*

Αποστολέας Θέμα: Δουλεια σε δημοτικο παιδικο σταθμο  (Αναγνώστηκε 24435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
Απ: δουλεια σε δημοτικο παιδικο σταθμο
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 10:56:25 pm »
δεν ξέρω τι αναλογία υπάρχει, αλλά ξέρω κι έχω ζήσει τραγικές καταστάσεις!!!! 1 νηπιαγωγός- 38 παιδιά σε 80 τετραγωνικα! για 4 μήνες!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:57 »

Αποσυνδεδεμένος irini123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 10:59:18 pm »
επειδή κάτι τέτοιο βλέπω να έρχεται ψάχνω να βρω τι ισχύει αλλά και εδώ θολό το τοπίο, τίποτα ξεκάθαρο.

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 11:08:02 pm »
καλό κουράγιο σου εύχομαι, αλλά μην περιμένεις και πολλά!

Αποσυνδεδεμένος minikids

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 12:17:16 pm »
Καλημέρα! Γνωρίζει κάποια-ος βάση νόμου οι νηπιαγωγοί απο τι ηλικίες μπορούν να αναλάβουν τάξη; Συγκεκριμένα δουλεύω σε δημοτικό παιδικό σταθμό και μου έχουν δώσει την τάξη των 2,5 εώς 3 χρονών ενώ τις μεγαλύτερες ηλικίες τις ανέλαβε βρεφονηπιοκόμος. Είμαι με σύμβαση έργου ενώ οι υπόλοιπες συναδέλφισσες είναι μόνιμες, οπότε μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο μου έδωσαν την συγκεκριμένη τάξη, για την οποία μου είπαν θα είμαστε 2 υπεύθυνες στην τάξη 22 παιδιών, αλλά είμαι και θα παραμείνω μόνη γιατί δεν θα εγκρίνουν άλλες προσλήψεις. Παρακαλώ άν γνωρίζει κανείς ακριβώς τι προβλέπεται από τον νόμο ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:57 »

Αποσυνδεδεμένος nefel

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 03:19:04 pm »
υπομονή από εμένα!! όσο για την ηλικία μπορείς άνετα να δουλέψεις με αυτήν την ηλικία ως νηπιαγωγός που είσαι. Οι νηπιαγωγοί μπορούν να εργαστούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με το νόμο. Μπορείς να κάνεις πράγματα στα παιδιά απλά πολλές φορές πρέπει να προσαρμόσεις τα όσα ήδη γνωρίζεις για τα πιο μικρά παιδιά.. Στα νηπιαγωγεία είναι 1 προς 25, τώρα στους παιδικούς δεν είναι σαφώς προσδιορισμένη η αναλογία νηπιαγωγού και παιδιών ,οπότε ο καθένας κάνει ό, τι νομίζει.. Πάντως θεωρώ ότι τα πιο μικρά παιδιά είναι πιο δύσκολα, γιατί εμείς ως νηπιαγωγοί έχουμε μάθει να δουλεύουμε με πιο μεγάλη ηλικία, οπότε δεν καταλαβαίνω και το λόγο που σε έβαλαν εσένα στα μικρά και όχι τις μόνιμες.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 07:11:31 pm »
Προφανώς οι μόνιμες που επιλέγουν πρώτες επέλεξαν τα πιο εύκολα τμήματα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Dontforgettosmile

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:28:19 pm »
Δυστυχώς η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν είναι πάντα η καλύτερη.Εξαρτάται από τους ανθρώπους που θα πέσεις.Προσωπικά έχω δουλέψει κ' με πολύ καλές συνθήκες αλλά έχω ζήσει κ' άσχημες καταστάσεις, όπου αναλαμβάνεις να κάνεις ό,τι δε θέλουν να κάνουν οι μόνιμες κ' να λειτουργείς ως βοηθός παιδαγωγός ενώ έχεις ακριβώς το ίδιο πτυχίο για να μη πω κ' ανώτερο.Το θέμα της ηλικίας επειδή έχω δουλέψει αρκετά με μικρές ηλικίες (2-3, 3-4) είναι κάτι που μπορείς να χειριστείς προσαρμόζοντας τις δραστηριότητες κ' εντάσσοντας περισσότερες κινητικές.Το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να μάθεις στα παιδιά σωστές συμπεριφορές κι ας κάνεις κ' 2 εργασίες λιγότερες.Όταν δεις την εξέλιξη τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!

