0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: irenead στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 11:06:22 amNομίζω ότι η ενασχόληση ή μή με την αναπλήρωση,θα εξαρτηθεί και από τις δυνατότητες απορρόφησης της κάθε ειδικότητας στην ευρύτερη αγορά εργασίας.Εγώ που ασχολούμαι και με ιδιαίτερα,βλέπω ότι οι τιμές για πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έχουν πέσει στα 13ευρώ την ώρα,για ξενόγλωσσους οι τιμές ξεκινούν από 7ευρώ την ώρα κ.α..Αρα η κατάσταση και στα ιδιαίτερα,τουλάχιστον στην περιοχή μου,είναι άσχημη.Σίγουρα όλοι πρέπει να επεξεργαστούμε εναλλακτικές λύσεις για αναζήτηση εργασίας,η οποία μπορεί να είναι άσχετη και ως προς την ειδικότητά μας.Είδα τις τιμες που αναφέρεις και "έμεινα". Το αν ξεκινούν απο 7 ή 13 ευρώ φταίνε και κάποιοι που δέχονται μαθήματα σε αυτες τις τιμές. Στο τέλος θα τους πληρώνουμε για να τους κάνουμε μάθημα. Θα πρεπει κανεις λοιπόν να σκέφτεται οτι απο τη στιγμή που δε μας εξασφαλίζουν τα ιδιαίτερα ένσημα, ασφάλιση, μηνιαίο εισόδημα επιβίωσης θα πρεπει να τα λάβουμε όλα υπόψην. Και στην απάντηση πολλών που θέλουν απόδειξη, ειναι η πληρωμή των 500 ευρώ αν δίμηνο ή καπου εκεί που πρεπει να δίνει καθε ελεύθερος επαγγελματίας μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει ανεξαρτήτου αν εχεις ιδιαίτερο ή όχι! Το 7 ευρώ την ώρα όχι μονο είναι εξευτελιστικό (αλλιώς πάω ευχαρίστως και γίνομαι σερβιτόρα..τι σπούδαζα τόσα χρόνια) αλλά δεν εχει και νόημα γιατι δεν καλύπτει τα βασικά έξοδά μας μετακίνησης, προετοιμασίας κτλ.) Σημασία δεν εχει να δουλεύεις μονο αλλα να εχεις και κάποιο ρε γ**** όφελος! αλλιώς δεν ειναι δουλειά, ειναι προσφορά δωρεάν υπηρεσιών!
Nομίζω ότι η ενασχόληση ή μή με την αναπλήρωση,θα εξαρτηθεί και από τις δυνατότητες απορρόφησης της κάθε ειδικότητας στην ευρύτερη αγορά εργασίας.Εγώ που ασχολούμαι και με ιδιαίτερα,βλέπω ότι οι τιμές για πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έχουν πέσει στα 13ευρώ την ώρα,για ξενόγλωσσους οι τιμές ξεκινούν από 7ευρώ την ώρα κ.α..Αρα η κατάσταση και στα ιδιαίτερα,τουλάχιστον στην περιοχή μου,είναι άσχημη.Σίγουρα όλοι πρέπει να επεξεργαστούμε εναλλακτικές λύσεις για αναζήτηση εργασίας,η οποία μπορεί να είναι άσχετη και ως προς την ειδικότητά μας.
με τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...
ΗΛΘΕ E MAILΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ, (ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜ
Παράθεση από: KAKTOS στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:14:01 pmμε τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...Φίλε/η....πάνω από 3-4 μετακομίσεις δεν αντέχεται...και δεν νομίζω να έχει και νόημα...κατ'έμέ δεν ζούμε για να δουλεύουμε,αλλά δουλέυουμε για να ζούμε...Αν η αναπλήρωση έχει κόστος την ζωή μας...τι να την κάνω; Γιατί πέρα από ένα όριο αν κάθε χρόνο είσαι αλλού κι αυτό συνεχίζεται για πολλά χρόνια,σταματάς να εχεις ζωή και μετά έρχεται ώρα που πραγματικά αναρωτιέσαι αν άξιζαν τα 200-300 ευρώ παραπάνω όλο αυτό το τίμημα... Όσοι είναι φρέσκοι στην υπόθεση δεν μπορούν να το νιώσουν ακόμη και λόγω της οικονομικής ανάγκης πολλά ωραιοποιούνται...η αλήθεια όμως για μένα είναι πως είναι πολύ άσχημο να ορίζουν άλλοι την ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα...και πιστέψτε με...το διάστημα αυτό από δω και πέρα θα είναι πολύ μεγάλο...... Για να μην πω για τα έξοδα μετακόμισης κάθε χρόνο...θα ρθει μέρα που θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά κι αυτά τα 2 νοίκια μπροστά συν κανά 500σάρικο πρώτα έξοδα σπιτιού θα είναι αδύνατο να υπάρχουν...Αυτή την στιγμή έχουν κόψει ΟΛΑ τα επιδόματα των μονίμων στο μισό...το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές....βγάλτε συμπέρασμα....
