*

Αποστολέας Θέμα: Επιλογή κατεύθυνσης 3η ΛΥΚΕΙΟΥ βοήθεια!  (Αναγνώστηκε 5534 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος builderk80

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Επιλογή κατεύθυνσης 3η ΛΥΚΕΙΟΥ βοήθεια!
« στις: Αυγούστου 14, 2011, 07:27:47 pm »
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι μαθητής της

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Επιλογή κατεύθυνσης 3η ΛΥΚΕΙΟΥ βοήθεια!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:49:53 »

Συνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2011, 07:36:33 pm »
http://www.arch.uoa.gr/
http://www.ppp.uoa.gr/
http://www.phys.uoa.gr/

Για να πάρεις μια πρώτη εικόνα για τα τμήματα αυτά. Να ξέρεις ότι αν σε ενδιαφέρει η έρευνα, θα πρέπει απαραίτητα μετά το πτυχίο να πας στο εξωτερικό για να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Αλλά μέχρι τότε έχεις καιρό.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2011, 07:51:20 pm »
Τα έχω κοιτάξει και διαβάσει εμπεριστατομένα θα ήθελα όμως μια προσωπική άποψη στο τι θα επέλεγε κάποιος με βάσει τα σημερινά δεδομένα! Δηλ. τ θα ήταν καλό να επιλέξει κάποιος μετάξυ αυτών των δύο κατευθύνσεων. Να σπουδάσει Αρχαιολογία με αβέβαιο μέλλον η να σπουδάσει πχ. Φυσικός και να κυνηγήσει μια καριέρα ερυνητή εδώ η στο εξωτερικό? Οντως η ανησυχίες μου είναι κάπως πρόωρες αλλά δεν θέλω να επιλέξω κάτι μονο και μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση ουτε και κάτι το οποίο θα μου είναι αδιάφορο αλλά ίσως με καλύπτει βιοποριστικά!

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 14, 2011, 08:25:02 pm »
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι μαθητής της
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:49:53 »

Αποσυνδεδεμένος nice

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 14, 2011, 08:31:17 pm »
Τα έχω κοιτάξει και διαβάσει εμπεριστατομένα θα ήθελα όμως μια προσωπική άποψη στο τι θα επέλεγε κάποιος με βάσει τα σημερινά δεδομένα! Δηλ. τ θα ήταν καλό να επιλέξει κάποιος μετάξυ αυτών των δύο κατευθύνσεων. Να σπουδάσει Αρχαιολογία με αβέβαιο μέλλον η να σπουδάσει πχ. Φυσικός και να κυνηγήσει μια καριέρα ερυνητή εδώ η στο εξωτερικό? ι αδιάφορο αλΟντως η ανησυχίες μου είναι κάπως πρόωρες αλλά δεν θέλω να επιλέξω κάτι μονο και μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση ουτε και κάτι το οποίο θα μου είναλά ίσως με καλύπτει βιοποριστικά!
Την απάντηση, λοιπόν, θα τη δώσεις εσύ στον εαυτό σου. Αφού θέλεις ένα επάγγελμα που να σε καλύπτει και εσωτερικά, ζύγισε τι είναι πιο "ωραίο" για σένα, τι σ' ενδιαφέρει περισσότερο, τι ταιριάζει στο χαρακτήρα σου: οι σπουδές στην Αρχαιολογία και η "ανακάλυψη" του αρχαίου κόσμου ή οι σπουδές και η έρευνα στη
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2011, 08:36:58 pm από nice »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 14, 2011, 08:48:57 pm »
Για το επάγγελμα του Φυσικού τι γνώμη έχετε? Υπάρχει διέξοδος στην έρευνα η περιορίζεσαι μόνο στην εκπαίδευση? Πιστεύω ότι το επάγγελμα του αρχαιολόγου είναι όντως ενδιαφέρον πολυ αλλά οπως σας είπα ακούω τα χειρότερα! Ελπίζω να με βοηθήσουν οι απόψεις σας! Περιμένω και άλλες γνώμες και απόψεις!

