*

Αποστολέας Θέμα: Υλικό για Proficiency του Michigan - Συμβουλές για καλή προετοιμασία  (Αναγνώστηκε 32454 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tirogaridaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δημιούργησα αυτό το θέμα για να συγκεντρώσουμε υλικό σχετικά με το proficiency του michigan. Aν κάποιος ξέρει κάποιο site με βοηθητικό υλικό, past-papers, ή έχει σημειώσεις λεξιλογίου (phrasal verbs, λέξεις επιπέδου proficiency, ιδιωματισμούς)/γραμματικής θα χαρώ πολύ αν τις ποστάρει εδώ. 

Επίσης, αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές. Εσείς που έχετε δώσει, πως βρήκατε τα θέματα ; Με ποιον τρόπο διαβάζατε ; Πόσες ώρες την ημέρα ; Πόσο καιρό χρειάζεται προετοιμασία ; Αν αρχίσω να διαβάζω από τώρα το καλοκαίρι πότε μπορώ να το δώσω ; Που να δώσω περισσότερη βαρύτητα ; Πως απομνημονεύετε τις λέξεις ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ σκέφτομαι να το δώσω, διαβάζοντας μόνη μου. Αν θα μπορούσε κάποιος ξενόγλωσσος συνάδελφος να βοηθήσει, προτείνοντάς υλικό, θα ήταν ό,τι καλύτερο.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Υλικό για Proficiency του Michigan - Συμβουλές για καλή προετοιμασία
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 03, 2011, 11:00:08 pm »
το θέμα είναι ότι όσο και να διαβάσει κάποιος μόνος του, μόνο ένας δάσκαλος μπορεί να κάνει το διαχωρισμό των συνωνύμων, να εξηγήσει τα γραμματικά φαινόμενα, να διδάξει essay writing... Σε μια τάξη ή ιδιαίτερο ο καθηγητής δε διορθώνει με ένα λυσσάρι τα practice tests και βάζει βαθμό στην έκθεση ???. (Αν και υπάρχουν-δυστυχώς- 'συνάδελφοι' που κάνουν ακριβώς αυτό. :'() Οι μέθοδοι άνευ διδασκάλου ανήκουν στη λογική άλλης δεκαετίας.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2011, 08:26:46 am »
Εγώ έδωσα πέρισυ το Proficiency του Michigan και είχα διαβάσει μόνη μου, όχι γιατί δεν ήθελα να κάνω κάποια μαθήματα, αλλά κυρίως λόγω προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων και χρόνου. Νομίζω για κάποιον που έχει ήδη ένα επίπεδο σπουδών, ασχολείται με αγγλική βιβλιογραφία κτλ δεν είναι κάτι και τόσο δύσκολο το συγκεκριμένο πτυχίο. Η σειρα που με βοήθησε πολύ, πέρα από ό,τι είχα κατεβάσει από το διαδίκτυο, ήταν τα ECPE 15 Practice Tests του Andrew Betsis (2010 edition) γιατί έχουν μέχρι και πρότυπα εκθέσεων, λεξιλόγιο με παραδείγματα, όλες τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην προφορική εξέταση, cd για listening και είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων.   Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το καλύτερο υλικό, για κάποιον όμως που διαβάζει μόνος τους είναι ό,τι πρέπει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 15, 2011, 04:05:03 pm »
@ marion:

Καλύτερα κάνε μόνος σου. Γλιτώνεις και λεφτά και πολύ χρόνο τον οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις σε διάβαδμα. Τι βιβλία σκέφτεσαι να κάνεις ? Εγώ σκέφτομαι να κάνω την σειρά με τα βιβλία του Γρίβα. Δες το βιντεάκι: http://www.grivas.gr/index.php?id=232 Καλά φαίνονται. Η διαφήμιση με εντυπωσίασε για αυτό σκέφτομαι να κάνω αυτά.

@ effie3s:

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες για τον καθηγητή. Αλλά αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να δώσει μόνος του και να δει τις δυνατότητες του. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Το κυριότερο πρόβλημα με την προετοιμασία του θα είναι η έκθεση (ποιος θα διορθώνει τις εκθέσεις ?) και τα προφορικά, αλλά πιστεύω πως δεν είναι ακατόρθωτο.

Παιδιά, αν υπάρχει κάποιος καθηγητής ας μας βοηθήσει λίγο, εμάς που θέλουμε να δώσουμε μόνοι μας...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 16, 2011, 07:05:19 pm »
Καμιά άλλη συμβουλή ?  :o

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 17, 2011, 09:53:49 pm »
Όταν έδωσα εγώ κάναμε μόνο κάτι βιβλία της Virginia Evans. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμη (έδωσα το 2005) & τι σχέση έχουν τώρα με το πτυχίο, αλλά τότε εγώ έτρεμα για το λεξιλόγιο στις εξετάσεις & τελικά ήξερα πάνω από το 90% των λέξεων που έπεσαν.
Δυστυχώς δεν τα έχω πια & δεν θυμάμαι στα σίγουρα, αλλά νομίζω πως πρόκειται για τα πάνω δεξιά στη σελίδα 42 του καταλόγου της Express Publishing.
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:14:58 pm »
@ marion:

Καλύτερα κάνε μόνος σου. Γλιτώνεις και λεφτά και πολύ χρόνο τον οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις σε διάβαδμα. Τι βιβλία σκέφτεσαι να κάνεις ? Εγώ σκέφτομαι να κάνω την σειρά με τα βιβλία του Γρίβα. Δες το βιντεάκι: http://www.grivas.gr/index.php?id=232 Καλά φαίνονται. Η διαφήμιση με εντυπωσίασε για αυτό σκέφτομαι να κάνω αυτά.

@ effie3s:

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες για τον καθηγητή. Αλλά αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να δώσει μόνος του και να δει τις δυνατότητες του. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Το κυριότερο πρόβλημα με την προετοιμασία του θα είναι η έκθεση (ποιος θα διορθώνει τις εκθέσεις ?) και τα προφορικά, αλλά πιστεύω πως δεν είναι ακατόρθωτο.

Παιδιά, αν υπάρχει κάποιος καθηγητής ας μας βοηθήσει λίγο, εμάς που θέλουμε να δώσουμε μόνοι μας...

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, καθώς θέλω πρώτα να συζητήσω με κάποιο ξάδελφο του συζύγου μου που είναι καθηγητής αγγλικών. Μόλις καταφέρω να τον δω και ενημερωθώ σχετικά, θα ενημερώσω για το ποια βιβλία μου έχει προτείνει.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος kolokotronis87

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2016, 02:51:28 pm »
Μιας που το βρήκα έτοιμο το θέμα επειδή σκέφτομαι να πάω για proficiency.
Υπάρχουν δωρεάν τεστ για proficiency Michigan.Έψαξα και δεν βρήκα κατι αξιόλογο.Έτσι για να δω σε τι επίπεδο βρισκομαι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)