0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό εννοείται AntreaEirini! Εννοείται ότι υπάρχουν πρόθυμοι και εξειδικευμένοι άνθρωποι από ΑΣΕΠ για να διδάξουν στη διαπολιτισμική. Εγώ αναφέρομαι στις περιπτώσεις ανθρώπων που α. δεν είναι πρόθυμοι και β. δεν έχουν τις γνώσεις. Αυτά σε απάντηση της κοπέλας παραπάνω που υποστήριξε με απόλυτο τρόπο ότι ο κάθε επιτυχών του ΑΣΕΠ θα πρέπει να είναι και πρόθυμος και γνώστης. Μην τρελαθούμε εντελώς!
Αγαπητή r.e.a Απλά γελάω με την τοποθέτηση: Παράθεση από: r.e.a. στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 12:07:42 amΗ γνώμη μου είναι πολύ καλά κάνει! Έτσι ο ασεπίτης να ξέρει ότι θα πάει να δουλέψει όπου του πουν και όχι όπου γουστάρει. Γιατί θα πρέπει κάποιοι και στα μαλακά να πέφτουνε και να γκρινιάζουν συνέχεια για όλους και για όλα;Δεν είναι υποχρεωμένος κάθε εκπαιδευτικός που λαμβάνει μέρος στον ΑΣΕΠ, ακόμα και αν συγκεντρώνει τόσο υψηλή βαθμολογία που να αγγίζει το διορισμό, να γνωρίζει τα περί διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, τις μεθόδους της και τις ιδιαιτερότητές της (ανάλογο είναι και το ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, δηλαδή ο επιτυχών του ΑΣΕΠ δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τα της ειδικής και πολύ περισσότερο ο χώρος διαχωρίζεται από αυτόν της γενικής εκπαίδευσης). Προφανώς μπερδεύεις δύο διαφορετικά θέματα κάνοντας λόγο γι' αυτούς που πέφτουν στα μαλακά και από πάνω γκρινιάζουν κιόλας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και το αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί και πολύ περισσότερο αν έχει τις γνώσεις του συγκεκριμένου αντικειμένου. Θα με ενδιέφερε όμως πολύ να μου απαντούσες στα εξής (μόνον βέβαια εφόσον είσαι επιτυχούσα του ΑΣΕΠ και δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση):1. Τι μέθοδο/τεχνικές χρησιμοποιείς για δίγλωσσα παιδιά με κύρια μία ξένη γλώσσα;2. Τι μέθοδο/τεχνικές χρησιμοποιείς για δίγλωσσα παιδιά με μητρική την ελληνική;3. Πώς επιτελείς μετασχηματίζουσα μάθηση σε μία ομάδα αλλοδαπών που έχουν γκετοποιηθεί;4. Πώς προσδιορίζεις και διαχειρίζεσαι τις διομαδικές σχέσεις-συγκρούσεις μεταξύ μιας μεικτής μαθητικής κοινότητας/τάξης;5. Αλήθεια, έχεις υλικό και πρόγραμμα παράλληλων λογοτεχνικών κειμένων ελλληνικών και των χωρών προέλευσης των παιδιών;6. Όλα τα παραπάνω ερωτήματα αντίστοιχα για εφήβους.7. Τι μέθοδο ακολουθείς στη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας όταν γνωρίζεις ότι οι χώρες προέλευσης των μαθητών σου έχουν διαφορετική οπτική;8. Πώς χειρίζεσαι μία πολυπολιτισμική τάξη.9. Τι είναι το επιπολιτισμικό στρες και πώς το διαχειρίζεσαι εκπαιδευτικά;10. Τι κάνεις όταν η τάξη είναι στο σύνολό της μονοπολιτισμική και μονογλωσσική, χωρίς καταγωγή και γλώσσα ελληνική;11. Γενικά, ποιες είναι οι βασικές αρχές της διαπολιτισμικής διδακτικής στα γλωσσικά μαθήματα και πώς εκμεταλλευόμαστε τη διαθεματικότητα;Και άλλα πολλά...δεν καταλαβαίνω λοιπόν πώς θα τα διαχειριστεί όλα αυτά απλώς και μόνο ένας ασεπίτης όπως προανέφερες; Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις; Σε όλα τα παραπάνω απαντάς (επαναλαμβάνω) μόνο εφόσον είσαι επιτυχούσα ΑΣΕΠ και δεν έχεις τρόπο τινά κάποια ειδίκευση στη διαπολιτισμική. Σε κάθε άλλη περίπτωση αγνόησε τα ερωτήματα και μην υπερασπίζεσαι πλέον την άποψη ότι ο ασεπίτης πρέπει να πάει όπου του πουν.
Η γνώμη μου είναι πολύ καλά κάνει! Έτσι ο ασεπίτης να ξέρει ότι θα πάει να δουλέψει όπου του πουν και όχι όπου γουστάρει. Γιατί θα πρέπει κάποιοι και στα μαλακά να πέφτουνε και να γκρινιάζουν συνέχεια για όλους και για όλα;
ΠΕ 19 20 θα πάρουν σε αυτά; Ευχαριστω.
Χαίρομαι που γελάς με την τοποθέτηση Κι εγώ γέλασα πολύ που έβαλε τη διαπολιτισμική στους πίνακες! Γελάω όμως πιο πολύ με τη διάθεση που έχεις να με εξετάσεις Στην πράξη αν βρεθείς σε ένα τέτοιο χώρο ελάχιστα θα σε εξυπηρετήσουν τα εφόδια του ασεπ. Μακάρι να βρεθείς για να το διαπιστώσεις και η ίδια
Μια και μιλάμε όλοι για τα πάντα ας κάνω κι εγώ ένα σχόλιο...Όταν το μόνο που δείχνουμε να μας ενδιαφέρει είναι ο διορισμός και δείχνουμε έμπρακτα στο υπουργείο ότι στο όνομα της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης (παράθυρα, βύσματα και τι δεν λέγεται για συναδέλφους που έχουν δουλέψει χρόνια σε σδε, σε φυλακές και σε δύσκολα μέρη) ισοπεδώνουμε οι ίδιοι τα πάντα γιατί να μην καλέσει από τους πίνακες χωρίς να μας ρωτήσει αν θέλουμε να πάμε; Για να λένε κάποιοι (που είναι πολλοί) ότι καταρτίζει χωριστούς πίνακες με βύσματα αφήνοντας χωρίς δουλειά τα σαΐνια που πέρασαν από ασεπ; Η γνώμη μου είναι πολύ καλά κάνει! Έτσι ο ασεπίτης να ξέρει ότι θα πάει να δουλέψει όπου του πουν και όχι όπου γουστάρει. Γιατί θα πρέπει κάποιοι και στα μαλακά να πέφτουνε και να γκρινιάζουν συνέχεια για όλους και για όλα;
Χαίρομαι που γελάς με την τοποθέτηση Κι εγώ γέλασα πολύ που έβαλε τη διαπολιτισμική στους πίνακες!
Έχει ανακοινωθεί κάπου το πού δημιουργήθηκαν τμήματα ΖΕΠ; Aπ' ό,τι είδα είχαν προθεσμία μέχρι τις 16 για τις αιτήσεις για δημιουργία τμημάτων. Ίσως ανακοινωθεί κάτι σύντομα. Υποθέτω ότι σε παίρνουν σε περιχές που έχεις δηλώσει στην αίτηση αναπληρωτών, έτσι;