*

Αποστολέας Θέμα: Ιδέες για το μάθημα (Πρωτοβάθμια) αφού βιβλία δεν έχουμε?  (Αναγνώστηκε 9793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ιδέες για το μάθημα (Πρωτοβάθμια) αφού βιβλία δεν έχουμε?
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 03:55:21 pm »
Συνάδελφοι χίλια ευχαριστώ, με έχετε βοηθήσει ήδη πάρα πολύ!!! Εάν υπάρχουν και άλλες ιδέες ας αναφερθούν εδώ, γιατί, όπως βλέπετε, τα βιβλία αργούν, το χαρτί για φωτοτυπίες είναι περιορισμένο, και κάπως πρέπει να βγει η ώρα και να κερδίσουν και κάτι τα παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 07:57:05 pm »
στην πεμπτη εκτη γραψε μια λεξη στον πινακα πχ. red και βρειτε μαζι οσες περισσοτερες λεξεις εχουν σχεση με το red (flower, balloon etc.) και επειτα τους βαζεις να γραψουν μια ιστορια με τις λεξεις αυτες. οσες περισσοτερες μπορουν.

επισης σε αυτες τις ηλικιες φτιαξε ένα ερωτηματολογιο (eats carrots, favourite colour blue, likes dancing)με κενα διπλα να συμπληρωσουν ονοματα.  βαλε το ενα να ρωταει το αλλο ακομα κ σενα, ας μετακινουνται κ απο θρανιο σε θρανιο, για να συμπληρωσουν το ερωτηματολογιο. οποιος συμπληρωσει το ερωτηματολογιο πρωτος κερδιζει. κ μετα ας παρουσιασουν τα "ευρηματα" τους για καθες παιδι.πχ. Mary likes dancing and her favourite colour is red ....

κ ενα επιτραπεζιο μπορεις να κανεις. οπως η μονοπολη ας πουμε μονο που στα κουτακια θα εχεις ενα θεμα πχ. family, summer, pets, if i were rich...θα πρεπει να μιλησουν σχετικα με το θεμα στο οποιο επεσε το πιονι τους. χρειαζεσαι κ ζαρι. χωρισε τους σε ομαδες για να προχωραει γρηγορα. θα υπαρχουν κ κουτακια που χανουν την σειρα τους, πανε πισω 2 θεσεις κτλπ.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 08:35:35 pm »
κ ενα επιτραπεζιο μπορεις να κανεις. οπως η μονοπολη ας πουμε μονο που στα κουτακια θα εχεις ενα θεμα πχ. family, summer, pets, if i were rich...θα πρεπει να μιλησουν σχετικα με το θεμα στο οποιο επεσε το πιονι τους. χρειαζεσαι κ ζαρι. χωρισε τους σε ομαδες για να προχωραει γρηγορα. θα υπαρχουν κ κουτακια που χανουν την σειρα τους, πανε πισω 2 θεσεις κτλπ.

Πέρσι έκοψα απο το βιβλίο της Δ' εικόνες με λεξιλόγιο που έπρεπε να διδάξω. Πλαστικοποίησα τις εικονίτσες και μετά τις χρησιμοποιούσα για διάφορα παιχνίδια. π.χ. θυμάμαι είχα πάρει ένα χαρτόνι έκανα κουτάκια σε μια σειρά (σαν φιδάκι) και σε μερικά έγραφε 'Πήγαινε τόσες θέσεις πίσω' (στα αγγλικά). Παίζανε με τις σβήστρες τους αντί για πιόνια και για ζάρια είχα λίγη πλαστελίνη που τους έδινα για να τα φτιάξουν εκείνη την στιγμή.  Κολλούσα με blue tack τις εικονίτσες πάνω στο χαρτόνι.  Α! να πω οτι οι εικόνες απο την πίσω μεριά είχαν την λέξη που έδειχνε η εικονα οπότε το έπαιζαν μόνα τους τα παιδιά (ξεκολούσαν την εικόνα και έβλεπαν αν αυτό που λένε είναι σωστό). Ακόμα και χωρίς εικονίτσες το χρησιμοποίησα. Μια μέρα στο ολοήμερο που δεν ήξερα οτι είχαν τεστ στο λεξιλόγιο του κεφαλαίου έκοψα εκείνη την στιγμή χαρτάκια που είχαν απο την μια μεριά την λέξη στα αγγλικά απο την άλλη την λέξη στα ελληνικά (τα κόλλησα με λίγο ζιλοτέιπ) και έτσι έκαναν επανάληψη του λεξιλογίου παίζοντας.
 Εννοείται οτι αυτό με τις εικονίτσες είναι καλύτερο αλλά σε μια δύσκολη στιγμή που δεν έχεις εικόνες...
Γενικά θα πρότεινα αυτά που θα φτιάξεις να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές.

