PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
(Συντονιστές:
MARKOS
,
nikolopol
)
ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ) (ΚΑΙ ΙΕΚ)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ) (ΚΑΙ ΙΕΚ) (Αναγνώστηκε 2337 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
puella
Πλήρες μέλος
Lilacs out of the dead land
«
στις:
Ιουλίου 25, 2007, 08:01:08 pm »
Tweet
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε: Έχω διδάξει σε δημόσιο παν/μιο μερικά χρόνια ως υποψ. διδακτορας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου. Αυτό μου είχαν πει οτι δεν υπολογίζεται ως προυπηρεσία για εξετάσεις ΑΣΕΠ οπότε και δεν το έβαλα. Πέρασα τις φετινές εξετάσεις και διορίζομαι φέτος. Υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί η προυπηρεσία μου στο Παν/μιο ή Δήμόσιο ΙΕΚ? Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ) (ΚΑΙ ΙΕΚ)
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:09:59 »
sophia_d
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ20
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουλίου 25, 2007, 08:14:13 pm »
ναι, αναγνωρίζονται όλα μετά το διορισμό. και επειδή είναι και διδακτική υπηρεσία, μπορεί να αλλάξεις και μισθολογικό κλιμάκιο. μετά το διορισμό θα σας δώσουν αίτηση για ότι προϋπηρεσία είχε κανείς από πριν
Καταγράφηκε
vgargan
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουλίου 26, 2007, 05:20:50 pm »
Αυτό που λες sd123 δεν ισχύει. Για να μην μπερδευτούμε, ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση είναι δύο ειδών: Η υπηρεσιακή (τα λεγόμενα και συντάξιμα) και η εκπαιδευτική (χρόνια διδασκαλίας). Αν ένας εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός τάξης (π.χ. απόσπαση σε γραφείο, ΙΕΚ, ΑΕΙ κτλ) παίρνει υπηρεσιακή αλλά όχι εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Η εκπαιδευτική προϋπηρεσία χρειάζεται στην περίπτωση θέσεων όπως διευθυντής, Σχ. σύμβουλος, καθηγητής σε πειραματικό, εκπαιδευτική άδεια κτλ (αν δείτε η ανάλογες προκυρήξεις γράφουν π.χ. 12 χρόνια
πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας
).
Αν κάποιος έχει προϋπηρεσία σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά (σε ασφαλιστικό φορέα πέρα του δημοσίου) μπορεί μέσω διαδοχικής ασφάλισης να αναγνωρίσει τη προϋπηρεσία αυτή ως συντάξιμη.
Αλλά εκπαιδευτική προϋπηρεσία θεωρείται μόνο αυτή που αναγνωρίζεται και από τον ΑΣΕΠ δηλ. από ιδιωτικό σχολείο, ΠΔΣ, αναπληρωτής, ωρομίσθιος, σχολείο εξωτερικού.
Συνεπώς, η προϋπηρεσία σε ΤΕΙ και ΙΕΚ μπορεί να μπει στα συντάξιμα αλλά δεν αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτική.
Καταγράφηκε
sophia_d
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ20
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουλίου 26, 2007, 05:26:37 pm »
ο άνθρωπος δεν αναφέρθηκε ούτε σε γραφεία και άλλα που αναφέρεις- μετά το διορισμό , αλλάζεις ΜΚ με βάση και τις προηγούμενες προϋπηρεσίες. Εμένα μου αναγνώρισαν και από ΙΕΚ και ΤΕΙ. Το αν θέλεις να γίνεις Δ/ντης, σχολικός σύμβουλος κα ή να πάρεις απόσπαση σε εξωτερικό είναι άλλο καπέλο και το τι προϋπηρεσία χρειάζεται για εκεί.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:09:59 »
vgargan
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουλίου 27, 2007, 02:30:49 am »
Κατ' αρχάς θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι παντογνώστης και η συμμετοχή μου στο forum αυτό έχει σκοπό να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με τους άλλους αλλά και να μάθω και από τις εμπειρίες των άλλων.
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα είχα σήμερα μία συζήτηση με ένα συνάδελφο αποσπασμένο σε διεύθυνση. Η γενική εικόνα που αποκόμισα είναι ότι πολλές από τις προϋποθέσεις αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς (κατά την προσωπική μου άποψη ο κύριος λόγος είναι να χτυπηθούν τα άτομα που ευνοήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση).
π.χ. προϋπόθεση για άδεια πέρυσι ήταν "να έχουν συμπληρώσει τρία (3) έτη πραγματικής υπηρεσίας μέχρι και 31-8-2007" ενώ φέτος "να συμπληρώνουν τη δοκιμαστική υπηρεσία μέχρι 31-8-2007".
Το ίδιο γίνεται και με κάποιες προϋπηρεσίες. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε σε κάποια διεύθυνση.
sd123 έχεις δίκιο για τα ΙΕΚ και ΤΕΙ όσο αφορά το Μ.Κ. Ανέφερα ότι δεν μετράνε σαν εκπαιδευτική προϋπηρεσία γιατί πολλοί από μας σε λίγα χρόνια θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται για θέσεις "ευθύνης" (διευθυντές, σχ. σύμβουλοι κτλ) και καλό είναι να το γνωρίζουν.
Κλειώ μπορείς να αναγνωρίσεις σίγουρα την προϋπηρεσία στο φροντιστήριο εφόσον υπάρχουν ένσημα στο ΙΚΑ (μόνο σαν συντάξιμα όχι για αλλαγή του ΜΚ).
Καταγράφηκε
vgargan
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουλίου 27, 2007, 02:36:40 pm »
Με την διαδοχική ασφάλιση γίνεται ένα μπάχαλο. Το χειμώνα που έβλεπα πρωινές ενημερωτικές εκπομπές πριν να φύγω για το σχολείο, τα μισά ασφαλιστικά προβλήματα του κόσμου είχαν να κάνουν με τη διαδοχική ασφάλιση.
Δεν έχω μπει και εγώ ακόμα στη διαδικασία να κάνω αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας οπότε δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
(Συντονιστές:
MARKOS
,
nikolopol
)