0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχετε ανοίξει πολλά θέματα και όλα σχετίζονται με β'φάση αναπλ. Θέλω να ελπίζω αλλά βλέπω την εναγώνια προσπάθεια του υπουργείου για "διαχείριση προσωπικού".1)απεργία : στα σχολεία που ήμουν το 2007-2008-2009 έβλεπα να κάνουν όλοι απεργία, το 2010-2011 είναι σπανιότατο το φαινόμενο.2)ξενόγλωσσοι :όσο ήμουν σε σχολεία έβλεπα ξενόγλωσσους να παίρνουν ιστορίες με 10-12ώρες.3)αιρετοί : γιατί δεν εκλέγουμε δικούς μας αιρετούς , βλέπω πολλούς εδώ στο φόρουμ να ενδιάφερονται παρασαγκας πιο πολύ από αυτούς που έχουμε τώρα...έχουμε τώρα κάποιους;που είναι;ποιος ο ρόλος τους;4)διαχείριση προσωπικού : από τη μία ξέρω κενό φιλολόγου σε άλιμο που καλύφθηκε από κάποιον που ήταν σε βιβλιοθήκη......... και από την άλλη έμαθα και για ώρες που απελευθερώθηκαν από τον ίδιο τον διευθυντή που τους έκανε φιλολογικά. Αρα είμαστε κάπου στα ίδια, από τη μία καλύπτουν από την άλλη βγαίνουν κενά.
Δυστυχώς εάν δεν είσαι στο σχολείο να ξέρεις από πρώτο χέρι τι γίνεται ή αν δεν έχεις άνθρωπο εκεί, δε νομίζω ότι μπορείς να το καταγγείλεις στο κουτουρού..Έτσι την πατάμε...
Εγώ πιστεύω συνάδελφε οτι ο εκπαιδευτικός και γενικά ο εργαζόμενος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε τέτοιες κινητοποιήσεις, πως δλδ θα καλυτερεύσει η ζωή του, εδώ μας έχουν καταργήσει κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.Προς θεού δεν αναιρώ τη σπουδαιότητα της πίεσης των κινητοποίησεων, απλά βλεπω τι νοοτροπία επικρατεί πλέον.Από την άλλη παλιότερα δεν ήθελε να χάνει 50-70ευρώ την ημέρα της απεργίας γιατί δεν έβγαινε οικονομικά. Γνώμη μου, θέλει διεκδίκηση όπως οι καταγγελίες που αναφέρετε.Αν δεν αντιδράσουμε εμείς δεν θα το κάνει κανεις αλλος για μας.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν υπάρχει προοπτική εκλογών (ο ΓΑΠ προειδοποίησε τη Μέρκελ ότι θα πάει σ' εκλογές αν δεν υπάρξει μεταστροφή κλίματος), τότε για λόγους ψηφοθηρίας και μόνο η