0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός αν θα έπρεπε να απευθυνθώ και σε παιδικούς σταθμούς χωρίς την πιστοποίηση απο τον Π.Α.Σ.Ι.Π.Σ. Αυτο σημαίνει ότι είναι παράνομοι;;;
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερώτηση καθώς έχω μικρό παιδί! Ας απαντήσουν όσοι συνάδελφοι νηπιαγωγοί ή άλλου κλάδου γνωρίζουν... είναι σημαντικές πληροφορίες και για τους γονείς!
ε το 90% είχε τελειώσει ΙΕΚ
Φθηνό εργατικό δυναμικό, δίχως προοπτικές για κάτι άλλο-όπως για παράδειγμα διορισμό σε δημόσιο σχολείο- και πρόθυμο να εναρμονιστεί σε οποιαδήποτε οδηγία της διεύθυνσης.Είθισται να προσλαμβάνουν νηπιαγωγούς όταν η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού δεν έχει πτυχίο νηπιαγωγού, ώστε να λειτουργήσει το τμήμα των νηπίων.Παρόλα αυτά πάλι τα χρήματα είναι λιγοστά.Πριν μερικά χρόνια στην πλειονότητα των περιπτώσεων μία πωλήτρια έβγαζε περισσότερα.
Nαι σε αυτή την περίπτωση παίρνουν και μια νηπιαγωγό...η οποία δεν μπορεί τις περισσότερες φορές να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα νηπιαγωγείου αλλά αυτό που της επιβάλλει η διευθυνση (η οποία είναι άσχετη με το αντικείμενο) και παίρνει ψίχουλα...όπως το λες...
Πτυχίο τι;
Παράθεση από: vasp στις Αυγούστου 23, 2011, 02:28:44 pmΠτυχίο τι;
Για να λειτουργήσει κάποιος παιδικός σταθμός πρέπει στην άδειά του να υπάρχει το όνομα νηπιαγωγού (απόφοιτος ΑΕΙ), διότι μόνο με αυτό το πτυχίο μπορεί να ανοίξει. Επειδή οι ιδιοκτήτες φοβούνται τους ελέγχους οι άδειες πάντα αναφέρουν όνομα νηπιαγωγού με αναγνωρισμένο πτυχίο. Μπορεί βέβαια, οι άδειες αυτές να "νοικιάζουν" πτυχία για να λειτουργεί ο σταθμός. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από παιδικό σταθμό, αλλά αυτοί που γνωρίζω (είναι πολλοί και είναι στη Θεσσαλονίκη) λειτουργούν με νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους.
Θα είναι είτε βρεφονηπιοκόμος τει ή αει;;;
Παράθεση από: annoula1983 στις Αυγούστου 24, 2011, 12:07:57 pmΓια να λειτουργήσει κάποιος παιδικός σταθμός πρέπει στην άδειά του να υπάρχει το όνομα νηπιαγωγού (απόφοιτος ΑΕΙ), διότι μόνο με αυτό το πτυχίο μπορεί να ανοίξει. Επειδή οι ιδιοκτήτες φοβούνται τους ελέγχους οι άδειες πάντα αναφέρουν όνομα νηπιαγωγού με αναγνωρισμένο πτυχίο. Μπορεί βέβαια, οι άδειες αυτές να "νοικιάζουν" πτυχία για να λειτουργεί ο σταθμός. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από παιδικό σταθμό, αλλά αυτοί που γνωρίζω (είναι πολλοί και είναι στη Θεσσαλονίκη) λειτουργούν με νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους. O παιδικός σταθμός δεν έχει καμία "υποχρέωση" να έχει Νηπιαγωγό για να λειτουργεί....είμαι βέβαιη για αυτο που λεω και ζωντανό παράδειγμα με οικογενειακή φίλη που έχει ανοίξει ένα σταθμό (στο όνομα της) και είναι απόφοιτος τεχνικού Λυκείου. Νηπιαγωγό πρεπει να έχει μόνο αν είναι και Νηπιαγωγείο (εκπαιδευση). Oτι στρέφονται πολλοί συνάδελφοι νηπιαγωγοί στους παιδικούς είναι λογικό λόγω κρίσης, ανεργίας και αδιοριστίας...είναι γεγονός...Παράθεση από: sec στις Αυγούστου 24, 2011, 01:37:43 pmΘα είναι είτε βρεφονηπιοκόμος τει ή αει;;;