0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το Κίνημα των ΚτισμένωνΑπό τον Πιτσιρίκο http://pitsirikos.net/2011/05/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE Στην Ισπανία υπάρχει το Κίνημα των Αγανακτισμένων. Στην Ελλάδα, για την ώρα, υπάρχει το Κίνημα των Κτισμένων. Κτισμένοι μέσα σε τείχη αποβλάκωσης, βαρεμάρας, ιδιωτείας και έπαρσης χωρίς λόγο .Το Κίνημα των Κτισμένων προσπαθεί τώρα να βγει στο δρόμο. Θα τα καταφέρει; Δύσκολα τα πράγματα για τους Κίνημα των Κτισμένων, αφού –εκτός των άλλων- πάρα πολλοί είναι ακόμα κτισμένοι και μέσα στα κόμματα.........................................Απόψε στο Θησείο, στη συνέλευση Ισπανών και Ελλήνων, ένας περαστικός κύριος πήρε κάποια στιγμή τη μικρή ντουντούκα, μίλησε και είπε πως πρώτη φορά στη ζωή του παίρνει μέρος σε μια συνέλευση και λέει τις απόψεις του. Αυτός ο κύριος ήταν 60 ετών. Ποτέ δεν είναι αργά.(Για τους φίλους που μου γράφουν πως «ωραία τα λες, ρε πιτσιρίκο, αλλά είσαι αφελής και αθώος, και τίποτα δεν θα αλλάξει», να τους διαβεβαιώσω πως δεν είμαι ούτε αφελής, ούτε αθώος. Γράφω τις απόψεις μου –όσο αντέχω- και θα το παλέψω όσο μπορώ. Αν ηττηθούμε, θα παραδεχτώ την ήττα, θα σκύψω το κεφάλι και θα πάρω κι εγώ τον δρόμο της απόλυτης ιδιωτείας – τον βάδισαν και άνθρωποι πολύ καλύτεροι από εμένα. Υπάρχει και η ήττα στη ζωή. Αλλά όχι χωρίς να το παλέψεις. Μια φορά ζούμε και κάθε πουλάκι έχει έρθει στη ζωή για να πει το τραγούδι του – το δικό του τραγούδι. Ας το πει έστω μια φορά κι ας το φάει μετά ο γάτος – ας το πει πρώτα, όμως.).....
παλι φοβαμαι μηπως ο kozzi1 βγει αληθινος! Ευτυχως, οργανωνεται οχι απο εκπ/κους αποκλειστικα!
...να και η ( διεθνης ) ΓΡΑΜΜΗ που οριζει τους μπραβους των κινηματων:Παρασκευή 20 Μάη 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελ. /32 ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣΟχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάληΜε αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει: «Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη χειροτέρευση της καθημερινής ζωής της εργατικής τάξης, άλλων στρωμάτων και της νεολαίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανεπάρκειες του επαναστατικού υποκειμενικού στοιχείου, βρίσκουν διέξοδο από τη δυσαρέσκειά τους μέσω ρεφορμιστικών και μικροαστικών εκφράσεων, ενώ γίνονται ευάλωτοι στη χειραγώγησή τους από το σύστημα ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης (...) Μια τέτοια ρεφορμιστική προσέγγιση δεν αμφισβητεί καθόλου το καπιταλιστικό σύστημα, απλά επιχειρεί να το μεταρρυθμίσει ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Σε τέτοιες ρεφορμιστικές θέσεις, που περιγράφονται από την Ενωμένη Αριστερά και το ΚΚ της Ισπανίας στη λογική της πορείας προς έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά θέσεις που ανοιχτά αποτελούν επίθεση στις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος, το Κόμμα και τα Σωματεία (...) Εκμεταλλευόμενο το αρνητικό προσωπείο των αστικών κομμάτων και των βασικών συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, (το κίνημα αυτό) εμφανίζεται ως "απολιτικό" και ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και υποτίθεται οργανώνεται μέσω της "κοινωνικής δικτύωσης", που σ' αυτή την περίπτωση αποτελεί παραπλανητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης».«Το καθήκον των κομμουνιστών σ' αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τέτοιων συγκεχυμένων εργαλείων ή η τυφλή συμμετοχή αλλά να διπλασιάσουν την ιδεολογική τους επίθεση και την πρακτική τους δουλειά με στόχο την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος όσον αφορά την οργάνωση της εργατικής τάξης που γνωρίζει τον επαναστατικό της ρόλο. Αν δεν εργαστούμε έτσι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του 9ου Συνεδρίου μας, θα χάσουμε τον προσανατολισμό των συγκεκριμένων συνθηκών κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται η ταξική πάλη στη χώρα μας». Επιπλέον, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνει: «Ενα άλλο στοιχείο που ενισχύει τη δυσπιστία μας σ' αυτή τη διαδικασία είναι η εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης (...) Ενώ άλλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εναντιώνονται στο σύστημα δεν έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση».
δεν ξερω αλλα εχω αποριες ρε γμτ.....πχ "διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα" - " ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης" - "ώστε να λειτουργήσει καλύτερα" - " εμφανίζεται ως "απολιτικό" ... τι ειναι ολα αυτα μωρε??
Παράθεση από: MARKOS στις Μαΐου 25, 2011, 02:01:19 pmπαλι φοβαμαι μηπως ο kozzi1 βγει αληθινος! Ευτυχως, οργανωνεται οχι απο εκπ/κους αποκλειστικα!...οταν λες "παλι" ?? ....
Παράθεση από: kozzi1 στις Μαΐου 25, 2011, 02:17:54 pm δεν ξερω αλλα εχω αποριες ρε γμτ.....πχ "διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα" - " ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης" - "ώστε να λειτουργήσει καλύτερα" - " εμφανίζεται ως "απολιτικό" ... τι ειναι ολα αυτα μωρε??"κουβεντούλες" απο κόμματα που συνειδητά έχουν επιλέξει το ποσοστό που λαμβάνουν και δεν τους ενδιαφέρει η άνοδος στην εξουσία και η διαχείριση....