0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα η ΠΕΚΑΠ δεν ασχολείται καθόλου με τους αναπληρωτές. Το φωνάζαμε τα πρώτα χρόνια αλλά τώρα βαρεθήκαμε και να το λέμε. Πέτυχαν δηλαδή αυτό που θέλανε. Ίσα ίσα πήγαμε γραφτήκαμε μέλη, πληρώσαμε συνδρομές, ψηφίσαμε και από τότε είναι λες και δεν υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάλυπταν τα δημοτικά τα τελευταία 8 χρόνια ως ωρομίσθιοι / αναπληρωτές. Τα δημοτικά που δεν τα ήθελε η πλειοψηφία των μονίμων συναδέρφων, έγιναν πλέον η σωτηρία τους και χώρος για άλλους δεν υπάρχει. Ο θάνατός σου η ζωή μου δηλαδή!
Ίσα ίσα πήγαμε γραφτήκαμε μέλη, πληρώσαμε συνδρομές, ψηφίσαμε και από τότε είναι λες και δεν υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάλυπταν τα δημοτικά τα τελευταία 8 χρόνια ως ωρομίσθιοι / αναπληρωτές.
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τους αιρετούς τον δασκάλων, νομίζω ότι είναι ουτοπικό να περιμένουμε να ενδιαφερθούν για μας άσχετοι με το δικό μας "σινάφι" από την στιγμή που δεν ενδιαφέρονται οι "σχετικοί". Οι δάσκαλοι εκπροσωπούνται όλοι έναν σύλλογο χωρίς να είναι διασπασμένοι σε διαφορετικά στρατόπεδα-συλλόγους όπως εμείς. Επιπλέον ο στόχος των δασκάλων είναι ένας: να δουλέψουν στην εκπαίδευση και τα συμφέροντά τους είναι κοινά. Αντίθετα από τους απόφοιτους πληροφορικής μόνο ένα μέρος απασχολείται στην εκπαίδευση και αυτό είναι διασπασμένο σε πολλούς συλλόγους. Νομίζω ότι αν δεν δημιουργηθεί ένας φορέας (στυλ ΤΕΕ ένα πράγμα) που να εκπροσωπεί όλους ανεξαιρέτως τους πληροφορικούς και να ασκεί πίεση στην πολιτεία για να πάρει η πληροφορική την θέση που της αξίζει εντός και εκτός εκπαίδευσης δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.
Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι για τους αιρετούς πρωτοβάθμια σημαίνει μόνο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί! http://ipaideia.gr/proslipseis-anapliroton-15-000-daskaloi-kai-nipiagogoi-anergoi-enimerosi-apo-vasili-paligiani.97c518be7ea64cc27863aebd55a31ddd.htm