Αποσυνδεδεμένος minikids

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:51:10 pm »
Όντως οι μόνιμες ανέλαβαν τα εύκολα τμήματα! Στις ηλικίες αυτές (2,5-3) δεν είναι το πρόβλημα οι δραστηριότητες που θα τους κάνεις (τις προσαρμόζεις σύμφωνα με τις ικανότητές τους και τα ενδιαφέροντά τους) αλλά ακριβώς το ίδιο δευτερόλεπτο μπορεί να χρειάζονται 5 παιδιά την βοήθειά σου (τουαλέτα, μύξες, χτυπιούνται, σκαρφαλώνουν στα τραπέζια, δαγκώνονται, τρέχουν.............). Σίγουρα εμείς είμαστε αυτοί που θα τους μάθουμε τους κανόνες, αλλά σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι πολύ ζωηρά.  Και όταν μέσα σε όλον αυτό το χαμό και την αδικία σου αναγγέλλουν οτι δεν έχουν λεφτά να σε πληρώσουν ενώ για τις μόνιμες έχουν, αναρωτιέσαι αν πράγματι αξίζει τον κόπο!!! Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ngl2005

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:56:53 pm »
Καλησπέρα κι από μένα!Έχω δουλέψει σε παιδικό 2 διαφορετικών δήμων παλαιότερα.Στον ένα,από τις 4 εκπαιδευτικούς οι 3 ήμασταν ΠΕ,ενώ στον άλλο ήμουνα η μοναδική όπου και αντιμετώπισα αρχικά μια "ανταγωνιστικότητα", επειδή εγώ ήμουν νηπιαγωγός και "έκλεβα" τη δουλειά από κάποια βρεφονηπιοκόμο!!δεν είχε σημασία το ότι η θέση ήταν για ΠΕ νηπιαγωγό!Από ότι μου είπαν τα κορίτσια στη συνέχεια, η διευθύντρια είχε "διαφορετική" στάση με όλες τις νηπιαγωγούς που έχουν δουλέψει εκεί γιατί πιστεύει οτι εμείς πρέπει να δουλεύουμε στα νηπιαγωγεία και μόνο!Όσο για τον μπάρμπα που είπατε πιο πριν,παίζονταν απίστευτα σενάρια!Ειδικά όταν ήταν περίοδος εκλογών!Εμένα με πήραν στη θέση κοπέλας η οποία δεν είχε δεχτεί τη θέση γιατί ήθελε να διαβάσει για τον ΑΣΕΠ!Και επειδή ο δήμαρχος ήταν γνωστός του πατέρα της κρατούσε τη θέση για αυτήν μέχρι να δώσει εξετάσεις και να δει αν πέρασε!Ευτυχώς με κάλεσαν αναπληρώτρια πριν αποφασίσει η κοπέλα τι θα κάνει!Πάντως πραγματικά χαίρομαι που άλλαξαν πλέον τα πράγματα γιατί είναι μεγάλη αδικία αυτό που γινόταν!
Τώρα όσο αφορά τις συνθήκες είναι καθαρά θέμα τις διευθύντριας-ντη,των συναδέλφων κτλ!
Και τέλος η προυπηρεσία δεν μετράει για τον ασεπ, αλλά μετράει μισθολογικά...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 05:02:09 pm »
Μόλις περιέγραψες τη καθημερινότητά μου alkmini_kids.. ;D Το καλό είναι οτι συνήθως δεν είσαι μόνη σου στο τμήμα, αρκεί να έχεις καλή συνεργασία με τη συνάδελφο.Ακόμη χειρότερο είναι να έχεις τμήμα με ανάμεικτες ηλικίες που θεωρώ απαράδεκτο κ' το ζω κιόλας τη φετινή χρονιά.Με καλή διάθεση βέβαια κ' υπομονή όλα γίνονται,αλλά όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους.Οι πληρωμές είναι ένα άλλο θέμα, έχω περάσει ακόμη κ' 10 μήνες απλήρωτη...ούτε να το θυμάμαι δε θέλω..

