και μετά από αυτά τα ωραία και αισιόδοξα, να προσθέσω ότι ο βασικός λόγος που μπορώ και κάνω ό,τι κάνω είναι ο άντρας μου που μου έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην.....Αυτό τα λέει όλα!!!!Σημαντικό αυτό το τελευταίο Να σε αγαπάει και να σε στηρίζει κάποιος Πράγματι, οι σπουδές στην αρχαιολογία είναι κάτι ξεχωριστό.Είναι μεγάλο εφόδιο στη ζωή σου.Οι περισσότεροι το κάνουν με κέφι, πόσο μάλλον εσύ που το κάνεις συνειδητά και σε όψιμη ηλικία.Σου προτείνω να το ακολουθήσεις ως επάγγελμα. Οταν θέλεις κάτι πολύ όλες οι πιθανότητες να το αποκτήσεις είναι υπέρ σου!
Εγώ είμαι φιλόλογος, κλασικής ειδίκευσης, έχω κάνει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά, δούλεψα σε φροντιστήρια, πέρασα δις ασεπ, βρέθηκα σε σχολείο ως ωρομίσθια, έζησα την επαγγελματική ανασφάλεια που μου προκάλεσε υπαρξιακή δύσπνοια και τώρα άνεργη,ταπί και όμορφη κάνω το κέφι μου σπουδάζοντας αρχαιολογία, που το γουστάρω τρελά και το κάνω με πολύ μεράκι, κέφι και όρεξη, παραμερίζοντας το φιλολογικό-διδακτικό μου παρελθόν, το οποίο πολύ με κούρασε και με έκανε να αηδιάσω τον κλάδο!Είναι τόσο το πάθος μου με την αρχαιολογία, που το παρατηρούν όλοι καθηγητές και συμφοιτητές και μου εκφράζουν το θαυμασμό τους για την αφοσίωσή μου! Δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτα από αυτό το δεύτερο πτυχίο μου!ΤΟ ΞΕΡΩ!Όμως δεν μπορούσα να μην το κάνω, με έτρωγε μια εσωτερική βαθύτατη παρόρμηση...Η συνειδητοποίηση ότι αυτό που κάνω δεν πρόκειται να έχει κανένα αντίκρισμα επαγγελματικο, η απουσία δηλ ωφελιμισμού σε αυτό που σπουδάζω, με έχει κάνει να το απολαμβάνω, γιατί ξέρω ότι το κάνω γιατί με γεμίζει και το αγαπω και για κανέναν άλλο λόγο!Έτσι είμαι τόσο δοσμένη σε αυτό που χαίρομαι με καθετι που μαθαίνω, γιατί βοηθάει εμένα να γίνω καλύτερος άνθρωπος.Στο πρώτο μου πτυχίο ουκ ολίγες φορές, αγανάκτησα , καταπιέστηκα και σηχτήρισα, περιμένοντας πως και πως να τελειώσω...Τώρα, δε θέλω να τελειώσει αυτό το ταξίδι των όψιμων σπουδών, γιατί πραγματικά είναι ένα απολαυστικό ταξιδι...και μετά από αυτά τα ωραία και αισιόδοξα, να προσθέσω ότι ο βασικός λόγος που μπορώ και κάνω ό,τι κάνω είναι ο άντρας μου που μου έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην.....Αυτό τα λέει όλα!!!!
Panos2 ουδέν σχόλιον
panos2, και σε μένα το σχόλιο της κοπέλας για τον άντρα της μού φάνηκε κάπως... Δηλαδή οι γυναίκες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και αναγκάζονται να δουλεύουν για να ζήσουν την οικογένειά τους είναι ανόητες ή κάτι άλλο; Θα προτιμούσα να δουλεύω για να βγάζω τα προσωπικά μου έξοδα παρά να "φορτώνομαι" στον σύζυγο. Αυτά.
Εχεις ιδέα πόσες ώρες πρέπει να αφιερώσεις για να μελετήσεις βιβλιογραφία στην αρχαιολογία? Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά 4 ξένες γλώσσες. Και φυσικά πρέπει να έχεις κάποιον να σε καταλαβαίνει για να είσαι απερίσπαστος και αφοσιωμένος στην μελέτη.
τελικά αρχαιολογία θα ακολουθήσωΘα εμπεδώσω καλύτερα το παραπάνω που είπα: σπουδές για δουλειά. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο
Παράθεση από: erietta στις Μαΐου 14, 2011, 09:42:47 pmpanos2, και σε μένα το σχόλιο της κοπέλας για τον άντρα της μού φάνηκε κάπως... Δηλαδή οι γυναίκες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και αναγκάζονται να δουλεύουν για να ζήσουν την οικογένειά τους είναι ανόητες ή κάτι άλλο; Θα προτιμούσα να δουλεύω για να βγάζω τα προσωπικά μου έξοδα παρά να "φορτώνομαι" στον σύζυγο. Αυτά.Εχεις ιδέα πόσες ώρες πρέπει να αφιερώσεις για να μελετήσεις βιβλιογραφία στην αρχαιολογία? Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά 4 ξένες γλώσσες. Και φυσικά πρέπει να έχεις κάποιον να σε καταλαβαίνει για να είσαι απερίσπαστος και αφοσιωμένος στην μελέτη.αναφέρεσαι πάντα για σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο ή για κανένα διδακτορικό ;;;χαχαχα τί 4 γλώσσες ;;;απλή παρακολούθηση,σπουδαστήρια για βιβλιογραφία και σκονάκι σπιράλ στην Ελλάδα ζούμε και σε ελληνικά πανεπιστήμια σπουδάσαμε-δυστυχώς
Σε βαθος 20ετιας, δεν χρειαζομαστε ουτε εναν γιατρο, ουτε εναν δικηγορο, ουτε εναν αρχαιολογο, ουτε εναν δημοσιογραφο. Χρειαζομαστε ομως γιατρους και δικηγορους που δεν τα παιρνουν,δημοσιογραφους που εξασκουν δημοσιογραφια, αρχαιολογους που κανουν αρχαιολογια.