Αποσυνδεδεμένος Physicalit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση...οδηγώντας στην εθνική
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 14, 2011, 10:47:05 pm »
Ο,τι επιλέξεις θα πρέπει αρχικά να ικανοποιεί τα ενδιαφέροντα σου. Απαραίτητα φυσικά τα μεταπτυχιακά. αλλά πρόσεξε να έχουν πρακτικό αντίκρυσμα, π.χ. ένα μεταπτυχιακό Φυσικού σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορεί να του εξασφαλίσει μιά θέση εργασίας, στη θεωρητική φυσική όμως, τι θα κάνει? Δε κάνω λόγο για πανεπιστημιακή καριέρα γιατι τη θεωρώ αδύνατη ως πολύ δύσκολη...Μπορείς να συνδιάσεις τη ιδιότητα του Φυσικού και του Αρχαιολόγου κάνοντας μεταπτυχιακό στους τρόπους ραδιοχρονολόγησης των ευρυμάτων των ανασκαφών, αλλά δε ξέρω αν υπάρχουν θέσεις  απορρόφησης στην Ελλάδα. Η μοναδική διέξοδος είτε Φυσικού έιτε ιστορικού-αρχαιολογικού στην Ελλάδα σήμερα είναι η εκπαίδευση αλλά γι΄αυτήν διάβασε άλλα topics του PDE και ελπίζω να μην απογοητευτείς...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 14, 2011, 11:55:26 pm »
Αν σου αρέσει η Φυσική (και αντέχεις τα πολλά Μαθηματικά), τότε είναι μια καλή επιλογή, αρκεί να το γουστάρεις πραγματικά. Όσον αφορά την έρευνα, υπάρχουν επιλογές τόσο στην Ελλάδα (λιγότερες και με χειρότερες συνθήκες, συνήθως) όσο και στο εξωτερικό. Όποιος το γουστάρει και το ψάχνει, δεν χάνεται. Η εκπαίδευση φυσικά και ΔΕΝ είναι μονόδρομος, απλά είναι η εύκολη ( ? ) λύση.

edit: Για έρευνα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά κάποιο μεταπτυχιακό, και στη συνέχεια διδακτορική έρευνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μεταπτυχιακά προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι τομείς και οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές, οπότε αυτό το βρίσκει κανείς στην πορεία (2ο-3ο έτος σπουδών το νωρίτερο).
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2011, 11:58:13 pm από Landau »
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Physicalit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση...οδηγώντας στην εθνική
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 15, 2011, 12:20:44 am »
Πρόσφατα συνάντησα έναν γιατρό μικροβιολόγο, με δικό του κέντρο αναλύσεων και ενθουσιάστηκε όταν έμαθε πως είμαι φυσικός. Η φυσική ήταν το αγαπημένο του μάθημα στο σχολείο, ήθελε να γίνει φυσικός, αλλά τελικά όπως είμαι το επάγγελμα είναι σαν τη γυναίκα...άλλη ερωτευεσαι και άλλη παντρεύεσαι...Επιμένω λοιπόν στα Msc και Phd με αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας...εκτός αν η οικογένεια σου έχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα...

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 15, 2011, 12:24:01 am »
Θα δώσω κι εγώ μια επιπλέον παράμετρο.
Οι ερευνητές φυσικοί ή βιολόγοι στο εξωτερικό είναι στην πραγματικότητα εργάτες παραγωγής γνώσης. Θα πρέπει να σκεφτείς αν σου ταιριάζει η περσόνα του τεχνοκράτη που εργάζεται σε πολύ συγκεκριμένα πλάισια. Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να γυρίσεις μάλλον θα δυσκολευτείς πολύ γιατί η κατάσταση είναι τραγική από κάθε άποψη αυτή την εποχή ειδικά.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 15, 2011, 01:02:13 am »
Αυτό σκέφτομαι και εγώ ότι ενω η αρχαιολογία είναι ενδιαφέρουσα σαν επιστήμη όμως απο τα λεγόμενα δεν βλέπω το λόγο να τη σπουδάσει κανείς αν και εμένα προσωπικά με ελκύει και με καθηλώνει! Φαντάζομαι ότι οι δυνατότητες για καριέρα στις θετικές επιστήμες είναι περισσότερες!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 15, 2011, 02:35:02 am »
Παράθεση
builderk80
Είμαι μαθητής της

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 15, 2011, 03:49:01 am »
"Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με ΕΡΕΥΝΑ στον κλάδο της Φυσικής, το καλύτερο δυνατό για σένα είναι να ξεκινήσεις με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά."
Λόγια συμμαθητή μου, που μετά από υποτροφίες σε Αμερική για μάστερ και διδακτορικό, διδάσκει σε πανεπιστήμιο.

Για
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:07:14 am »
"Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με ΕΡΕΥΝΑ στον κλάδο της Φυσικής, το καλύτερο δυνατό για σένα είναι να ξεκινήσεις με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά."
Λόγια συμμαθητή μου, που μετά από υποτροφίες σε Αμερική για μάστερ και διδακτορικό, διδάσκει σε πανεπιστήμιο.

Τώρα είναι τέτοια η εξειδίκευση που αν έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με Φυσική ας μπει κατευθείαν σε κάποιο τμήμα φυσικής. Ακόμα και οι σπουδές στα μαθηματικά και τη φυσική έχουν τεράστιες διαφορές π.χ κάποιος στο μαθηματικό θα ασχοληθεί με πραγματική ανάλυση, βασική άλγεβρα,τοπολογία,θεωρία συνόλων κτλ. ενώ κάποιος στο φυσικό με σχετικότητα, πυρηνική φυσική,αστροφυσική, κβαντομηχανική, στοιχειώδη σωμάτια,με εργαστήρια κτλ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)