0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Ο διευθυντης πριν την αναθεση ωρων ζηταει καρτα ανεργιας? Αλλιως πώς ξερει αν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας ή ανεργος πλεον (στο σημειο αυτο θεωρουμε οτι στην αιτηση δηλωσα οτι ειμαι ελ. επαγγ.) ωστε να μου δωσει <=7 ή <=21 ωρες, αντιστοιχα?2. Εστω οτι ισχυει η υποθεση παραπανω. Γνωριζει καποιος αν ειναι μεγαλη ταλαιπωρια η προσωρινη διακοπη βιβλιων απο εφορια? Αν υπαρχει "προσωρινη", ή εστω κλεισιμο και μετα ανοιγμα απλα και μονο για να παρουμε τις 21 ωρες?3. Αλλη μια φοβερη + ετεροχρονισμενη ερωτηση για πολυ ειδικους: Ειμαι ελ. επαγγ.. Την προυπηρεσια για το 2011 ΠΩΣ την αποδεικνυω? Περισυ + φετος την εχασα...
3. Την προϋπηρεσία σου την αποδεικνύεις όπως αναλυτικά περιγράφει η προκήρυξη. Εγώ δεν είμαι ΕΕ, οπότε δεν κάθισα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι της προκήρυξης.
1) Στα ιεκ οαεδ. Εστω καποιος εργαζεται ηδη στα ιεκ και διοριζεται ως αναπληρωτης μειωμενου ωραριου (μετά τα ιεκ). Θα μπορει να συνεχισει να εργαζεται στα ιεκ?2) Ισχυει το ιδιο και για την περιπτωση που διοριστει ως πληρους ωραριου?3) Σχετικα με τον περιορισμο στις ωρες περισυ των ΕΠΑΣ (μεχρι 7 ωρες το πολυ) για οσους δουλευαν κι αλλου , ισχυει και για τα ιεκ οαεδ?4) Περισυ πόσο ηταν το καθαρο ποσό για βασικο πτυχίο και πόσο με μεταπτυχιακό?
Ναι έχεις δίκιο ότι μάλλον δε μπορείς να αποδείξεις επαγγελματική μέχρι 27 Μαΐου 2011 αφού δεν έχεις κάνει φορολογική δήλωση για αυτήν την περίοδο. Όμως, μπορείς μέχρι και το τέλος του 2010 και αν σκεφτείς ότι τα μόρια της επαγγελματικής είναι x2, x3, x5 αντίστοιχα για ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορείς να πιστοποίησεις τους πρώτους 5 περίπου μήνες του 2011. Το λέω αυτό διότι όσοι έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία χρόνων φτάνουν στο σημείο να εκτοπίζονται άδικα από άτομα που έχουν επαγγελματική που πολλαπλασιάζεται. Άρα δε νομίζω ότι χάνεις και τίποτα.Φυσικά αν ήθελες να το ψάξεις περισσότερο θα μπορούσες να υποβάλλεις μια ερώτηση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για να ξέρεις πώς να ενεργήσεις του χρόνου.
Μετα απο Μαραθωνιο αγωνα τηλεφωνων και οχλησεων προς "υπευθυνους", κατεληξα(ν) στο εξης: "Οχι, δεν μπορειτε να αποδειξετε την προυπηρεσια σας για το 2011. Φανταστειτε ομως, οτι αλλοι που κανανε εναρξη μεσα στο 2011 φαινονται σα να μην εχουν καθολου προυπηρεσια. Δεν γινεται να ειναι ολοι ευχαριστημενοι." !!!Εγω καταλαβα οτι το "προβλημα" το γνωριζουνε... Απλα προφανως, εξυπηρετει καποιες καταστασεις, οπως λες κι εσυ. Στα ιεκ οαεδ ομως, θεωρεις οτι ειναι δικαιο το 1 διδακτικη ωρα = 1 μοριο και 1 μερα εργασιας επαγγελματικης = 1 μοριο ?
Αν κάποιος δουλεύει σαν αναπληρωτής πλήρους ωραρίου σε δημοτικό (πρωινό ωράριο) μπορεί στα κενά του να εργάζεται σαν ωρομίσθιος σε ΤΕΙ ή άλλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα;π.χ 8:00-10:00 σαν ωρομίσθιος στο ΤΕΙ και 10:45-14:00 στο δημοτικό;Υπάρχει κάποια εγκύκλιος σχετική με τέτοια θέματα;
............ Εξάλλου του χρόνου δε θα υπάρχει καν προκήρυξη του ΟΑΕΔ. Οι προσλήψεις θα γίνονται από τους πίνακες του υπουργείου παιδείας, όπου δεν προσμετράται καθόλου η επαγγελματική εμπειρία!