0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠαράθεσηΔηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;πως να δουλέψεις αναπληρωτής αφου στη αίτηση/υπεύθυνη δήλωση που είχες κάνει δήλωσες οτι δεν έχεις την ιδιότητα του έμπορου δηλ οτι δεν έχεις τεβε, εαν σε πιάσει το υπουργείο θα έχεις πρόβλημα με την ψευδή δήλωση
Δηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;
Παράθεση από: mpesg στις Αυγούστου 09, 2011, 03:39:58 pmΠαράθεση από: A06 στις Αυγούστου 09, 2011, 03:36:02 pmΕμένα μου απάντησαν ρητά οχι , εδώ στα τοπικά γραφεία. Επειδή μου μίλησαν απότομα και τα πήρα στο κρανίο , τηλεφώνησα στα κεντρικά οπού βρήκα μια ευγενική κυρία η οποία μου είπε κάτι για μια εγκύκλιο του 80 ( το οποίο δεν έψαξα ακόμα ) και πως υπάρχει ένας νόμος η απόφαση ..δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι αλλά κάποιος το ανέφερε παραπάνω, σε αυτό το θέμα , το οποίο λέει πως για νέους ασφαλιζόμενους ( μετά το 93 ) μπορεί να γίνει απαλλαγή ...Την διαδικασία θα την μάθω την τρίτη. Πάντως θυμήθηκα πως έχω και μια γνωστή η οποία δουλεύει χρόνια με τα μπλοκάκια ενώ έχει το ΙΚΑ σαν κύρια ασφάλιση οπότε μπορεί κάτι να γίνει . ΠαράθεσηΑν μάθεις κάτι θα μας βοηθούσες ..πραγματικά....ναι μπορείς να πάρεις απαλλαγή απο το τεβε με την προυπόθεση οτι έχεις συνεχή ασφάλιση στο ικα, δηλαδή καποιος σου κολλάει 25 ένσημα στο ικα και στα σδε θα δουλέψεις σαν δεύτερη δουλειάκύρια ασφάλιση στο ικα σημαίνει 25 ένσημα το μήνα για 12 μήνες το χρόνο, το ρώτησα σήμερα στο τοπικό ικα και στο τεβε. θέλει το τέβε βεβαίωση εργοδότη οτι σε απασχολεί όλο το χρόνο με πλήρη ασφάλεια
Παράθεση από: A06 στις Αυγούστου 09, 2011, 03:36:02 pmΕμένα μου απάντησαν ρητά οχι , εδώ στα τοπικά γραφεία. Επειδή μου μίλησαν απότομα και τα πήρα στο κρανίο , τηλεφώνησα στα κεντρικά οπού βρήκα μια ευγενική κυρία η οποία μου είπε κάτι για μια εγκύκλιο του 80 ( το οποίο δεν έψαξα ακόμα ) και πως υπάρχει ένας νόμος η απόφαση ..δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι αλλά κάποιος το ανέφερε παραπάνω, σε αυτό το θέμα , το οποίο λέει πως για νέους ασφαλιζόμενους ( μετά το 93 ) μπορεί να γίνει απαλλαγή ...Την διαδικασία θα την μάθω την τρίτη. Πάντως θυμήθηκα πως έχω και μια γνωστή η οποία δουλεύει χρόνια με τα μπλοκάκια ενώ έχει το ΙΚΑ σαν κύρια ασφάλιση οπότε μπορεί κάτι να γίνει . ΠαράθεσηΑν μάθεις κάτι θα μας βοηθούσες ..πραγματικά....ναι μπορείς να πάρεις απαλλαγή απο το τεβε με την προυπόθεση οτι έχεις συνεχή ασφάλιση στο ικα, δηλαδή καποιος σου κολλάει 25 ένσημα στο ικα και στα σδε θα δουλέψεις σαν δεύτερη δουλειά
Εμένα μου απάντησαν ρητά οχι , εδώ στα τοπικά γραφεία. Επειδή μου μίλησαν απότομα και τα πήρα στο κρανίο , τηλεφώνησα στα κεντρικά οπού βρήκα μια ευγενική κυρία η οποία μου είπε κάτι για μια εγκύκλιο του 80 ( το οποίο δεν έψαξα ακόμα ) και πως υπάρχει ένας νόμος η απόφαση ..δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι αλλά κάποιος το ανέφερε παραπάνω, σε αυτό το θέμα , το οποίο λέει πως για νέους ασφαλιζόμενους ( μετά το 93 ) μπορεί να γίνει απαλλαγή ...Την διαδικασία θα την μάθω την τρίτη. Πάντως θυμήθηκα πως έχω και μια γνωστή η οποία δουλεύει χρόνια με τα μπλοκάκια ενώ έχει το ΙΚΑ σαν κύρια ασφάλιση οπότε μπορεί κάτι να γίνει . ΠαράθεσηΑν μάθεις κάτι θα μας βοηθούσες ..πραγματικά....
ΠαράθεσηΠαράθεσηΔηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;πως να δουλέψεις αναπληρωτής αφου στη αίτηση/υπεύθυνη δήλωση που είχες κάνει δήλωσες οτι δεν έχεις την ιδιότητα του έμπορου δηλ οτι δεν έχεις τεβε, εαν σε πιάσει το υπουργείο θα έχεις πρόβλημα με την ψευδή δήλωση
Παράθεση από: mpesg στις Αυγούστου 09, 2011, 03:59:36 pmΠαράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 03:54:41 pmΠαράθεσηΠαράθεσηΔηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;πως να δουλέψεις αναπληρωτής αφου στη αίτηση/υπεύθυνη δήλωση που είχες κάνει δήλωσες οτι δεν έχεις την ιδιότητα του έμπορου δηλ οτι δεν έχεις τεβε, εαν σε πιάσει το υπουργείο θα έχεις πρόβλημα με την ψευδή δήλωσηEπομένως αν έχεις ξεκινήσει ήδη στα ΣΔΕ και σε καλέσουν αναπληρωτή πρέπει να παραιτηθείς από τα ΣΔΕ?ναι και να κόψεις το τεβε, πάντως η αλήθεια είναι οτι πολλά σδε δεν θα πάρουν ωρομισθίους αφού τα περισσότερα λειτουργούν μετα βίας με τους μονίμους και τις ελάχιστες εγγραφές νέων μαθητών, στη λάρισα για το σδε πριν απο ένα μήνα περίπου είπαν οτι δεν θα χρειαστούν αφου δεν έχουν εγγραφές που να δικαιολογούν παραπάνω προσλήψεις για ορισμένες ειδικότητες
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 03:54:41 pmΠαράθεσηΠαράθεσηΔηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;πως να δουλέψεις αναπληρωτής αφου στη αίτηση/υπεύθυνη δήλωση που είχες κάνει δήλωσες οτι δεν έχεις την ιδιότητα του έμπορου δηλ οτι δεν έχεις τεβε, εαν σε πιάσει το υπουργείο θα έχεις πρόβλημα με την ψευδή δήλωσηEπομένως αν έχεις ξεκινήσει ήδη στα ΣΔΕ και σε καλέσουν αναπληρωτή πρέπει να παραιτηθείς από τα ΣΔΕ?