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 10:55:06 pm »
Κι άλλη λεξιλογίου. Δίνεις μια λέξη (φρόντισε να είναι μεγάλη), π.χ. CHOCOLATE. Τα παιδιά προσπαθούν να φτιάξουν όσες περισσότερες νέες λέξεις μπορούν χρησιμοποιώντας μόνο τα γράμματα που τους δίνει η λέξη CHOCOLATE. Μπορούν λοιπόν να φτιάξουν μια λέξη που έχει 2 φορές το C αλλά με ένα A κτλ. Π.χ. hot, late, tea, ate... Όποιος βρει τις περισσότερες, κερδίζει!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 10:56:40 am »
Άλλη δραστηριότητα που δεν απαιτεί βιβλία είναι η παντομίμα. Μπορούμε να δώσουμε ένα γενικό θέμα, π.χ. jobs. Ένας μαθητής σηκώνεται και με το σώμα του προσπαθεί να κάνει τους άλλους να καταλάβουν ποιο είναι το επάγγελμά του. Οι υπόλοιποι ρωτούν π.χ. Are you a doctor? κι εκείνος δίνει short answers (έτσι κάνουν επανάληψη τα επαγγέλματα αλλά και το ρήμα To be). Μπορεί να γίνει και για εξάσκηση και σε άλλα γραμματικά φαινόμενα όπως στον present continuous, π.χ. Are you swimming? Yes, I am. / No, I' not. και μετά να βάζουμε κάποιον άλλο μαθητή να φτιάχνει μια πρόταση αλλάζοντας το πρόσωπο (π.χ. George is swimming). Αρέσει πολύ στα παιδιά και προσπαθούν να βρουν την απάντηση για να αναπαραστήσουν κάτι με τη σειρά τους.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 04:27:11 pm »
Τέλεια, είστε φοβερές! Εγώ πάλι από φαντασία δεν πάω και πολύ καλά..... πάντως μου δώσατε πολλές ιδέες. Και θυμήθηκα κι εγώ τώρα που ως νεοδιόριστη τους έγραφα μία πρόταση στον πίνακα και τους ζητούσα να φτιάξουν ιστοριούλες (πολύ μικρές, 5-6 σειρές) που να τελειώνουν (ή να αρχίζουν...ανάλογα) με αυτήν την πρόταση.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:45:31 pm »
Εμείς ευχαριστούμε που είχες την ιδέα να το οργανώσουμε έτσι και να έχουμε μια έτοιμη τράπεζα παιχνιδιών/διασκεδαστικών δραστηριοτήτων! Alice6, αφού εσύ είσαι μέσα στο σχολείο, μπορείς να μας μεταφέρεις πώς είναι το κλίμα, σχεδόν ένα μήνα μετά τον αγιασμό, αυτή τη χρονιά;
ΥΓ1. Ας μην ξεχνάμε και το οπτικοακουστικό υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε ελλείψει βιβλίων.
ΥΓ2. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία, ψάξιμο στο διαδίκτυο και σε βιβλία και μετά όλα έρχονται μόνα τους!!  8)

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 02:44:42 pm »
Εμείς ευχαριστούμε που είχες την ιδέα να το οργανώσουμε έτσι και να έχουμε μια έτοιμη τράπεζα παιχνιδιών/διασκεδαστικών δραστηριοτήτων! Alice6, αφού εσύ είσαι μέσα στο σχολείο, μπορείς να μας μεταφέρεις πώς είναι το κλίμα, σχεδόν ένα μήνα μετά τον αγιασμό, αυτή τη χρονιά;
ΥΓ1. Ας μην ξεχνάμε και το οπτικοακουστικό υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε ελλείψει βιβλίων.
ΥΓ2. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία, ψάξιμο στο διαδίκτυο και σε βιβλία και μετά όλα έρχονται μόνα τους!!  8)

