0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: takis 4 στις Σεπτεμβρίου 19, 2011, 11:58:09 pmεισαι υποχρεωμενος ως εκπαιδευτικος να ακολουθεις το θρησκευτικο τελετουργικο?Οι περισσοτεροι επειδη ειναι του χωρου το κανουν. Εμμεσα σε αναγκαζουν..
εισαι υποχρεωμενος ως εκπαιδευτικος να ακολουθεις το θρησκευτικο τελετουργικο?
Αν και νέος στο χώρο, χωρίς να έχω κερδίσει το δικαίωμα να εκφέρω λόγο, θα ήθελα να σας δώσω μια σκέψη, για τις μέρες που έρχονται. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται να διακυβεύσει το πολιτικό της μέλλον, συνδυάζοντας το όνομά της με μια δίχως όρια αναστάτωση στα σχολεία. Πιστεύω, λοιπόν, πως το Υπουργείο Παιδείας θα εξαιρεθεί από περαιτέρω περικοπές, μιας και έχει την τύχη να διοικείται από ένα σημαντικό στέλεχος του σοσιαλιστικού κινήματος.Κατανοώ πως κάποιοι την αντιπαθείτε, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τη δύναμη που διαθέτει.
Ο Οκτώβρης ανήκει στη ζωή μας κυρίως και όχι στη β΄ φάση!!!!http://www.youtube.com/watch?v=mKeqVcttsTo
Στον αέρα βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 800.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα: ανάλογα με την τελική συμφωνία με την τρόικα, μεγάλος αριθμός εξ αυτών θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στη δίνη είτε των υποχρεωτικών μετατάξεων είτε ένταξης στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και απολύσεων.Οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, που ξεκίνησαν από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, θα πλήξουν άμεσα και το προσωπικό του στενού δημόσιου τομέα μετά και την επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα με την οποία προαναγγέλλεται μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου ενώ ανοίγει ο δρόμος για μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων.Αμεση έξοδος από το Δημόσιο περιμένει πάντως χιλιάδες εργαζομένους αποκλειστικά και μόνον σε εφαρμογή των ρυθμίσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ανεξαρτήτως δηλαδή των πιέσεων της τρόικας για περαιτέρω μείωση του προσωπικού και των δαπανών του Δημοσίου, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη στις δεσμεύσεις που ήδη ανέλαβε με το Μεσοπρόθεσμο. Κλειδί αποτελούν δύο φράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα. Στο κεφάλαιο περί «προσαρμογής των δαπανών» προβλέπεται η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και αναφέρεται ο στόχος για περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 ή περίπου το 20% των απασχολουμένων έως το 2015.Προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό η κυβέρνηση ανέλαβε - εκτός από την πρόβλεψη για εφαρμογή ποσόστωσης ένα προς δέκα στις προσλήψεις και μείωση των συμβασιούχων κατά 50% φέτος και κατά 10% τα επόμενα χρόνια - και την καθαρή δέσμευση για «μη εθελούσιες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού». Ειδικότερα για την τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού, αυτό «είτε θα απομακρύνεται άμεσα ή θα εντάσσεται σε ξεχωριστό πίνακα εργασιακής εφεδρείας». Πρακτικά συνεπάγεται πως το χαρτί της απόλυσης για ορισμένους από τους υπαλλήλους αυτούς μπορεί να δοθεί άμεσα. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στο καθεστώς εφεδρείας. «Η εφεδρεία είναι χειρότερη από την απόλυση, αφού σε κρατάει εγκλωβισμένο στον πίνακα. Και αυτό γιατί δεν προβλέπεται αποζημίωση καθώς κανένας δεν βγαίνει ποτέ από τον πίνακα» σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου, διευκρινίζοντας πως το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει απλώς ότι οι έφεδροι λαμβάνουν μόνο για το πρώτο έτος το 60% του βασικού μισθού τους.tanea.gr, 20/9/2011Στο παραπάνω άρθρο, όπως και σε πάμπολλα δημοσιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, προσδιορίζεται με σαφήνεια η "επιταγή" του μεσοπρόθεσμου για μείωση των συμβάσεων ορισμένου - αορίστου χρόνου, κατά 50% φέτος και κατά 10% ανά έτος στο εξής. Το αν αυτό θα ισχύσει απόλυτα και στην εκπαίδευση και, μάλιστα, στον πολύπαθο κλάδο μας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και παρά τη δέσμευση επαρκούς αριθμού πιστώσεων, αυτό είναι θέμα οπτικής, για την ώρα ... Αλλά, το ν' ακούν ή να φαντάζονται κάποιοι και να σπεύδουν να το καταγράψουν στο παρόν τόπικ πως οι προσλήψεις αναπληρωτών παγώνουν (!), ως το 2015 μάλιστα (!!!), είναι κάτι που θα προτιμούσα να μη χαρακτηρίσω ...
Καλημέρα και από εμένα. Τηλεφώνησα στη Δευτεροβάθμια του νομού μου. Ρώτησα εάν γνωρίζουν κάτι για τη β' φάση. Τίποτε ακόμη μου είπαν. Κενά υπάρχουν? τους ρώτησα. Ελάχιστα, μου είπαν. Μιλάω για Αιτ/νία. Τα κενά δε΄ν έχουν φανεί ακόμη, μου είπαν. Επομένως ίσως έχουν δίκιο κάποιοι συνάδελφοι ότι θα αργήσει λίγο η β' φάση για να συγκεντρωθούν και άλλα κενα.