ΠαράθεσηΠαράθεση από: mpesg στις Αυγούστου 09, 2011, 03:59:36 pmΠαράθεση από: Green στις Αυγούστου 09, 2011, 03:54:41 pmΠαράθεσηΠαράθεσηΔηλαδή ούτε και αν δουλεύεις παράλληλα ως αναπληρωτής σε κάποιο σχολείο γλυτώνεις τον ΟΑΕΕ;πως να δουλέψεις αναπληρωτής αφου στη αίτηση/υπεύθυνη δήλωση που είχες κάνει δήλωσες οτι δεν έχεις την ιδιότητα του έμπορου δηλ οτι δεν έχεις τεβε, εαν σε πιάσει το υπουργείο θα έχεις πρόβλημα με την ψευδή δήλωσηEπομένως αν έχεις ξεκινήσει ήδη στα ΣΔΕ και σε καλέσουν αναπληρωτή πρέπει να παραιτηθείς από τα ΣΔΕ?ναι και να κόψεις το τεβε, πάντως η αλήθεια είναι οτι πολλά σδε δεν θα πάρουν ωρομισθίους αφού τα περισσότερα λειτουργούν μετα βίας με τους μονίμους και τις ελάχιστες εγγραφές νέων μαθητών, στη λάρισα για το σδε πριν απο ένα μήνα περίπου είπαν οτι δεν θα χρειαστούν αφου δεν έχουν εγγραφές που να δικαιολογούν παραπάνω προσλήψεις για ορισμένες ειδικότητεςΟκ, άλλο θέμα το αν θα ζητήσουν ωρομίσθιους. Πάντως στον ΟΑΕΕ δεν εγγραφονται μόνο έμποροι.
Να διορθώσω κάτι σε αυτά που έγραψα παραπάνω. Ίσως υπάρχει τρόπος απαλλαγής από τις εισφορές στο ΟΑΕΕ. Εμένα μου απάντησαν ρητά οχι , εδώ στα τοπικά γραφεία. Επειδή μου μίλησαν απότομα και τα πήρα στο κρανίο , τηλεφώνησα στα κεντρικά οπού βρήκα μια ευγενική κυρία η οποία μου είπε κάτι για μια εγκύκλιο του 80 ( το οποίο δεν έψαξα ακόμα ) και πως υπάρχει ένας νόμος η απόφαση ..δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι αλλά κάποιος το ανέφερε παραπάνω, σε αυτό το θέμα , το οποίο λέει πως για νέους ασφαλιζόμενους ( μετά το 93 ) μπορεί να γίνει απαλλαγή ...Την διαδικασία θα την μάθω την τρίτη. Πάντως θυμήθηκα πως έχω και μια γνωστή η οποία δουλεύει χρόνια με τα μπλοκάκια ενώ έχει το ΙΚΑ σαν κύρια ασφάλιση οπότε μπορεί κάτι να γίνει . Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να γνωρίζουμε τους νόμους καλύτερα από τους δικηγόρους και να πηγαίνουμε στις υπηρεσίες με αυτούς στο χέρι ....Τόσος κόπος...για να κάνεις μερικές ωρίτσες την δουλειά που αγαπάς .....σκέτη απογοήτευση ...
Διαβάζω κάτι στην εγκύκλιο που νομίζω ότι δεν το έχω ξαναδεί άλλη φορά και μου έχει κάνει πραγματικά εντύπωση...λέει λοιπόν στη σελίδα 6: "Τυχόν ενστάσεις κατά της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβάλλονται σεαποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης της Πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.Τυχόν ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε."Και ασφαλώς δεν μου κάνει εντύπωση το δεύτερο κομμάτι αλλά το πρώτο που έχω μαρκάρει. Συγγνώμη ρε παιδιά μήπως εμμέσως πλην σαφώς μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε ένσταση κατά της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου (αναφέρομαι στο ζήτημα περί έκδοσης Α.Π.Υ.); Τι να σας πω, εγώ πάντως πρώτη φορά διαβάζω σε εγκύκλιο ότι μπορώ να κάνω ένσταση κατά της ίδιας της εγκυκλίου. Μήπως να αρχίσουμε τις ενστάσεις;
Ερώτηση: Αν εγώ δουλεύω (ημιαπασχόληση) και είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, μπορώ ταυτόχρονα να δουλεύω και σε ΣΔΕ και να δηλώσω ως ασφάλιση το ΙΚΑ οπότε να γλυτώσω τον ΟΑΕΕ (ΤΕ
Άρα εμένα με συμφέρει. Εμ δουλέυω εμ με συμφέρει. Οι άνεργοι πάλι στην απέξω. Με πια λογική βγάζουν τέτοιες εγκυκλίους; Είναι τελείως βλάκες;