0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών δράσεων του Ψηφιακού Σχολείου αναμένεται να δημιουργηθεί μια μεγάλη βάση κατάλληλα καταρτισμένων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά το νέο Π.Σ. για τις ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο, ήτοι1. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την επιμόρφωση ΤΠΕ
Αν και νομίζω πως όλοι θα έχουμε να καταθέσουμε προσωπικά βιώματα (εμένα στο σχολείο μια δασκάλα με χαστούκισε), και απόψεις για το υπουργείο, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (διάβασα σε ένα μπλογκ ότι είναι μασώνοι όλοι τους), η συζήτηση γι' αυτά μάλλον αποπροσανατολίζει από το θέμα και θα πρότεινα να την διεξάγουμε σε άλλα thread.Επί της ουσίας, παρατηρώ πως, είτε εσκεμμένα είτε από κεκτημένη ταχύτητα, γίνεται παρανόηση της πρότασης που αναφέρονταν ρητά σε δασκάλους με αυξημένα προσόντα. Προσωπικά τουλάχιστον δε βλέπω κανένα παιδαγωγικό λόγο να μη διδάσκουν μαθήματα ειδικοτήτων:α. απόφοιτοι ξένων φιλολογιών / ΤΕΦΑΑ / μουσικών σπουδών που διορίσθηκαν ως δάσκαλοι μετά από κατατακτήριες σε κάποιο ΠΤΔΕ;β. αντίστροφα, δάσκαλοι που σε κάποια στιγμή απέκτησαν β' πτυχίο σε κάποια ξένη φιλολογία κλπ.;γ. απόφοιτοι ΠΤΔΕ με μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε κάποιο μάθημα ειδικότητας (λ.χ. τη διδακτική μιας ξένης γλώσσας);Τι δεν έχω καταλάβει;
Παράθεση από: JohnyWalker στις Σεπτεμβρίου 14, 2011, 08:56:27 pmE αλλοίμονο οι δάσκαλοι έχουν τεράστια προσόντα. Το 90% των παιδιών 23 ετών που μπαίνουν δάσκαλοι δεν έχουν καν μεταπτυχιακό ή έστω μια ξένη γλώσσα. Αλλά παρόλα αυτά είναι παντογνώστες. Για να μην πω ότι από υπολογιστές έμενα κατάπληκτος όταν 23 ετών παιδιά δεν ήξεραν βασικές αρχές word, κ.τ.λ.Η αδικία στο μεγαλείο τηςΑλλά βέβαια όταν η Δευτεροβάθμια δεν έχει καν άτομα να την υποστηρίξουν, παπούδια που θέλουν ξήλωμα τι να πει κανείςΑλλά έχει πίσω η αχλάδα της την ουρά, διότι στο εξωτερικό οι δάσκαλοι έχουν πολλά προσόντα. Αν εσείς το θεωρείτε δίκαιο άτομα με διδακτορικά, μεταπτυχιακά πουείναι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ να τρέμει το φιλοκάρδι τους αν θα μπουν έστω αναπληρωτές, ενώ οι δάσκαλοι άνετοι με βαθμούς πτυχίων 5,5 και 6 να απορροφούνται κατευθείαν, καταλαβαίνετε τότε τι εστί αδικία και ανωμαλία στην ελλάδαΑυτά έχω να πω, γιατί αυτή είναι η αλήθεια+++++
E αλλοίμονο οι δάσκαλοι έχουν τεράστια προσόντα. Το 90% των παιδιών 23 ετών που μπαίνουν δάσκαλοι δεν έχουν καν μεταπτυχιακό ή έστω μια ξένη γλώσσα. Αλλά παρόλα αυτά είναι παντογνώστες. Για να μην πω ότι από υπολογιστές έμενα κατάπληκτος όταν 23 ετών παιδιά δεν ήξεραν βασικές αρχές word, κ.τ.λ.Η αδικία στο μεγαλείο τηςΑλλά βέβαια όταν η Δευτεροβάθμια δεν έχει καν άτομα να την υποστηρίξουν, παπούδια που θέλουν ξήλωμα τι να πει κανείςΑλλά έχει πίσω η αχλάδα της την ουρά, διότι στο εξωτερικό οι δάσκαλοι έχουν πολλά προσόντα. Αν εσείς το θεωρείτε δίκαιο άτομα με διδακτορικά, μεταπτυχιακά πουείναι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ να τρέμει το φιλοκάρδι τους αν θα μπουν έστω αναπληρωτές, ενώ οι δάσκαλοι άνετοι με βαθμούς πτυχίων 5,5 και 6 να απορροφούνται κατευθείαν, καταλαβαίνετε τότε τι εστί αδικία και ανωμαλία στην ελλάδαΑυτά έχω να πω, γιατί αυτή είναι η αλήθεια
Το μάξιμουμ του ωραρίου στην πρωτοβάθμια είναι 24 ώρες την εβδομάδα (διδακτικές). Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διδάξει ούτε μία ώρα παραπάνω σύμφωνα με το νόμο (ημερησίως έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6 ώρες). Άρα, εάν διά στόματος
