0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδερφοι θέλω τη βοήθειά σας και, όποιος διάθετει, την εμπειρία σας. Είμαι ΠΕ 03, στη γενική με όχι πολύ καλή σειρά, στην ειδική κάπως καλύτερη. Δεν είναι σίγουρο αν θα δουλέψω φέτος ούτε καν ως ωρομίσθιος, αλλά έχω τα ιδιαίτερά μου, το φροντ/ριο, μια κάπως στρωμένη κατάσταση. Μου παρουσιάστηκε μια καλή ευκαιρία: πρόσληψη σε δημοτικό άλλης πόλης από αυτήν που διαμένω, οπότε συνεπάγεται αλλαγή πορείας, μετακόμιση οικογενειακώς, διάλυση της στρωμένης κατάστασης και ξεκίνημα από την αρχή...με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο κάλεσμα μιας αναπλήρωσης ή ωρομισθίας. Τα αρνητικά: 0 μόρια από το ιδιωτικό, μετακόμιση, γενικότερη αλλαγή, σε περίπτωση που κληθώ από δημόσιο σχολείο, τί κάνω; Δεν πηγαίνω και πάλι χάνω τα μόρια; Ακόμη και του χρόνου, παραιτούμαι από το ιδιωτικό έτσι απλά; Δεν έχω εργαστεί ξανά σε ιδιωτικό σχολείο και δεν ξέρω πώς λειτουργεί το εργασιακό καθεστώς. Τα θετικά: μισθός, βάσεις για κάτι πιο μόνιμο, δυνατότητα εξέλιξης σε περίπτωση παραμονής στο ιδιωτικό. Τέλος αν γίνει τελικά ΑΣΕΠ, δεν είναι προτιμότερο να έχω μαζέψει κανένα μοριάκι επιπλέον; Είμαι με το ένα πόδι εκεί και με το άλλο εδώ...
Το σχολείο αν κατάλαβα καλά είναι δημοτικό; Θα δουλέψεις ως μαθηματικός εκεί; Δε θα πρεπε να είσαι στη δευτεροβάθμια για να πάρεις μόρια για ΑΣΕΠ; κοιταξέ το λίγο. Εχω δουλέψει σε ιδιωτικό και ήταν πολύ οργανωμένα τα πράγματα και φυσικά πολύ πολύ ζόρικα. Αν παραμέινεις πιστευω ότι θα ναι καλά εξάλλου η κατάσταση με τους διορισμούς είναι άθλια. Υπήρχε και μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αν κληθείς ως αναπληρωτής στο δημόσιο και δουλέυεις σε ιδιωτικό μπορείς να παραμείνεις εκει και η προυπηρεσία σου να μετρήσει στο δημόσιο μόνο όμως για μια χρονιά. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη. Θα μπορούσες να το κάνεις. Ζυγισέ τα. Ευχομαι το καλύτερο.
Παράθεση από: delan στις Αυγούστου 29, 2011, 05:54:35 pmΣυνάδερφοι θέλω τη βοήθειά σας και, όποιος διάθετει, την εμπειρία σας. Είμαι ΠΕ 03, στη γενική με όχι πολύ καλή σειρά, στην ειδική κάπως καλύτερη. Δεν είναι σίγουρο αν θα δουλέψω φέτος ούτε καν ως ωρομίσθιος, αλλά έχω τα ιδιαίτερά μου, το φροντ/ριο, μια κάπως στρωμένη κατάσταση. Μου παρουσιάστηκε μια καλή ευκαιρία: πρόσληψη σε δημοτικό άλλης πόλης από αυτήν που διαμένω, οπότε συνεπάγεται αλλαγή πορείας, μετακόμιση οικογενειακώς, διάλυση της στρωμένης κατάστασης και ξεκίνημα από την αρχή...με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο κάλεσμα μιας αναπλήρωσης ή ωρομισθίας. Τα αρνητικά: 0 μόρια από το ιδιωτικό, μετακόμιση, γενικότερη αλλαγή, σε περίπτωση που κληθώ από δημόσιο σχολείο, τί κάνω; Δεν πηγαίνω και πάλι χάνω τα μόρια; Ακόμη και του χρόνου, παραιτούμαι από το ιδιωτικό έτσι απλά; Δεν έχω εργαστεί ξανά σε ιδιωτικό σχολείο και δεν ξέρω πώς λειτουργεί το εργασιακό καθεστώς. Τα θετικά: μισθός, βάσεις για κάτι πιο μόνιμο, δυνατότητα εξέλιξης σε περίπτωση παραμονής στο ιδιωτικό. Τέλος αν γίνει τελικά ΑΣΕΠ, δεν είναι προτιμότερο να έχω μαζέψει κανένα μοριάκι επιπλέον; Είμαι με το ένα πόδι εκεί και με το άλλο εδώ...αποφασιζεις με την οικογενεια σου.....εαν η πολη ειναι κοντινη υπαρχει και το αυτοκινητο.πρωινη δουλεια και κρατας και τα ιδιαιτερα.....
ΑΣΕΠ-Μόρια.Δες λιγάκι πως μετατρέπονται οι μήνες της προϋπηρεσίας σε μόρια στον διαγωνισμό.
Τέλος αν γίνει τελικά ΑΣΕΠ, δεν είναι προτιμότερο να έχω μαζέψει κανένα μοριάκι επιπλέον;
αν σε εχουν παρει σιγουρα σε ιδωτικο σχολειο , τοτε πας σε μια δευτεροβαθμια και κανεισ ανακληση τησ δηλωσης που εκανες.ΑΛΛΑ πρεπει να το κανεις πριν σε καλεσουν αναπληρωτη- τρια. Λογω απο φετος αν αρνηθεις θεση τοτε τρως ποινη για 2 χρονια ( δεν εχεισ το δικαιωμα να κανεις αιτηση για 2 χρονια ).
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γνώριζα για την ''ποινή'' σε περίπτωση άρνησης, αλλά ήλπιζα να υπάρχει κάποια ''κάλυψη'', αν έχεις πρόσληψη από ιδιωτικό σχολείο.
Παράθεση από: delan στις Αυγούστου 30, 2011, 09:00:28 amΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γνώριζα για την ''ποινή'' σε περίπτωση άρνησης, αλλά ήλπιζα να υπάρχει κάποια ''κάλυψη'', αν έχεις πρόσληψη από ιδιωτικό σχολείο. Το θέμα είναι ότι μπορεί να σου κάνει διοριστήριο στο δημοτικό από τη στιγμή που ο κλάδος σου δεν δικαιούται οργανική θέση στα δημοτικα Πρέπει να το ψάξεις λίγο.