*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Πρωτες επιλογες!  (Αναγνώστηκε 68351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πρωτες επιλογες!
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 24, 2012, 03:00:38 am »
Φέτος μπορούμε να δηλώσουμε τα Μειονοτικά Σχολεία (ΠΕ60); Μέχρι Πέρσι δ γινόταν.

Τυπικά, μειονοτικά νηπιαγωγεία δεν υπάρχουν, όπως συμβαίνει με τα δημοτικά (που έχουν διαφορετικά βιβλία και διδάσκονται και την τουρκική γλώσσα από δασκάλους μουσουλμάνους). Από τη στιγμή, όμως, που δηλώνεις τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε στείλουν π.χ. σε πομακοχώρια, όπου το σύνολο των παιδιών είναι μουσουλμάνοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:44 »

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:42:07 am »
όπως και πέρυσι. Καβάλα, Ροδόπη και Ξάνθη πρώτες και όχι άλλες επιλογές  και ο Θεός βοηθός!!!! τι να πω :D

Αν δούλεψες πέρυσι, τότε έχεις καλή σειρά...γιατί γνωρίζω φίλη κοντά στο 1100, που δήλωσε μόνο Ροδόπη και Ξάνθη και τελικά δεν καλέστηκε καθόλου...
Ξάνθη 16 αναπληρωτές, Ροδόπη 30 και Α' Καβάλας 20 πέρυσι

ναι δούλεψα και περυσι στην Ροδόπη με σειρά κοντά στο 700.

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ60 - Πρωτες επιλογες!
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:00:47 am »
Εύχομαι να σε καλέσουν και φέτος και μάλιστα από την Α' φάση. Τελικά, όμως, είναι νομοί που έχουν ζήτηση...μου έκανε εντύπωση για τη φίλη μου, με μια σχετικά καλή σειρά που έμεινε απ' έξω.
Πρόκειται και για τις δικές μου πρώτες επιλογές (Ξάνθη-Καβάλα-Ροδόπη), αλλά με τη σειρά μου (κοντά 1800+) θα δουλέψει και πάλι το κουτάκι!!!

Αποσυνδεδεμένος georgiasamar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 24, 2012, 02:45:19 pm »
sophia_pap πως σου φανηκε η ροδοπη?για πες εντυπωσεις γιατι την εχω δευτερη επιλογη και μπορει να με παρουν.

υ.γ. σορυ που βγαινω λιγο εκτος θεματος αλλα δεν θελω να ανοιξω αλλο θεμα και να πιανω τζαμπα χωρο :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:44 »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 24, 2012, 02:45:36 pm »
Sοphia -pap μιας και δούλεψες Ροδόπη πες μας, αν θέλεις, εμπειρίες μέσα από την τάξη σου. (είχες, δεν είχες μουσουλμανάκια;  Αν είχες πως προσάρμοσες τη διδασκαλία σου, κατανοούσαν τη γλώσσα μας; κλπ). Με ενδιαφέρει το θέμα γι' αυτό σε ρωτάω.
Jioannio η σειρά σου (κατά τη δική μου άποψη πάντα) είναι οριακή (είναι και τα πράγματα φέτος πολύ ρευστά). Ελπίζω πως έβαλες κουτάκι για να έχεις ελπίδες να δουλέψεις, γιατί

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 24, 2012, 05:28:37 pm »
sophia_pap πως σου φανηκε η ροδοπη?για πες εντυπωσεις γιατι την εχω δευτερη επιλογη και μπορει να με παρουν.

υ.γ. σορυ που βγαινω λιγο εκτος θεματος αλλα δεν θελω να ανοιξω αλλο θεμα και να πιανω τζαμπα χωρο :)
[/quote)

οι εντυπώσεις μου από Ροδόπη είναι άριστες!!!!!2η χρονιά δούλεψα εκεί!! πολύ καλοί άνθρωποι, φιλόξενοι και ....χαμογελαστοί!!!! αλλά και στα γραφεία  σε εξυπηρετούν πολύ καλά!!!
 vickym την πρώτη χρονιά δεν είχα κανένα μουσουλμανάκι. πέρυσι είχα 2 αλλά μιλούσαν άπταιστα τα ελληνικά, όπότε δεν αντιμετώπισα κάποια "δυσκολία".

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 24, 2012, 05:51:53 pm »
Vickym, δεν έχω κάνει ακόμα τα χαρτιά μου, αλλά κουτάκι θα δηλώσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πέρυσι καλέστηκα στη Ζ' ΦΑΣΗ, που τα κενά στη

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:17:39 pm »
Φίλη πέρυσι σε πομακοχώρι στην Ξάνθη! Μόνο μουσουλμανάκια, που μιλούσαν μόνο πομακικά! Δύσκολα στην αρχή, καθώς δεν μπορούσε εύκολα ν' ανοιχτεί σε θεματολογίες, γιατί έπρεπε πρώτα να δουλέψει τον κώδικα επικοινωνίας!! Σκεφτείτε να έχεις να δουλέψεις το κομμάτι της γλώσσας από την αρχή! Πολύ παντομίμα και πολύ χρήση εικόνας τον πρώτο καιρό! Επίσης, δουλεύανε βασικές εκφράσεις για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα θέλω τους, π.χ. θέλω νερό, τουαλέτα, θέλω να ζωγραφίσω, κτλ. Και στις πιο δύσκολες των περιπτώσεων, όμως, συνήθως υπάρχει κάποιο παιδί που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση (τύπου διερμηνέας τον πρώτο καιρό!). Και φυσικά, καλή επικοινωνία και βοήθεια και από τους γονείς (που μπορεί κι' αυτοί να μη μιλάνε τη γλώσσα, αλλά αυτές είναι οι πιο τραβηγμένες περιπτώσεις)

