0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά εγώ θα το πώ , όπως κι αν σας φανεί. Sorry, αλλά μιλάω απο άσχημη εμπειρία πλέον μέσα απο τον πολύ στενό μου κύκλο. Είναι τραγικό να μην ξέρεις braille, να μην ξέρεις νοηματική, να μην έχεις καν μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και να μπαίνεις να διδάξεις με ένα σεμιναριο 400 ωρών , ανθρώπους που πραγματικά στηρίζονται σ' εσένα για τον αν και πόσο θα μπορέσουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους (ιδιαίτερα σε μέρη που δεν έχουν άλλη επιλογή, παρα την δημόσια εκπαίδευση).Πώς θα επικοινωνήσεις με αυτά τα παιδιά (ανήκοα, τυφλά, αυτιστικά κ.τ.λ.) ?Δείχνει την κατάντια του εκπαιδευτικού συστήματος, και την κατάντια μας, ως εκπαιδευτικοί με την ευθύνη που φέρει ο καθένας μας ξεχωριστά.Αλλά άμα είναι να διοριστείς, έστω και αναπληρωτής, δεν βαριέσαι... Ας πάρεις και καμιά 10αρία στο λαιμό σου. Και το λέω εγώ που κάποτε είχα πέσει στην ίδια παγίδα, άρα δεν είμαι άμοιρη ευθυνών.Όσοι έχετε φιλότιμο, και δεν πληροίτε τα παραπάνω κριτήρια, μην ξανακάνετε τα χαρτιά σας για ειδική.Το κακό που κάνετε μπαίνοντας σε μια τάξη με 0 εφόδια , πέρα απο ένα χαρτί σεμιναρίου, είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που μπορείτε να φανταστείτε. ΄Η φροντίστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια.Αν υπάρχει λίγο φιλότιμο.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός από τον πίνακα με braile ή νοηματική θα πάρει ότι έχει. Και ορθά θα πράξει.
ΠαράθεσηΣτην περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός από τον πίνακα με braile ή νοηματική θα πάρει ότι έχει. Και ορθά θα πράξει.Τραγικη σα κινηση. Δηλαδη θα πάρει σε ένα σχολειο κωφων κάποιον που δε γνωριζει νοηματικη?Καλυτερα να μη πάει καθόλου αν ειναι έτσι. Τι να το κάνει?
Πλέον μόνο αν κάποιος έχει επιτύχει στις εξετάσεις της επάρκιας μπορει να μπει σε πινακα ειδικής αγωγης. Μεχρι και πέρσι ακόμα και με 2 έτη μπορουσε κανεις να διδάξει σε σχολείο Κωφων. Αν κάποιος ειναι στο πινακα Α ως κωφος-
Φανταζομαι πως τελικά πληρώθηκαν όμως έτσι;Άρα έχει να κάνει με τη δευτεροβάθμια και την εκάστοτε μισθοδοσία.Σε τι παιδιά αναφέρεται συνήθως η παράλληλη στήριξη;
Παράθεση από: io στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 08:11:28 pmΠαιδιά εγώ θα το πώ , όπως κι αν σας φανεί. Sorry, αλλά μιλάω απο άσχημη εμπειρία πλέον μέσα απο τον πολύ στενό μου κύκλο. Είναι τραγικό να μην ξέρεις braille, να μην ξέρεις νοηματική, να μην έχεις καν μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και να μπαίνεις να διδάξεις με ένα σεμιναριο 400 ωρών , ανθρώπους που πραγματικά στηρίζονται σ' εσένα για τον αν και πόσο θα μπορέσουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους (ιδιαίτερα σε μέρη που δεν έχουν άλλη επιλογή, παρα την δημόσια εκπαίδευση).Πώς θα επικοινωνήσεις με αυτά τα παιδιά (ανήκοα, τυφλά, αυτιστικά κ.τ.λ.) ?Δείχνει την κατάντια του εκπαιδευτικού συστήματος, και την κατάντια μας, ως εκπαιδευτικοί με την ευθύνη που φέρει ο καθένας μας ξεχωριστά.Αλλά άμα είναι να διοριστείς, έστω και αναπληρωτής, δεν βαριέσαι... Ας πάρεις και καμιά 10αρία στο λαιμό σου. Και το λέω εγώ που κάποτε είχα πέσει στην ίδια παγίδα, άρα δεν είμαι άμοιρη ευθυνών.Όσοι έχετε φιλότιμο, και δεν πληροίτε τα παραπάνω κριτήρια, μην ξανακάνετε τα χαρτιά σας για ειδική.Το κακό που κάνετε μπαίνοντας σε μια τάξη με 0 εφόδια , πέρα απο ένα χαρτί σεμιναρίου, είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που μπορείτε να φανταστείτε. ΄Η φροντίστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια.Αν υπάρχει λίγο φιλότιμο.νομίζω ότι έχεις χάσει κάποια επεισόδια, στα σχολεία κωφών τυφλών κλπ διορίζουν άτομα από το πίνακα που πληρούν τα κριτήρια. Τι λες λοιπόν στους συναδέλφους να μην κάνουν αιτήσεις γενικά στην ειδική ? τι σχέση έχει ? άσε λοιπόν το φιλότιμο και διάβασε την νομοθεσία γιατί δεν.Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός από τον πίνακα με braile ή νοηματική θα πάρει ότι έχει. Και ορθά θα πράξει.
Παράθεση από: evievi στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 04:21:15 pmΕιδικά στην ειδική αγωγή που όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε δε μπορώ να ακούω τέτοιο θάψιμο. ολοι ξέρουμε πως όποιος πρόλαβε και έκανε σεμινάριο βρίσκεται στους πίνακες. και φυσικά όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα είναι γιατί δούλεψαν περισσότερα χρόνια αφού μπόρεσαν και ανακάλυψαν τα σεμινάρια νωρίτερα από τους υπόλοιπους! Επέτρεψέ μου να πω ότι τα "όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε" δεν είναι σοβαρά πράγματα για μία διαδικασία επιλογής ανθρώπων που θα διδάξουν σε σχολεία, λες και είναι οι εκπτώσεις και όποιος προλάβει παίρνει τα καλά κομμάτια. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα σεμινάρια να αναγνωρίζονται μόνο μέχρι ένα ορισμένο έτος. Η' τα καταργείς εντελώς αν δεν τα θεωρείς αξιόπιστο προσόν (όπως άφησε να εννοηθεί το Υπουργείο) ή αν τα διατηρείς ως προσόν δίνεις σε όποιον ενδιαφέρεται το δικαίωμα να το αποκτήσει και να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις τους υπόλοιπους. Αλλιώς μιλάμε για άνισο ανταγωνισμό. Το έχω ξαναπεί ότι η ειδική αγωγή μεταλλάχθηκε εδώ και χρόνια σε ένα χώρο βολέματος, διαπλοκής και πλάγιων δρόμων για το διορισμό, με πάρα πολλούς αλεξιπτωτιστές.
Ειδικά στην ειδική αγωγή που όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε δε μπορώ να ακούω τέτοιο θάψιμο. ολοι ξέρουμε πως όποιος πρόλαβε και έκανε σεμινάριο βρίσκεται στους πίνακες. και φυσικά όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα είναι γιατί δούλεψαν περισσότερα χρόνια αφού μπόρεσαν και ανακάλυψαν τα σεμινάρια νωρίτερα από τους υπόλοιπους!