0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι διορισμένοι του 2023 που φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά της κατ'εξαίρεσης απόσπασης πρέπει να ξαναπάρουν του χρόνου απόσπαση για να έχουν δικαίωμα μετάθεσης;
Τώρα που το άλλαξε, θα λουστεί όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Δυστυχώς καλούνται να απαντάνε οι απλοί υπάλληλοι στα τηλέφωνα και όχι τα σαΐνια δίπλα στον υπουργό.
Με πολύ απλά λόγια: Από το 2023-24 και μετά όποιος έχει: 1.υπηρέτηση-απόσπαση ή ανάποδα 2. Απόσπαση και απόσπαση εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.Όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται δίκαιο τελικά. Αδικημένοι είναι μόνο οι του 2023 που ενώ είχαν τις προϋποθέσεις, δεν αποσπάστηκαν ενώ μπορούσαν. Πρέπει να είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις.Οι του 2023 που αποσπάστηκαν είναι κερδισμένοι κατά ένα έτος.Οι υπόλοιποι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.
Όχι, δεν λειτουργώ σύμφωνα με το συμφέρον μου και μόνο. Γιατί το λες αυτό. Το σωστό είναι να υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλους. Όταν νομοθετείς υπέρ των εργαζομένων το δίκιο είναι να τους συμπεριλαμβάνεις όλους. Τι διαφορά έχουν αυτοί που διορίστηκαν το 21 με αυτούς που διορίστηκαν το 23? Και στο κάτω κάτω, αυτοί που παίρνουμε αποσπάσεις λόγω σοβαρών αναπηριών είμαστε λίγοι. Τι θα τους κόστιζε να σταματήσουν να μας ταλαιπωρούν? Στην περίπτωση μου ειδικά, έχω οργανική σε μια πολύ καλή θέση στην Αθήνα και θέλω να πάρω μετάθεση σε ένα μικρό νησί. Από τη μια, απασχολώ μια οργανική που θα την ήθελαν πολλοί και από την άλλη ταλαιπωρούμαι με αιτήσεις, μετακινήσεις στην Αθήνα για εφημερία σε ένα σχολείο που δεν γνωρίζω καν και με άγχος κάθε χρόνο. Θα μου πεις δεν τα ήξερα όλα αυτά όταν επέλεξα την Αθήνα? Τα γνώριζα και θα είχα πάει να υπηρετήσω την οργανική μου αν δεν άλλαζαν ξαφνικά οι συνθήκες για μένα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και μας βάζει πολλά εμπόδια. Οπως και το υπουργείο που δεν μας υπολογίζει...
Όσοι διοριστηκαν το 23 κ πήραν πέρυσι απόσπαση πρέπει να πάνε ένα χρόνο στην οργανικη τους.Ο νομος ισχύει από το 2024-25.Το 2024-25 μπορούν να αιτηθουν απόσπαση και να μετρήσει ως υπηρετηση. Η απόσπαση του 2023-24 δε μετράει.
Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα το δούμε όμως, δεν επιμένω.
Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ειδικες κατηγοριες μεταθεσεων δεν παιρνουν αποσπαση ή μεταθεση υπαρχει δεν υπαρχει κενο στην περιοχη που θελουν;;;
Όχι.Νομικα δεν ισχύει αυτό.Οχι για όλους τουλάχιστον.Δειτε το νομο 5128/2024 κ τα άρθρα 17 κ 18.
Δλδ οι εκπαιδευτικοι που ανήκουν στην κατηγορια των ασθενειών δεν παιρνουν μεταθεση ή αποσπαση;;Απαιτειται δλδ μονο ποσοστο αναπηριας πανω απο 80%;;Διαβασα τον νομο που μου ειπατε.
Οκ!!Σ ευχαριστώ πολυ!!quote author=regi84 link=topic=2384.msg1224744#msg1224744 date=1724358240]Άμεσα αποσπση εφόσον υπάρχει κενό παίρνουν οι ειδικες κατηγορίες του π.δ 50/96 κ όσοι έχουν οι ίδιοι πάνω από 75% ή οι συζυγοι ή 67 % το τέκνο. Απο 80% κ πάνω εφορου παίρνουν μεταθεση χωρίς την ύπαρξη οργανικου.Τώρα ενδεχομένως να έχουν εξυπηρετηθεί αποσπασεις χωρίς κενό αλλά δε ξερω αν αυτό γίνεται πάντα.