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:46:35 pm »
Καψαλάκης: Συνάδελφοι, Κλείστε τ΄ αυτιά στις Σειρήνες… κλείστε τις πόρτες στους Προκρούστηδες που μαυρίζουν την ψυχή σας καλοκαιριάτικα. Να ξέρετε ένα πράγμα: Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να υπάρξουν… Αυτό να το καταλάβουν ΟΛΟΙ! Αν έχουμε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, σημαίνει ότι θα έχουμε πλέον καταρρεύσει ως χώρα. Και τότε πρόβλημα δεν θα έχουν μόνο οι αναπληρωτές, αλλά και οι μόνιμοι... ΟΛΟΙ!

Καψαλάκης: Συνάδελφοι!
Η τρομοκρατία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο να χρησιμοποιείται απ΄ όσους έχουν εξουσία στα χέρια τους σε βάρος των εργαζομένων. Πόσο μάλλον σε εποχές που έχει ουσιαστικά καταλυθεί η δημοκρατία, όπως είναι αυτή που ζούμε και βιώνουμε…
Τελευταία, εντελώς τυχαία, και σε εποχή που γίνονται οι αιτήσεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, της χειρότερης μορφής εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων που εργάζονται στην εκπ/ση, εντείνεται η τρομοκρατία. Τρομοκρατία με πολλές παραμέτρους:
*   Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ τιτιβίζουν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια τη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων.
*   Καθυστερούν σκόπιμα τις ανακοινώσεις αναπληρωτών της ειδικής αγωγής και των συναδέλφων Ειδικού Επιστημονικού και
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος ΡΙΚΑ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 24, 2012, 07:43:24 pm »
Μηπως ξερετε ποσα κενα θα υπαρχουν για ΠΕ60  στην Ευβοια φετος?

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 24, 2012, 07:46:43 pm »
Jioannio ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Το είχα ψάξει και παλιότερα με τα πομάκικα... γλώσσα κράμα βουλγαρικής και ελληνικής... καλά το θυμόμουνα... το ξαναέψαξα και τώρα στο internet.  Πάντως θα είναι ωραία και διαφορετική εμπειρία για όσες δουλέψετε εκεί πάνω (κα όσον αφορά τον τόπο και τα παιδιά). Δείτε το link από την

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 24, 2012, 10:47:39 pm »
Μηπως ξερετε ποσα κενα θα υπαρχουν για ΠΕ60  στην Ευβοια φετος?

Πάντως ο Μπράτης συγκεντρώνει εδώ http://www.pde.gr/index.php?page=4951  τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών από 1 έως 10 Ιουλίου 2012. Στην Εύβοια δίνει αριθμό 8 νηπιαγωγών συν κάποιες παραιτήσεις που εγκρίθηκαν μέσα στη χρονιά (όποιος γνωρίζει γι' αυτές ας μας παραθέσει κάποιο link). Τα κενά των συνταξιοδοτήσεων την πρώτη χρονιά (δλδ 2012-2013) είναι λειτουργικά και καλύπτονται από αναπληρωτές, μέχρι να γίνουν οργανικά την επόμενη.
Τώρα και στην Πρωτοβάθμια Εύβοιας αν πάρεις τηλέφωνο, δε θα ξέρουν να σου πουν τις ανάγκες σε αναπληρωτές που θα έχουν το 2012-2013. Πέρυσι, πάντως, η Εύβοια πήρε 87 αναπληρωτές νηπιαγωγούς. Από τους νομούς που παίρνουν καλό αριθμό αναπληρωτών, καθότι μεγάλος νομός...

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 24, 2012, 10:59:23 pm »
Δεν είναι τόσο το μέγεθος του νομόυ, όσο το ότι έχει πολλά απομονωμένα χωριά με νηπιαγωγεία και δημοτικά....

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:38:46 pm »
Εύχομαι να σε καλέσουν και φέτος και μάλιστα από την Α' φάση. Τελικά, όμως, είναι νομοί που έχουν ζήτηση...μου έκανε εντύπωση για τη φίλη μου, με μια σχετικά καλή σειρά που έμεινε απ' έξω.
Πρόκειται και για τις δικές μου πρώτες επιλογές (Ξάνθη-Καβάλα-Ροδόπη), αλλά με τη σειρά μου (κοντά 1800+) θα δουλέψει και πάλι το κουτάκι!!!

jioannio εμείς με σειρά κοντά στο 1800+ χωρίς το κουτάκι :-\ δεν έχουμε και πολλές πιθανότητες!!!!!!!!!!! γι αυτό κουτάκι και πάλι κουτάκι :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182626
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)