0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο Αττικής 141 21, Τηλ.: 210-2896700 email: info@aspete.gr
Eννοείται ότι δεν είναι υποχρεωτικό το ΕΠΠΑΙΚ, ανάλογα βέβαια με τον αριθμό των ατόμων που θα πάρουν.Εννοείται επίσης ότι όλες οι ειδικότητες, π.χ. φυσικής, χημείας κ.τ.λ. έπρεπε να περνάνε ΕΠΠΑΙΚ υποχρεωτικά όπως γίνεται αντίστοιχα με παρόμοιο πρόγραμμα master στην Αγγλία. Το παλούκι που τρώνε οι τεχνικές ειδικότητες έστω για να μπούνε αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι είναι απερίγραπτο και απαράδεκτο. Εγώ στην θέση σου θα έφευγα Αγγλία. Δεν συγκρίνονται τα χρήματα που θα παίρνεις και η εμπειρία που θα αποκομίσεις. Ένας φίλος μου ιατρός έφυγε Αγγλία επειδή περίμενε και αυτός σε αναμονή. Αν σου πω ότι σε 3 χρόνια έβγαλε τόσα χρήματα που ούτε στο ονειρό του δεν περίμενε θα το πίστευες;;; ;Eχει ανοίξει πλέον δικιά του εταιρεία και σκέφτεται να την επεκτείνει και στην Ελλάδα για να ανταγωνιστεί Euromedica και άλλες. Απίστευτο και όμως αληθινό. Και φαντάσου αυτό είναι κάτι συνηθισμένο εκεί
Εγώ στην θέση σου θα έφευγα Αγγλία. Δεν συγκρίνονται τα χρήματα που θα παίρνεις και η εμπειρία που θα αποκομίσεις. Ένας φίλος μου ιατρός έφυγε Αγγλία επειδή περίμενε και αυτός σε αναμονή.
Κάνεις λάθος, σε διαψεύδει ο ισχύων νόμος 1566/85, ο οποίος για τις ειδικότητες των αποφοίτων καθηγητικών σχολών Φυσικής, Χημείας, κλπ. αναφέρει ως προσόν διορισμού τη κατοχή σχετικού πτυχίου, ενώ για τις τεχνικές ειδικότητες (των αποφοίτων μη καθηγητικών σχολών) ορίζει ρητά στο άρθρο 14, μαζί με το σχετικό πτυχίο και την κατοχή παιδαγωγικού (ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ, νυν ΕΠΠΑΙΚ/ ΑΣΠΑΙΤΕ). Οντως, πάντως, έχουν διορισθεί χιλιάδες απόφοιτοι μη καθηγητικών σχολών χωρις παιδαγωγικό, αλλά αυτό είναι συζήτηση για τη διαφθορά και το ρουσφέτι που παρήγαγε τόσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης η μικροπολιτική - δεν φταίει ο νόμος για το μπάχαλο....