0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι θα λέγατε σε κάποιον που επέστρεψε Ελλάδα και θέλει να σπουδάσει αν και εργάζεται και έχει οικογένεια ? Να προτιμήσει την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μέσω πανελληνίων η να προτιμήσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο λαμβάνοντας πάντα υπόψη το επίπεδο των σπουδών που παρέχεται.
Παράθεση από: jordan80 στις Αυγούστου 16, 2011, 04:03:37 pmΤι θα λέγατε σε κάποιον που επέστρεψε Ελλάδα και θέλει να σπουδάσει αν και εργάζεται και έχει οικογένεια ? Να προτιμήσει την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μέσω πανελληνίων η να προτιμήσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο λαμβάνοντας πάντα υπόψη το επίπεδο των σπουδών που παρέχεται.ανοιχτο πανεπιστημιο........στα συμβατικα θα θέλει να το παρακολουθησεις..........
Ε.Α.Π ....για την ηλικία σου :)Φρόντισε να δεις τα εργασιακά δικαιώματα του Τμήματος που σε ενδιαφέρει!
Παράθεση από: imak στις Αυγούστου 16, 2011, 04:58:31 pmΕ.Α.Π ....για την ηλικία σου :)Φρόντισε να δεις τα εργασιακά δικαιώματα του Τμήματος που σε ενδιαφέρει!Σκέφτομαι φυσικές επιστήμες!
Αν μπορείς να οργανώσεις το χρόνο σου και γενικά λειτουργείς με αυτοσυγκράτηση και πρόγραμμα, να κάνεις αίτηση στο ΕΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστείς την "πίεση" ενός πιο καθορισμένου θα έλεγα προγράμματος σπουδών, ενός συμβατικού πανεπιστημίου. Αυτό το λέω διότι το ΕΑΠ απαιτεί πολύ καλό αυτοέλεγχο και αυτοδιάθεση, ειδάλλως θα σου φανεί δύσκολο. Αυτοδιαθέτεις το χρόνο σου για να καλύψεις κάποια ύλη που σε διαφορετική περίπτωση (ενός συμβατικού πανεπιστημίου με συνεχείς ή συχνές παρακολουθήσεις) το αντιμετωπίζεις ως πρόγραμμα διαμορφωμένο από την ίδια τη σχολή. Με άλλα λόγια το ΕΑΠ είναι πολύ καλό, αν όμως είσαι προσηλωμένος στο στόχο κι αυτό επειδή ακριβώς ο καθένας καλείται να μελετήσει αυτοδιαχειριζόμενος την ύλη και το χρόνο του. Αυτό είναι το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα το μειονέκτημα των εξ αποστάσεως σπουδών. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κατά πόσο θα κληρωθείς. Θεωρητικά πάντα οι πανελλήνιες (με την προϋπόθεση ότι θα διαβάσεις, ώστε να επιτύχεις στη σχολή που σε ενδιαφέρει) είναι πιο σίγουρες, αλλά σε οδηγούν σε μία συγκεκριμένη πόλη και σε μία σχολή που σίγουρα θα έχει παρακολουθήσεις κι αν όχι υποχρεωτικές, υποχρεωτικές κατ' επιλογήν αφού ο κάθε καθηγητής παραδίδει συγκεκριμένα πράγματα που απαιτεί στις εξετάσεις (βλέπε σημειώσεις που θα αναζητάς για κάθε μάθημα σε κάθε εξάμηνο). Από την άλλη στο ΕΑΠ δεν υπάρχει αυτό. Έχεις να παλέψεις μόνο με το κατά πόσο το θέλεις. Οι απαιτήσεις ενός μαθήματος δεν εξαρτώνται τόσο από τον καθηγητή, αλλά από το ίδιο το μάθημα.
Αφού λοιπόν το όνειρό σου είναι η Ιστορία ή η Αρχαιολογία γιατί κοιτάς τις φυσικές επιστήμες; Κατανοώ ότι μπορεί να σε ελκύει το αντικείμενο, αλλά τα ενδιαφέροντά σου και η μέχρι τώρα πορεία σου χαράζουν άλλο δρόμο για σένα. Γνωρίζω πάντως εκ των έσω ότι για το τμήμα φυσικών σπουδών στο ΕΑΠ απαιτείται αρκετά καλό επίπεδο στα θετικά μαθήματα, ακόμα και στο πρώτο έτος, όπου θεωρητικά θα έπρεπε να είναι κάπως πιο βατά. Με καμία διάθεση να σε αποτρέψω φίλτατε στη θέση δεν θα επέλεγα στροφή 180 μοιρών, από θεωρητικός άκρα θετικός.