0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rozy4 στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 05:57:34 pmΑπό τα πλέον μελάνα σημεία είναι το σχολικό συμβούλιο από ποιους πλέον απαρτίζεται, οι αρμοδιότητες που έχει και η ψήφιση του εσωτερικού κανονισμού (λίγο καλόγριες μου θύμισε). Οι εκπαιδευτικοί μειοψηφούν αλλά αυτοί θα κληθούν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις. Και τι αποφάσεις και εσωτερικοί κανονισμοί θα είναι αυτοί...βρε παιδιά σχολικό συμβούλιο και εσωτερικός κανονισμός ήδη προβλέπονταν απο την κείμενη νομοθεσια...δεν είναι κάτι καινούριο...μη σας τρομάζει.
Από τα πλέον μελάνα σημεία είναι το σχολικό συμβούλιο από ποιους πλέον απαρτίζεται, οι αρμοδιότητες που έχει και η ψήφιση του εσωτερικού κανονισμού (λίγο καλόγριες μου θύμισε). Οι εκπαιδευτικοί μειοψηφούν αλλά αυτοί θα κληθούν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις. Και τι αποφάσεις και εσωτερικοί κανονισμοί θα είναι αυτοί...
οι γονείς και ο δήμος ήταν πάντα μέλη του σχολικού συμβουλίου δεν είναι κάτι καινούριο...δε νομιζω ότι πρέπει να σας πιάνει πανικός... τι μπορεί δηλαδή να κάνει ένα σχολικό συμβούλιο που σας αγχώνει τόσο πολύ; Πώς μπορεί να παρέμβει στο έργο ενός καθηγητή που κάνει καλά τη δουλειά του; μην τρελαθούμε κιόλας...
ποια είναι τα κριτήρια ότι ένας δάσκαλος κάνει καλά τη δουλειά του; Σε άλλον γονιό τα δύο φυλλάδια πχ είναι λίγα σε άλλον πολλά σε άλλον ικανοποιητικά. Αυτό είναι το κριτήριο των περισσότερων γονέων ειδικά στο δημοτικό και στην ίδια λούμπα πέφτουμε κι εμείς όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Έτσι ο ίδιος δάσκαλος αξιολογείται ανεπαρκής από κάποιους, υπερβολικός από άλλους και καλός από τους τρίτους.Μετέχω σε σχολικά συμβούλια σαν μέλος συλλόγου γονέων και έχουν ακούσει πολλά τα αφτιά μου. Μέχρι τώρα ήταν μια μορφή επικοινωνίας χωρίς αποφασιστικό κομμάτι. Τώρα να δω να ψηφίζονται κατανομές εξόδων (με πενιχρά έσοδα στα ταμεία) και εσωτερικοί κανονισμοί με αριστεία και σημαίες...
....υγ...με το δικό μου βιογραφικό λες να μπω κι εγώ στη λίστα με τα άτομα εγνωσμένου κύρους;
αν παρέμενα στο σχολείο, απο αυτό θα γινόμουν σίγουρα...και πιο παλιά και με εισηγήσεις ένα σωρό και με phd - δεν υπήρχε αμφιβολία περί τούτου - που λέει και η