Παράθεση από: KAKTOS στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:14:01 pmμε τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...Φίλε/η....πάνω από 3-4 μετακομίσεις δεν αντέχεται...και δεν νομίζω να έχει και νόημα...κατ'έμέ δεν ζούμε για να δουλεύουμε,αλλά δουλέυουμε για να ζούμε...Αν η αναπλήρωση έχει κόστος την ζωή μας...τι να την κάνω; Γιατί πέρα από ένα όριο αν κάθε χρόνο είσαι αλλού κι αυτό συνεχίζεται για πολλά χρόνια,σταματάς να εχεις ζωή και μετά έρχεται ώρα που πραγματικά αναρωτιέσαι αν άξιζαν τα 200-300 ευρώ παραπάνω όλο αυτό το τίμημα... Όσοι είναι φρέσκοι στην υπόθεση δεν μπορούν να το νιώσουν ακόμη και λόγω της οικονομικής ανάγκης πολλά ωραιοποιούνται...η αλήθεια όμως για μένα είναι πως είναι πολύ άσχημο να ορίζουν άλλοι την ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα...και πιστέψτε με...το διάστημα αυτό από δω και πέρα θα είναι πολύ μεγάλο...... Για να μην πω για τα έξοδα μετακόμισης κάθε χρόνο...θα ρθει μέρα που θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά κι αυτά τα 2 νοίκια μπροστά συν κανά 500σάρικο πρώτα έξοδα σπιτιού θα είναι αδύνατο να υπάρχουν...Αυτή την στιγμή έχουν κόψει ΟΛΑ τα επιδόματα των μονίμων στο μισό...το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές....βγάλτε συμπέρασμα.... [/quotΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΜΟΥ ...ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ...ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝΗ ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣ
Παιδιά, όσοι διαμαρτύρεστε, μάλλον δεν έχετε δουλέψει στον ιδιωτικό, να δείτε εκεί ωράρια σπαστά και 12ωρα. Λοιπόν όσοι μπήκατε αναπληρωτές, να είστε ευχαριστημένοι. Άλλωστε γνωρίζατε ότι θα έχετε μετακινήσεις από την στιγνή που βάλατε το κουτάκι. Δεν φταίει για αυτό το κράτοςΑμα δεν θέλετε πολλές μτακινήσεις ποηγαίνετε σε μια δουλειά στο ιδιωτικό ή πάτε εξωτερικό σε μια πιο καλή δουλειά. Απλά βαρέθηκα να ακούω παράπονα ειδικά σε αυτή τη συγκυρία από τη στιγμή που σας πήραν με σύμβαση. Άλλωστε το ξέρατε ότι θα δουλευάτε με σύμβαση. Επομένως όσους σας πήραν, εκπληρώθηκαν οι επιθυμίες σας. Αμα δεν εκπληρώθηκαν παραιτηθείτε και πα΄τε ιδιωτικό και μετά ελάτε να πείτε. Δεν λέω ότι αναγκλαστικά ο ιδιωτικός είναι δύσκολος, το αντίθετο υπάρχουν κια δουλειές πιο απλές και είναι σίγουρο ότι κάποιες δουλειές ίσως στο τέλος να είναι και πιο ευχάριστες από το να πηγαίνεις αναπληρωτής, να απολύεσαι και πάλι τα ίδιαΕυχαριστώ να λέτε και πείτε και καμιά προσευχή μήπως πάρουν και εμάς. Και αν ενοχλεί κάποιους αυτά που λέωμ αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Δεν κόβουν μόνο από εσάς, από όλους κόβουνΤο ότι έχετε μετακινήσεις το ξέρατε και ήταν επιλόγη σας, το επαναλαμβάνω. Άντε γιατί ειδικά κάποιες ειδικότητες το έχουν παρακάνει και διαμαρτύρονται και ας βρίσκουν δουλειά ακόμα, έστω και με 900-1000 ευρώ (και παραπάνω). Δεν λέω τίποτα παραπάνω, απλά η αχαριστία έχει και τα όρια της