0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με δεδομένο ότι το νηπιαγωγείο είναι διθέσιο , γνωρίζετε εάν ο γονιός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει σε ποιό τμήμα και με πιοά νηπιαγωγό να πάει το παδί του; Για μένα οποιαδήποτε άλλη θα είναι καλύτερη. Κάθε αποψή σας θα είναι δεκτή.
Καλημέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετώπισα στο νηπιαγωγείο του γιού μου. Ο γιός μου ξεκινάει προνήπιο και τον έγραψα από τον Ιούνιο στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς μου. Πριν δυο μέρες πήγα να ρωτήσω εάν θα τον πάρουν - γνωρίζοντας ότι πάντα προηγούνται τα νήπια - συνάντησα την καινούρια νηπιαγωγό που ήρθε στη θέση της παλιάς προισταμένης, και μου είπε ότι τελικά θα πάρουν το γιό μου. Ωστόσο η κοπέλα αυτή ήταν πολύ νευρική και απότομη. Μου έδωσε να συμπληρώσω κάτι επιπλέον χαρτιά , γιατί λεει δεν είχε γίνει σωστά η αίτηση τον Ιούνιο, και απαντούσε στις ερωτήσεις μου απότομα. Εγώ δυσανασχέτησα με τη συμπεριφορά της και τη ρώτησα ευγενικά εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μετά από αυτό και αφού είδε στην αίτηση ότι είμαι εκπαιδευτικός άρχισε τις ευγένειες. Να σημειώσω ότι οι δυο περσινές νηπιαγωγοί ήταν πολύ ευγενικές. Εγώ αγχώθηκα κάπως γιατί ο γιός μου είναι ένα παιδί που δεν θέλει ευκολα να πάει στο σχολείο και η συγκεκριμένη νηπιαγωγός δεν μου άρεσε καθόλου.Με δεδομένο ότι το νηπιαγωγείο είναι διθέσιο , γνωρίζετε εάν ο γονιός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει σε ποιό τμήμα και με πιοά νηπιαγωγό να πάει το παδί του; Για μένα οποιαδήποτε άλλη θα είναι καλύτερη. Κάθε αποψή σας θα είναι δεκτή.
Σίγουρα δε θα πρέπει να κρίνουμε από την πρώτη εντύπωση...Δε νομίζετε όμως ότι οφείλουμε στο συνάνθρωπό μας , πόσο μάλλον και στο δικό μας επάγγελμα που "άγουμε" τα νήπια..πρέπει και εμείς να έχουμε την ανάλογη "αγωγή" ?Δηλαδή αν η συγκεκριμένη νηπιαγωγός έχει "νεύρα" και μιλάει απότομα , δε μπορει να συγκρατηθεί,μέσα στην τάξη με τόσα παιδιά ,που τα νεύρα γίνονται συνήθως τσατάλια, τί θα γίνει ?Πώς θα μιλάει? Οφείλουμε ότι και να μας τυχαίνει να είμαστε ευγενικοί...
Παράθεση από: vnikolitsa στις Σεπτεμβρίου 09, 2011, 09:01:40 amΕσάς, συναδέλφισσα, πώς θα σας φαινόταν να ζητούσε ένας γονιός να μην πάει το παιδί του στο τμήμα Χ, γιατί διδάσκετε εσείς; Να το ζητούσε δε, μόνο και μόνο γιατί δεν του φανήκατε ευγενική. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Το δημόσιο σχολείο είναι δημόσιο σχολείο. Εάν η νηπιαγωγός δεν κάνει καλά τη δουλειά της, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα να απευθυνθείτε και να βρεθεί η λύση. Αλλά να μπει τουλάχιστον πρώτα στην τάξη! Για σκεφτείτε, να ερχόταν η μαμά ενός παιδιού να σας έβλεπε στο γραφείο καθηγητών και να ζητούσε από το Διευθυντή το παιδί της να μην μπει στην τάξη που διδάσκετε και να διατεινόταν μάλιστα, όπως λέτε και σεις, πως γι' αυτήν οποιαδήποτε άλλη εκτός από εσάς θα είναι καλύτερη! Αγαπητή pasxalisΠΕ02 θα φρόντιζα με τη συμπεριφορά μου να το προλάβω αυτό.Ευχαριστώ ωστόσο για τις γνώμες όλων των συναδέλφων, και αυτών που αισθάνομαι ότι θίχτηκαν , και θεωρώ ότι το πιό σωστό είναι να περιμένω και να μην είμαι βιαστική.
Εσάς, συναδέλφισσα, πώς θα σας φαινόταν να ζητούσε ένας γονιός να μην πάει το παιδί του στο τμήμα Χ, γιατί διδάσκετε εσείς; Να το ζητούσε δε, μόνο και μόνο γιατί δεν του φανήκατε ευγενική. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Το δημόσιο σχολείο είναι δημόσιο σχολείο. Εάν η νηπιαγωγός δεν κάνει καλά τη δουλειά της, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα να απευθυνθείτε και να βρεθεί η λύση. Αλλά να μπει τουλάχιστον πρώτα στην τάξη! Για σκεφτείτε, να ερχόταν η μαμά ενός παιδιού να σας έβλεπε στο γραφείο καθηγητών και να ζητούσε από το Διευθυντή το παιδί της να μην μπει στην τάξη που διδάσκετε και να διατεινόταν μάλιστα, όπως λέτε και σεις, πως γι' αυτήν οποιαδήποτε άλλη εκτός από εσάς θα είναι καλύτερη!