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 05:13:26 pm »
ngl2005 προσωπικά δεν έχω βιώσει τέτοιου είδους ανταγωνιστικότητα, έχοντας εργαστεί κι εγώ σε 2 δήμους.Απλά ίσως θα ήθελα μια παραπάνω κατανόηση από τις μόνιμες για τις συνθήκες εργασίας των συμβάσεων.Το μόνο που παίρνεις ως απάντηση, είναι οτι κι εμείς πριν μονιμοποιηθούμε είχαμε κ' 5 κ' 10 μήνες να πληρωθούμε.Εκείνες τότε όμως είχαν σε κάτι να ελπίζουν.Εμείς μόλις λήξει η σύμβασή μας τα κουβαδάκια μας κ' σε άλλη παραλία...Όταν λες μισθολογικά εννοείς οτι μετράει κ' στο μισθό σου ως αναπληρώτρια?Εάν η σύμβαση σου αναφέρει οτι εργάζεσαι ως νηπιαγωγός μιλάω πάντα.

Αποσυνδεδεμένος ngl2005

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 05:30:16 pm »
Δεν εννοώ ανταγωνιστικότητα με την ακριβή σημασία της λέξης,απλά στην αρχή το κλίμα απέναντί μου δεν ήταν το ίδιο με τις υπόλοιπες!με ενημέρωσε όμως μια κοπέλα γιατί γίνεται αυτό και απλά δεν έδινα καμία σημασία σε αυτό!Στο τέλος η ίδια η διευθύντρια μου είπε από μόνη της οτι δεν είναι σωστή αυτή η συμπεριφορά απλά αυτό που γίνεται θεωρεί πως δεν είναι σωστό και οτι ο καθένας πρέπει να είναι στο επάγγελμά του ώστε να μην γίνονται αδικίες...τι να πει κανείς!;
Ναι μισθολογικά μετράει και όταν είσαι αναπληρώτρια,απλά κάθε γραφείο ζητάει και διαφορετικά πράγματα να γράφει μέσα η βεβαίωση που παίρνεις!πρέπει να γράφεται καθαρά το νομικό πρόσωπο, φυσικά το ότι δούλευες ως νηπιαγωγός και ότι τελωσπάντων θυμόταν ο κάθε προιστάμενος!Έχω πάρει 2-3 να φανταστείς όπου κάθε γραφείο ζητά και άλλες διευκρινίσεις!Οπότε κάθε χρόνο,μαζί με τις προυπηρεσίες δίνω και αυτές από τους παιδικούς...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 06:23:48 pm »
Εφόσον υπάρχουν παιδικά τμήματα(προ-νήπια) στους παιδικούς σταθμούς μπορούμε κι εμείς να εργαζόμαστε κανονικά εκεί.Ανεξάρτητα απτο ότι ο διαχωρισμός δε γίνεται με αυτό το κριτήριο.Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.Το να ψάχνεις να εργαστείς σε παιδικό τμήμα κ' να δηλωθείς ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα.Όταν όμως δεν έχεις επιλογή άντε να πεις όχι..
Σ'ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση, θα το έχω υπόψη μου, το θέμα είναι οτι σε άλλη σύμβαση είμαι δηλωμένη ως νηπιαγωγός, σε άλλη βρεφονηπιοκόμος κ' σε άλλη πε παιδαγωγός κι άντε να βρεις άκρη... ::)

Αποσυνδεδεμένος katrinaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 07:06:52 pm »
κοριτσια στους δημοτικους μπορείς να δηλώσεις παραίτηση όποτε θέλεις;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη