0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλό είναι όσοι της ειδικής βρίσκονται σε σχολείο να προασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου είτε είναι μόνιμοι είτε αναπληρωτές.Προσωπικά εγώ πριν λίγες μέρες σταμάτησα μια κατάσταση που πήγε να γίνει με μόνιμο που περίσσευε στο σχολείο και είπαν να μπει στο Τ.Ε.. Συνεχίζω να ζητάω το κενό για αναπληρωτή ή μόνιμο με προσόντα ειδικής. Μου λένε ότι μπορεί να μην έρθει κανένας και είναι κρίμα τα παιδάκια να μην έχουν έστω και αυτή την υποστήριξη. Τους απαντώ ότι "ας μην έρθει κανένας, τα παιδιά δεν είναι στον δρόμο είναι στο τμήμα τους, εκπτώσεις στον κλάδο μου δεν κάνω". Ελπίζω στην
Καλησπέραόσοι κάνατε καταγγελία/ένσταση μπορείτε να μας στείλετε το κείμενο που συντάξατε ή κάποια φόρμα;η καταγγελία πηγαίνει στο υπουργείο από εμάς και όχι στη δευτεροβάθμια;ενδιαφέρομαι να μπω στη διαδικασία γι'αυτο ρωτάω..όποιος μπορεί να βοηθήσει.
Συνάδελφοι προτού σας αναφέρω κάποιες ενέργειες που έχω κάνει μεμονωμένα σας λέω ότι είμαι μόνιμα διορισμένος εδώ και 6 χρόνια (έχει την σημασία του). Λοιπόν θέλοντας μετά τον διορισμό μου να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή έκανα ένα από τα σεμινάρια ειδικής αγωγής. Μετά την λήψη του πιστοποιητικού πηρά απόσπαση σε ένα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Εκεί διαπίστωσα πως όλο το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετούσε εκεί ήταν αποσπασμένο χωρίς να πληροί καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου 3699 και απλά με την γνωστή μέθοδο του ρουσφετιού περίμεναν να περάσουν τα τρία χρόνια που απαιτεί ο νομός ώστε να κατοχυρώσουν δικαιώματα. Αυτό φυσικά δεν μπορούσα να το δεχτώ σεβόμενος τον ελάχιστο κόπο που έκανα για να πάρω το σεμινάριο και τα τεράστια έξοδα. Πολύ δε τον κόπο πτυχιούχων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Αφού πέρασε η πρώτη χρονιά αποφάσισα φέτος με μια απλή αίτηση στο ΠΥΣΔΕ να απαιτήσω εφαρμογή του νόμου ειδάλλως η προσφυγή μου στο Υπουργείο ήταν δεδομένη. Το αποτέλεσμα απλά εντυπωσιακό. Στο σχολείο είμαστε μόνο 2 μόνιμοι εκπαιδευτικοί (αντί των 8 πέρσι)που πληρούμε τα νόμιμα προσόντα και αναμένουμε πάρα πολλούς αναπληρωτές. Συνάδελφοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μας παίρνουν τις θέσεις. Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Θέλετε να προσπαθήσουμε για να γίνει μια πανελλήνια κίνηση ; Θέλετε να υπάρχουν αρκετές θέσεις κάθε χρόνο ανοικτές για εργασία; Περιμένω την ανταπόκριση και τις προτάσεις σας. Σε συνέχεια του μηνύματος μου και μετά από προσεκτική ανάλυση των μηνυμάτων σας κατέγραψα πως: 1. αυτό που βίωσα εγώ είναι μια πραγματικότητα σε όλη την Ελλάδα2. βλέπω πως μεμονωμένα υπάρχουν κινήσεις από τον καθένα και υπάρχει ενημέρωση (και εγώ επικοινώνησα με την Δ/νση Ειδικής αγωγής και είναι αλήθεια πως υπάρχουν πιστώσεις κτλ)3. σε κάποιον φίλο που μου έστειλε e-mail συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι σε πολλά από τα σεμινάρια που γίνονται ανά την Ελλάδα δεν τηρούνται καθόλου οι ελάχιστες προϋποθέσεις που θα εγγυούνται ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά, υπάρχουν οι προβλεπόμενες παρουσίες , γίνεται η πρακτική εξάσκηση κτλ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτές τις πρακτικές νομίζω πως όλοι τις καταδικάζουμε και αν γίνει μια οργανωμένη κίνηση θα είναι σημείο αναφοράς και αυτό.4. η μη χορήγηση πληροφοριών από τα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ και διευθυντών είναι γεγονός που μπορεί να λυθεί πολύ εύκολαΤελειώνοντας θέλω να θέσω έναν προβληματισμό προς τα μέλη. Έχω αναθέσει σε μια νέα δικηγόρο με σπουδές και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και συμμετοχή στο προεδρείο της Πανευρωπαϊκής Φοιτητική οργάνωσης «ΑΕΖΕ» καθώς και γνώση ευρωπαϊκών προγραμμάτων την δημιουργία ενός συλλόγου. Μου πρότεινε να εξετάσουμε την δημιουργία ΜΚΟ που είναι πιο εύκολη και με μικρότερο κόστος η σύσταση της. Έχει κανείς γνώση σχετικά;Συνάδελφοι ωραία τα λέμε , συμφωνούμε σε όλα αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Όποιος ενδιαφέρεται και έχει και καμία ιδέα ας μου στείλει ένα e-mail στο sxpgr@yahoo.gr με τα στοιχειά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να τον πάρω τηλέφωνο και να μιλήσουμε.Δεν πρέπει να χάνουμε άλλο χρόνο.