0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα διαφωνήσω εν μέρει μαζί σου. Γιατί ας πούμε υπάρχει και πλήθος πτυχιούχων, πχ γαλλικής όπως ανέφερες, που δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικειμενο και ξαφνικά επειδή το χουν και τους βρίσκεται, μπορεί να δώσουν και ασεπ , να περάσουν και μετά να είναι καθηγητές και με τη βούλα...
Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το μένος των συναδέλφων της
Το ότι κάποιος περνάει στον ΑΣΕΠ δεν τον κάνει αυθεντία στην διδακτική!!!Αυτό απαιτεί χρόνια εμπειρίας.Έχω δώσει αρκετές φορές ΑΣΕΠ και έχει τύχει να δω άτομα να περνάνε που δεν έχουν ιδέα. Στο γνωστικό και τα παιδαγωγικά αν έχεις τύχει διάβαινε!!!Είναι πολλαπλής επιλογής, πολλές φορές διφορούμενα και γίνονται μάχες κάθε φορά την επομένη του ΑΣΕΠ για τα ερωτήμετα που βάζουν και τις απαντήσεις που μπορεί να είναι περισσότερες από μία σύμφωνες. όσο για την απάντηση στην διδακτική, αν κάθε φορά ξέρεις την θεωρία που "έχει περισσότερη πέραση" και τα βασικά στάδια, μπορεί να μην πάς πολύ ψηλά,αλλά μια βάση στην δίνουν. Για να μην βγαίνουν συμπεράσματα,έχω δώσει τρεις φορές ΑΣΕΠ και επιτυχώς.Αλλά είμαι από αυτούς που ακόμα...διορίζονται!Δυστυχώς ο ΑΣΕΠ βασίζεται στην τύχη, αλλά δεν είναι το κατάλληλο τόπικ για να επεκταθώ. Όποιος έχει δώσει, καταλαβαίνει.Η εμπειρία είναι το πιο βασικό εργαλείο για έναν εκπαιδευτικό και η διάθεση και όρεξη να βρίσκεται στα πράγματα και να μαθαίνει νέους τρόπους διδασκαλίας και προσέγγισης των μαθητών.
Παράθεση από: vasoulals στις Σεπτεμβρίου 16, 2011, 12:38:55 amΤο ότι κάποιος περνάει στον ΑΣΕΠ δεν τον κάνει αυθεντία στην διδακτική!!!Αυτό απαιτεί χρόνια εμπειρίας.Έχω δώσει αρκετές φορές ΑΣΕΠ και έχει τύχει να δω άτομα να περνάνε που δεν έχουν ιδέα. Στο γνωστικό και τα παιδαγωγικά αν έχεις τύχει διάβαινε!!!Είναι πολλαπλής επιλογής, πολλές φορές διφορούμενα και γίνονται μάχες κάθε φορά την επομένη του ΑΣΕΠ για τα ερωτήμετα που βάζουν και τις απαντήσεις που μπορεί να είναι περισσότερες από μία σύμφωνες. όσο για την απάντηση στην διδακτική, αν κάθε φορά ξέρεις την θεωρία που "έχει περισσότερη πέραση" και τα βασικά στάδια, μπορεί να μην πάς πολύ ψηλά,αλλά μια βάση στην δίνουν. Για να μην βγαίνουν συμπεράσματα,έχω δώσει τρεις φορές ΑΣΕΠ και επιτυχώς.Αλλά είμαι από αυτούς που ακόμα...διορίζονται!Δυστυχώς ο ΑΣΕΠ βασίζεται στην τύχη, αλλά δεν είναι το κατάλληλο τόπικ για να επεκταθώ. Όποιος έχει δώσει, καταλαβαίνει.Η εμπειρία είναι το πιο βασικό εργαλείο για έναν εκπαιδευτικό και η διάθεση και όρεξη να βρίσκεται στα πράγματα και να μαθαίνει νέους τρόπους διδασκαλίας και προσέγγισης των μαθητών.Φυσικά και όποιος πετυχαίνει τον ΑΣΕΠ δεν αποδεικνύει πως είναι αυθεντία στην διδακτική.Αποδεικνύει πως έχει στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις παιδαγωγικών, πως μπορεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο μαθήματος βασιζόμενος στις αρχές τις διδακτικής και αποδεικνύει ακόμη πως εχει αρκετές γνώσεις στο γνωστικό του αντικείμενο...Δεν είναι λίγα...Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα προετοιμασίας και διαβάσματος... Ένας που κατ' επανάληψη έχει πετύχει (χωρίς να ανήκει απαραίτητα στος διοριστέους, αν οι θέσεις είναι λίγες) αποδεικνύει κάποια επάρκεια σε θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής και γνωστικού... Ένας που συνεχώς αποτυγχάνει αποδεικνύει κάποια ανεπάρκεια στα παιδαγωγικά ή στην διδακτική ή στο γνωτικό ή στη χειρότερη περίπτωση σε όλα...
Τέλος αν κρίνω από το σχολείο μου σε δασκάλους πρέπει να είμαστε όλα τα σχολεία καλυμμένα στη