0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είδες kozzi που και οι μεγαλοδημοσιογράφοι γαρνίρουν τον πολιτικό τους λόγο με ποδοσφαιρικά πατατάκια ... Να τα βλέπουν οι διαχειριστές του pde ..., που διαρκώς μας μαλώνουν για το αυτό γαρνίρισμα ...!
και στο Ηρακλειο που κατεβηκα κ γω ειχε αρκετο κοσμο στην πλατεια ελεθεριας...βεβαια θα μπορουσε να εχει περισσοτερο, αλλα ιδια ωρα ηταν κ η πορεια του ΟΦΗ που ειχε κ αυτη 2000 ατομα κ ισως παραπανω..περασαν απ την πλατεια κ πηγαν λιμανι,οπου το εχουν κλεισει προσωρινα...αν ενωνοντουσαν (γιατι πολλοι οπαδοι του ΟΦΗ ηρθαν μετα στην πλατεια) θα ηταν πολλοι περισσοτεροι..πολλες οι πορειες στο ηρακλειο σημερα!!!
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια-δυο παρατηρήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση. Καταρχήν, πρέπει να υπάρξει πολιτικό περιεχόμενο, πλαίσιο διεκδικήσεων, ιδεολογική πλατφόρμα, πείτε το όπως θέλετε. Το να λες "μαζευόμαστε και ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του", δεν είναι πολιτική κίνηση-πολιτική με την έννοια του κινήματος που διεκδικεί. Τέτοια χαλαρά κινήματα δυστυχώς πότε δεν προβλημάτισαν την εκάστοτε εξουσία, ίσα-ίσα αν δεν παίρνουν πολιτικές αποφάσεις μπορούν να ξεφουσκώσουν εύκολα μετά την "μόδα" του πρώτου διαστήματος ή και να χειραγωγηθούν από έξω. Επίσης, είδαμε ανθρώπους που κατέβηκαν για πρώτη φορά σε κινητοποίηση ή μετά από πολλά χρόνια. Μπράβο! Όμως πρέπει να δούμε και την αντίδραση αυτών των ανθρώπων αλλού: απεργίες, σωματεία, εκλογές κτλ. Αλλιώς, μάλλον θα μιλάμε για μια "τάση" της εποχής που θα τελειώσει αφήνοντας ακόμη περισσότερη απογοήτευση.Υ.Γ. Με προβληματίζει η προβολή του συγκεκριμένου κινήματος από ΜΜΕ που μέχρι χθες έβγαζαν αφρούς όποτε υπήρχε οποιαδήποτε λαϊκή κινητοποίηση. Μέχρι και ο πιο σκληρός υποστηρικτής του μνημονίου στο χώρο των εφημερίδων (Καθημερινή) είχε την κινητοποίηση ως πρώτο θέμα.
εννοειται πως, αν δεν παρει συγκεκριμενη κατευθυνση -χωρις διαθεσεις καπελωματος-, ειναι ευκολο να απογοητευσει αυτους που ξαναβγηκαν στο δρομο, βλεποντας ισως μια ευκαιρια στο βαθος του δρομου αυτου να αφησουν το στιγμα τους στην εποχη κι οχι να πορευονται στιγματισμενοι απο τις επομενες γενιες. Ειναι ισως αυτοι που δε θεωρουν αντιδραση τις εκλογες, τα σημερινα σωματεια, τις προγραμματισμενες-συμφωνημενες απο πολυ πριν απεργιες... ...το υστερογραφο ομως μου θυμιζει το κλεισιμο της επισημης θεσης του ΚΚΙσπανιας και μπορει να "υψωσει" τειχη εκει που ισως να μη χρειαζεται...
Παράθεση από: kozzi1 στις Μαΐου 26, 2011, 10:37:17 amεννοειται πως, αν δεν παρει συγκεκριμενη κατευθυνση -χωρις διαθεσεις καπελωματος-, ειναι ευκολο να απογοητευσει αυτους που ξαναβγηκαν στο δρομο, βλεποντας ισως μια ευκαιρια στο βαθος του δρομου αυτου να αφησουν το στιγμα τους στην εποχη κι οχι να πορευονται στιγματισμενοι απο τις επομενες γενιες. Ειναι ισως αυτοι που δε θεωρουν αντιδραση τις εκλογες, τα σημερινα σωματεια, τις προγραμματισμενες-συμφωνημενες απο πολυ πριν απεργιες... ...το υστερογραφο ομως μου θυμιζει το κλεισιμο της επισημης θεσης του ΚΚΙσπανιας και μπορει να "υψωσει" τειχη εκει που ισως να μη χρειαζεται...Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι απίθανο να είμαι μέλος του ΚΚ Ισπανίας. Τείχη δεν υψώνονται ποτέ αν θες πραγματικά να συμμετέχεις σε κάτι. Αυτή η τοποθέτηση είναι αντίστοιχη με τη δικαιολογία που ακούω όταν κάποιος δε θέλει να απεργήσει: "Είναι ξεπουλημένη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ κτλ, κτλ, γι' αυτό και εγώ δεν απεργώ". Θύμωσε δηλαδή ο αγάς κι έκοψε τα α..... του. Εν ολίγοις, θέλω να πω, ότι αν κάτι θες συνειδητά να το πράξεις, θα το πράξεις. Δε θα το αποκηρύσσεις επικαλούμενος άλλος παράγοντες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣτις 31 Μαΐου, στις 7 το βράδυ, οργανώνεται στα Προπύλαια, από την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανοιχτή συγκέντρωση όπου ο πνευματικός κόσμος του τόπου για πρώτη φορά αναλαμβάνει συγκροτημένα την πρωτοβουλία για την αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας.Θα μιλήσουν:ο Πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνηςο Μίκης Θεοδωράκηςοι καθηγητές: Γιώργος Κασιμάτης Γιώργος Κατρούγκαλος Νότης Μαριάς Κώστας Μπέης και Κώστας ΧρυσόγονοςΘα συμμετάσχει φοιτητικό Jam Session.Από το Γραφείο του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών