*

Αποστολέας Θέμα: Αναπλήρωση Αγώνας για Επιβίωση  (Αναγνώστηκε 5683 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω
    • Προφίλ
Αναπλήρωση Αγώνας για Επιβίωση
« στις: Ιουλίου 22, 2011, 01:25:53 am »
ωραία τα συμπεράσματα και οι συζητήσεις.... Απο πράξεις, πως πάμε;;; ΕΡΩΤΩ ΚΑΙ Προτείνω : ή αυτοκτονούμε ή αγώνας , δηλ. δίνουμε το αίμα μας και τους διώχνουμε: καλοφαγάδες, απατεωνουλιδες , λαμογιακους, ψιλό - μεγαλο βολεμένους , χαμερπείς - γλοιώδεις κομματοτραφεις και ευσεβοπολιτικοφανεις απολιτικούς , απαίδευτους. Ποιοι είναι αυτοί;;;; μα έχουν όνομα , αυτός με την βίλα στο βουνό, ο διπλανος που κλεβει στο νοσοκομείο, ο φακελάκια, ο ιατρικός επισκέπτης που τάζει ταξίδια στον παραδόπιστο γιατρουδακο, μεγάλο-γιατροί-δικηγόροι-επιχειρημ. εταιρίες-συμβάσεις-απευθείας αναθέσεις-διάφοροι παρατρεχαμενοι παρα τω προθυπου-αμερικανοδουλο γαρ, συμβουλοι, παραβουλευτικα κομματοσκυλα και διάφοροι κοπριζοντες και κουρνιαζοντες, διαχειριζόμενοι τον πλούτο μας, ζουν δίπλα μας και όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μας έριχναν υπνωτικό και αφού μας γ______ε , μας έπαιρναν και τα λεφτά. Η λύση στο κενό είναι ο πνευματικός πλούτος, η αρχοντιά, η μεγαλοπρέπεια και η υπερηφάνεια. Τι καθόμαστε;;; τι άλλο θέλουμε για να σηκωθούμε. Κοίτα να δεις ..... μην νομίζεις οτι χρειάζεται και ειδικές ικανότητες - προϋπηρεσία για να θυσιαστείς.....
καλές οι συζητήσεις, συμπεράσματα, διαπιστώσεις, οι διαβουλευσεις, τα κινήματα , τα διαγγέλματα και τα συναφή κρατικομαγειρεματα-μια απ’τα ίδια- αλλά καλύτερες οι πράξεις. Πότε θα ξυπνήσετε Έλληνες;
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2011, 03:58:13 pm από Χριστίνα »
Aφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια
θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια
να ξαναγίνω καβαλάρης και ξαναέλα να με πάρεις ουρανέ.για δεν υπήρξα κατεργάρης και τη χρειάζομαι τη χάρη σου μωρέ
Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:35:04 »

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 22, 2011, 11:37:15 pm »
κατάλαβα....δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα.
δεν πειράζει…..καλά είναι και έτσι... άλλωστε τα  ίδια δεν λέγαν για τον ξεσηκωμό πριν το -21 – καλά περνάμε με την τουρκιά … γιατί ναχουμε ιστορίες…
Αν αλλάξετε γνώμη είμαι εδώ και μπαίνω μπροστά

Α !! και ένα ξεχασμενο τραγουδι…..
http://www.youtube.com/watch?v=qziTEN1AWhI&NR=1&feature=fvwp
να ξαναγίνω καβαλάρης και ξαναέλα να με πάρεις ουρανέ.για δεν υπήρξα κατεργάρης και τη χρειάζομαι τη χάρη σου μωρέ

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 22, 2011, 11:51:49 pm »
Όχι ν' αλλάξει ...
Ποια είναι η δική σου πρόταση;
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2011, 12:03:05 am »
ας ξεκινήσουμε απο εμας τους ιδιους και μετα βλεπουμε. Υπάρχουν σχέδια....
Κοίτα να δεις, εξαρτάται το … μέχρι που θελουμε να φτασουμε. Πρώτο μέλημα: γερα θεμέλια - πιστή - ενότητα – κοινότητα *κοινοκτημοσύνη = πληρότητα. Πιστεύω ειναι μια καλή αρχή.
βρε αδερφέ, τουλάχιστον σε κάποιους θα αρέσουν..... γιατί παντού γυρω ο καθενας κοιτά τον εαυτό του. .....
δεν χάθηκε το παιχνίδι
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑΤΑ στο νου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:35:04 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 23, 2011, 12:07:51 am »
ας ξεκινήσουμε απο εμας τους ιδιους και μετα βλεπουμε. Υπάρχουν σχέδια....
Κοίτα να δεις, εξαρτάται το … μέχρι που θελουμε να φτασουμε. Πρώτο μέλημα: γερα θεμέλια - πιστή - ενότητα – κοινότητα *κοινοκτημοσύνη = πληρότητα. Πιστεύω ειναι μια καλή αρχή.
βρε αδερφέ, τουλάχιστον σε κάποιους θα αρέσουν..... γιατί παντού γυρω ο καθενας κοιτά τον εαυτό του. .....
δεν χάθηκε το παιχνίδι
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑΤΑ στο νου

Ρε μπαγάσα, γίνε πιο συγκεκριμένος ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2011, 12:17:39 am »
ζουλαω το μυαλο και βγαινει αυτο που ολοι κατα βαθος ονειρευομαστε....
αφου βρεθηκαμε σε αυτον τον λαμογυαλισμενο κοσμο= ιμιτασιον στολιδι .... και καθημενος..βλεπεις οτι αυτοι ...δεν...
-τι κανουμε εμεις οι απ'εξω;;;;  εε;;
-μπαινουμε μεσα και......

γιατι οταν η μπαλα ειναι δική μας το παιχνιδι παιζεται ακομα....

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 23, 2011, 12:29:09 am »
Μην ανησυχεις, θα γινω πιο συγκεκριμενος….
Λοιπον τα δεδομενα είναι τα εξης:
1.Οι κυριοι διαλυσανε την χωρα.
2.Παιξανε βρωμικο παιχνιδι χρησιμοποιόντας την προσκαιρη επιθυμια-βουλιμια για κερδος.
3.Μας κανουν να αισθανόμαστε ενοχοι – συνενοχοι.

Υπεύθυνοι είναι η πολιτική ηγεσία, γι' αυτά τα τερτίπια και γι' όλα εκείνα που μας οδήγησαν σε συμφορές από την επανίδρυση του νεοελληνικού μας κράτους και όχι μόνον. Οι κοτσαμπάσηδες και μεγαλοκαραβοκύρηδες συνεχίζουν να ενεργούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, αγνοώντας το λαό και τη χώρα μας. Τ αν θα συνεχίσουν να μας πεταλώνουν, αυτό εξαρτάται από τη συνοχή και την αγωνιστικότητα, όλων εκείνων που θίγονται. Θα τα καταφέρουμε; Ίσως, γιατί το παράκαναν.

Υπαρχουν συγκεκριμενες προτασεις…. Θα τις παραθεσω
.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ;;;
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;

Υπαρχει λειψανδρεια και ειμαι ετοιμος να αναλάβω δραση τωρα…
Ετσι απλα…
 Ποιός ακολουθεί;;;

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αναπλήρωση Αγώνας για Επιβίωση
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:04:35 am »
Σιδερένια η σκάλα και μου 'λεγες θα μείνουμε μόνοι
πήρε η νύχτα να πέφτει βαθιά κι ο αέρας με πνίγει

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 25, 2011, 02:38:23 pm »
Συνάδελφε geovel, έχω προβληματιστεί εδώ και αρκετά χρόνια προς την κατεύθυνση που θίγεις εδώ.
Έχω συζητήσει επί μακρόν και με πολλούς γνωστούς-φίλους.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ( έχω κάποιες αμφιβολίες ακόμα φυσικά, και θα με ενδιέφερε η γνώμη σου), ότι όλοι αυτοί που περιγράφεις αποτελούν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Όλα αυτά που περιγράφεις στην αρχική σου τοποθέτηση, αποτελούν εκφράσεις του κυρίαρχου αξιακού κώδικα των Ελλήνων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε αντίδραση είναι εξ' αρχής στο περιθώριο εδώ και δεκαετίες.
Σημείωσε ότι αυτές τις διαπιστώσεις ( σκληρές και πολύ δυσάρεστες) τις θεωρώ χρήσιμες όχι για να αδρανήσουμε ( όσοι διαφωνούν τέλος πάντων και ας είναι και μικρή μειοψηφία), αλλά για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά και το από που θα πρέπει να αρχίσουμε.
Πρόκειται για πολύ δύσκολη ιστορία μια και η πλειοψηφία έχει υιοθετήσει τον αξιακό κώδικα που προανέφερες, αλλά όποιοι διαφωνούν μπορούν ( και πρέπει ) να αντιδρούν.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:42:21 pm »
Τίποτα φίλε μου , απλά βλέπω γύρω μου αυτούς και..... σκοτεινιάζω λιγάκι. Κοιτα που μας κατάντησαν.
Τους φαντάζομαι σε γραφεία πολιτικών.., συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι με δικούς τους ανθρώπους σε πολεοδομίες, νοσοκομεία, ιδρύματα, υπηρεσίες....έτσι τακτοποιούν τις δουλειές τους, έτσι καθαρίζουν.... Χειρότεροι από ζώα.  2 ΚΙΛΑ ΛΙΓΔΑ πάνω τους...μυρίζουν απο χλμ.....Γι αυτό λέω βρε παιδί μου, μια που είμαστε πολλοί .έχουμε τις ίδιες αγωνίες, ας αναλάβουμε δράση.....ΞΗΛΩΜΑ...ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑ

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 26, 2011, 03:03:15 am »
Φίλε μου οτιδήποτε υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να βοηθήσει, είναι καλό να το προσπαθούμε.
Μέσα σε αυτή την απόλυτη μαυρίλα, και η παραμικρή πιθανότητα είναι κάτι καλό.

Αυτά που γράφεις, είναι κατά τη γνώμη μου σωστά.

Επισημαίνω λοιπόν, το βασικό ( κατ' εμέ) πρόβλημα: Η πλειοψηφία των Ελλήνων εμφορείται από αυτές τις "αξίες" ( από ότι κατάλαβα συμφωνείς σε αυτό).
Αν αυτό δεν αλλάξει, η "δημοκρατία" μας ( τα εισαγωγικά είναι αυτονόητα γιατί δημοκρατία με τέτοιον αξιακό κώδικα πλειοψηφίας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει) θα είναι μία κακή φάρσα.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2011, 03:12:41 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος Sun

• Ιστορικό μέλος
  • αιτία ελομένου ' θεός αναίτιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 26, 2011, 08:22:42 am »
Είναι κι αυτά σημεία των καιρών : σύγχυση στο μυαλό, λαϊκισμός ,εθνικιστικές κορώνες και ένας υφέρπων φασισμός που γενικεύει και τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.'Οσοι δεν είστε με μας ,είστε με τους άλλους (δηαλδή "εχθροί").
Έχω πραγματικά κουραστεί να διαβάζω αοριστολογίες , θεωρητικά κατασκευάσματα κενού περιχομένου ,που μας καλούν να...αντιδράσουμε και να πάρουμε τα όπλα, χωρίς να είναι συγκεκριμένη η κατύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και θα δράσουμε.
Συνεχίζω να πιστεύω στην πολιτική ως τη μόνη λύση για τα προβλήματά μας και δεν πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια. Δε συμφωνώ με επικίνδυνα συνθήματα του τύπου "να καεί το....η βουλή" , γιατί στη θέση της φαντάζομαι δικτάτορες κι εθνοσωτήρες που θα μας βυθίζσουν στην άβυσσο.
Προτείνω : να αφήσουμε κατά μέρος τα εθνικιστικά και λαϊκιστικά συνθήματα, τις άναρθρες καυγές αντίδρασης και τις δήθεν ...επαναστατικές προτάσεις. Ας εκφράσουμε στο δρόμο ,στις πλατείες , στα καφενεία ,παντού τις θέσεις μας με κριτικό πνεύμα και με σύνεση ,χωρίς να απαξιώνουμε τα πάντα ,χωρίς να γενικεύουμε ,χωρίς να είμαστε μισαλλόδοξοι. Ας διαδηλώσουμε την οργή μας και ας εκδηλώσουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μας με κάθε ειρηνικό τρόπο. Ας φροντίσουμε ακόμη οι ίδιοι να αποκτήσουμε ουσιαστική παιδεία, διαβάζοντας και δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στο διπλανό μας.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 26, 2011, 02:02:32 pm »
Συνάδελφε sun, δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις.
Επισημαίνω απλά, ότι έχει δημιουργηθεί ( με την ανοχή-έγκριση της πλειοψηφίας) ένα σύστημα εξουσίας ( το οποίο υποστηρίζουν όλα τα κόμματα) το οποίο ενώ εκφράζει τις κυρίαρχες "αξίες", οδηγεί σε αδιέξοδα.
Κι εγώ πιστεύω ότι η λύση σε αυτό, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.
ΟΜΩΣ
Ταυτόχρονα πιστεύω ότι λύση χωρίς τιμωρία μερικών χιλιάδων λαμόγιων της περιόδου 1981-2011, δεν μπορεί να υπάρξει ( μια και οι συνέπειες της έως τώρα πορείας θα είναι βαρύτατες).