Κοίτα, εγώ από σχολεία δεν έχω φοβερή εμπειρία, μία χρονιά έχω εργαστεί σε δημοτικό και αυτή είναι η δεύτερη, οπότε δεν είμαι πολύ αξιόπιστη για να συγκρίνω το πέρσυ με το φέτος. Προσωπικά είμαι σε απόγνωση χωρίς βιβλία, έχω και πολύ άτακτα τμήματα-βασικά πολλά παιδιά με ΔΕΠΥ και διάφορα όμοια (δλδ ακόμα και στο παιχνίδι τους κρατάω με μεγάλη δυσκολία, όχι επειδή δεν τους αρέσει, αλλά επειδή είναι πολύ ζωηρά και δεν κρατιούνται, φωνάζουν, πανηγυρίζουν, μαλλώνουν κλπ), οπότε ανυπομονώ να έρθουν τα βιβλία για να μπούμε σε μια σειρά (αν δεν τους έχω χάσει μέχρι τότε). Κατά τα άλλα είναι δύσκολα οικονομικά τα πράγματα (τι έκπληξη...) το χαρτί για φωτοτυπίες είναι περιορισμένο, ζητάμε όσο το δυνατόν λιγότερα από τα παιδιά για να μην επιβαρύνουμε τις οικογένειες... επίσης υπάρχουν πολλά νεύρα στον σύλλογο, νομίζω ότι αυτό παντού συμβαίνει (όσοι οδηγάτε το βλέπετε και στον δρόμο) ο κόσμος έχει νεύρα...

Και να ρωτήσω συνάδελφοι και κάτι άλλο-σχετικό πάντως- επειδή συμπληρώνω ωράριο και σε ένα σχολείο με ΕΑΕΠ και τη βλέπω να μού΄ρχεται η πρώτη δημοτικού, τι κάνουμε εκεί??

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 02:52:49 pm »
Αν πατήσεις στο google εκμάθηση της Αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία βγάζει ένα site (δε θυμάμαι ακριβώς τώρα τη διεύθυνση) με δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για Α και

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 03:10:46 pm »
ΠΕΑΠ Αριστερά στις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. (Μόλις είδα ότι άλλαξαν χώρο!)

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 03:11:21 pm »
Σωστά, κάτι σαν ΠΕΑΠ ή κάτι τετοιο λέγεται, το είχα δει κάποια στιγμή. Οπότε θα το δω, ευχαριστώ. Για πείτε κι άλλα.... κανα παιχνιδάκι ακόμα? καμιά ιδέα? Αν μείνουμε μέχρι τον Δεκέμβριο χωρίς βιβλία καήκαμε....

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 03:21:14 pm »
Αν υπάρχει η δυνατότητα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αίθουσα υπολογιστών του σχολείου, θα μπορούσες να μπεις στο site του british council όπου έχει ενδιαφέροντα πράγματα για παιδιά, τραγουδάκια, online ασκησούλες, ιστοριούλες και βέβαια και σε άλλες παρεμφερείς ιστοσελίδες με interactive ασκήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 03:35:29 pm »
Αν υπάρχει η δυνατότητα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αίθουσα υπολογιστών του σχολείου, θα μπορούσες να μπεις στο site του british council όπου έχει ενδιαφέροντα πράγματα για παιδιά, τραγουδάκια, online ασκησούλες, ιστοριούλες και βέβαια και σε άλλες παρεμφερείς ιστοσελίδες με interactive ασκήσεις.

μμμμ, καλό!!! (δεν υπάρχει αίθουσα υπολογιστών στο σχολείο μας......). Αλλά θα μπορούσα να πάρω το λαπτοπ, όπου θα έχω κατεβάσει τραγουδάκια, αυτά που βάζω και στα παιδιά μου (the wheels on the bus, old mcdonald, baba black sheep κλπ). Έχω ανακαλύψει φοβερά τραγουδάκια αγγλικά για μικρές ηλικίες, για να μαθαίνουν σχήματα, χρώματα κλπ. Από ελληνικά δεν έχω βρει τίποτα (που με ενδιαφέρουν για τα παιδιά μου), αλλά από αγγλικά είναι άπειρα!

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 11:50:59 pm »
Επανήλθα! Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα θέμα και να εκτυπώσεις flashcards. Eγώ είχα κατεβάσει απο το site για παιδιά του british council τα flashcards με τα ζώα. Είναι έγχρωμες, τις κόβεις και τις κολλάς με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν στο πίσω μέρος τη λέξη. Έχει πολλά topics και μπορείς να επιλέξεις π.χ. όσα έχουν συνάφεια με τα κεφάλαια των βιβλίων ώστε να προετοιμαστούν κάπως. Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση στο λεξιλόγιο και να λένε όλα μαζί τη λέξη ή να παίξετε και παιχνίδια, π.χ. για κάθε λέξη που θυμούνται, θα παίρνουν έναν πόντο. Καλό θα ήταν να τις πλαστικοποιήσεις ώστε να σου μείνουν και για το μέλλον. Έχω δουλέψει σε ολοήμερο κι όπως θα κατάλαβες, έχω προσπαθήσει κι εγώ να βρω αρκετά πράγματα ώστε να μη βαριούνται τα παιδιά και να μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 11:52:34 pm από MissPE06 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144