Παράθεση από: xhm32 στις Σεπτεμβρίου 14, 2011, 09:07:18 pmΠαράθεση από: JohnyWalker στις Σεπτεμβρίου 14, 2011, 08:56:27 pmE αλλοίμονο οι δάσκαλοι έχουν τεράστια προσόντα. Το 90% των παιδιών 23 ετών που μπαίνουν δάσκαλοι δεν έχουν καν μεταπτυχιακό ή έστω μια ξένη γλώσσα. Αλλά παρόλα αυτά είναι παντογνώστες. Για να μην πω ότι από υπολογιστές έμενα κατάπληκτος όταν 23 ετών παιδιά δεν ήξεραν βασικές αρχές word, κ.τ.λ.Η αδικία στο μεγαλείο τηςΑλλά βέβαια όταν η Δευτεροβάθμια δεν έχει καν άτομα να την υποστηρίξουν, παπούδια που θέλουν ξήλωμα τι να πει κανείςΑλλά έχει πίσω η αχλάδα της την ουρά, διότι στο εξωτερικό οι δάσκαλοι έχουν πολλά προσόντα. Αν εσείς το θεωρείτε δίκαιο άτομα με διδακτορικά, μεταπτυχιακά πουείναι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ να τρέμει το φιλοκάρδι τους αν θα μπουν έστω αναπληρωτές, ενώ οι δάσκαλοι άνετοι με βαθμούς πτυχίων 5,5 και 6 να απορροφούνται κατευθείαν, καταλαβαίνετε τότε τι εστί αδικία και ανωμαλία στην ελλάδαΑυτά έχω να πω, γιατί αυτή είναι η αλήθεια+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Παράθεση από: why στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 06:36:26 amΠαράθεση από: xhm32 στις Σεπτεμβρίου 14, 2011, 09:07:18 pmΠαράθεση από: JohnyWalker στις Σεπτεμβρίου 14, 2011, 08:56:27 pmE αλλοίμονο οι δάσκαλοι έχουν τεράστια προσόντα. Το 90% των παιδιών 23 ετών που μπαίνουν δάσκαλοι δεν έχουν καν μεταπτυχιακό ή έστω μια ξένη γλώσσα. Αλλά παρόλα αυτά είναι παντογνώστες. Για να μην πω ότι από υπολογιστές έμενα κατάπληκτος όταν 23 ετών παιδιά δεν ήξεραν βασικές αρχές word, κ.τ.λ.Η αδικία στο μεγαλείο τηςΑλλά βέβαια όταν η Δευτεροβάθμια δεν έχει καν άτομα να την υποστηρίξουν, παπούδια που θέλουν ξήλωμα τι να πει κανείςΑλλά έχει πίσω η αχλάδα της την ουρά, διότι στο εξωτερικό οι δάσκαλοι έχουν πολλά προσόντα. Αν εσείς το θεωρείτε δίκαιο άτομα με διδακτορικά, μεταπτυχιακά πουείναι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ να τρέμει το φιλοκάρδι τους αν θα μπουν έστω αναπληρωτές, ενώ οι δάσκαλοι άνετοι με βαθμούς πτυχίων 5,5 και 6 να απορροφούνται κατευθείαν, καταλαβαίνετε τότε τι εστί αδικία και ανωμαλία στην ελλάδαΑυτά έχω να πω, γιατί αυτή είναι η αλήθεια+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Δεν είμαι δασκάλα, αλλά θεωρώ τουλάχιστον άδικο να στρέφεσαι εναντίον ενός κλάδου, μόνο και μόνο γιατί έτυχε για μια περίοδο να έχει μεγαλύτερη ζήτηση από τον δικό σου. Ήξερες, όταν αποφάσιζες να σπουδάσεις το αντικείμενό σου, ότι δεν έχει μεγάλη απορρόφηση, αλλά πήρες την απόφαση, φαντάζομαι γιατί το αγαπούσες πολύ. Δεν σου φταίνε οι δάσκαλοι για την επιλογή σου. Αν ήθελες γρήγορο διορισμο, θα μπορούσες να έχεις επιλέξει τη σχολή τους. Γνωρίζω άτομα που το έκαναν και μάλιστα, αφού είχαν αποφοιτήσει από άλλη σχολή, για να μπορέσουν να διοριστούν.Ούτε θεωρώ δίκαιο να μιλάς για δασκάλους περιορισμένων προσόντων, γιατί μπορώ να σκεφθώ παρά πολλούς καθηγητές που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Η μόνη διαφορά είναι απλώς ότι οι δάσκαλοι ευνοήθηκαν από το θεσμό των ολοήμερων και διορίζονταν όλοι, κουτσοί-στραβοί. Κάποτε λ.χ που ίσχυε η επετηρίδα και διορίζονταν καθηγητές ανεξαρτήτως βαθμού πτυχίου και προσόντων, παρόμοιες περιπτώσεις δεν παρατηρούνταν και σ' αυτούς; Ή μήπως και τώρα που μπήκε το ΑΣΕΠ, προσλαμβάνεται απαραιτήτως η αφρόκρεμα; Να είμαστε ειλικρινείς.Αν μιλούσαμε για ανωμαλία στην Ελλάδα, για εμένα θα ήταν το γεγονός ότι άνοιξαν σχολές σε κάθε βουνό και ραχούλα της Ελλάδας και αυξήθηκαν έτσι οι απόφοιτοι σχολών΄που ούτως ή άλλως ήταν μειωμένης απορρόφησης από την αγορά και από την εκπαίδευση. Έτσι, κάποια στιγμή βρέθηκαν ουρές ανέργων που έψαχναν απεγνωσμένα για κάτι που ήταν δύσκολο ως αδύνατο να το αποκτήσουν, εργασία πάνω στο αντικείμενό τους.