*

Αποστολέας Θέμα: ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ  (Αναγνώστηκε 7594 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eva_83

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ
« στις: Ιουλίου 17, 2011, 11:43:23 pm »
Καλησπέρα σας,

Πρόκειται να κάνω μαθήματα σε ενήλικα που πρόκειται να μείνει και να εργαστεί μόνιμα στη Γαλλία. Σε ένα μήνα πρέπει να φύγει οπότε δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Θα ήθελα τις συμβουλές των πιο έμπειρων συναδέλφων όσον αφορά στις ώρες που πρέπει να κάνω αυτόν τον ένα μήνα, κάποιο βιβλίο που ίσως είναι αρμόδιο και ό,τι θεωρήσετε σκόπιμο να γνωρίζω..

Εγώ έχω σκεφτεί να του κάνω πολύ λεξιλόγιο και εκφράσεις που σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει, κάποια στοιχειώδη γραμματική, πολιτισμικά στοιχεία και έθιμα όμως δεν έχω ακόμα συγκεκριμένο πλάνο καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κάνω μάθημα σε ενήλικα και μάλιστα εντατικά!

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Εύα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:55 »

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 19, 2011, 01:44:47 pm »
Σε  μια  αναλογη  περίπτωση που μου  ετυχε  στο παρελθον ,εκανα  2  2ωρα  τη  βδομαδα (ολο  το  μηνα γυρω  στις  16  ωρες) και  του  εδινα  δουλεια για  8 ωρες  μονος  μεσα  στη  βδομαδα με compréhension orale,compréhension  écrite,production  écrite . Μαζι  καναμε  production  orale και  ενα 5λεπτο για  διορθωση της  γραπτης παραγωγης. Υλικο αντλεις  απο  το  ιντερνετ  κυριως  γιατι  στις  μεθοδους  σπανια  θα  βρεις  ειδικη  ορολογια (πχ.ορων οικονομιας). Ο  δικος  μου  μαθητης  ηξερε  λιγα  γαλλικα (υστερα  απο  το  τεστ  τον  κατεταξα  στο  Α1 ),ηταν  ιδιαιτερα  ευφυης(γι'αυτο  κι ολη αυτη  η autogestion) και  ηξερε  αρκετα καλα  αγγλικα και  ηταν δυνατος  στη  γλωσσα και  στ'αρχαια (δεν  εχανα  πολυ  χρονο  να  του  εξηγω δομες του  απαρεμφατου ,ετεροπροσωπια-ταυτοπροσωπια ,συνημμενες  μετοχες  κτλ).Δωσε  βαση  στο oral  συναδελφισσα. Αν  μου'λεγες  τι  επιπεδο  γνωσης  εχει   και  τι  ειδους  δουλεια θα  εξασκησει θα  μπορουσα  να  σου  πω ακριβως  ποια  βιντεακια  για  προφορικο  μπορει  να  σου  χρειαστουν

Αποσυνδεδεμένος eva_83

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 21, 2011, 12:26:02 am »
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!!!

Είναι τελείως αρχάριος, δε γνωρίζει καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα ήταν το πρώτο μάθημα. Αναγκαστικά τον ξεκίνησα με προσωπικές αντωνυμίες, ρήματα, άρνηση, ερώτηση, κανόνες προφοράς κλπ..
Αυτό που σκέφτομαι είναι να του κάνω τα βασικά ώστε να καταλαβαίνει τις προτάσεις και εκφράσεις που θα μάθουμε αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2011, 10:54:37 am »
Συναδελφισσα, δεν  εχεις  χρονο  για  γραμματικη , θα  την  αναφερεις  σφηνα ενω  δουλευεις  προφορικα  εργαστηρια. Στο  www.tv5 apprendre  le  français,θα  βρεις  βιντεακια  απο Α1  ως 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:55 »

Αποσυνδεδεμένος tinkerbel!

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 22, 2011, 02:19:57 am »
Κυριακή απλά εύγε και σ'ευχαριστώ κι εγώ γι' αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες!Respect!  :)
Μυστικά για έναν ονειρεμένο γάμο! http://projectgamos.gr/

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2011, 12:56:33 pm »
Πήρα το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2011, 02:49:03 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 24, 2011, 02:38:50 pm »
Green, γαλλικουδες  ειμαστε, δεν  ειμαστε  μεντιουμ!Καταρχην  συγχαρητηρια  για  την  επιτυχια  σου  στο 
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2011, 10:22:56 am από kyriakh »

Αποσυνδεδεμένος artgeek

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • L'art est la solution au chaos
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 12, 2011, 10:25:02 am »
Γεια σας κι απο μενα. Συντομα προκειται να ξεκινησω ιδιεταιρο σε μια κοπελα η οποια δεν ειχε ασχοληθει ΠΟΤΕ ως τωρα με την γλωσσα.
Συγκεκριμενα μου ειπε : 'Θελω να μου κανεις οτι θα εκανες σε παιδακια δημοτικου που θα ξεκινουσαν τωρα!'
Πρεπει να ξεκινησω απο το αλφαβητο κλπ...
Ειμαι αρκετα προβληματισμενη σχετικα με το πλανο στη συνεχεια...
Απο βιβλιο εχω επιλεξει να δουλεψω το Vite et Bien  αλλα υπαρχει στο μυαλο μου και η σκεψη να δουλεψω αρχικα την Grammaire Progressive της Cle..

Τι λετε; Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι δεκτη!

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:07:09 am »
Γεια  σου  art greek  . Η  φιλεναδα  μπορει  να  σου  ζηταει  να  κανεις  ο,τι  και  σ'ενα παιδι  δημοτικου αυτο  δε  σημαινει  οτι  θα  της  μαθεις "a  quoi  tu  joues  a  la  recre". Για  ενηλικες  ειναι  καλο  το rond-point ως  μεθοδος  και  για  γραμματικη προτιμησε  μια  grammaire  en  situation  , αλλα  μην  το  παρακανεις  με  τη  γραμματικη. Γενικοτερα  οι  περισσοτεροι  συναδελφοι  των  ξενων  γλωσσων ,εξακολουθουν  ν'αφιερωνουν  πολυ  χρονο  για  τη  γραμματικη  σε  βαρος  της  παραγωγης  λογου που  ειναι  η  πεμπτουσια  της  εκμαθησης  της  ξενης  γλωσσας. Ενα  βιντεακι -sensibilisation λιγων  δευτερολεπτων  ακομα, ειναι  το  εναυσμα  για  παραγωγη  λογου. Ενα  jeu  de  role του  τυπου  διαμαρτυρομαι  στο  καθαριστηριο  που  δε  μου  καθαρισανε το  λεκε ,πολυ  πιο  κερδισμενος  χρονος  απο j'irai, tu iras,il/elle/on  ira.

Καλη  επιτυχια,με  κεφι  και  δημιουργικοτητα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144