Σε αυτή την περίοδο, υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι ( παρατρεχάμενοι Υπουργών, μέλη επιτροπών προμηθειών, "ιδιαίτεροι" κ.α.π.) οι οποίοι συμμετείχαν στο πάρτυ της κατασπατάλησης κοινωτικών επιδοτήσεων, αλλά και εθνικών πόρων. Πρόκειται για ανθρώπους που άλλαξαν κοινωνικοοικονομική τάξη εις βάρος άλλων ( αυτό από μόνο του δεν με εκπλήσσει), σαρώνοντας στο πέρασμά τους κάθε έννοια εννόμου τάξεως ( αυτό είναι κακό μήνυμα για την δημοκρατία μας - έστω και "κουτσή" όπως την καταντήσαμε ).
Αν όλοι αυτοί λοιπόν που πλούτισαν αδικαιολόγητα δεν οδηγηθούν στις φυλακές, δεν νομίζω ότι θα μπορούμε μετά να μιλάμε για δημοκρατία ( έστω και εντός εισαγωγικών). Φυσικά, απαιτούνται και πολύ περισσότερα πράγματα κατόπιν.
Πάντως, ο κύριος προβληματισμός μου, δεν έχει να κάνει σχετικά με το αν πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε δημοκρατία ή όχι ( είμαι υποστηρικτής του εν λόγω πολιτεύματος), αλλά με το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει υιοθετήσει έναν αξιακό κώδικα βάση του οποίου η λαμογιά, το ρουσφέτι και η αδιαφορία για τους θεσμούς αποτελούν μέτρο για την κοινωνική αξία του ατόμου.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το δυσάρεστο νέο.
Ακριβώς επειδή πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς μεταστροφή αυτού του κλίματος, εκτιμώ πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει επί της ουσίας χωρίς πολιτική ωρίμανση του πληθυσμού ( κάτι το οποίο απαιτεί πάνω από όλα χρόνο αλλά και παιδεία).

Σχετικά δε με τις κραυγές και τις "αγανακτήσεις" άνευ περιεχομένου και πρότασης, είναι ξεκάθαρο ότι δεν οδηγούν πουθενά ( αν και η ύπαρξή τους αποτελεί δείγμα υγείας).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2011, 02:04:52 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 26, 2011, 02:26:50 pm »
Είναι κι αυτά σημεία των καιρών : σύγχυση στο μυαλό, λαϊκισμός ,εθνικιστικές κορώνες και ένας υφέρπων φασισμός που γενικεύει και τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.'Οσοι δεν είστε με μας ,είστε με τους άλλους (δηαλδή "εχθροί").
Έχω πραγματικά κουραστεί να διαβάζω αοριστολογίες , θεωρητικά κατασκευάσματα κενού περιχομένου ,που μας καλούν να...αντιδράσουμε και να πάρουμε τα όπλα, χωρίς να είναι συγκεκριμένη η κατύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και θα δράσουμε.
Συνεχίζω να πιστεύω στην πολιτική ως τη μόνη λύση για τα προβλήματά μας και δεν πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια. Δε συμφωνώ με επικίνδυνα συνθήματα του τύπου "να καεί το....η βουλή" , γιατί στη θέση της φαντάζομαι δικτάτορες κι εθνοσωτήρες που θα μας βυθίζσουν στην άβυσσο.
Προτείνω : να αφήσουμε κατά μέρος τα εθνικιστικά και λαϊκιστικά συνθήματα, τις άναρθρες καυγές αντίδρασης και τις δήθεν ...επαναστατικές προτάσεις. Ας εκφράσουμε στο δρόμο ,στις πλατείες , στα καφενεία ,παντού τις θέσεις μας με κριτικό πνεύμα και με σύνεση ,χωρίς να απαξιώνουμε τα πάντα ,χωρίς να γενικεύουμε ,χωρίς να είμαστε μισαλλόδοξοι. Ας διαδηλώσουμε την οργή μας και ας εκδηλώσουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μας με κάθε ειρηνικό τρόπο. Ας φροντίσουμε ακόμη οι ίδιοι να αποκτήσουμε ουσιαστική παιδεία, διαβάζοντας και δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στο διπλανό μας.

Να κάνω μια αντιπαράθεση μεταξύ δύο διαφορετικών κρίσεων αναζητώντας απάντηση σε μια  εντελώς άνιση μεταχείριση ...
Στην Ελλάδα της αρπαχτής και της ασυδοσίας δόθηκε ,ως γνωστόν, η δυνατότητα να μην χρεοκοπήσει και ξεπέσει...
Από την άλλη όμως, στο κέρας της Αφρικής αυτή την εποχή συντελείται μια πρωτοφανής κρίση, λόγω λειψυδρίας, που αφορά 11 εκατομμύρια ανθρώπους ( αριθμητικά τόσοι όσοι και οι Έλληνες ) . Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με λιμό!
Ο ΟΗΕ και οι οργανώσεις αγωνιωδώς κάνουν προσπάθειες να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βοήθεια που κοστολογείται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια…
Να αναφέρω ότι η βοήθεια για την Ελλάδα συνολικά αγγίζει τα 150 δις Ευρώ ήτοι 220 δισεκατομμύρια δολάρια;
Ποιο είναι το σκεπτικό και η δύση προκρίνει τόσα χρήματα να σώσει μια χώρα που όλοι λένε ότι δεν το αξίζει… αφού σκόπιμα εξαπάτησε τους πάντες με ψεύτικα στοιχεία κλπ, κλπ.
Πιστεύω περισσότερο  ότι η κύρια ιδέα είναι πως  η  Ελλάδα  αποτελεί μέρος του Δυτικού πολιτισμού .( Δεν με εκφράζει καθόλου η ισοπεδωτική αριστερή δογματική που εμφανίζει την Δύση ,μονοδιάστατα, ως άρπαγα και εγκληματία κατά του τρίτου κόσμου και η συνακόλουθη σκέψη ότι έχουν κάποιο ιδιοτελές μόνο κίνητρο για να διασώσουν την Ελλάδα…) 
Διαισθάνομαι ότι αν η Δύση προχωράει τότε όλος ο κόσμος μπορεί να ελπίζει.
Δεν θα μπορούσε χωρίς την τρομερή πρόοδο της επιστήμης και συνακόλουθα της τεχνολογίας να βοηθηθεί κανείς. Ούτε οι Δυτικοί ούτε οι άλλοι…
Είναι προφανές ότι δεν είναι απλά μια διαστροφή η απαίτηση ευημερίας για τις ανεπτυγμένες χώρες αντιθέτως προκύπτει ως αναγκαιότητα.
Όμως μπροστά στα τόσα προβλήματα του φτωχού και υποανάπτυκτου πληθυσμού πάλι η Δύση προστρέχει σε ουσιαστική βοήθεια. Απλά δεν μπορεί να επιτρέψει μια διάχυση που θα επιφέρει  ομοιογένεια προς την περιοχή της βαρβαρότητας, αλλά να επιδιώξει τους θύλακες του πολιτισμένου και προχωρημένου κόσμου να δράσουν προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.
Να θέσω όμως πάλι το ερώτημα στην προηγούμενης απάντηση: Και πως αξιολογείται ότι η Ελλάδα είναι μέρος του Δυτικού πολιτισμού;
Αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το αναγάγουμε ξανά στην αρχαιολογία γιατί από εκεί  πετάχτηκε το κουτί της Πανδώρας που λέγεται παραλυτικός σόσιαλ- εθνικισμός. Έτσι, αν πάλι νιώσει ο κάθε Έλληνάρας ότι του χρωστάνε κάποιοι, θα εξακολουθήσει την πεπατημένη οδό της αρπαχτής…
Άρα πρέπει να αναδείξουμε οτιδήποτε μας φέρνει κοντά με τον πολιτισμό. Ότι πραγματικά αξιόλογο διαθέτει ο Ελληνικός κόσμος. Και προπάντων την παιδεία, την τέχνη, τις επιστήμες
και ασφαλώς την υγιή  επιχειρηματικότητα για να σταθούμε αυτοδύναμα στο σύγχρονο περιβάλλον με ελπίδα να ανταποδώσουμε την ευεργεσία…

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)